Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בבית זוג מידים,ואני מתלבט אם להוסיף אותם לרכב.

הקומפוננט אצלי מוגבר אקטיבית,ויש לי בHU קרוס 3WAY.

ואין לי אפשרות לתחום תדרים למידים,אלא רק לחבר אותם למידבאסים,בכדי להדגיש את המיד ברכב.

השאלה שלי היא ,אם באמת אני יחבר אותם על אותו כבל של המידבאסים,והם ינגנו את אותם תדרים של המידבאסים,באמת יהיה שיפור בתחום המיד אצלי ברכב? כי אני מרגיש שהוא לוקה בחסר.

תודה.

הטוויטר חתוך על 2.5KHZ ומעלה המידבאס חתוך 2.5KHZ עד 63HZ.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אתה יכול להריץ ניסיון אם יש לך כבר את האלמנטים

אני בגלל המידים נכנסתי להוצאת עתק!

לדעתי השינוי לא יהיה לטובה ואף לרעה.

מה שכן אתה יכול להביא קרוס 3 WAY של הסט ולעבוד חצי אקטיבי

או לתת לקרוס ערוץ נפרד ולוופר ולטוויטר ערוצים נפרדים ובכך להנות מכל העולמות.

הנושא מעניין שווה בדיקה, תחזור אלינו עם מה שנעשה בנידון

בהצלחה

רוני נ

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

אם לHU שלך יש קרוס 3WAY זה אומר שאתה אמור להיות מסוגל לתחום בנד-פאס את היציאה של הרמקולים האחוריים כביכול - יותר נכון היציאה של המידבאסים.

השאלה כאן היא עד כמה נמוך אתה יכול לתחום ועד כמה גבוה אתה יכול לתחום.

אני מניח שהטוויטרים זה לא בעיה - אבל בוא נאמר ויש לך מכשיר עם יכולות דומות ל9853 ברכב הפרטי שלי - תעשה את הדבר הבא.

טוויטרים - HPF לפי התדר שאתה רוצה לתחום.

מידים - LPF בנקודה של החיתוך של הטוויטר וHPF בנקודה שהמיד מסוגל לנגן - הבעייתיות כאן בHU ברכב הפרטי שלי היא שצריך להביא מיד שיכול לנגן מה200 הרץ ומעלה משום שהיציאה של הסאב בLPF היא עד 200 ולא יותר...

אז - אם אתה יכול להשיג מיד זול כלשהוא או מידבאס 4 אינטש, אין כמעט רמקול 4 אינטש שלא יכול לנגן 200 הרץ בצורה מכובדת...

ואז אתה בעצם חותך את המידבאס מ200 הרץ עד נקודת החיתוך עם הטוויטר

ואת המידבאסים אתה חותך ביציאה של הסאב בעצם מ200 ומטה...

עכשיו - מה אתה עושה עם התחום התחתון של המידבאסים ומה אתה עושה עם הסאב?

את היציאה למידבאסים\סאב תפצל בעזרת צמת Y RCA

את הסאב תחתוך בLPF מהמגבר עצמו - פתרת כאן את הבעיה של הסאב.

ואת המידבאסים תחסום בHPF מהמגבר עצמו - פתרת כאן את הבעיה של המידבאסים.

איפה מגיע כאן חוסר הגמישות - אתה לא יכול להפוך את הפאזה של הסאב מהHU בלי להפוך את הפאזה של המידבאסים - איך מתגברים על זה? הפיכת פאזות חשמליות לרכיבים עצמם - לא בעיה.

הסלופ של המידבאסים הוא גם הסלופ של הסאב - איך משנים את הסלופ? - משיגים מגבר למידבאסים ומגבר לסאב שחותכים בסלופים שונים - מציע לך לחפש מונובלוק שחותך ב24 דיבי ומגבר למידבאסים שחותך ב12...

אבל קודם כל תנסה לשחק עם הציוד הקיים עד כמה שאפשר...

בקיצור - זה לא שאתה לגמרי תקוע ואין לך מה לעשות...

עריכה - נ.ב - עד כמה זה כבר קשה להביא בתור התחלה איזה קרוס אקטיבי חיצוני נוסף נוסח לאנזר X6 או כלשהוא 3WAY מטריק שעולה גרושים בEBAY או כל חנות אלקטרונית טובה אחרת שעושה משלוחים לארץ?

כבר יהיה לך קרוס מכל כוון אפשרי, HU, מגברים, קרוס אקטיבי חיצוני, קרוסים פאסיביים של האלמנטים עצמם גם יכולים לבוא לידי ביטוי ולהשתלב במערכת... אפשר לשחק גם בתקציב דל מאוד וליצור מערכת 3WAY ממש בקלות ואתה תתפלא, אם כוונים נכונים גם מערכת כזאת יכולה להשמע ממש נחמד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

האמת חיברתי אותם לפני כמה ימים סתם לבדיקה,הרגשתי שיפור מינורי במיד,לא רציני בכלל.

אבל זה כנראה בגלל שפשוט אין לי איך לתחום להם תדרים?

מה אתה אומר על הנקודות חיתוך של הטוויטרים והמידבאס? אם אני יחתוך אותם יותר גבוהה יתכן שאני ירגיש שיפור יותר משמעותי בתחום המיד?

פשוט לקחתי את הכבלים שמגיעים למידבאס ,פיצלתי אותם וחיברתי זמנית למיד.

אני לא יכול להגיד שהרגשתי שינוי משמעותי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

BIT1 זה טוב ויפה אבל מאוד מאוד יקר.

ובשביל לדעת לתפעל BIT1 - הדרך הכי יעילה היא קודם כל דווקא לדעת להתגבר על מכשולים של כוון מערכת 3WAY בהנתן גמישות מינימלית

אין דרך טובה יותר ללמוד מערכת מאשר הקומבינות האלו.

בתור התחלה - תנסה את הדברים שרשמתי - כשתגיע לשלב שאתה מרגיש שיפור ניכר, אם זה יגרום לך לרצות להתקדם הלאה

תתחיל להסגר על המטרה שאתה רוצה להגיע אליה, איזו מערכת, איזה תקציב ובאיזו מסגרת זמן אתה חושב שתוכל להגיע לשם.

אם אתה תקנה ביט1 או כל פרוססור אחר ואתה פשוט תגיע למצב שאתה מרגיש שאין לך מושג ירוק איך לכוון אותו או למה אתה לא מצליח למצות את המערכת זה יהיה הרבה יותר מתסכל מלהתחיל לחקור מערכת על ציוד פשוט ונגיש מאוד וכל פעם לגדול צעד אחד קטן קדימה וללמוד עוד משהו חדש.

לתקופה מסויימת - אין כמו הציוד אולד סקול הפשוט שאתה יכול למצוא בבסטות של תחנה מרכזית.

אני יכול לאמר לך שעדיין קבור אצלי בתא המטען הקרוס לסט 3WAY של RCF (קרוס פסיבי) שרכשתי באיזה 150 שקלים בתחנה מרכזית

הפעם היחידה שהפעלתי עליו משהו היה כשבניתי רמקול ביתי שלושה חלקים ופשוט התחלתי לשחק עם הפאזות סתם כדי להרגיש מה ההשפעות - חוץ מזה, לא עשיתי איתו שום דבר :-)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אריק

הפתרון המיידי הוא להשיג את הקרוס 3WAY של ההי אנרג'י ולחבר את המיד ביציאה המיועדת לו (רק לבדוק שההתנגדות מתאימה ותחום התדרם שהוא יכול לעמוד בהם מתאים)

קח בחשבון שכל מערכת שתחבר, תשמע שונה לאחר כיוונים מתאימים, ובעיקר אם כל רמקול מקבל את הנפח והכיוון הפיזי שלו, אחרת אתה יכול לפסול מערכת עם פוטנציאל טוב בגלל רמה נמוכה עקב חוסרים אלו, ולהיפך- להתחיל להשקיע על משהו שתחשוב שיש לו פוטנציאל אבל יתברר כירידה באיכות במקום עליה.

אבל היי, זה כל הכיף :lol:

מתחדשת*

פורסם

אתה יכול גם לרכוש BIT1 באמת, להתקין אותו בלי כוונים אלא רק עם הגדרות ראשוניות של מה התפקיד של כל כניסה וכל יציאה

ואתה תאמר איכסה פיכסה, מה זה הדבר הזה :-P

ואז אתה תכוון אותו, תשים שיר אחד של לארה פביאן - ותצא מהרכב בוכה מרוב התרגשות...

זה נכון לגבי כל מערכת, זה נכון לגבי כל רכיב ואלמנט.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...