Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני חדש פה :)

בבעלותי סובארו B4 2004 ואני מעוניין לשפר קצת את איכות השמע ובפרט לחבר את הIPOD TOUCH שלי לרכב.

הייתי אצל מתקין והוא אמר שהוא לא יודע איך לעשות את זה, לאחר חיפוש באינטרנט ראיתי שיש בעיה עם זה, ראיתי מישהו שעשה פיתרון שדורש פירוק של כל הרדיו המקורי וחיבור חלק ועוד הרבה טירטורים אבל זה גם נראה מסורבל וגם אם אני לא טועה זה עובד רק בדגם האמריקאי.

רציתי לדעת:

1.אם מישהו יודע על פיתרון יעיל כלשהו לחיבור הIPOD?

אני מכיר את משדרי הFM אבל האיכות שלהם לא מלהיבה ואני רואה זאת בתור אופציה אחרונה.

2.המלצות לגבי רמקולים\מגבר\סאב לרכב, הדרישות שלי הן לא בשמיים.

אני קיבלתי ציטוט מהמתקין הנ"ל של:

2 זוגות קומפוננט - 750 לזוג.

מגבר - כ500+

סאב - כ600+

כבלים וכולי - כ450.

האם המחירים האלו נראים לכם הגיוניים?

תודה לכולם :)

פורסם

מה הדגמים,

מה הסכום אתה מעוניין להשקיע באודיו לרכב?

מה הדרישות שלך מעבר ל IPOD ?

בעיקרון עדיף להשקיע את הכסף ב:

א. סט קומפוננט איכותי מקדימה - כ 1-2K

ב. הגברה איכותית - 1-3K (תלוי בתקציב ובהתפשרות ביד שניה)

ג. HU איכותי 1-2K / מנחת איכותי 700 ש"ח / פרוססור איכותי (שבו ניתן לשלב גם IPOD) 2-3.5K

ד. סאב איכותי 900-2K תלוי בסאב.

ה. התקנה איכותית (ללא קשר לרכיבים) 1-1.2K להתקנה סטנדרתית ללא מתאם לHU (יחידת רואש - קריי רדיו דיסק)

כל קניה של רכיבים זולים מבחינתי זה זריקת כסף לזבל,

פשוט חבל על הכסף, אתה משקיע כבר בשיפור המערכת הסטנדרטית של הרכב (שהיא לא רעה )

אתה מחפש סאונד איכותי יותר, אז אל תקנה רכיבים זולים שישמעו פחות טוב מהמקורי רק יותר חזק!

לבחירת הרכבים הייתי ממליץ לך להגיע למפגש או שניים ולשמוע רכיבים,

אחרי מפגש או שניים אתה תדע למה הכוונה רכיבים איכותיים, לאן לכוון, מה אתה אהבת? ומה מבחינתך ביזבוז כסף!

רכיבים זולים - נשמעים בהתאם.

אולי זה מספיק לך, אך לגבי מגבר זול זה דבר שעליו אל תתפשר!

הן מבחינת סאונד והן מבחינת אמינות.

בהצלחה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם
מה הדגמים,

מה הסכום אתה מעוניין להשקיע באודיו לרכב?

מה הדרישות שלך מעבר ל IPOD ?

בעיקרון עדיף להשקיע את הכסף ב:

א. סט קומפוננט איכותי מקדימה - כ 1-2K

ב. הגברה איכותית - 1-3K (תלוי בתקציב ובהתפשרות ביד שניה)

ג. HU איכותי 1-2K / מנחת איכותי 700 ש"ח / פרוססור איכותי (שבו ניתן לשלב גם IPOD) 2-3.5K

ד. סאב איכותי 900-2K תלוי בסאב.

ה. התקנה איכותית (ללא קשר לרכיבים) 1-1.2K להתקנה סטנדרתית ללא מתאם לHU (יחידת רואש - קריי רדיו דיסק)

כל קניה של רכיבים זולים מבחינתי זה זריקת כסף לזבל,

פשוט חבל על הכסף, אתה משקיע כבר בשיפור המערכת הסטנדרטית של הרכב (שהיא לא רעה )

אתה מחפש סאונד איכותי יותר, אז אל תקנה רכיבים זולים שישמעו פחות טוב מהמקורי רק יותר חזק!

לבחירת הרכבים הייתי ממליץ לך להגיע למפגש או שניים ולשמוע רכיבים,

אחרי מפגש או שניים אתה תדע למה הכוונה רכיבים איכותיים, לאן לכוון, מה אתה אהבת? ומה מבחינתך ביזבוז כסף!

רכיבים זולים - נשמעים בהתאם.

אולי זה מספיק לך, אך לגבי מגבר זול זה דבר שעליו אל תתפשר!

הן מבחינת סאונד והן מבחינת אמינות.

בהצלחה

רוני נ.

תודה על התשובה רוני :)

בעיקרון אתה באמת צודק לגבי המערכת המקורית, אני התפלאתי לטובה ממנה לכן אני אומר שהדרישות שלי הן לא גבוהות אני רוצה לשפר את הסאונד הקיים בטיפה ולהעלות קצת את סף הווליום שבו המוזיקה מתחילה להתעוות.

לגבי המחירים שאתה דיברת עליהם הסיפור יוצא בסביבות ה10%+ ממחיר המחירון הנוכחי של הרכב שלדעתי זה קצת גבוה.

האמת שכמו שציינו שנינו הסאונד לא רע איך שהוא עכשיו ופשוט נדלקתי על הרעיון של הIPOD ברכב כי אני לא מנצל אותו מספיק וברכב הוא יוכל להוסיף המון דברים שחסרים לי שם.

חשבתי אולי פשוט לחבר HU חיצוני שיש לו חיבור AUX ולחבר אליו את הIPOD וכרגע לגמור את הסיפור ואולי אחר כך לחזור עם כמה גרושים נוספים ולעשות את זה כמו שצריך עם רכיבים במחירים באיזור שאתה דיברת עליהם.

השאלה היא אם ההתקנה הזאת לא תעלה הרבה על העבודה ואז חבל לפתוח את הרכב שוב ולשלם על עבודה פעמיים מתי שארצה להוסיף את שאר הרכיבים :?::?

פורסם

ניתן לשדרג בשלבים,

אך הכי חשוב שכל רכיב שאתה מכניס לרכב יהיה הרכיב שאתה חושב לנכון שהוא הרכיב שאתה רוצה,

ולכן אני חושב שאתה חייב לבוא למפגש ולשמוע מעט מערכות, (היה פה מישהו שבא עם יגוואר למפגש ולבסוף ניצל את כספו כמו שצריך)

מאחר ואני מבין שאתה לא ילד ואתה יודע מה אתה מחפש, לא תהיה לך בעיה לשבת במס' רכבים ולשמוע את הסאונד בהם ולבחור מה נשמע לך הכי קרוב למקור.

כל רכיב שאתה מכניס לרכב שלך צריך להיות רכיב מעולה מבחינתך, כך שכספך לא נזרק לשווה.

אני חושב שביד שניה אתה יכול לרכוש מערכות ממש טובות הסכומים ריאלים לחלוטין.

כאשר תרכוש מגבר קומפוננט וסאב תלך לאחד מהמתקינים המומלצים ואני מבטיח לך שאחרי מעט כיוונים אתה תרגיש כמו ילד שהחיוך לא נמחק לו מהפנים!

אם אתה באמת אוהב סאונד נקי ואיכותי בעוצמה סבירה, הגעת למקום הנכון!

בהצלחה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם
ניתן לשדרג בשלבים,

אך הכי חשוב שכל רכיב שאתה מכניס לרכב יהיה הרכיב שאתה חושב לנכון שהוא הרכיב שאתה רוצה,

ולכן אני חושב שאתה חייב לבוא למפגש ולשמוע מעט מערכות, (היה פה מישהו שבא עם יגוואר למפגש ולבסוף ניצל את כספו כמו שצריך)

מאחר ואני מבין שאתה לא ילד ואתה יודע מה אתה מחפש, לא תהיה לך בעיה לשבת במס' רכבים ולשמוע את הסאונד בהם ולבחור מה נשמע לך הכי קרוב למקור.

כל רכיב שאתה מכניס לרכב שלך צריך להיות רכיב מעולה מבחינתך, כך שכספך לא נזרק לשווה.

אני חושב שביד שניה אתה יכול לרכוש מערכות ממש טובות הסכומים ריאלים לחלוטין.

כאשר תרכוש מגבר קומפוננט וסאב תלך לאחד מהמתקינים המומלצים ואני מבטיח לך שאחרי מעט כיוונים אתה תרגיש כמו ילד שהחיוך לא נמחק לו מהפנים!

אם אתה באמת אוהב סאונד נקי ואיכותי בעוצמה סבירה, הגעת למקום הנכון!

בהצלחה

רוני נ.

הבעיה בלבוא למפגשים ולשמוע היא שהמערכות שם הן בדיוק זה "מערכות" ואני לא יכול להחליט שהסאונד שאני שומע ברכב מסויים נובע מרכיב X או רכיב Y אלא מכל המכלול שלהם אז זה קצת מקשה על הסיפור.

אבל אם אני זוכר נכון אצל המתקין שלי יש לו DISPLAY שהוא בורר בין רכיבים שונים בשביל שתוכל לשמוע אותם ולבחור את הרכיב המתאים לך.

נ.ב

המתקין שלי הוא גריז' מערכות בראשון לציון, מהניסיון שלי הם דווקא מאוד מקצועיים. אתה מכיר אותם? ממליץ\מזהיר?

פורסם

הכרות אישית איתם לא הייתה לי אך לגבי הSETUP'S בכל רכב זה לא מדוייק,

אתה שומע את הרמקולים עם דיסק שלך, שאתה מכיר, ויודע איזה גוון סאונד יותר מתאים לך.

אתה לא חייב לשמוע מערכות כמו שלי, אלא מערכות אמצע .

למרות שהסט שלי הוא בהחלט סט פשוט יחסית (סט קומפוננט קדמי).

אך בעיקר אתה תוכל להבין מה אתה אוהב ומה לא, איך לבנות סאונד טוב ברכב? ומה יותר חשוב ומה פחות.

איזה סט / חברה יותר מתאימה לך באופי סאונד שלה?

ומה באמת עושה לך את זה ואלי תחליט שהאבדל בין מה שיש לך ברכב כיום ולבין מה שאתה מכוון הוא מינורי ושם תעצור.

אך אם לא תשמע כמה מערכות (ולא בתצוגה שאינה מדמה סלון של רכב.) מותקנות בצורה נכונה ותוכל לדעת מה באמת אתה חושב לנכון שאתה רוצה מהרכב שלך.

יש אחד שמסתפק ב HU פשוט וזוג רמקולים של החברה (זכה!!!) ויש אחד שהשקיע בבניות ורכיבים HIEND ועדיין חסר לו משהו!

רק אתה באמת יודע מה אתה רוצה מהמערכת הספציפית שלך, אם רק סאב וופר ומגבר זה מה שחסר לך, או שמע אתה מפס סט קדמי איכותי שאתה ממש תשמע סאונד נקי ואיכותי , סאונד חם שהזמרת ממש נמצאת ממול ואתה חש את המייתרים של הגיטרה ממש אצלך ברכב, את התופים דופקים לך על הדש .

ממש הופעה פרטית לך ולנוסעים שאיתך.

אני יודע שאתה לא מעוניין במערכת "מפוצצת" אך חבל לך לרכוש מערכת ברמה נמוכה ואז להצטער שלא הקשבת לבחור מהפורום ובגלל זה אתה צריך עכשיו להחליף סט קדמי שהוא ברמה לא ממש גבוהה בהרבה ממה שכבר היה לך.

כל שכן שאתה לא ממש "לחוץ" למערכת כמו ילד / נער מתבגר שרוצה את הדברים עכשיו כדי לצאת לסיבוב פוזה בעיר.

אתה יכול להתחיל בהחלפת סט קדמי בסט איכותי ללא הגברה

בשלב השני להחליף את ה HU ב HU איכותי של אלפיין / אקליפס / קלריון / פיוניר סדרה גבוהה

ומשם אתה לבד תבין על מה מדובר.

אגב שיד שניה בפורום זה דבר מאוד ממולץ,

מרבית הרכיבים הם רכיבים די חדשים (אנחנו חולים ומודעים לכך), השידרוגים פה הם בתדירות גבוהה וזאת לא מאחר והרכיבים אינם טובים אלא התחושה שאולי אם תחליף את הסט הזה הסאונד יהיה טוב בהרבה וכו'...

כך שאין לך מה לחשוש מרכיבים איכותיים ביד שניה בפורום

תריץ חיפוש על כך רכיב לפני רכישה ותבין איזה תגובות פורסמו עליו.

בהצלחה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

אני גם באותו הבור. גם אני רוצה לחבר את האייפון לסובארו לגאסי 2004 (B4 2004 138HP) ולא מוצא פתרון כבר הרבה זמן.

הגעתי לכאן מחיפוש בגוגל בעברית: סובארו +b4 +aux לאחר שלא מצאתי פתרון לבעיה שהכותב כתב עליה בדפים בחו"ל.

אני גם חרשתי על הנושא, והפתרון היחיד שניתן להתקנת AUX ב-Subaru Legacy 2004, הוא לפרק את הרדיו ולהתחבר ממש על החיבור ל-CD, ואז כדי לשמוע את ה-AUX צריך לנגן דיסק ריק כדי לא לשמוע שני דברים בו זמנית. מה שכן איכות השמע הכי טובה שיעולה להתקבל. הצרה היר שכל הסיפור הזה לא עובד בדגמים שלא יוצרו לארה"ב/קנדה. כלומר בדגמים יפניים ואירופיים זה לא יעבוד.

בכלל, ברכב הזה הרדיו משולב ביחד עם מערכת בקרת האקלים וזה בלתי אפשרי להחליף את הרדיו המקורי (או מאוד קשה ויקר).

אני מצטער לבשר לך אבל גם שמח להתריע לך שלא למהר לקנות סטראו צד 3, כי לא בטוח שתוכל להחליף את המקורי בזה שתקנה, ואז תבזבז כספך לחינם.

אני מנסה עדיין למצא פתרון. אולי להתחבר על/במקום הצ'יינג'ר, אולי קצת הלחמות. אני מנסה למצא את ה-Service Manual בחינם. בינתיים מצאתי רק ב $16.

2004 Subaru Legacy PDF Service Manual.pdf (4412 pages pdf file, 109 MB)

אגב, אם תמצא פתרון שלח לי הודעה פרטית.

תודה

אייל

פורסם

פתרון אפשרי.

התקנת 3Sixty,הגברה ורמקולים אחרים.

ה3Sixty ,משמש כמנחת לאות שיוצא מהמכשיר המובנה לרמקולים והפיכתו לסיגנל, ה3Sixty משמש לאחר מכן כפרה אמפילפייר, ומעביר סיגנל למגברים ומהם למקולים.

ל3Sixty גם יש יציאת AUX , ועד לכאן הפתרון כמעט מושלם.

המחיר ל3Sixty כ2000 שקלים (נכון לתקופה בה אני התקנתי מערכת בB4 2007 שלי)

supreb 2016 l&k 280 4*4

פורסם

ניתן למצוא 3SIXTY בפורום המכירה במחיר נמוך בהרבה.

השאלה היא איך להפעיל את ה IPOD ואת המעבד ללא התערבות הרדיודיסק?

מתחדשת*

פורסם

זה ממש לא מסובך ויקר להוסיף רדיו דיסק ל B4.

יש לי B4 שנת 2005, ויש כזה תא מעל המערכת, בין פתחי המזגן, שנפתח על ידי לחיצה, ובאיילנד סאונד פשוט הוציאו את המכסה של התא, הכניסו לי בתא רדיו דיסק וסגרו את הרווח שיש בין הרדיו דיסק לחלק העליון של התא על ידי פלסטיק בצבע הדשבורד, נראה יפה מאוד,נשמע יפה מאוד,והמחיר גם בכלל לא בשמיים.

אני לקחתי את הרעיון הזה מפרוייקטים שראיתי בחו"ל, ובאיילנד סאונד בראשל"צ ביצעו את ההתקנה,מי שמעוניין בזהה,ממליץ להכנס לשמה ולקבל הצעת מחיר.

פורסם

גם אני נתקלתי בפיתרון של השמעת דיסק ריק ואף יצרתי קשר עם מי שמצא את הפיתרון בשביל לוודא באופן סופי שאין תמיכה לדגמים שיש בארץ...לצערי אין תמיכה :(

ככל הידוע לי הפיתרון היחיד למה שאני רוצה לעשות הוא להרכיב רדיו דיסק חיצוני ולחבר אליו את IPOD.

באופן עקרוני זה צריך להיות פשוט ומאוד אסטתי.

הרדיו דיסק יכול לשבת בתוך התא כפפות, יש שם חלוקה שמתאימה בול לרדיו דיסק.

הIPOD יכול לשבת בתא בין פתחי המיזוג וכל השליטה על האפליקציות נעשית דרכו.

החיווט של הרמקולים מועבר לרדיו דיסק וזה הכל, מקבלים את המטרה הראשונית רק שבמקום ללכת ישר למטרה צריך לעבור דרך הרדיו דיסק.

לפחות זאת התאוריה....עוד לא יצא לי לבדוק זאת באופן סופי עם בעל מקצוע או להתקין זאת ברכב שלי.

• תוכן חדש...