Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהירות מותרת בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נהג חדש שעלה לפני איזה 4-5 חודשים על הכביש והיום נסעתי בכביש ירושלים תל אביב.

נסעתי בנתיב השמאלי ודאגתי לשמור על מהירות של 100 אפילו 110 אבל עדיין אנשים כעסו והיבהבו לי ועברתי לימני כל פעם.

האם כל נהגי מדינת ישראל נוהגים מעל המהירות המותרת? פשוט נעקפתי על ימין ועל שמאל למרות ששמרתי על המהירות המותרת המירבית.

נ.ב

בתל אביב ראיתי משהו נחמד הוספתי תמונה(אוטו שחור משמאל).

0715091939.jpg

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה מדבר על המאזדה MX5 [אאל"ט].

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

החוק במדינת ישראל אומר שנתיב שמאלי מיועד לעקיפה בלבד.

כשאתה נוסע בנתיב השמאלי אתה מונע מאחרים לעקוף אותך. אתה מבצע עבירת תנועה. אלו שיעקפו אותך מימין יגררו גם הם לעבירת תנועה בגלל העבירה שלך.

לכן, אם אינך בקיא בחוקי הנהיגה, או ששכחת את מה שלמדת לפני מספר חודשים - כדאי שתרענן אותם, ולא תנהג בנתיב שמאלי, המיועד לעקיפה בלבד.

כמו כן, צילום תוך כדי נהיגה גם הוא אסור, גם אם נדמה לך שראית אוטו מעניין.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בוא נעשה סדר בדברים:

1) על פי חוק המסלול השמאלי הוא מסלול עקיפה ושוטר יכול לתת לך דוח על "אי שמירה על הימין" במידה ואתה שוהה בשמאלי לאורך זמן או שהייתה לך אפשרות לחזור לימני ולא עשית כך.

2) כאשר נהגים וותיקים בעלי נסיון נוהגים הם פחות שומרים על החוקים ולרוב עוברים את המהירות המותרת, אל תנסה לשנות סדרי עולם.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

למה אתה על השמאלי במהירות של 110? מצלמה מצלמת מ 130 וגם אם לא אז מהירות סבירה היא לפחות 120

בכל אופן אם אתה נוסע במהירות הזאת בנתיב השמאלי אתה סתם מעכב תתנועה ***תתנועה = את התנועה *** תשאר בימני על 100 עדיף או שתתחיל ללחוץ על הגז יותר :)

פורסם

כן,אבל גם בעקיפה אסור לעבור את המהירות המותרת בכל מקרה.

אתה מדבר על המאזדה MX5 [אאל"ט].

לא אני מדבר על הRX8 שם קרוב משמעות שונה.

פורסם
למה אתה על השמאלי במהירות של 110? מצלמה מצלמת מ 130 וגם אם לא אז מהירות סבירה היא לפחות 120

מאיפה הבאת את המספרים?

איזו מצלמה? בכביש מספר 1 אין מצלמות קבועות, ואם כבר יש מצלמה (של הניידת הסמוייה) או ממל"ז, תאמין לי, שגם על 125 קמ"ש יפנקו אותך.

במיוחד אם אתה לא נוסע פחות מהמהירות "הסבירה המינימאלית" (סבירה לדעתך).

כן,אבל גם בעקיפה אסור לעבור את המהירות המותרת בכל מקרה.

יש מין תכונה כזאת, עוד לפני שצוברים נסיון, עוד לפני שכל אחד בודק את הנהיגה שלו (כולל עבירות של עצמו),

מה שמעסיק את האנשים - זה מה שהאחרים עושים ומה אסור להם.

האחרים אחראים לעצמם, אתה אחראי לנהיגה שלך.

וכמו שכבר הוסבר לך, נהיגה בנתיב השמאלי ללא סיבה (עקיפה ) זאת עבירה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה כביש מספר 1 זה כביש מהיר יחסית,עמוס ועם קטעים בהם יש רק 2 נתיבים,אז למה לא להתפזר על 2 הנתיבים ולפקוק רק נתיב אחד?.

פורסם
עכשיו הבנתי - נסעת 110 קמ"ש בפקק, והאחרים רצו לנסוע עוד יותר מהר.. :lol:

אתה מערבב שני דברים שונים.

לא אמרתי בפקק,בכללי תנועה גדושה יחסית למה שכולם יסעו בנתיב אחד אם אפשר לפזר את התנועה?.

פורסם

אתה רוצה לכתוב ספר חדש לחוקי תנועה?

לפי הספר הקיים (זה שעדיין תופס), חייבים לנהוג בנתיב הימני.

כאשר רוצים לעקוף - עוקפים.

אבל בסיום העקיפה יש לחזור לנתיב הימני.

זה שבארץ הנתיב הימני לפעמים הכי פנוי (כולם "מומחים לנהיגה" ונוסעים בשמאלי) -זה כבר סיפור אחר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אכן כן, בארץ נהוג לדהור במהירויות של 130, 140 קמ"ש מחוץ לעיר.

יש נהגים כאלה שהם בעלי כישורים לשלוט על הרכב במהירויות האלה, אבל רוב האנשים שנוסעים ככה

הם לא נהגים שיכולים להרשות לעצמם להגיע למהירויות כאלה ועוד ברכבים כמו רכבי הליסינג שיש בארץ וכו'.

יש להוסיף גם אנשים שבקושי נוגעים בהגה במהירויות של 120, 130 קמ"ש.

המצב על הכבישים בארץ על הפנים. אל תתפלא, אתה תראה דברים עוד יותר גרועים על הכביש.

מה שכן, אין סיבה שתיסע בנתיב השמאלי אם אתה נוסע במהירות שנמוכה מהמהירות של שאר האנשים. אם אתה רוצה לעקוף, תעקוף ותחזור לימני.

פורסם
זה כביש מספר 1 זה כביש מהיר יחסית,עמוס ועם קטעים בהם יש רק 2 נתיבים,אז למה לא להתפזר על 2 הנתיבים ולפקוק רק נתיב אחד?.

אם יש שני נתיבים והנתיב הימני עמוס, סע בשמאלי כל עוד אתה נוסע מהר יותר מהתנועה שבנתיב הימני. אם אתה לא - סע בנתיב הימני ותן לעקוף משמאל. זו הדרך הנכונה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם יש שני נתיבים והנתיב הימני עמוס, סע בשמאלי כל עוד אתה נוסע מהר יותר מהתנועה שבנתיב הימני. אם אתה לא - סע בנתיב הימני ותן לעקוף משמאל. זו הדרך הנכונה.

רוני

בימני נסעו יותר לאט פעם אחת הייתה I10 על 80 אחר כך מלא סמיטריילרים,משאיות,אוטובוסים איטיים וכו' כל פעם הייתי צריך לנתב בין 2 הנתיבים אז מידיי פעם פשוט קפאתי על השמאלי.

פורסם
אכן כן, בארץ נהוג לדהור במהירויות של 130, 140 קמ"ש מחוץ לעיר.

יש נהגים כאלה שהם בעלי כישורים לשלוט על הרכב במהירויות האלה, אבל רוב האנשים שנוסעים ככה

הם לא נהגים שיכולים להרשות לעצמם להגיע למהירויות כאלה ועוד ברכבים כמו רכבי הליסינג שיש בארץ וכו'.

יש להוסיף גם אנשים שבקושי נוגעים בהגה במהירויות של 120, 130 קמ"ש.

המצב על הכבישים בארץ על הפנים. אל תתפלא, אתה תראה דברים עוד יותר גרועים על הכביש.

מה שכן, אין סיבה שתיסע בנתיב השמאלי אם אתה נוסע במהירות שנמוכה מהמהירות של שאר האנשים. אם אתה רוצה לעקוף, תעקוף ותחזור לימני.

כל אחד נוסע במהירות הנכונה לו.

לכל אחד יש את קצב הרכיבה בו הוא שולט היטב על הכלי.

הדפקה שנוצרה פה היא אי התאמה בקצב ולכן לפעמים נוצר בילבול בתנועה (עוקפים, עוברים נתיב וכו'...).

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם
האם כל נהגי מדינת ישראל נוהגים מעל המהירות המותרת?

חד משמעי כן, כל מי שיגיד לך שלא הוא שקרן.

זה שבארץ הנתיב הימני לפעמים הכי פנוי (כולם "מומחים לנהיגה" ונוסעים בשמאלי) -זה כבר סיפור אחר.

זה מה שאני הכי שונא בכביש, תמיד אבל תמיד כשיש עומס בכביש הנתיב הימני יותר מהיר מהשמאלי.

למה? כי כולם חכמים ואיך שרואים שיש קצת תנועה כולם עוברים לשמאל נתקעים שם והימיני זורם.

אז המלצה למי שעדיין לא עובר לשמאלי, כשיש עומס תעברו אולי בסוף רק אני יישאר בימין.:evil:

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

• תוכן חדש...