Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כולנו עבדים כאילו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דריש, אתה טועה בגדול בנושא הערבות ההדדית.

יכול להיות שהמצב נראה שונה כי היום אני מבוגר יותר. אז האנשים נראו הרבה יותר ידידותיים ופחות ציניים.

עם זאת, אני חושב שחלו שינויים בחברה הישראלית, ובתחום של ערבות הדדית, הם לא היו לטובה.

סליחה על הבורות, מה עשו להם? לקחו אותם ממקום מוכה רעב, עוני ומלחמות, והעלו אותם לכאן? איזה פשע, משהו...

בשורה התחתונה, לקחו אותם מסביבתם הטבעית וזרקו אותם לחור שחור, בלי יכולות או כישורים להתמודד עם התוצאות.

כמה מהם הצליחו לנחות על הרגליים, אבל זה היה מיעוט.

זה מזכיר קצת את הדיון על פעולות ארה"ב בעיראק ואפגניסטן. הם חושבים שהם גירשו את הבד-גייז מהשלטון והצילו את העולם.

בינתיים, העם שכבר התרגל לחיות בתנאים האלה לא יודע מה לעשות עם עצמו, והבלאגן חוגג.

דוגמה נוספת היא שחרור אסיר מהכלא אחרי 25 שנה ללא תוכנית שיקום, תו"כ ציפיה שהוא יתיישר לבד. מעטים יצליחו במצב כזה.

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

משכיל?! מה הקשר...

ההורים שלי ואני נמצאים בקשר רצוף עם לא מעט משפחות אתיופיות, מכאן המידע.

חלק מהגזענות במערכת, רוב הגזענות באנשים עצמם,

בין אם מדובר ברופאים או במנהלי בתי ספר. כן, יש ב-2009 לפחות מנהלת אחת

שאמרה (ועדיין אומרת) - "אצלי לא יהיו אתיופים בבית הספר". אני לא אכנס לפרטי המקרה

מטעמי פרטיות, אבל מה שקרה לאותו ילד (שאסרו עליו להיכנס לכיתה במשך חצי שנה, למה? ככה)

הוא מסכת התעללות של הממסד, ולא של חבריו לכיתה.

או אישה משכילה וחכמה שמה לעשות, צבע עורה שחור, ולכן הרופאים (ממוצא רוסי, כמה מפתיע)

זלזלו שוב ושוב בתלונותיה על כאבי גב. רק לאחר מעבר לקופת חולים אחרת טרחו בכלל לבדוק אותה

וגילו שכבר מאוחר מדי (חוליות מרוסקות).

או כל הילדים שהועברו באופן אוטומטי לחינוך ממלכתי-דתי בלי שמישהו ישאל את ההורים

(בעיקר בימים הראשונים של העלייה).

מעבר לכך, יש את האטימות הרגילה של שכבת הפקידים, שפוגעת בכולם,

רק שלא כולם יודעים לצעוק, או למדו לצעוק.

אה, ואתיופיה היא לא בדיוק מקום מוכה עוני, רעב ומלחמות. יש סכסוכים ומתח

הודות לידידינו המוסלמים שמבעירים את כל אפריקה, אבל באופן יחסי,

אתיופיה היא אחת המדינות המתקדמות ביותר. טוב, זאת סתם בערות כללית ונפוצה

ששמה את כל אפריקה תחת אותה מסגרת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כדי שלא נתבלבל תקראו

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%A9%D7%A2_%D7%A0%D7%92%D7%93_%D7%94%D7%90%D7%A0%D7%95%D7%A9%D7%95%D7%AA

עכשיו תחזרו בכם.

כמו כל עליה גם האתיופים נתקלו כאן בקשיים. עיקר הקשיים נבעו לא בגלל צבע עורם , אלא בגלל רמתם הנמוכה של אלה שהגיעו.

כך היה גם עם עולי תימן שהבעירו אש במטוס להתחמם במרבד הקסמים, בשנות החמישים.

המדינה מסייעת להם ומנסה להעביר אותם למאה העשרים ואחת. זה לא פשוט. המדינה הצליחה לקלוט את כולם היא תקלוט בהצלחה גם את האתיופים.

יש קצינים אתיופיים יש חברי כנסת אתיופיים יש להם אפליה מתקנת באוניברסיטאות. זה תהליך שדורש זמן והזמן פועל לטובה ולא להחמרת המצב.

זה שיש עשבים שוטים בינינו, כפי שתיארת האנס , עדיין לא מכתים את כולם.

ולגבי אתיופיה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%94

קרא ותחכים ביחוד את גובה התל"ג . נראה לי שהבערות היא לא אצלנו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני אגיד את מה שיש לי להגיד על העליה ה"רוסית". יכול להיות שזה לא ימצא חן בעיני כולם, אבל ניחא...

אני משוכנע שזו העליה הכי "טובה" שהגיעה לכאן. (נקודה)

רובם אנשים מלומדים בצורה כשזו או אחרת, בעלי מוסר עבודה גבוהה, עם מסורת וערכים שבעצם בנו את המדינה (העליות הראשונות והתפיסה היו על בסיס זה, רוב שירי "ארץ ישראל" מקורם בשירי עם רוסיים, חוקים סוציאלים רבים מקורם בדעות אילו וכו') אנשים עם עקרונות.

עם קורא (ספרים).

עם של אנשים שתרבות חשובה להם, אני לא חושב שיש לי חבר שהגיע מהאזורים האילו ואין איזה כלי נגינה בבית. מה שהולך חזק זה פסנתר, כינור ואקורדאיון.

גם אם "אנחנו" לא מתחברים לתרבות הזו, זו תרבות.

אני לא מזלזל בעליות אחרות. ממש לא.

התקנתי מחשב ללקוח שהוא בעצם בית מלון. סבבה....

נישבר הכפתור שמדליק את המחשב, רציתי להדביק אותו עם דבק חם (הדבק התרכך באוטו וככל הניראה קיבל מכה ו"נשר").

הגעתי לחדר של האב בית של המלון.

קיבל אותי בחור "עם מבטא מצחיק" כמו שתארו כאן.

התחלנו לקשקש, והוא התחיל לשאול שאלות על הלוח אם של המחשב, למה יש כל כך הרבה צלעות קרור וכו'.

מסתבר שהבחור היה אחראי על איזה "מיין-פריים" ענקי ברוסיה. משהו בגודל אולם קטן. עשרות מעבדים, שכל אחד מהם מקורר ע"י נוזל.

הוא היה ראש הצוות שטיפל במכונה המרשימה הזו.

יכול להיות שהוא מקשקש, ויכול להיות שלא.

מה שכן הוא יודע מה זה יוניקס, קומפיילר ושפת C ואסמבלר.

אפילו יש לו בדיחות ב C... ;)

בחור כזה, עובד כאיש תחזוקה.

אני לא מכיר הרבה "ישראלים" שהיו "מוכנים" לירידה כזו "ברמה".

היה בחברה שעבדתי בה בחור "רוסי", טיפה מבוגר שלא התחבר לחבר'ה הצעירים, בין אם היו "רוסים" או "ישראלים".

הוא עבד כ QA. בודק תוכנה.

תמיד היה עושה את העבודה שלו בשקט, בדיוק וביעילות. מילה מעבר לזה.

עבודה זה עבודה. מ9 עד 18.

באחת השיחות שלנו התברר לי שהוא היה מתכנת ברוסיה.

לא סתם מתכנת. הוא התעסק באלגוריתמיקה וקריפטולוגיה.

כששאלתי אותו באיזה שפה הוא מתכנת הכי טוב הוא ענה ש"זה לא משנה, שפה זה שפה, לומדים"...

נתתי לו ספר VB שהיה לי, שילמד (זה מה שהיה שם).

אחרי כמה חודשים, הוא מצא איזה באג ולאף אחד לא היה זמן לתקן אותו.

הוא הציע לנסות ליראות אולי הוא יצליח...

בהתחלה לא היתה התלהבות כזו גדולה.

אחרי זה הם הבינו שהוא טוב במה שהוא עושה, והתחילו לתת לו עבודות "שוליות" ומעצבנות.

כשנפל האסימון שהבחור די מוכשר התחילו הרגליים.

אחרי זה הוא עזב את המקם ההוא והתחיל לעבוד במקום נורמאלי במישרת מתכנת.

דווקא בתחום ההי-טק החבר'ה ה"רוסים" מביאים הרבה. בתחום הקוד הפתוח במיוחד.

משהו אחר. זווית אחרת טיפה.

בארץ תרבות הפז"מ היא דבר חשוב.

יותר חשוב מזה היא רק תרבות זריקת הפין לצדדים.

אני לא חושב שנעשה איזה שהוא צעד מתוכנן-ארוך טווח בקטע של "עליה". מעולם.

הביאו לכאן איזה מיליון וחצי בני אדם. אנשים עם משפחות.

והמחשבה היתה "נסתדר". הסתדרנו עם המרוקאים, עם הפרסים, העירקים, האתיופים והתימנים. נסתדר גם עם אילו...

יהיה בסדר אחי... סמוך עלי.

כי ככה אנחנו רגילים.

אדוני העולם הגדול.

סוג של טיפס שיודע הכל, וכולם חייבים לו הכל.

לפני 30-40 שנים ההורים של אותו אדם שמקבל את ההחלטה עבר את אותו הדבר!

אז מה אני מקשקש כבר, עוד יגיעו לכאן עליות, ועוד ימשיכו לשבת אילו שהגיעו לפני שבועיים ולהגיד "אחח, תיראה את אילו, מקבלי הכל.. לא כמונו... שאכלנו ח#א...!"

ככל הניראה זה חלק מתרבות הצבא שמושרשת כל כך חזק, תרבות שסוגדת לפז"מ, לאחווה ה"חיילית" שכוללת פליטת גאזים מחורים שונים בגוף, אי לקיחת אחריות בשום נושא מעבר למה שממש, אבל ממש חייבים. תרבות של "שנור", של אני "תפסתי את זה עכשיו וזה שלי - אותי לא תזיז מכאן", תרבות של קבלה של הכל בצורה אבסולוטית בלי יכולת להתאגד ולעשות משהו.

הציבוד מטומטם - ולכן הציבור משלם :roll:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
עכשיו תחזרו בכם.

כמו כל עליה גם האתיופים נתקלו כאן בקשיים. עיקר הקשיים נבעו לא בגלל צבע עורם , אלא בגלל רמתם הנמוכה של אלה שהגיעו.

/ / / /

ולגבי אתיופיה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%94

קרא ותחכים ביחוד את גובה התל"ג . נראה לי שהבערות היא לא אצלנו.

בקיצור, אתה מוכיח את טענותיי לגבי הבערות והגזענות.

בין אלה שהגיעו יש גם אנשי כפר וגם אנשי עיר, גם חקלאים וגם פקידים.

אבל לא, הישראלי המתנשא המצוי לא ייתן לעובדות לבלבל אותו, לא, מה פתאום,

כוווולם ברמה נמוכה.

זה שאתה שולח אותי לוויקיפדיה זה בכלל מגוחך. עזוב, אני מכיר את המצב כל כך יותר טוב ממך

שאין בכלל על מה לדבר. לשלוח לך תמונות מאדיס-אבבה? בשביל מה.

בנוגע למה שכתב גילי עם איש ה-QA - זאת בדיוק אותה קנאה שגורמת לאנשים לשרוט מכוניות חדשות,

אותה קנאה שמאכלת את החברה שלנו כמו חומצה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אני אגיד את מה שיש לי להגיד על העליה ה"רוסית". יכול להיות שזה לא ימצא חן בעיני כולם, אבל ניחא...

אני משוכנע שזו העליה הכי "טובה" שהגיעה לכאן. (נקודה)

רובם אנשים מלומדים בצורה כשזו או אחרת, בעלי מוסר עבודה גבוהה, עם מסורת וערכים שבעצם בנו את המדינה (העליות הראשונות והתפיסה היו על בסיס זה, רוב שירי "ארץ ישראל" מקורם בשירי עם רוסיים, חוקים סוציאלים רבים מקורם בדעות אילו וכו') אנשים עם עקרונות.

עם קורא (ספרים).

עם של אנשים שתרבות חשובה להם, אני לא חושב שיש לי חבר שהגיע מהאזורים האילו ואין איזה כלי נגינה בבית. מה שהולך חזק זה פסנתר, כינור ואקורדאיון.

גם אם "אנחנו" לא מתחברים לתרבות הזו, זו תרבות.

אני לא מזלזל בעליות אחרות. ממש לא.

התקנתי מחשב ללקוח שהוא בעצם בית מלון. סבבה....

נישבר הכפתור שמדליק את המחשב, רציתי להדביק אותו עם דבק חם (הדבק התרכך באוטו וככל הניראה קיבל מכה ו"נשר").

הגעתי לחדר של האב בית של המלון.

קיבל אותי בחור "עם מבטא מצחיק" כמו שתארו כאן.

התחלנו לקשקש, והוא התחיל לשאול שאלות על הלוח אם של המחשב, למה יש כל כך הרבה צלעות קרור וכו'.

מסתבר שהבחור היה אחראי על איזה "מיין-פריים" ענקי ברוסיה. משהו בגודל אולם קטן. עשרות מעבדים, שכל אחד מהם מקורר ע"י נוזל.

הוא היה ראש הצוות שטיפל במכונה המרשימה הזו.

יכול להיות שהוא מקשקש, ויכול להיות שלא.

מה שכן הוא יודע מה זה יוניקס, קומפיילר ושפת C ואסמבלר.

אפילו יש לו בדיחות ב C... ;)

בחור כזה, עובד כאיש תחזוקה.

אני לא מכיר הרבה "ישראלים" שהיו "מוכנים" לירידה כזו "ברמה".

היה בחברה שעבדתי בה בחור "רוסי", טיפה מבוגר שלא התחבר לחבר'ה הצעירים, בין אם היו "רוסים" או "ישראלים".

הוא עבד כ QA. בודק תוכנה.

תמיד היה עושה את העבודה שלו בשקט, בדיוק וביעילות. מילה מעבר לזה.

עבודה זה עבודה. מ9 עד 18.

באחת השיחות שלנו התברר לי שהוא היה מתכנת ברוסיה.

לא סתם מתכנת. הוא התעסק באלגוריתמיקה וקריפטולוגיה.

כששאלתי אותו באיזה שפה הוא מתכנת הכי טוב הוא ענה ש"זה לא משנה, שפה זה שפה, לומדים"...

נתתי לו ספר VB שהיה לי, שילמד (זה מה שהיה שם).

אחרי כמה חודשים, הוא מצא איזה באג ולאף אחד לא היה זמן לתקן אותו.

הוא הציע לנסות ליראות אולי הוא יצליח...

בהתחלה לא היתה התלהבות כזו גדולה.

אחרי זה הם הבינו שהוא טוב במה שהוא עושה, והתחילו לתת לו עבודות "שוליות" ומעצבנות.

כשנפל האסימון שהבחור די מוכשר התחילו הרגליים.

אחרי זה הוא עזב את המקם ההוא והתחיל לעבוד במקום נורמאלי במישרת מתכנת.

דווקא בתחום ההי-טק החבר'ה ה"רוסים" מביאים הרבה. בתחום הקוד הפתוח במיוחד.

משהו אחר. זווית אחרת טיפה.

בארץ תרבות הפז"מ היא דבר חשוב.

יותר חשוב מזה היא רק תרבות זריקת הפין לצדדים.

אני לא חושב שנעשה איזה שהוא צעד מתוכנן-ארוך טווח בקטע של "עליה". מעולם.

הביאו לכאן איזה מיליון וחצי בני אדם. אנשים עם משפחות.

והמחשבה היתה "נסתדר". הסתדרנו עם המרוקאים, עם הפרסים, העירקים, האתיופים והתימנים. נסתדר גם עם אילו...

יהיה בסדר אחי... סמוך עלי.

כי ככה אנחנו רגילים.

אדוני העולם הגדול.

סוג של טיפס שיודע הכל, וכולם חייבים לו הכל.

לפני 30-40 שנים ההורים של אותו אדם שמקבל את ההחלטה עבר את אותו הדבר!

אז מה אני מקשקש כבר, עוד יגיעו לכאן עליות, ועוד ימשיכו לשבת אילו שהגיעו לפני שבועיים ולהגיד "אחח, תיראה את אילו, מקבלי הכל.. לא כמונו... שאכלנו ח#א...!"

ככל הניראה זה חלק מתרבות הצבא שמושרשת כל כך חזק, תרבות שסוגדת לפז"מ, לאחווה ה"חיילית" שכוללת פליטת גאזים מחורים שונים בגוף, אי לקיחת אחריות בשום נושא מעבר למה שממש, אבל ממש חייבים. תרבות של "שנור", של אני "תפסתי את זה עכשיו וזה שלי - אותי לא תזיז מכאן", תרבות של קבלה של הכל בצורה אבסולוטית בלי יכולת להתאגד ולעשות משהו.

הציבוד מטומטם - ולכן הציבור משלם :roll:

גילי

הודעה גזענית וחד צדדית.

קודם כל כל עם יש לו תרבות כולל האתיופים, המרוקאים, הרוסים, הפולנים ואפילו הישראלים אז להגיד שהם העם הכי מתורבת זו בורות.

גם הקבוצה הכי בורה היא בעלת השכלה כלשהי. תן לאותו מדען טילים לרעות כבשים ותראה כמה הוא לא יודע כלום בדיוק כמו שאותו רועה צאן אנאלפאבית לא יודע כלום בבניית טילים.

ברור שיש ביניהם אנשים מעולים ובעלי ידע רב אבל גם הרבה עם תעודות שלא טובות אפילו כנייר טואלט.כבר הגיעו אליי אנשים שהוכרו ע"י משרד הקליטה כ"מדען עולה" שבקושי ידעו גיאומטריה של כיתה ז' אז ההכללות ממש לא במקום.

לגבי הסמוך אתה צריך להבין שלקלוט אוכלוסיה בגודל של כ20% מהאוכלוסייה הקיימת שלך ללא התראה מוקדמת ותוך שנה זה ממש לא דבר פשוט לא למדינות עשירות ובטח לא למדינה כמו ישראל אבל למרות הקשיים תרבות הסמוך היא זו שהביאה להצלחת הקליטה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אדיס אבבה זה תל אביב

תל אביב זה קרית מלאכי / נתיבות. לא!! ומבלי לפגוע כהוא זה במקומות אלה.

כך גם באתיופיה.

מה עם הפשע נגד האנושות.

איך תל"ג של 871 דולר אתיופיה הולך עם תלג של 30000 $ ישראל.

רוב האוכלוסיה האתיופית הגיעה מהאזורים החקלאיים וברמה נמוכה.

אם היו פה ושם משכילים הם היוצאים מהכלל.

אז בוא ונדבר ותוכיח את טענותיך שחור על מסך בבקשה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

השרשור בהחלט מגיע למקומות מעניינים.

אם לחזור להתחלה, אז, נדמה לי שבאופן כללי, רמת החיים בארץ עלתה פלאים.

אם פעם (לפני 30-40 שנים) היו שני סוגי לחם בסופר, והיינו צריכים לבחור אחד מהם, אז היום יש שפע כ"כ גדול, שהבן אדם צריך לדעת היטב מה הבחירה שלו. הוא צריך לשלוט בעצמו, ולא להיגרר אחרי קניות מיותרות, מעל היכולת הכלכלית שלו. אותו הדבר תופס גם בקניות, גם באוכל, ובכל תחום.

מה שכן, יוקר המחיה עלה מאוד (מאחר ויש היום המון דברים נלווים שהם כבר אינם מותרות).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

דריש, בקיצור התייאשת .

נחמד ככה בונים מדינה, עד לפני 15-20 שנה כמעט לא היית שומע על מנכ"ל מרוקאי , היום זה לא יפתיע אף אחד .

השתלבות בחברה לוקחת זמן , מעט מאוד אנשים מוצאים עבודה חדשה במקצוע מבוקש אחרי גיל 45 , מה לעשות זה השוק.

באמת שאני מעריך את ההורים שלך ( ועוד הרבה אנשים שאני מכיר אישית מהאכלוסיה הזו) על הצעד וההקרבה, ואתה אמור לקטוף את הפירות , כי היום ואני רואה את זה סביבי, יותר ויותר עולי רוסיה משתלבים יותר ויותר בכל התחומים .

אבל בחרת ללכת, זה בסדר כמו שאמרו כאן כי שיזרקו על הילד שלך עגבניה בבית ספר כי הוא נימול , תיזכר שיש מדינה אחת שאומנם קשה בה , אבל היא שלנו .

וכשאתה או בניך תחזרו תצטרכו לעבור את כל השלב הזה שוב.

חבל

ועצוב

תצליח בברצלונה

מכל הלב.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
הודעה גזענית וחד צדדית.

היא לא, היא חד צדדית, לא הכללתי שום דעה על "עדה" אחרת...

קודם כל כל עם יש לו תרבות כולל האתיופים, המרוקאים, הרוסים, הפולנים ואפילו הישראלים אז להגיד שהם העם הכי מתורבת זו בורות.

תרבות היא דבר ניפלא. תיראה את סין שהיתה מעצמה, בנתה חומה והסתגרה שם מאות שנים... תיראה אותם כיום...

גם הקבוצה הכי בורה היא בעלת השכלה כלשהי. תן לאותו מדען טילים לרעות כבשים ותראה כמה הוא לא יודע כלום בדיוק כמו שאותו רועה צאן אנאלפאבית לא יודע כלום בבניית טילים.

נתתי את הדוגמא של הבחור שהיה אב בית... אני חושב זה די "קולע". אני מכיר לא מעט "עולים חדשים" (שכבר 10-15 שנים בארץ - עדיין נחשבים "כעולה חדש") שהיו בארץ מולדתם, החל מפועלים במפעל וכלה במהנדסים, שמצאו עבודה במקצועות אחרים, נניח חקלאות.

ברור שיש ביניהם אנשים מעולים ובעלי ידע רב אבל גם הרבה עם תעודות שלא טובות אפילו כנייר טואלט.כבר הגיעו אליי אנשים שהוכרו ע"י משרד הקליטה כ"מדען עולה" שבקושי ידעו גיאומטריה של כיתה ז' אז ההכללות ממש לא במקום.

לגבי הסמוך אתה צריך להבין שלקלוט אוכלוסיה בגודל של כ20% מהאוכלוסייה הקיימת שלך ללא התראה מוקדמת ותוך שנה זה ממש לא דבר פשוט לא למדינות עשירות ובטח לא למדינה כמו ישראל אבל למרות הקשיים תרבות הסמוך היא זו שהביאה להצלחת הקליטה.

מזכיר לי אשת מכירות שהיתה בחברה שעבדתי בה. שהיתה מבטיחה ללקוחות דברים שלא קיימים.

לפעמים זו לא "בושה" להגיד "לא"...

סטיגמה זה דבר נחמד. והחברה שלנו היא אחו-שילינג סטיגמטית.

מה הדבר הראשון שעולה לך בראש שאומרים לך "רוסיה"?

בוא נשחק את אותו משחק עם המילה "מרוקאי", "פרסי", "עירקי", "פולניה", "תיימני" וכו'...

אנשים הגיעו מפער תרבויות אחר טיפה, צריך לדעת לקבל אותו. גם "אתה" פעם היית כזה. או ההורים שלך, או הסבא והסבתא שלך...

יש לי חבר שאבא שלו היה מכונאי במוסך למכויות פאר - במרוקו.

למען הסר ספר, יש תמונות... ;)

מה הוא עשה בארץ? נהג. אזרח עובד צה"ל. איש קשה יום שגר בשכונה "לא הכי טובה", וזה בלשון המעטה.

מה "יצא" מהילדים שלו?

בן אחד בעלים של חברת היי-טק, שתי הבנות האחרות נשות עסקים מצליחות...

שאלה, נניח שאתה בעלים של חברת היי-טק שצריך לגייס מתכנת.

אתה מזמן לראיון בחור בשם אמיר. בטל' הוא נישמע סבבה...

בפגישה אתה "מרגיש משהו". משהו בשפת הגוף, במבטא... בקטנה.

אתה שואל אותו איפה הוא גר והבחור עונה בהיסוס "טייבה"...

- האם היית לוקח אותו לעבוד אצלך?

- האם מערכת השיקולים שלך היו נטרליות?

לכל אותם אנשים שמרימים גבה, יש אנשי היי-טק שמגיעים מהמגזר הערבי. תתפלאו, לא כולם רועי צאן.

חלקם ברמה מאוד גבוהה. מפתיע? לא במיוחד.

חברה סטיגמטית, כבר אמרנו?

קשה-קשה...

;)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
דריש, בקיצור התייאשת .

התייאשתי זמנית. ההיסטוריה מראה שיש סיכוי טוב שאחזור. כמו שמר.

שיזרקו על הילד שלך עגבניה בבית ספר כי הוא נימול , תיזכר שיש מדינה אחת שאומנם קשה בה , אבל היא שלנו .

דווקא את הסיפור הזה שמעתי הרבה פעמים, אבל משום מה תמיד הנימולים הם אלה שזרקו את העגבניות... נקודה למחשבה.

פורסם
סטיגמה זה דבר נחמד. והחברה שלנו היא אחו-שילינג סטיגמטית.

מה הדבר הראשון שעולה לך בראש שאומרים לך "רוסיה"?

בוא נשחק את אותו משחק עם המילה "מרוקאי", "פרסי", "עירקי", "פולניה", "תיימני" וכו'...

אנשים הגיעו מפער תרבויות אחר טיפה, צריך לדעת לקבל אותו. גם "אתה" פעם היית כזה. או ההורים שלך, או הסבא והסבתא שלך...

אני לא יודע מה עובר בראש שלך אבל בראש שלי עובר בן אדם שהגיע לארץ ממדינה אחרת וזהו.

יש לי חבר שאבא שלו היה מכונאי במוסך למכויות פאר - במרוקו.

למען הסר ספר, יש תמונות... ;)

מה הוא עשה בארץ? נהג. אזרח עובד צה"ל. איש קשה יום שגר בשכונה "לא הכי טובה", וזה בלשון המעטה.

מה "יצא" מהילדים שלו?

בן אחד בעלים של חברת היי-טק, שתי הבנות האחרות נשות עסקים מצליחות...

מה הקשר? סבא שלי בעירק היה סוחר מאוד מצליח והם היו משפחה מאוד אמידה שחצי מהשוש של בגדד היה שלהם. בארץ הוא חי בהתחלה באוהל ואח"כ בדירת 2 חדרים בר"ג (7 נפשות) אבל במקום להתבכיין הוא עבד כשומר במפעל צד ז"ל בר"ג וסבתא שלי שניהלה בעירק מתפרה עם 80 עובדות היתה רוקמת וסורגת ואח"כ עוברת בחנויות ומוכרת את הסחורה.

שלושת הבנים שלהם התחילו לעבוד מיד עם הגעתם לארץ (דוד אחד עיוור כמעט לחלוטין היה כנר בתזמורת רשות השידור ואבא שלי ואחיו התחילו לעבוד כשאבא שלי היה רק בן 13). כולם כולל האחיות הסתדרו והגיעו רחוק בחיים בזכות עבודה קשה וחוסר רחמים עצמיים.

שאלה, נניח שאתה בעלים של חברת היי-טק שצריך לגייס מתכנת.

אתה מזמן לראיון בחור בשם אמיר. בטל' הוא נישמע סבבה...

בפגישה אתה "מרגיש משהו". משהו בשפת הגוף, במבטא... בקטנה.

אתה שואל אותו איפה הוא גר והבחור עונה בהיסוס "טייבה"...

- האם היית לוקח אותו לעבוד אצלך?

- האם מערכת השיקולים שלך היו נטרליות?

אני אחסוך לך את השאלות התיאורתיות. בין השנים 92-96 עבדו אצלי מהנדס ערבי מנצרת והנדסאי בדואי מרהט. גם כיום אני אף פעם לא שואל אדם למוצאו ואם הוא אזרח ישראלי או פליט מדרפור עם אישורי עבודה זה מספק אותי.

לכל אותם אנשים שמרימים גבה, יש אנשי היי-טק שמגיעים מהמגזר הערבי. תתפלאו, לא כולם רועי צאן.

חלקם ברמה מאוד גבוהה. מפתיע? לא במיוחד.

חברה סטיגמטית, כבר אמרנו?

קשה-קשה...

;)

גילי

כדי להרגיע אותך עוד יותר כשהייתי סטודנט גרתי שנתיים בדירה עם שותף רוסי ושותף ערבי ואני מדבר על 92-93 כשהעלייה היתה עוד טרייה והם לא היו ישראלים עם מבטא אלא רוסים שמדברים כמה מילים בעברית (אנחנו דיברנו אנגלית כי העברית שלו היתה ברמה של הרוסית שלי).

בקשר לסינים ולתרבות, תרבות זה לא רק מה שבעינינו תרבותי. גם השבטים במקומות הכי נידחים הם בעלי תרבות אבל תרבות שונה משלנו. מי קבע שדווקא התרבות שלנו היא הצודקת והמתקדמת יותר?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אבל בחרת ללכת, זה בסדר כמו שאמרו כאן כי שיזרקו על הילד שלך עגבניה בבית ספר כי הוא נימול , תיזכר שיש מדינה אחת שאומנם קשה בה , אבל היא שלנו .

אומי, אם אני לא טועה, גם אתה היית בתקופה מסוימת בחו"ל, במקומות עוינים יותר מאשר ברצלונה.

יש כמה תגובות כאן בשרשור שפשוט מזעזעות בגלל התוכן שלהן.

יש פה אתנוצנטריזם ברמות פשוט מבחילות.

אז כמה נקודות למחשבה:

1) אין תרבות אחת שהיא יותר טובה מאחרת. יש הבדלים אבל אי אפשר לשפוט במושגים אבסולוטיים. כולם מסתכלים על התרבות שלהם כתרבות הטובה ביותר.

אותי מקומם כשאני רואה איך שהחברים המקסיקנים שלי מנקים את הבית שלהם. אבל זה רק בגלל שאני חונכתי בצורה מסוימת, לא בגלל שאני צודק.

2) יש תרבויות שלא צריכות להיות ביחד. מה לעשות שמרוקאים, ערבים, אתיופים ורוסים לא חושבים אותו דבר. כל תרבות מצליחה בצורה שלה ומתמודדת עם הקשיים ועם היומיום באופן אחר, והחברים שלה מבצעים משימות בצורות שונות וחושבים בצורה מנוגדת. זה לא עושה אנשים גזענים, אלו עובדות בשטח.

3) זה יגרום לוויכוחים תמיד בדור הראשון והשני, ואחר כך זה יפסיק להשפיע, כשכולם יקבלו על עצמם תרבות מעורבבת.

4) ככל שנתעסק יותר באפליה, ככה תהיה יותר אפליה כי זה הופך לעובדה חברתית. הסטראוטיפים שמשתמשים בהם בארץ הם אולי די נוראיים הרבה פעמים, אבל לפעמים יש בהם אמת מסוימת.

כמה אתיופים הגיעו לארץ עם תואר שני?

לא הרבה!

כמה רוסים הגיעו עם תואר שני? די הרבה.

המשמעות של זה היא לא שהרוסים טובים יותר, אלא שהסיכויים ההתחלתיים שלהם להגיע למטרות מסוימות הוא גבוה יותר בגלל ההון החברתי שיש להם ממדינת המקור, לא בגלל שהם טובים יותר.

מה לעשות שיש באמת הבדלים תרבותיים ושל נקודת התחלה, וזה טבעי.

אני לא הייתי מפלה מישהו לעבודה כי הוא ממגזר כלשהו, אבל יש אנשים מתרבויות מסוימות שלא מתאימים לדברים אחרים.

אני צ'יליאני אבל לא צ'יליאני טיפוסי כי יש לי הרבה ישראליות בתוכי.

אבל מהניסיון שלי עם עולים חדשים מצ'ילה:

אל תבקשו מצ'יליאני להגיע בזמן לאנשהו.

אל תבקשו מצ'יליאני לסדר את הבית בצורה שנראית לכם הגיונית.

אל תבקשו ממנו לקנות אוכל כמו שאתם אוכלים ולא לבזבז אותו על דברים שאף אחד לא יאכל.

אל תבקשו ממנו ללכת לביטוח לאומי להסדיר מסמכים.

אל תבקשו ממנו לצאת מהבית וללכת למשרד ממשלתי ולהביא את כל המסמכים, כי הוא פשוט לא יעשה את זה.

אלו עובדות בשטח, שבתוך תרבות כמו הצ'יליאנית הן בסדר, אבל הן רק מהוות בעיה כשהם מתנגשים בתרבות הישראלית.

זה מה שקורה להרבה עדות שונות שבאות עם תרבויות משלהן.

אין בעיה עם התרבות עצמה, אלא רק כשהיא באה במגע עם תרבות שונה לגמרי.

שוב, מה שאמרתי על הצ'יליאנים הוא לא נכון לגבי כולם, אלא לגבי הרבה מהם, לפי מה שאני חוויתי כשגרתי שם ופה, עם החברים והמשפחה שלי, שהם גם עולים חדשים.

פורסם

"תרבות" זה מושג מאוד נרחב, וזה לא חייב להיות משהו שהיה פופולארי אצל העשירים לפני 150 שנה. תרבות זה גם רוק, מטאל, פאנק, היפ הופ, מזרחי ועוד. תרבות יש גם במערב אירופה, וגם בשבט אסקימואי נידח. זה שכמה נושכי כריות החליטו ש"תרבות" זה משהו מנוכר ומרוחק, זה עדיין לא הופך את זה לתרבות. זה שאדם מחזיק פסנתר בבית עדיין לא הופך אותו למתורבת.

לגבי פיזיקה גרעינית אצל רועי צאן. רועה עיזים לא יכול להיות מדען טילים ומדען טילים לא יכול להיות רועה צאן. אבל לצערי אני רואה יותר מדי מדעני טילים בתפקיד רועה צאן ויותר מדי רועי צאן עוסקים במדע טילים. ובמצב כזה לא נצליח להגיע לשום מקום.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עוד קצת חומר לגבי הבוזזים ברשיון מהממשל, המשלחות הבטחוניות עולות למשלם המיסים 150 מליון ש"ח בשנה חוץ מעלות שכירת הבנין בכתבה.

מצריים שגם רוכשת נשק בכמויות מהאמריקאים לא מחזיקה אפילו שליח אחד בארה"ב.

העסקאות נסגרות בין פקידים בישראל לארה"ב כך שבעצם השליחים לא ממש עושים משהו בעל ערך.

לגבי הרוסים: יש בי כעס רב על ממשלות ישראל (לא על עולי רוסיה ) שהפלו עליה זו לטובה על חשבון ישראלים וגרמו להגירת רבים

מהארץ.

רבים למדו פה את ההשכלה הגבוהה שלהם, ללא תשלום שכר לימוד מעונות בעוד.

הרי הרבה יותר קל להשען על יוצאי מערכת החינוך הסובייטית מאשר להשקיע בחינוך פה.

• תוכן חדש...