Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני נמצא בצומת דרכים מבחינת מצבת כלי הרכב שברשותי.

אחת האפשרויות שעומדות על הפרק היא קניית הפוקוס של אבא ושיפורה.

למה צריך שיפור? כי אני יורד ממזדה 3 בעלת 150 כ"ס (2 ליטר), ולמרות הגיר הידני - הפוקוס מרגישה לי קצת חלשה.

נשאלת השאלה - איך אפשר לשפר אותה?

חשוב לדעת שאין בעיה "להשביט" את הרכב למשך חודש חודשיים לצורך הפרוייקט.

הרכב חייב להיות חוקי לכביש בסופו של דבר (אי לכך הכנסה של מנוע מ F16 כנראה לא תעבור :?).

מסגרת תקציב - נגיד 15K.

אחת האפשרויות שחשבתי עליהן היא השתלת מנוע ה 2.0 (רק שאני לא בטוח שהוא מתאים לגיר ושאפשר להעביר את זה ברשיון)

תודה מראש, טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

זהו! אין יותר מאזדה :cry: (או אוטו בכלל :shock: )

פורסם

צריך יותר פרטים על הפוקוס,

בגדול בתקצים הנ"ל אני בספק שיהיה אפשר להכניס שיפורים רציניים שיגרמו לה להתנהג כמו המזדה שלך (בהנחה והפוקוס 1.6)

במקום להכניס את עצמך לבור כלכלי כבד הייתי ממליץ להישאר עם המזדה או למכור ולשדרג את הבסיס למשהו יותר מתאים.

מנסיון עם המנוע 2.0 של מזדה/פורד באוטו שלי (מזדה MX5), הוא מגיב בצורה פנומנאלית לשיפורים אטמוספריים,

חשוב לציין שחוקית כביש היא לא תהיה (ובעצם כל רכב משופר לא יהיה), עם שיפורים אטמוספריים ,השיפור במנוע הספציפי שלי המנוע מקבל תוספת של קרוב ל-20% מהחלפת יניקה פליטה.

ליעד.

פורסם

אילו פרטים נוספים?

הרכב 1.6 (100 כ"ס) - גיר ידני. דגם 5 דלתות.

אני יורד מהמזדה כי היא ליסינג ונגמר החוזה (עוד מעט).

והפוקוס הזו (ספציפית) נשמעת לי אופציה לא רעה.

מה שיש לך ב MX5 זה מנוע אחר (עד כמה שידוע לי). המנוע של הפוקוס היה 140 ומשהו כ"ס, והוא מ"דור קודם" של המנועים שלהם.

מה כן אפשר לעשות עם הרכב הנ"ל?

טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

פורסם

חשוב שתבין שכל שיפור יהיה שינוי מבנה, ומכאן הוא גם לא יהיה חוקי!!!

הגבול הוא השמיים, אני לא יודע כמה מתאין המנוע הנ"ל לגדישה. אבל אם תעלה את התקציב אתה יכול להתקין בה טורבו/סופרצ'ארג'ר.

הבעיה, שהשיפורים האלה גוררים שיפורים ושיפוצים גדולים מסביב, כולל קלאץ' מחוזק ויהיה גם צורך בשדרוג בולמים וקפיצים (שזה חשוב יותר מכוח) ורמת האמינות ברגע ביצוע השיפורים הנ"ל יורדת פלאים!!!

הייתי ממליץ ללכת על אוטו יותר טוב מהבסיס, משהו שיספק את הדרישה שלך לכוח ולשפר לו את ההתנהגות.

כמה תעלה הפוקוס? כמה יעלה לך לשמור את המזדה במידה והחוזה מאפשר.

ליעד.

פורסם

אם כי התגובה הנ"ל עלולה להעיף את הדיון לפורום ייעוץ ברכישת רכב, אני אסתכן.

הפוקוס תעלה כ 25K.

המזדה (כנראה, לא ידוע במדוייק עדיין) בסביבות ה 80.

הבעיה העיקרית שלי עם המזדה זה הגיר שלה (רוצה ידני!:x). לאחר שקלול פרוייקט החלפת גיר לידני במזדה - עלותה אמורה להסתכם בכ 100K~.

אפשרות זו גם היא נשקלת, אך כאלטרנטיבה לכל הסיפור של "רכב זול יחסית + אופנוע ליומיום".

היות והרכב הולך לעמוד רוב הזמן (בחניה מקורה 8)) - אני לא רוצה רכב יקר שהולך לאבד מערכו הרבה. חבל לאבד כסף על כלום. פוקוס 2001, שעולה 25K, כבר די סיימה את שלב ירידת הערך שלה.

ברור לי ששיפור עצבני ביחידת הכח יגרור אחריו שיפורי אחיזה.

אם זאת, לא נראה לי שהוספת 40 כ"ס יעשו כזה הבדל כאן (עד כמה שזכור לי ב 2.0 המטלים הם אותם מטלים, וגם הברקסים זהים (חוץ מהדיסק מאחורה)).

לא מדובר (לצערי :-() על התקנת צ'ארג'ר בגלל שזה יגרור הוצאות מטורפות על כל ה"מסביב" וגם לעולם לא יהיה חוקי (במדינתינו המוזרה).

נשאלת השאלה מה כן אפשר?

ואגב, בשוק של היום אין כל כך אלטרנטיבה לפוקוס ידנית (אם נשארים במגבלות של שנות ה 2000). הכל אוטומטי :brickwall:

פורסם

טוב אז לדעתי אתה לא ממש יכול לשפר משהו באוטו בצורה קיצונית, בטוח לא תצליח להוציא יותר מ-15 כ"ס

ואני לא חושב ששווה להשקיע את זה בכלל אם אתה מחפש כוח

אולי יבואו חכמים ממני שמכירים דרכים אחרות אבל המקסימום שאתה יכול לעשות במסגרת "חוקית" (ברשיון לפחות), זה החלפת מע' יניקה/פליטה והחלפת מערכת ניהול מנוע/צ'יפ (גם לא יודע אם יש למנוע הזה מערכת ניהול משודרגת)

זה בטוח ייכנס בתקציב אבל אני בספק שאתה תהיה מרוצה מהתוצאה כמו שהייתה הולך לקנות רכב יותר מעניין,

לצורך העניין לא חסר אלטרנטיבות.

ליעד.

פורסם
הוא התכוון לעלות הרכב + עלות הסבת הגיר

אכן מדובר על עלות (משוערת) של הרכב - 80K

בתוספת עלות הסבר הגיר לידני (שוב, משוער) - 20K~

טל.

פורסם

מה שיש לך ב MX5 זה מנוע אחר (עד כמה שידוע לי). המנוע של הפוקוס היה 140 ומשהו כ"ס, והוא מ"דור קודם" של המנועים שלהם.

מנועי ה- NC הם מסדרת MZR למיטב זכרוני.

המנוע שלך הוא אכן מסדרה קודמת,

כך שפיתרון זה יורד מהפרק.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...