Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתג אור גבוה - מסוג On Or

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן:

במסגרת מקצה השיפורים לקראת הטסט אני רוצה להפעיל הלכה את האור הגבוה שבאוטו.

מוט השליטה של האיתותים שכלל גם את האור הגבוה הלך לעולמו - תופעה די ידוע במכוניות מיני.

ניסיון להוסיף מתג חיצוני לא צלח - היות ונדרש שלחיצה על המתג תנתק את אור הדרך הרגיל.

המתג הנדרש הנו מסוג On Or - כלומר מצב אחד הנו שהמגעים של אור הדרך מחוברים והמצב השני פותח את המעגל של אור הדרך וסוגר את המעגל של האור הגבוה.

איפה אוכל למצוא סוג כזה של מתג? (מומלץ באיזור ירושלים)

[לאור הדרך יש מתג נוסף וכך אם רוצים להפעיל רק את האור הגבוה - מבלי להדליק כלל את אור הדרך - ניתן.

כל אופציה אחרת יוצרת עומס על הפיוז ושורפת אותו :?

תודה

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

אני לא יודע איפה תוכל להשיג את המתג המבוקש, אבל יש לי פתרון אחר בשבילך, מתג עם שלושה מצבים.

פלוס של אור דרך לרגל אחת

פלוס של אור גבוה לרגל שנייה

כלום לרגל שלישית

מחבר את שניי המינוסים לרגל הרביעית

שלום על ישראל

מצ"ב תמונה שמסבירה

1- אור דרך

2- אור גבוה

*המצב בו נמצא המעגל עכשיו זה כביכול מצב שלוש, מכובה

המתג המדובר בעקרון זהה למתג של כיוון מראות חשמליות עם המצבים R-כלום-L

untitled.jpg

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בהנחה שאורגינלי, זו לא הדרך הבלעדית שלך. הנה קישור למתג פשוט המותקן בריצפה של הג'יפ שלי, בדיוק למטרה שאתה מתכוון.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/MB-GPW-FORD-WILLYS-NOS-ORIG-JEEP-FLOOR-DIMMER-SWITCH_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ65Q3a12Q7c66Q3a2Q7c39Q3a1Q7c72Q3a1205Q7c293Q3a1Q7c294Q3a50QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem3353bf99a9QQitemZ220448397737QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories#ShippingPayment

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

המתג בקישור יש לציין הוא בכלל לא מתג, אלא דימר, נגד משתנה או פוטנציומטר בשפת העם :-)

ולדעתי אי אפשר להגיע לתוצאה הרצויה עם מתג כזה, שכן הוא מאפשר רק מעבר בין שני מצבים, או מעבר חלק (קרוס-פייד) בין שני מקורות. או אותו מעבר בין מקור אחד לכלום (כמו מתג ווליום או עמעם של אור בחדר)

כמו שאפשר לראות בתמונה, למתג המדובר יש רק שלוש רגליים

1-מקור מספר 1 (קיצוני צד אחד)

2-מקור מספר 2, או כלום (קיצוני צד שני)

3-מינוס, או שני מינוסים (אמצע)

אפשר גם לחבר צרכן אחד לשתי הרגליים הקיצוניות ואז פשוט לקבל נגד בערך המקסימלי של אותו נגד משתנה (שזה מפגר כי אז זה סתם יוצא יקר:-))

פורסם
המתג בקישור יש לציין הוא בכלל לא מתג, אלא דימר, נגד משתנה או פוטנציומטר בשפת העם :-)

ולדעתי אי אפשר להגיע לתוצאה הרצויה עם מתג כזה, שכן הוא מאפשר רק מעבר בין שני מצבים, או מעבר חלק (קרוס-פייד) בין שני מקורות. או אותו מעבר בין מקור אחד לכלום (כמו מתג ווליום או עמעם של אור בחדר)

כמו שאפשר לראות בתמונה, למתג המדובר יש רק שלוש רגליים

1-מקור מספר 1 (קיצוני צד אחד)

2-מקור מספר 2, או כלום (קיצוני צד שני)

3-מינוס, או שני מינוסים (אמצע)

אפשר גם לחבר צרכן אחד לשתי הרגליים הקיצוניות ואז פשוט לקבל נגד בערך המקסימלי של אותו נגד משתנה (שזה מפגר כי אז זה סתם יוצא יקר:-))

spire ידידי, זה שמישהו קורא למתג ביתי "דימר" ואתה נותן לזה פירוש כזה או אחר, לא משנה את העובדה שזה בדיוק המתג הנכון. הוא מותקן אצלי בג'יפ ומחליף בין אור גבוה לאור דרך. הפעולה הזו נקראת באנגלית to dim והמתג נקרא dimmer.

לרגל אחת מחברים את הזרם ממתג ההדלקה של האור ומשני הרגלים הנתרות, יוצאים חוטים לפלוס של האור גבוה והנמוך, בהתאמה. המינוס, בפנס, מחובר לגוף הרכב.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
spire ידידי, זה שמישהו קורא למתג ביתי "דימר" ואתה נותן לזה פירוש כזה או אחר, לא משנה את העובדה שזה בדיוק המתג הנכון. הוא מותקן אצלי בג'יפ ומחליף בין אור גבוה לאור דרך. הפעולה הזו נקראת באנגלית to dim והמתג נקרא dimmer.

לרגל אחת מחברים את הזרם ממתג ההדלקה של האור ומשני הרגלים הנתרות, יוצאים חוטים לפלוס של האור גבוה והנמוך, בהתאמה. המינוס, בפנס, מחובר לגוף הרכב.

דורון אתה צודק !

(גם אצלי בסוסיתא יש את אותו המחליף בריצפה)

לחילופין במקום מתג מחליף אורות, ניתן להשתמש ברילאי צעד שעושה את אותה העבודה יותר בקלות.

עדי גולדנברג 13399

פורסם

אני מצטער אם טעיתי והטעיתי, פשוט מה שאני מכיר הוא ש Dimmer הוא עמעם מלשון Dim (לעמעם), ובשם זה קוראים לנגדים משתנים, דינרים, או שאר השמות שנתתי.

כנראה שהמקרה הזה הוא לא אחד מאותם מקרים. קורה. נו טוב :-)

חות מזה ששניים נגד אחד זה לא כוחות

פורסם

בדיוק מה שספייר תיאר זה הפתרון הקל.

בעיקרון מדובר במפסק טוגל 3 מצבים.

אם ממש תרצה להיות יצירתי תוכל להתקין עליו צינורית ארוכה (אפילו את המקורית) ולעגן אותו על מוט ההגה.

יש להשיג כאלו ברשת שמגיעים כבר עם בנד מתכת לעיגון על מוט ההגה.

ובלי קשר, האם לא ניתן להציל, לשקם, לשפץ את המקורי?

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

לדעתי, לא משנה איזה מתג תשימו- מה שחשוב, שלא דרכו יעבור את ה"כח" לאורות, אלא שהוא יפעיל את הממסר, שמוזן עם חוט שמגיע ישירות מהמצבר (עם פיוז בקירבתו, כמובן!!!), ע"מ לשמור על המתגים, ולקצר ככל האפשר את המעגל הכח! אחת מהבעיות הנפוצות במכוניות הישנות- שמשום-מה כל ה"כח" עבר ישירות דרך המתגים, מה שבשלב כזה או אחר שרף אותם, ולהחליף מתג הרי הרבה יותר קשה ויקר, מלהחליף ממסר פשוט ובסיסי, שגם ממש לא משנה, איך הוא נראה, ולכן לא צריכים לדאוג ל"מקוריותו"!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אולי די כבר עם כל הקומבינות האלה, שים כמה שקלים וקנה קומבישאלטר חדש, יש ים של אתרים באינטרנט עם חלקים למיני. את האתר הזה מצאתי בגוגל תוך כמה שניות, מחיר המתגים בין 30-35 GBP, כלומר בין 200-250- שקל. יש לכל השנים. http://www.minisport.com/cgi-bin/ss000001.pl?page=search&SS=column+switch&PR=-1&TB=A

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

ככול הנראה שכרגע באמת אפעל לפי הפתרון שהוצע כאן.

מוט שליטה חדש? זה חלק שידוע באמינותו המפוקפקת ובאורך חייו הקצר - פשוט באנגליה כשמתקלקל הם הולכים למגרש הגרוטאות הקרוב ולוקחים כמה ובוררים את הכי טוב עד שגם זה ילך.

מה שכן, כרגע מתוכנן לשים מוט שליטה חלופי שאמור להיות הרבה יותר אמין - המוט כבר אצלי אבל צריך לעשות התאמות בכדי להרכיב אותו במקומו.

אני מקווה שהיום בערב אסיים עם זה ומחר אגש שוב למכון הטסטים.

תודה למייעצים.

gluk: הצעת שהכוח לא יעבור דרך המתג אלא לממסר - אתה יכול להעלות צילום את תמונה של ממסר כזה - כדי שאני אדע מה אני מחפש. זה יכול לעשות המון סדר בבלגאן אצלי ובטוח שארצה לפעול כך כשאבנה את הדשבורד החדש שלי 8).

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

אני לא מתכוון להשמע כל כך ביקורתי אבל זה נשמע לי מעט הזוי. החלק הזה עד כדי כך גרוע? ואין ייצור חדש באיכות יותר טובה?

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

• תוכן חדש...