Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה לאט לאט אני משדרג את המערכת שלי והיום לאחר שהבנתי שהמגבר שלי קצת נדפק אני מחפש משהו חדש.

תביאו לי בבקשה המלצה לגבי מגבר בתקציב עד 3 אלף ועדיפות כמובן להזמנה מחו"ל, בארץ לוקחים על כל דבר פי 3 נמאס לצאת פראייר.

ועוד שאלה בעניין, הייתי היום בחנות אחת בפתח תקווה שאלתי אותו גם על איזשהו מגבר טוב(נכון, קצת סותר את הקטע עם ההזמנה מחו"ל) בכל מקרה הוא אמר לי שיש לו איזה מגבר מסוג רוקפורד דגם P-450 שמוציא 75 RMS לכל ערוץ במחיר של 2000 שקל והוא עוד אמר לי שזה הדגם הישן אבל הוא הרבה יותר טוב מהחדש.

בכל מקרה אחרי קצת חיפושים ראיתי בזאפ מגבר מהסוג הזה בדיוק גם לפי הצורה: (אני יודע שהצורה לא משנה כי יש צורות זהות בדגמים אחרים)

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=454605#

בכל מקרה ההפרש במחירים קצת הזוי לי או שבכל זאת אפשרי שיש לו משהו אחר?

ואני אשמח לעוד המלצות למגברים איכותיים שיגבירו לבינתיים קומפוננט מסוג MB QUART סדרה Q.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה משדרג לאט לאט,מה אתה משדרג? את כל המערכת? רמקולים? וכו'

ב3 אלף יש אפשריות לא מעטות,השאלה מה תגביר? (מה ההספקים?)יש מונו? אין מונו?

דרך אגב,קיבלת את הHU של אלפיין ההוא שבלי דיסקים?

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם

כן אני משדרג הכל לאט לאט אני מאמין שתוך כמה חודשים אני אחליף את כל הסטים שיש לי באוטו.

כן, יש לי מונובלוק ואני מחפש מגבר 4 ערוצים בלי גישור לסאב.

לבינתיים יש לי להגביר קומפוננט קדמי מסוג MB QUART סדרה Q שגם אותם אני רוצה לחליף בעתיד הקרוב ודרגסטר אחורי 6*9 ואני אשמח תוך כדי השרשור הזה להמלצה לרמקולים אחוריים טובים.

בקשר לאלפיין כן קיבלתי אותו יחסית מזמן ואני מאוד מרוצה מהמכשיר הזה לפי דעתי אחד הטובים שיש מהסוג הזה ואני מאוד ממליץ עליו לכל אחד, ועדיין אחרי שקניתי אותו עשיתי בארץ בירורים בשביל 2 חברים שנדלקו על המכשיר ולא מצאנו מחיר פחות מ3900 לדגם אחד לפני האלפיין שיש אצלי (הבאתי ב2000).

בכל מקרה סטיתי קצת מהנושא, נאמר לי שבגלל הHU שיש לי באוטו זה לא ממש משנה איזה מגבר אני אביא אבל שיהיה לפחות 100*4 RMS מכיוון שהכל יישמע אותו דבר.

אני בכל מקרה מעדיף להביא מגבר באמת טוב בשביל שדרוגים עתידיים לרמקולים ואני מאוד אשמח להמלצות בנושא.

פורסם

ממליץ לך בתקציב הזה את STEG K4.01

4x 80 Watt RMS @ 4 Ohm Stereo

4x 145 Watt RMS @ 2 Ohm Stereo

4x 240 Watt RMS @ 1 Ohm Stereo

2x 290 Watt RMS @ 4 Ohm Mono

2x 480 Watt RMS @ 2 Ohm Mono

ד"א המגבר כזה בחו"ל עולה 550 יורו,שזה 3000 ש"ח ללא משלוח ומיסים

http://www.extremeaudio.de/index.php?main_page=product_info&products_id=7696

לפי דעתי משתלם

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

שקול יד שנייה, ישתלם לך מאוד יש פה למכירה מגברים רציניים מאוד, יש לך שלוש אפשרויות :

1) מגבר 4 ערוצים לכל הרמקולים

2) מגבר 2 ערוצים איכותי וחזק לקומפוננט + מגבר 2 ערוצים פשוט לאחוריים

3) מגבר 2 ערוצים איכותי וחזק לקומפוננט ואת האחוריים לחבר להגברה של ה HU

יש למכירה ביד 2 בפורום מגברים כמו:

genesis dual mono / stereo 100

audison lrx 4.1 /4.300/2.150

nakamichi p4100

sundown sax100.4

יש עוד טובים זה רק מה שעולה לי בראש עכשיו

כולם מתחת לתקציב שלך , במידה והייתי מגביר פסיבי הייתי הולך על האפשרות השנייה.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם
זה כולל גישור לסאב המגבר הזה?

2x 290 Watt RMS @ 4 Ohm Mono

2x 480 Watt RMS @ 2 Ohm Mono

זה נתונים של גישור

ECLIPSE 7200 MK II

פורסם

אבל אני לא מחפש סאב עם גישור אני רוצה מונובלוק ומגבר רק לרמקולים בנפרד.

יש לי כבר מונו ובעתיד אני אחליף אותו.

לפי דעתי זה עדיף שכל דבר בא בנפרד, ובכלל אמרו לי פעם שאם הייתי עושה לכל רמקול הגברה נפרדת זה בכלל היה איכותי יותר.

פורסם

אתה רצית מגבר?

זהו מגבר שמתאים לתקציב שלך.

ד"א לכל מגבר יש אפשרות לגישור. אם אתה רוצה,תשתמש בזה,אם לא,תחבר כל אלמנט לערוץ,וסאב למונו.

גישור זה אופציה של המגבר.

ECLIPSE 7200 MK II

פורסם
אבל אני לא מחפש סאב עם גישור אני רוצה מונובלוק ומגבר רק לרמקולים בנפרד.

יש לי כבר מונו ובעתיד אני אחליף אותו.

לפי דעתי זה עדיף שכל דבר בא בנפרד, ובכלל אמרו לי פעם שאם הייתי עושה לכל רמקול הגברה נפרדת זה בכלל היה איכותי יותר.

אתה מדבר על הגברה אקטיבית, בשביל זה תצטרך מכשיר בעל קרוס 3 WAY / פרוססור + 4 ערוצי הגברה לסט קומפונטט

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

לא חייב הגברה אקטיבית

אתה יכול להגביר סט קומפוננט ו6*9.

תחליט מה אתה רוצה

אתה יכול לקנות מגבר 2 ערוצים להגברת קומפוננט ו6*9 לחבר לHU.

אתה יכול לקנות מגבר 4 ערוצים ולהגביר או אקטיבית (לא חייב פרוססור,מספיק HU עם רוס מובנה/קרוס אקטיבי חיצוני)

או לחבר גם 6*9 דרך המגבר.

ECLIPSE 7200 MK II

פורסם

אוקיי בשביל לעשות קצת סדר בעניין.

יש לי HU מסוג אלפיין IDA-X305

קומפוננט קדמי MB QUART מסדרה Q

סאב סרווין ווגה V-MAX

רמקולים אחוריים 6*9

מגברים:

מונובלוק בשביל הסאב מן הסתם

ומגבר רגיל שנותן הגברה לקומפוננט הקדמי והרמקולים האחוריים (לא בדיוק מתמחה בשמות 3 WAY וכאלה, מצטער על הבורות בעניין אבל אני לא בדיוק מבין אני לא יודע אפילו מה זה אום).

התקציב שלי הוא כזה שיהיה הכי קל וברור כי נראה לי שבלבלתי אתכם קצת,

יש לי כרגע 3 אלף למגבר (הגברה אקטיבית אם קוראים לזה ככה ואם לא עוד פעם מצטער על הבורות בשמות)

ובעתיד אני רוצה להשקיע עוד משהו כמו 2000-2500 אלף בשביל מונובלוק.

הכל על מנת לשדרג את מה שיש לי עכשיו.

הסיבה היחידה שאני לא רוצה מגבר משולב לסאב ולקומפוננט/6*9 זאת הסיבה שממה שהבנתי שבכלל עדיף לכל קומפוננט/סאב/רמקולים הגברה נפרדת בשביל איכות הסאונד ואם הבנתי לא נכון אשמח אם תתקנו אותי.

פורסם
***אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך, קרא את כללי הפורום***

1. הגברה אקטיבית-זה כאשר אתה מחבר כל אלמנט מסט הקומפוננט שלך לכל ערוץ,ללא קרוסים של הסט,וחיתוכים אתה עושה דרך או HU שיש לו קרוס פנימי,או קרוסאובר אקטיבי חיצוני,או קרוסאובר של המגבר עצמו.

ז"א זוג טווטרים מחברים ל 2 ערוצים,וזוג מידוופרים לזוג שני. בשביל הגברה אקטיבית אתה צריך מגבר 4 ערוצים.

2. מונובלוק-אתה רוצה SQ או SPL ? בתקציב שלך הייתי מחפש משהו יד שניה כאן בפורום. או GENESIS,או AUDISON LRX,JL AUDIO ויש עוד.

3. רמקולים אחוריים לפי דעתי מיותרים. אבל אם אתה בכל זאת רוצה לחבר אותם,תחבר אותם ישירות לHU,ללא מגבר.

4. הHU שלך לא תומך בהגברה אקטיבית.

ECLIPSE 7200 MK II

פורסם

שמתי לב שהרבה אנשים אומרים שהרמקולים האחוריים מיותרים, אפשר לדעת למה?

אני לא רואה שום דבר רע בעוד זוג מאחורה וחוץ מזה שיש לי כבר רמקולים אחוריים וכמובן חיתוכים במגש ככה שלהוריד אותם יהיה מיותר לפי דעתי.

בקשר להגברה, אני קצת חושש לקנות יד שניה מכיוון שכל מוצר הרי מתבלה לאורך השנים אבל אם באמת ללכת על יד שניה, לאיזה מגברים עדיף לא להתקרב מבחינת זמן עבודה?

מה שאני מנסה בעצם לשאול זה עד איזה שנתון אפשר לרדת הכי נמוך?

פורסם
***אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך. קרא את כללי הפורום***

לטעמי רמקולים אחוריים מיותרים. אבל זה טעם שלי. בעיקרון יש מוסג כזה-במה קידמית. כשאתה רואה טלוויזיה,או שומע למוסיקה בבית,אז אתה יושב עם הפנים למקור השמע,ולא עם הגב. אותו דבר גם ברכב.

וברכב אין לך צליל היקפי כמו בקולנוע ביתי (5.1). זה סטריאו-כלומר ערוץ ימין וערוץ שמאל. לכן לא משנה כמה רמקולים תחבר,זה עדיין ישאר סטריאו.

אבל אם יש לך כבר רמקולים,אז כמו שעמרתי-תחבר אותם ישר לHU.

יד שניה-אני לא אומר לקפוץ על כל מחירה כאן בפורום,אבל יש כאן הרבה רכיבים טובים במחירים מצוינים.

יש כאן אנשים שמחליפים ציוד כל כמה חודשים,יודעים לשמור עליו,ואתה יכול לקנות כאן ציוד עם קבלות,אריזה מקורית,ועדיין באחריות. ובקשר למגברים בכלל,סה"כ אם החברה טובה ואמינה,ומגבר לא עבר היתעללות קשה,אין שום סיבה שיהיו לו בעיות.

אבל זה כבר שיקול שלך.

ECLIPSE 7200 MK II

• תוכן חדש...