Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי כמה שאלות בקשר ללוח שעונים של ונדורה, התאורת לילה שלו לא טובה בכלל, האור מאיר על השעונים מהצד ולא עובר דרך

המספרים וכמעט לא רואים כלום (גם לאחר החלפת מנורות וניקוי) לכן החלטתי לטפל בנושא הדבקתי עליו מדבקות לבנות

(שמתאימות בדיוק) והחלפתי את המנורות למין מנורות לדים בצבע כחול על הפלסטיק שבתוך לוח השעונים הדבקתי מין טפט בצבע

כסף נוצץ כדי שיחזיר אור והאור יהיה יותר חזק, התאורה השתפרה בהרבה אבל עדיין זה לא זה, הבעיה העיקרית היא שהרכב הזה עובד בעיקר בלילה ולכן התאורה חשובה אז רציתי לדעת אם יש אפשרות להתאים לוח שעונים אחר (לוח שעונים של ונדורה אחרת לא יעזור כי אפילו במודל הכי גבוה 96 התאורה זהה) של ספארי, סוואנה סונומה וכו'.

תודה מראש.

פורסם

בדקת כמה המתח שמגיע?

אולי הלוח דפוק?

בוונדורה 84' שלי החלפתי לוח לאחד מפירוק בגלל בעיה בשעון חום ,שניהם מאירים מעולה.

יש לך את הבורר הזה של האורות ?(כסוף שאתה מושך אליך מעל ידית האנדברקס) אצלי ימינה זה מחזק ושמאלה מחליש או הפוך.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

הונדורה שלי שנת 90, בדקתי והמתח שמגיע הוא 11.5 וולט, מה שאומר שהבורר תקין כי שיחקתי איתו האור מתחזק ונחלש, איזו עוד בעיה יכולה להיות בלוח עצמו?

פורסם

שאלתי ואמרו לי שלא אבל גם אם כן בכל מקרה נתתי זרם ישיר מהמצב (שזה אפילו יותר מ 12 וולט) והתאורה התחזקה אבל ממש בקצת בקושי שמתי לב כך שזאת לא הבעיה.

פורסם

תשמע אצלי הייתה טעינת ייתר (15V) והלוח שעונים האיר לי חזק ,עכשיו יש לי טעינה נורמלית (14V) ורואים עדיין טוב.

נסה להחליף את כל המנורות, ובדוק טעינה יש לי הרגשה שהיא לא טובה אצלך.

אני רכשתי את הלוח ב200 שקל מדוד כהן בחולון, סע אליו אולי יש לו עוד לוח בשבילך.

אה ואתה יודע שהלוח מתפרק לגמרי נכון, תפרק ותנקה אולי יש לך שם המון אבק אז האור לא עובר.

חיפושיות 73-74

פורסם

אתה רוצה להגיד לי שאתה רואה ממש ברור בלילה? בלי כל מאמץ? הלוח שעונים שלך עגול או מרובע? (שלי עגול) בקשר לטעינה המצבר שלי חדש וגם האלטרנטור שלי חדש והטעינה טובה בדקתי היא בסביבות ה 14.

בקשר ללוח עצמו שמתי אחד של מודל חדש יותר (מרובע) וגם בו לא ראו מי יודע מה וכתבתי גם שאת הלוח שלי פירקתי ועל הפלסטיק הפני הדבקתי אפילו טפט זוהר כדי שיאיר יותר טוב אה ועוד דבר הלוח שלי במייל כך שאני צריך לחפש לוח שעובד על מייל ולא על ק"מ במידה והביעה בלוח למרות שלפי כל הבדיקות הוא עובד במיטבו לכן המסקנה שלי היא שהלוח שעונים של הונדורה הוא לא משהו ולכן אני רוצה להחליף ללוח של סוואנה או משהו אם אפשר שהאור עובר דרך המספרים ולא מגיע מהצד אני יצרף תמונה שתראה איך הוא היום.

פורסם

לא יודע איזה נורות לדים שמת, אבל כדאי שתשים נורות מתאימות ולא לדים. הפיזור של נורה רגילה שונה מזה של לד וייתכן שם תוכל לקבל שיפור משמעותי. לנורות לוח שעונים יש מספר סוגים, אך בחלק מהמקרים יש נורות סטנדרטיות וניתן לשים נורות חזק יותר (5W במקום 3W). אם מדובר בנורות קטנות (1.2W) אז אין הרבה אופציות אחרות.

בין 11.5V שיש בלוח שעונים לבין מתח המצבר (בזמן שהמנוע פועל) שעומד על 14V יש הבדל שעלול להיות מאוד משמעותי בלילה, לכן כדאי שתשתפר את ההארקה וגם את הפלוס ללוח שעונים ותבדוק שנית (בלילה !) אם קיים שיפור.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תעלה תמונה של הלוח שלך .

אתה צריך נורות של 5W 12V זה מה שיש אצלי .

אצלי זה אור שאתה רואה על כמה אתה נוסע ,את המד קילומטר קצת קשה לקרוא בחושך אבל שטויות העיקר שהשאר עובד.

מה הכוונה לוח עגול? השעונים? אז כן הם עגולים.

חיפושיות 73-74

פורסם

אז ככה, קודם כל הלדים רק שיפרו לי את התאורה ובהרבה עם מנורות רגילות רואים עמום לגמרי (שמתי 5W) והלדים עצמם גם 5W עכשיו לגבי הטעינה לפי משאני יודע הבורר אורות אמור להוציא במקסימום 12 וולט ובנוסף כשנתתי פלוס ישיר בדקתי את זה בחושך כיסיתי את עצמי ואת הלוח כדי שיהיה חשוך, לדעתכם אי אפשר להחליך ללוח טוב יותר? של סונומה או סוואנה?

צרפתי תמונות עכשיויות.

פורסם

תמונות, באור ובחושך, ודרך אגב עוד משהו שקשור לנושא הצג של ההילוכים הוא גם מופיע בתמונה את האותיות אני רואה אבל איפה המחוג אני לא רואה החלפתי את המנורה כמה פעמים וגם את המחוג. ובקשר לנורות 12V 5W היה לי גם את אלו... זה היה ממש גרוע עכשיו זה המצב הכי טוב יחסית, אני הולך לנסות עם לדים חזקים יותר, בכל מקרה אני חושב על שתי אפשרויות: 1. להחליף את הלוח למשהו אחר (סאוונה, סונומה וכ'ו) או האפשרות השנייה שחשבתי עלייה היא פשוט לקנות שעונים קטנים בנפרד : דלק, לחץ שמן, חום, טעינה ומהירות ואז ליצור מן לוח חדש אני בטוח שהתאורה תשתפר בהרבה, מבחינת החיבורים הבנתי שזה אפשר מבחינת המיקום אוליי צריך לשנות משהו בפלסטיק החיצוני (החלק של הדשבורד), מה אתם אומרים?

05072009368.jpg

05072009369.jpg

05072009370.jpg

פורסם

אתה בטוח שהתקנת לדים של 5W ? לדים של 5W לא ניתנים עדיין לרכישה בארץ רק דרך EBAY או RS והחום שנפלט מהם מהר מאוד יגרום נזק ללוח השעונים.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...