Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן סקסו Vs פיג'ו 206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

כחלק מחיפושיי אחרי רכב (משימה קשה) , ארצה להיוועץ בכם :

כחלק מחיפושיי , עברתי על הסיטרואן סקסו ועל הפיג'ו 206 .

שתיהן בין השנים 2000-2002

ההבדל המשמעותי שמצאתי ביניהן הוא העובדה שסקסו זולה בחצי מחיר מה 206 .

אבל :

1. איני יודע דבר בנוגע לרמת הסחירות של הסקסו מול ה 206 .

2. איני יודע דבר בנוגע למחירי האחזקה של הסקסו מול ה 206 , כמובן שחשוב לציין מחלות ידועות ברכב .

הצלחתי רק להבין , שמדובר באותו רכב מבחינת רצפה , מכלולי מנוע וגיר (ידני ,כמובן) .

ושאלתי אליכם היא : האם הסקסו זה אותו הרכב כמו ה 206 ? מה הן מחלות הרכב ?

ממה עליי להיזהר בחיפושי סקסו או 206 ?

כבר עברתי על 2 מכוניות פיג'ו 206 ובשתיהן נתגלו פגמים משמעותיים , בתוכם ראש מנוע ותאונות קשות ומחשידות .

עושה רושם , ששוק הפיג'ו 206 עשוי ברובו ממכוניות שמורות שכן רוב המכוניות שנתקלתי בהן מטופלות במוסך מורשה ולא במוסך חאפרי אחר כלשהוא , שזה כבר טוב .

אז מה אתם אומרים ?

סיטרואן סקסו Vs פיג'ו 206 ?

ולמה ?

תודה לעונים !

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

המנוע של הסקסו וה206 זהה (TU3JP), אבל הרצפה שונה.

ה206 עדיפה על פני הסקסו, אבל כמו שכתבת היא יקרה יותר. היא מודרנית יותר, בטוחה יותר ומרווחת יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הסקסו היא אחות תאומה (ומכוערת יותר) של הפיג'ו 106, לא של ה-206.

המכונית המקבילה ל-206 בארסנל של סיטרואן היא ה-C3 שיצאה 5 שנים אחרי ה-206.

הסקסו עולה חצי כי:

1. מדובר באוטו עם עיצוב חיצוני שנוי במחלוקת ששורשיו אי שם בשנת 93.

2. האוטו נמצא רמה אחת מתחת ל-206 במיצוב שלו (האחות של 106).

זה לא אומר שלא שווה לקנות אותה, זה רק אומר שאם אתה מוכן להתפשר על העיצוב והגודל, אתה תקבל שנתון גבוה יותר.

בטווח המחירים שלך יש גם קסארה 1.4 ידנית, שנתון 2003 בערך. רובן המוחלט היו בהשכרה. אם זה לא מפריע לך, אתה יכול לקבל אחלה מכונית.

פורסם

אתה צודק , העיצוב באמת לא מושך אותי בכלל .

מה הכוונה בנמצא רמה אחת מתחת למיצוב שלו ?

בנוגע לקסארה - ליסינג לא בא בחשבון רק בגלל השיקול של המכירה לאחר הרכישה .

נכון , אין לי מה לחשוב על מכירה כרגע , אבל ליסינג פשוט יגרום לי לקשיים גדולים במכירה .

מצד שני , כל המדינה רווית ליסינג , סיכויי למצוא רכב פרטי שמור הולכים ופוחתים בסכומים האלו .

גם בפונטו ספייס למשל , הסיפור חוזר חלילה .

הליסינג פשוט הרס את שוק המשומשות , עד כדי כך ש 80 אחוז מהרכבים לא שמורים כמו שרכב פרטי יכל להישמר .

כמה חבל , כמה עצוב .

עצוב , כי הרכב שלי שהוא בן 17 שנה , היה שמור יותר מפיג'ו 206 בת 8 שנים שבדקתי לאחרונה שהספיקה לעבור כבר ראש מנוע , תאונות , החלפת חלקים מפה ועד הודעה חדשה ומה לא .

או רכבי ליסינג , ששחטו להם את הצורה , רכבים בעלי זיופי ק"מ ולפעמים נדמה שכל השוק רווי ברמאים .

אף אחד לא הוגן ולצערי הדבר מונע רכישת רכב טוב במחיר סביר . אני מוכן לשלם גם מעל המחירון , רק שיהיה שמור .

היש כאלה ?

פורסם

יש רכבי ליסינג טובים ושמורים, ואין טעם לפסול על הסף רכב רק בגלל עברו בליסינג. במיוחד היום כשהשוק נשלט ע"י חברות הליסינג. גם לפני תקופת הליסינג היו רכבים פרטיים שתוחזקו ברמה נמוכה וכנראה שגם אחריה יהיו רכבים כאלו. לא צריך להתרגש, כן צריך לבדוק את החתול שנמצא בשק שקונים.

אם לתת לך אנלוגיה למיצוב (או מיתוג, או כל מילה אחרת שתרצה) ממותגים אחרים, אז הגולף ממותגת גבוה יותר מהפולו והפנדה מיוצבת (ממוצגת? ממוצגגת? אין לי מושג) נמוך יותר מהפונטו.

דגמים שונים שמיועדים לקטגוריות שונות. זה לא הופך אף אחד מהם לפחות טוב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקיי , במידה ואכן אחליט לרכוש רכב מליסינג , אבקש רק דבר אחד :

דגשים ברכישת רכב מליסינג \ רכב שהיה בעברו הקרוב\רחוק בליסינג - מה לבדוק ? על מה לשים דגש ?

פורסם

תראה,

המטרה שלך היא להוריד כמה שיותר.

מעבר לזה - קח בחשבון שיש הבדלים ברמות הגימור.

בקסארה שלי למשל, שהייתה רכב חברה בעברה - היה גימור זול במיוחד, חף מאיבזור.

על רכב כזה צריך לשלם בהתאם.

בכל מקרה אני אמליץ לך את מה שאני ממליץ לכולם - להרחיב את החיפוש שלך לכל הארץ.

בשנייה שאתה מוצא רכב שהנתונים שלו טובים - קבע עם המוכר יום ושעה - ופשוט תחטוף את הרכב.

לגבי הסקסו, אני מקווה שהבנת פחות או יותר על מה אני מדבר כשאני אומר "מיצוב". החברה לפני כבר הסבירו את זה מצוין.

הסקסו היא דווקא שדרוג נחמד מאוד לשרייד שיש לך עכשיו. זה עדיין אוטו קטן וחסכוני רק שהוא כמובן חדש יותר ונעים הרבה יותר לנהיגה מהשרייד המחרידה שלך.

על הקסארה אין מה להכביר במילים - לפעמים אני לא יודע למי להודות כשאני יושב בה, והמזגן המטורף שלה מכה בי 8).

שלא נדבר על המושבים הרכים והנסיעה הכיפית, ועל הפניות שאפשר לקחת ב-60-70 קמ"ש כשבאוטו אחר בקושי עושים אותן ב-30 קמ"ש.

אם תיקח אותה, אחרי כמה שנים עם שרייד - אתה תחשוב שאתה נוסע במרצדס.

פורסם

אני בעלים של סקסו שנת 2000 צורה חדשה מנוע 1400 עם 210,000 ק"מ מטפל בה כראוי ואני מאוד מרוצה.

אם אתה חושב לקחת קסארה , לפי דעתי תצטרך מנוע 1600 , מה שבסקסו יספיק לך 1400 ויהיה חסכוני יותר(1:15)..

לגבי העיצוב זה עניין של טעם אני מכיר הרבה אנשים שמאוד אוהבים את העיצוב של הסקסו למרות שלפי דעתי ה 206 הרבה יותר יפה אבל גם משלמים עליה הרבה יותר ואני לא כך כך מבין למה.

אני לא יכול לתת לך חוות דעת על ה 206 והקסארה בגלל שלא נסעתי בהם. אבל לגבי הסקסו אני יכול לומר לך שהמזגן שלה לא חזק ,היא חסכונית מאוד בדלק ,היא מאוד מהנה לנסיעה, מנוע מאוד אמין (TU) ,מאוד חשוב להתרחק מאוטומט , פלסטיקה של הדלתות באיכות ירודה וריפוד הדלתות נוטה להיפרד,מראות לא ממש נועדו בכדי להתקפל- ונוטות להישבר, מערכת הקירור בדגם ה 1400 לעומת ה1100 סמ"ק שודרגה ל 2 מניפות במקום אחת , קבוצת רישוי 1 כלומר טסט עולה 800 ש"ח ,במהלך התקופה שהרכב אצלי לא נתקלתי בבעיות מכאניות והרכב עבר טסט בצורה חלקה למעט גומיית מסרק הגה..

פורסם

אכן צודק הבחור בדבריו. ללא ספק ברור כי הסקסו חסכונית יותר לאחזקה שוטפת מאשר קסארה.

אגרת טסט נמוכה יותר, צריכת דלק נמוכה יותר, חלקים זולים יותר וכך הלאה.

אני אישית מעדיף לשלם יותר באחזקה ולקבל "יותר אוטו" כמו הקסארה - אבל זה עניין של צרכים והעדפה.

אצלי גם הדבר החשוב ביותר באוטו זה המזגן...לא יכול לחיות עם מזגן חלש. לשיקולך.

פורסם

כמובן שמזגן זה שיקול מכריע ! בשרייד , הוא סבבה , לא חזק מדי ולא חלש מדי .

לגבי איכות הנסיעה - אכן כן , אחרי שנתיים ויותר אני כבר לא יכול לסבול את הרכב , מת להחליף והבנתי שבתקציב שלי - רק צרפתיות .

העניין הוא , שהחיפוש דורש ממני המון אנרגיות , לפעמים עדיף להיכנע לחסוך עד שהשרייד תמות ולקנות רכב חדש מהסוכנות או מתקרב לחדש .

השיקול היחידי שמונע ממני לעשות את זה (להשאיר את השרייד) הוא בגלל שהיא כל כך מזעזעת לנהיגה .

אם כבר אשתדרג , אעדיף לשלם יות וזה על הקסארה .

הסקסו משום מה , נראית לי כרכב בלי נוכחות על הכביש , מזכיר את השרייד .

אני מחפש רכב עם נוכחות מינימלית על הכביש , הקסארה עונה לי על זה .

וכמובן שרכב שיכול לעמוד בנהיגה הלא רגועה שלי בדרך כלל , אני נהג ספורטיבי בדם , לא מאלו שתראו נוסעים על 90-100 , אני מאלו שסיבובים עושים להם את זה :) .

אני מעריך שכנראה ואצטרך להמשיך ולחפש , אחרי הקסארה שמחכה לי אי שם .

מקווה שלא סקסו , הרכב לא לטעמי אך אם לא יוותרו ברירות - עדיף מהשרייד .

תודה על הייעוץ !

תשובות נוספות וייעוץ נוסף יתקבל בברכה .

פורסם

לגבי פניות במהירות ספורטיבית ראוי לציין שהצרפתיות לא מתמחות באיכות הציריות שלהם והם מתקלקלות מאוד מהר בצורת שימוש מסוג זה.

פורסם

והיפנים כן ?

השרייד אוכלת ממני פניות לא קלילות במיוחד במהירויות גבוהות ועומדת בזה יפה .

אולי ל drsubaru יש משהו להגיד בנושא ? במיוחד לאור נסיונו עם הקסארה המדוברת .

פורסם

דווקא בליאונה היו הולכות ציריות כמו בייגלה.

הדבר היחיד שעשיתי עם הציריות בקסארה זה להחליף ביוזמתי גומייה פנימית של הצירייה השמאלית. מעבר לזה גורנישט.

• תוכן חדש...