Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה פור עוד צריך לתת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה מאוחר צריך לצאת?

כמה פור עוד צריך לתת?

:roll:

אני מגיע לפניה מהאוניברסיטה לרוקח, מתכוון לקחת שמאלה ואז ימינה לאיילון צפון. מה רע? סיבוב נחמד כזה, לחלץ קצת שסתומים. מגיע לרמזור. שלושה נתיבים, האפשרויות הן: טנדר סקודה; לנטיס; פולו 16V. טוב נו, שיהיה פולו. אני נעמד מאחוריו, ואז מזהה בצער כי בתוכו אישה עם שער אסוף בתסרוקת אורה נמיר. יש נהגות שהן אחלה, אבל לאף אחת מהן אין תסרוקת אורה נמיר.

אז כמה פור צריך לתת? לא רוצה ברקסים. רוצה פניה חלקה, שמאלה וימינה. מאחורי אין אף אחד, תשע וחצי בערב. 2 שניות פור? 4 שניות? אני מחליט לתת צ'אנס ל 16V, נותן לה להתגלגל בירוק 2 שניות ויוצא.

נעליים. היא זוחלת. ז-ו-ח-ל-ת בשורה כתף אל כתף עם לנטיס וטנדר סקודה.

אז כמה מאוחר צריך לצאת? כמה פור צריך לתת?

אחד עשרה וחצי בלילה. בדרך לתל-אביב, מהרצליה. לפני הירידה לאיילון, ושוב - שורה רוחבית ממלאת את כל הנתיבים. אני בוחר בסוברו אימפרזה, רגילה למדי. היא שלישית מהימין, זה הימור כי אני צריך ימינה, אבל האופציות הימניות הן סוזוקי סוויפט וסובארו DL ישנה.

זה כבר חישוב יותר מסובך, דרך אגב - פחות מדי פור, ואני תקוע בסיבוב אחרי אורות ברקס של סוברו (אם היא באמת פונה ימינה). יותר מדי, ואני כבר תקוע מאחורי סוויפט ו- DL ישנה. אוי, זה מסובך... איפה רון בראון שייתן הנחיות מהמרכז בקרה... אני מחליט להמר שהאימפרזה לא תפנה ימינה, ולכן נצמד אליה.

ההימור שגוי, כמובן. האימפרזה לוקחת ימינה, לירידה לאיילון, נותנת ברקס בטירוף (נכון, היו שתיים וחצי טיפות גשם על הכביש), סוזוקי סוויפט ו- DL ישנה עוברות אותנו מימין.

:?

אני רוצה לפתח מחשב דרך, אבל כזה שיהיה חשוב באמת. בלי החארטות האלה של צריכת דלק ומהירות ממוצעת בשבועיים האחרונים בשעות אי-זוגיות.

מחשב שמזהה את המכוניות שלפניך, ומציג לך בתצוגה עילית על השמשה את הנתיב המומלץ, וכמה פור לתת. אולי גם מחשב שיגיד, "חכה, אל תצא עכשיו לכביש 1, ריכוז הדודים על הכביש הוא כעת 54%, בעוד 25 דקות צפוי לרדת ל- 20% בלבד".

לא מצחיק.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

תיארת את רגשותיהם של רבים מאיתנו שמדברים לעצמינו בזמן נסיעה :lol:

אבל,אני מצליח לשפר את השיטה שלי, בוא נאמר כי ה % שלי לעמידה אחר נהגים בעלי רגל כבדה עולה עם השנים 8)

זה פשוט פסיכולוגית כביש בוא נקרא לזה.

אבל every once in a while אני זנב של "חטייר" בנסיעת מוות קליני של 25 קמ"ש !

:evil:

"Scream if you want to go faster"

פורסם

אני יודע מה הבעיה שלך -

האוטו שלך לא אדום!

לי תמיד (טוב, כמעט תמיד...) מפנים דרך במהירות וביעילות. :D:D

לכל מי שתהה - לאלפא 145 אולי אין הרבה סקס-אפיל (קביעה שאני חולק עליה) אבל היא עושה רושם נכון בהרבה מקומות.

יותר מאשר מכוניות חזקות, גדולות, קטנות, אוחזות, מטורבתות ממנה...

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם
אני יודע מה הבעיה שלך -

האוטו שלך לא אדום!

לי תמיד (טוב, כמעט תמיד...) מפנים דרך במהירות וביעילות. :D:D

לכל מי שתהה - לאלפא 145 אולי אין הרבה סקס-אפיל (קביעה שאני חולק עליה) אבל היא עושה רושם נכון בהרבה מקומות.

יותר מאשר מכוניות חזקות, גדולות, קטנות, אוחזות, מטורבתות ממנה...

אהה, זה אתה עם האלפא האדומה שמרים דגל כחול לכל מי שלא נותן לו לעבור? :lol:

אתה די צודק, כמובן... מכל המכוניות שהיו לי עד היום, במכונית אחת היה הכי קל לעקוף, לקבל זכות קדימה, לקבל את זכות הראשונים כששני נתיבים מתמזגים ... בפונטו קבריולט האדומה. היא אמנם היתה הרכב עם הכי פחות כ"ס לק"ג שנהגתי בו, אבל הצבע האדום נתן לה ביצועים יוצאי דופן...

ואולי צודקים הערסים? אולי המראה הוא הקובע, והביצועים הם בעיני המתבונן? אולי באמת עדיף להשקיע 200 ש"ח על נצנצים כחולים וספויילר מקרטון, במקום להוציא אלפים על שיפורים מכאניים? :D

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

טריק שתמיד עובד, (מנסיון)

תשיג לך באיזו פיצוציה את המצת הזו ב5 שקל, זו עם הפנס לד הכחול בצד השני,

כאשר אתה בנסיעה מאחורי "תייר" שכזה שנוסע רק בשמאלי, תן שני הבהובים קצרים בפנס לכיוון חלל הרכב,

האור הכחול הבולט "יקפוץ" לעינו של הנהג ברכב ממולך וראה איזה פלא, מיד יגיע האיתות ימינה של אותו נהג,

דרכך פנויה ונוחה עד לתייר הבא...

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

חוץ מהקטע של הקפצת שרשור מתקופה שאפילו לא ידעתי עברית, אני מבין מה אתה אומר. יש לי הרבה פעמים התלבטויות מאחורי איזה רכב לעמוד, אבל השיטה שלי היא מאוד פשוטה. אני רואה איך הם מגיעים לרמזור, ולפי זה בוחר. DL יכול להיות ערס עצבני ששורף קלאץ' כל רמזור, או אולי מתנחל שנוהג באיטיות אבל לא שם לב למי שנמצא על הכביש, או אולי פשוט מישהו שבחר לקנות אותו כי נמאס לו ממוסכים.

מה שחשוב פה זה לראות איך הם מאיטים, ומי מגיע קודם לרמזור. חוץ מזה, אפשר גם לראות את הסטיקרים על האוטו ולפי זה לבחור. אם יש NO FEAR על השמשה הקדמית, ואם יש "נ נח נחמן נחמן מאומן", זה די שונה. פשוט תעשה לוח EXCEL עם כל הווריאציות, ותבדוק את זה בכל רמזור.

(אני התחלתי את הגל, מקווה שתעזרו לי להפוך את השרשור להכי הזוי שאפשר)

פורסם
טריק שתמיד עובד, (מנסיון)

תשיג לך באיזו פיצוציה את המצת הזו ב5 שקל, זו עם הפנס לד הכחול בצד השני,

כאשר אתה בנסיעה מאחורי "תייר" שכזה שנוסע רק בשמאלי, תן שני הבהובים קצרים בפנס לכיוון חלל הרכב,

האור הכחול הבולט "יקפוץ" לעינו של הנהג ברכב ממולך וראה איזה פלא, מיד יגיע האיתות ימינה של אותו נהג,

דרכך פנויה ונוחה עד לתייר הבא...

ארז.

אם אתה רוצה להשקיע - קנה אוזניית בלוטות' עם אור כחול מהבהב קבוע, לי יש כזאת (אומנם קניתי אותה למטרות אחרות), דגם Jabra BT-150.

ולנושא השירשור - פיתחתי שיטה דומה לבחירת תור לקופה בסופר.

התורות שלא כדאי להצטרף אליהם, הם אלה שיש בהם (לפי סדר יורד):

1. כאלה שיש להם קופונים של הנחות ביד.

2. זקנים רוסים שלא מבינים עברית.

3. אתיופים כבדים.

4. אנשים עם כמה עגלות מפוצצות.

5. אנשים עם עגלה מפוצצת אחת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...