Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חבריי הפורום לפני כחצי שנה רכשתי סאב מדגם IDMAX 10 ובניתי לו תיבה של 30 ליטר הסאב הוגבר על מגבר של AUDISON LRX 1.1 ועבד שבועיים בדיוק עד שניקרע הסאב. הסאב הוחלף לחדש הודות לליאור שהיה כל כך פאייר והעניק שירות אמין ומקצועי.

יצאתי מבסוט ומרוצה. לאחר חודש שוב אותה הבעיה! לאחר התיעצות עם ליאור הסאב הוחלף שוב (ללא כל תמורה ושוב תודה לליאו רש אגב הוא היבואן של הסאבים הללו) ןגם רכשתי תיבה מקורית מותאמת במיוחד לסאב כי חשבנו שפה תמונה הבעיה.שוב יצאתי מבסוט ומרוצה ולאחר כחודש בפעם השלישית שוב הבאסה!!! הסאב ניקרע הפעם החלטנו כי סאב בגודל 10 אינצ' אינו מתאים לנגן את סוג המוסיקה שאותו אני שומע כי הוא מתאמץ מידיי (מוסיקה שחורה) ולכן תמורת סכום סימלי הוחלף הסאב לסאב 12 אינצ' כולל תיבה מקורית....חשבתי שהבעיה נפתרה אך לאחר מספר ימים שחשתי כי הבאס שונה במקצת פתחתי את הבגאז' ולתדהמתי הסאב ניקרע שוב אין לי מושג כיצד אני רק יודע שזה מוזר מאד!!! כי סאבים החלפתי כבר 3 ותיבות גם .

אם כך מה יכולה להיות הבעיה??..אני כבר מיואש.

תודה רבה לעוזרים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמע, אחרי כמות גדולה של מיקרים כאלו חקרתי ובדקתי את הנושא

והגעתי למסקנה אחת :

בכ-ל המיקרים שהסאבים האלו נקרעו - הם הוגברו בהתנגדות סופית של 1 אום.

אז כנראה שלסאב יש בעיה כלשהי עם אחד אום, או שלחילופין ב1 אום הוא מקבל הרבה הספק, וזה מפרק אותו

פורסם

לי יש גם IDMAX שעובד סופית ב 2 אום ללא בעיות, לא בטוח שזה מאמת את ההנחה שלך אך אולי זה יכול לעזור בניסיון להבין את מקור הבעיה.

HU: Skoda Kodiaq OEM | Processor: Helix Ultra | AmpTw/Mid: Genesis S3 | AmpWoofer: Rockford Power1050S | AmpSub: Rockford 1501BD | Tw: GoldenEar Reference HVFR | Mid: HAT X3 | Woofer: CDT Audio ES6+ | Sub: IDMAX 12" X2

פורסם

אפשר להגיד הרבה דברים טובים על ה IDMAX אבל מבחינת איכות בניה ואמינות הוא מקבל ציון נכשל . למרות זאת לאור כמות המיקרים החוזרים של סאב שנקרע אצלך ברכב (מה זה בדיוק נקרע , הסברים מפורטים ותמונות יעזרו) אני חושב שזה משהו מעבר , לסאב יש בעיות אמינות ואיכות הרכבה אבל בטח שלא לרמה של סאבים מתפחלצים אחד אחרי השני כמו שאתה אומר ולכן הייתי בוחן טוב טוב את ההתקנה\כיוונים\רכיבים אצלך ברכב.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עופר,

לאדגר נקרעו 2,

הוא עבר ל4 אום. אותו גיין אותו כיוונים אותו הכל. הסאב חיי וקיים

ויש לא מעט מיקרים כאלו

אני מאמין שיש פה בעיה שב1 אום השליטה בסאב לא מספיק טובה, והממברנה פשוט לא עומדת בעומסים.

בשילוב עם סאב שיש לו כנראה סליל שעומד באלף וואט - אבל ממברנה שלא עומדת בסליל של אלף וואט

והינה התוצאה

פורסם

איפה הגיין במגבר שלך נמצא?.

בעיקרון המגבר שלך נותן לו יותר מ1100W rms (ידע שמגברים נותנים יותר ממה שמוצהר)

יכול להיות זה הסיבה.

הסאב מסוגל לקבל "רק" 1000 RMS ומעל זה דברים רעים עלולים לקרות לו, כמו שקרה לך.

פורסם

הגיין פתוח על 4\3 .

כנראה שבאמת ב 1 אום הממברנה לא עומדת בהספק .

הסאב הבא שאני יקח זה ב 2 אום D4 ואז הוא יקבל 800WRMS מהמגבר ניראה לי שזה יספיק לו.

וכשאני אומר ניקרע אני מתכוון לקרע רציני ביותר כאילו הוא הגיע לגבול היכולת שלו ופשוט לא עמד בזה

פורסם

בדיוק לפני שנה רכשתי את הIDMAX במידה 12" שלי.

מאז שנה שלימה, בתוך תיבה בנפח 1.3CF שהם כ37L הוא עובד ועובד ועובד, בז'אנרים רבים של מוסיקה כולל לתת בראש במוסיקה שחורה.

הסאב המצוין הזה, שאין לי מילה רעה אחת לומר בגנותו לעומת מילים רבות שאוכל לומר בשבחו, ולא מצאתי לו תחליף ראוי שיהיה לטעמי למרות חיפושיי, מוגבר גם ע"י Audison LRx 1.1K ב1OHM, שעל הנייר מוציא 1090WRMS ב13.8V.

עם אלטרנטור של 120AH, מצבר של 80AH, שלושת הגדולים ומצב רוח טוב נראה לי שהממזר מוכיח את עצמו.

כאמור שנה שלימה, נסועה של כ35K ק"מ והאזנה כמעט רצופה בנסיעות.

לא שהסאב חף מבעיות ייצור ואמינות כפי שעופר ציין, אך כשהתקלה חוזרת שוב ושוב ושוב - חפש כשל בהתקנה או בכוונים. מירב הסיכויים שבחיפוש מדוקדק תמצא משהו.

[נ.ב. נסה לשדרג את גישורי הסלילים ל16G צהוב. אצלי זה עושה רק טוב..:wink: (בדיחה "פנימית")]

פורסם

צביקה אל תפתח את הפה, נפלת בטעות על אחד טוב. תגיד תודה וזהו :).

עובדתית אתה לא שומע על AA נקרעים, ויש פה הרבה.

אתה לא שומע FI נקרעים ויש פה הרבה.

אתה לא שומע גם ID-ID נקרעים, וגם לא IDQ.

גם לא קיקרים, ולא רוקפורדים ולא ולא ולא.

לעומת זאת אם נפרוס את הIDMAXים הקרועים לאורך התקופה.

יש אחד לכל חודש מאז הקמת הפורום.

ההנחת יסוד הזאת של "משהו בהתקנה, משהו בכיוון, משהו בפה ומשהו בשם"

פג תוקפה.

כלכך הרבה מיקרים ? הסאב הזה הוכיח שחברו הטוב של אחיו (ההספק) הוא האוייב מספר אחד שלו !.

פורסם

ראשית, אני מאושר שבבוא היום אוכל למכור אותו במחיר מופקע - סאב אספנות עם שנת עבודה מוכחת..:-D

כפי שציטטתי את עופר אכן יש פולקלור סיפורים רחב. חלקו מגובה בתמונות מזוויעות ולחלקו הנוסף יש בסיס להניח כי ניזוק ברשלנות, על תקלות, קריעות ופציעות של IDMAXים, אך צריך גם לחזור לפרופורציות ידידי. אחד לכל חודש? הייתי אומר אחד לכל שנה.. בדוק שוב וחזור עם סטטיסטיקות מעודכנות :wink:.

אם תשים לב, מדובר במספר בודד של אנשים, פותח התרד ואדגר, שהוחלף להם שוב ושוב ושוב. לאחרים שנתקלו בסאב תקול החלפת סאב יחידה סיימה את הסיפור. מתמטית זה אומר דרשני למרות הרצון הטוב שלי להוכיח כאן צירוף מקרים. כל הסאבים הבעייתים נפלו במקרה על אותם 2 אנשים?

סאבים תקולים, כמו מגברים תקולים וכמו דרייברים תקולים - היה ויש בכל מותג ובכל סדרה. לכן יש אחריות ולכן יש חשיבות בלקיחתה ברצינות ובפועל ע"י היבואן ו/או המפיץ.

פורסם

קודם אני רוצה לציין שאכן כל הכבוד ליבואן שהתפקח והתאפס על עצמו,

צביקה - לא פה המקום בגלל צנעת הפרט, אבל אני יכול להבטיח לך (ואם אהיה חייב גם אוכיח)

שמדובר ב6 אנשים שונים, ובכ10 סאבים בסך הכל.

וזה רק באיזור הפורום.

תקרא בעולם תגלה שהמצב שם לא טוב מפה. וגם שם ID סובלים מבעיות אמינות קשות.

הסאב הזה הוא אחד מ2 הסאבים האהובים עלי בעולם מבחינת איכות דיוק וכו'.

אך מצב האמינות שלו מעורר תהיה רבה האם שווה כל המלחמה, והאם לא כדאי לנדוד לעבר החלופות.

גם אם היבואן לוקח אחריות - וואלה לי לא בא להחליף 70 בשנה.

נ.ב. אין לי טענות לליאור מולטימדיה או לשמעון (היבואן) שכן עושה רושם שלקחי העבר נלמדו, והם לוקחים אחריות ונותנים שירות הולם.

הטענות שלי הן רק כלפי היצרן ומחלקת הQA שלו.

פורסם

גל,יצא לי לדבר עם יאריק על המערכת שלך ברכב והוא ציין מספר דברים

במקרה הריאשון טעית במידות התיבה ולקחת את כלל הנפח מהמידות החצוניות של התיבה לכן הגעת למצב שתיבה הייתה משהו בין 8-10ליטר בלבד.

לכן התיבה הוחלפה.

יאריק ישב אצלך ברכב ואמר לך לכוון את המערכת ולהוריד את העוצמה של הסאב שמגיע לעיוות בגלל הגזמת בוסט מטורפת ובגלל חוסר מוחלט של פאזות . (לכן גם חסר לך באס מקדימה ברכב).

אני מציע לך לגשת לליאור שוב ולדבר עם יאריק כדי שהוא ישב ויכוון ויבדוק טוב טוב מה הסיבה לשריפת הסאבים שלך(ואם הוא פתר את הבעיה אז גם לשלם לו) כי מה שהולך שם עם המערכת הוא בלאגן אחד גדול.

כי לפוצץ ככה סאבים אחד אחרי השני זו לא בעיה שלהם אלה בעיה בסטאפ ברכב.

לכן אני חושב שחוץ ממנו ומליאור אף אחד בפורום לא יודע בידיוק מה מתרחש אצלך ברכב אז האנשים פה יכולים רק לשאר.

לי היה IDMAX 10 שעבר מלא התעלליות ושלא התפצוץ בחיים ואני מכיר עוד מספר רב של אנשים אצלהם הסאב עובד מצויין ועוד עשרות אנשים עם IDQ ID שעובדים בלי שום בעיה.

לכן הסיכוי ש3 סאבים התפצצו בגלל טעויות יצרן הוא כבר נמוך מאוד.

עתיד,אין לי מילים "כול חודש נקרע סאב"ממש כמו מחזור חודשי של אישה אאאה נו..זה כמו הניסיון העשיר שלך עם רכיבי אודיו למניהם למשל כמו מגברים של ID כמה מוזר שאני כמו צביקה ועוד רבים כמוני נפלו על סאב טוב אממ ממש מציאה "סאבים של AA,FI,ID" גם מגברים של גנסיס נשרפים וגם טוויטרים של מורל עושים רעשים בגבוהים (הסופרימו) נו..אז מה? זה מדד למשהו? אני בטוח שיש גם פארארים שרואות מוסך סך הכול טכנולוגיה אז אנא ממך תחסוך את תגובות הלא מועילות האלה רק בגלל אנשים כמוך החברה בצפון נשארים בצפון.

גל ידידי היקר אל תחפש עכשיו את הבעיה בסאב אלה סתכל קצת אחורה בשרשרת המערכת שלך

פורסם

אדי אל לך להתמרמר או להפגע, העובדות מדברות בעד עצמן, זה המצב.

עובדתית יותר מידי מיקרים של סאבים של ID שנקרעים, ולא יתכן הריי שכולם עברו התעללות. הסאבים אצל אדגר היו מכוונים פיקס ולא עברו שום התעללות וזאת עובדה, רוצה להתווכח איתה ? אתה לא יכול. זאת המהות של עובדה !.

בקשר להערה ש"בגלל אנשים כמוני החבר'ה של הצפון נשארים בצפון"

הריי שאתה מגיב פה, ויחיאל מגיב פה, ועוד רבים מהצפון מגיבים פה.

שנוח לכם אתם חברי CF ובאים לקבל פה במה, שלא נוח לכם אתם הולכים ומתלכלכים על כ-ל CF בפורום הרפאים המקביל. אז אל תבוא להטיף לי בבקשה. את הצביעות שלך ושל חבריך מהצפון (אגב לא כל הצפון - רק רוב החברים שלך!) אפשר לחשוף פה בכמה לינקים בודדים.

בכל מקרה המירמור שלך פשוט, הריי שחשיפת האמת לא תורמת למכירות שלך, וזה ברור לכל. אז בוא נהיה הוגנים לפחות ונדע שהתגובות שלך מהולות בהרבה אנטרס מסחרי.

בברכת מסחר פורה - עתיד :)

פורסם

1.אני לא מלכלך אליכם בשום פורום רפאים כזה או אחר ולהפך אני כן מגיע למפגשים אפילו למרכז שחלק מחברי הפורום כלל לא בצפון אז PLEASE(ככה אני יודע ואני מדבר רק על עצמי).

2.מתי פעם אחרונה ראית משהו המצפון מגיב בפורום? יחיאל? או מישהו מגוון העשיר של חברי בצפון הצחקת אותי.

אותי אתה רואה מגיב פה? או "מקבל במה" עתיד נשמה אני מספיק שנים בתחום מי שמכיר אותי מספיק לי.

3.ואם אתה כבר נכנס למסחר אז בגלל אנשים כמוך שמדברים לפעמיים על דברים שאין להם מושג הוא נפגע.

תקרא קצת בפורום תיראה שהפורום נתול אנשי צפון והוא נהיה פורום מרכז ועובדה שחוץ ממני אני לא רואה אף אחד מהצפון פה מדבר או שחוץ ממני מנסה להגיע להסכם או להבנה כול שהיא תיראה את שירשור על הצפון הרי אני הצפוני היחידי שהגיב שם ושאר האנשים בניהם יחיאל ועוד אפילו לא הגיבו ולצערי לא היה בכלל איכפת להם! חברים טובים תשבו טוב טוב עם עצמכם ותבינו

אז במקום להבין את הבעיה אתם חושבים שיש לנו פורום רפאים ואנחנו מלכלכים אליכם אבל תבין עתיד לקרוא את תגובות חסרות הנסיון שלך או הקטילות שלך באנשים מוציאות את החשק לכתוב פה והינה השירשור הזה דוגמא מצויינת הרי מדובר על בעיה עם מערכת והבן אדם מבקש עזרה למשל אני בתגובה שלי מנסה לעזור לגל לפתור אותה ואתה בא פה עם הצהרות שלא עוזרות לאף אחד וסתם מדרדר את שירשור אז תסכל פעם על עצמך ותבין למה אף אחד לא בא ותבין אתה וכול חברי המרכז שלסגור לנו את מפגשי בצפון לא יקדם אותכם ואת הקהילה שגם ככה מפורקת כבר לשום מקום בפורום הזה.

לפעמיים צריך לחשוב קצת ולהבין שלא צריך לקפוץ בכול שירשור שלID או שמדובר על ציוד שאין לך איתו נסיון ואם אין לך באמת משהו מועיל להוסיף אז עדיף שלא תגיב אבל לצערי חצי מחברי הפורום ממשיכים במסורת ה "דיבורים באוויר".

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...