Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיישן קראנק - מאזדה 323

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הצטרפתי זה עתה לפורום וכולי תקווה שתהיו לי לעזר.

שאלתי היא:

ברשותי מאזדה 323 נפח 1600 מודל 2000.

אתמול ניסיתי להניע את הרכב ולאחר מספר פעמים שבהם הרכב הניע ולאחר מס' שניות כבה, לא הצלחתי יותר להניע אותו.

קראתי ל"שגריר" ולאחר שהגיע המכונאי הוא אמר לי שהבעיה היא בחיישן הקראנק וזאת בעיה ידועה במאזדה.

הוא ריסס את החיישן מעט ואז הרכב הניע ונסע ללא כל בעיות.

עוד אמר המכונאי שאפשר לנסוע ברכב במצב הזה הרבה זמן, אבל גם יכול להיות שלמחרת החיישן יפסיק לעבוד, וכדאי לי להחליף אותו.

כשביררתי בטלפון במספר מוסכים לגבי החיישן, אמרו לי חלק מהם שלא מדובר בחיישן קראנק, אלא בחיישן נקישות.

שאלתי היא - באיזה חיישן קיימת בעיה והאם באמת החלפתו תפתור לי את הבעיה ?

תודה מראש,

פורסם

טוב אז ככה לא יודע עם אילו מוסכים דיברת אך חיישן נקישות במנוע לא יגרום לכך שהרכב לא יניע ואילו חיישן הקראנק כן.

גש למוסך שיסרקו את הרכב ויאמרו לך בדיוק מהי הבעיה.

יש לציין שהרכב שלך הוא בשנתון גבולי אילו אין לך שקע OBD2 לא כל אחד יוכל לסרוק.

במוסך מורשה יוכלו בכל מצב.

בהצלחה.

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

מה מבצעים בדיוק בסריקה של הרכב ומהו שקע OBD2 (למה זה חשוב אם הוא קיים או לא) ?

תודה

פורסם

שקע OD2 הינו שקע איבחון (דיאגנוזה) ברכבך קיים מחשב ניהול מנוע כאשר המחשב מזהה בעיה באחד מרכבי המנוע נרשם קוד תקלה במחשב.

ע"י חיבור סורק מוציאים את קוד התקלה ויודעים לאיזה כיוון ברכב לגשת.

הסברתי בגדול מקווה שהבנת.

לגביי הקיום יש בכל רכב בעל מערכת הזרקת דלק שקע איבחון אך משנה מסויימת כולם עברו לתקן שבו יש ברכבי OBD2, זהו בגדול.

פורסם

מקווה שזאת השאלה האחרונה בנושא: האם ידוע לך מהי, פחות או יותר, עלותו של החיישן ??

פורסם

בהמשך לדבריו הברורים של קודמי אני ממליץ לך לפתוח את מכסה המנוע ולאתר את השקע.

בדגם שלך כנראה יש שקע DLC בצד ימין של המצבר שניתן לחלץ קוד תקלה בעזרת חיבור של לד וספירת מספר ההיבהובים.

כפי שציין קודמי הרכב שלך הינו 'גבולי' מכיוון שהחל משנת 2001 קיים שקע נוסף ליד או מתחת לתא הכפפות שהינו בתקן OBD2.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק אתה יודע שאני מחזיק ממך בעל ידע, אך הבחור שאל אותי מהו שקע הדיאגנוזה אז אתה רוצה שהוא ידע לעשות גשר ולספור הבהובים, במקום לסבך אותו נעזור לו בהכוונה ואת העבודה יעשה בעל מקצוע.

ועוד משהו גם רכב שהוא בעל OBD2 עדיין קיים לו שקע DLC תחת מכסה המנוע ולגבי הנפח בחור צודק אתה טועה אלא אם כן אתה מתכוון למאזדה דמיו שם הנפח אכן 1500

פורסם

החיישן המדובר הוא חיישן מצב גל ארכובה, החיישן מדווח למחשב באיזה זווית גל הארכובה(קראנק) נמצא ולפי זה המחשב יודע מתי לשלוח ניצוץ לפלאגים ולחשב את זמן הזרקת הדלק.

כשהחיישן לא תקין מחשב הניהול לא יודע מתי לשלוח ניצוץ לפלאג ולכן אין ניצוץ והמנוע לא מניע.

אני לא בטוח אבל מהדהד לי בראש שמחיר החיישן הוא כ800ש"ח פעם חבר גם החליף אותו ברכב לכן אני זוכר את המחיר הזה, ואולי אני טועה בקשר למחיר.

לגבי גישור בחיישן הDLC, אפשר לשלוף בעזרת גישור פשוט וחיבור נורת לד, גישור ראשון עם חוט "קצר" בין פינים TEN ו GND, גישור שני זה חיבור לד בין B+ לFEN.

פותחים סוויץ אחרי שהגישור מחובר ונורת הלד תתחיל להבהב במידה ויש קודי תקלות.

השיטה הזו ממש לא מומלצת לחובבנים מסיבה אחת פשוטה, שאם מחברים בטעות גישור לא נכון עלול להגרם קצר וזה יגרום לשריפת חיישנים/מחשב הניהול מנוע והנזק יהיה יקר לתיקון.

• תוכן חדש...