Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רקבת ישראל-מה יהיה?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוכרים את הקרונות החדשים שנרכשו? (אני אישית ראיתי אותם בנסיעה כבר).

אז אתם יכולים כבר לשכוח מהם.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3723726,00.html

2 דברים שמאוד מעצבנים אותי:

1) הכתבה הזאת באה כמה שעות אחרי הכתבה (דעה) שפירסמתי

כאן , שאומרת לעלות את מחירי הדלק ולעבור לתחבורה ציבורית.

אז הנה בבקשה-כל הכסף (5 מיליארד ש"ח) שגבו מאיתנו במיסים

המטורפים יורדים לטמיון.

2) בכתבה שבה YNET חשפו את התקלות הרכבת הגיבו בתגובה

ושללו את כל התקלות. עכשיו פתאום מתברר שזה הכל בלופ אחד גדול.

שאלתי: לא עדיף לשתוק מקום לשקר?

:/

HONDA CIVIC hatchback-RED

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמע, זה תוצרת סימנס, חברה מאוד מכובדת אז אם הם לא קנו אותם ביבוא אישי, אמורה להיות על הקרונות אחריות, בעיקר אם הכשלים הם כשלים טכנים מובנים במוצר.

עריכה - אלוהים ישמור, רקר עכשיו אני מבין שהעם היושב בציון נוסע כל יום בקרונות רכבת תוצרת גרמניה, מצמרר משהוא.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני לא יודע מה משך האחראיות אבל הקרונות האלה עמדו קרוב לשנה במוסך הרכבת בחיפה וראיתי

אותם כל פעם שירדתי מהכרמל.

ודבר שני אומרים בכתבה שהכשלים עוד אותרו בחול לפני שהביאו אותם.

אז מה הם חשבו ? שהם יעלמו? זה פשוט מצחיק אותי.

ואני רואה שהיבוא האישי רודף אותי לכל מקום :D

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

עם זה הם חושבים להוריד מהעומס?

קודם שידאגו שרכבת חצי ריקה בשעות שאין עומד תגיע ליעד שלה בזמן ולא באיחור, אחרי זה שיחשבו איך לשפר את הרכבות בשעות העומס כי בנתיים גם בלי עומס הם גרועים.

גם לא ברור לי למה להכניס קרונות חד קומתיים בזמן שאפשר להכניס דו קומתי שמאפשר על אותו השטח להכניס כמות כפולה של נוסעים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לא סימנס ולא נעליים .

אם הופכים את הקרון ומסתכלים בפינה הימנית התחתונה רואים בבירור made in china .

פורסם

אני אחזור ואגיד...

הבעיה היא אצלינו. אם נצביע ברגליים, אולי מדינתישראל תתעשת ותוציא את הרכ(ק)בת ליידים פרטיות. (או לפחות לעשות את הרכבת כמו הדואר, חברה ממשלתית שמנסה בכל כוחה להרוויח.)

הבעיה ברכבת לא התחילה מהיום ולא תגמר בכתבות ב- ynet (רודפי פירסום. אי אפשר לקרוא להם אפילו כתבים.).

יש כ"כ הרבה אנשים חכמים במדינה שיודעים איך לתפעל ארגון גדול כמו הרכבת, אבל אף אחד לא מוכן לשמוע, כי יש שם הרבה כסף וכוח. (ע"ע ועד עובדי הרכבת שנלחם במנכ"ל.)

פורסם

לדעתי בהכל אשמים החיילים.... הם מציפים את הרכבות כל הזמן.

כל הזמן רואים חיילים ברכבת, ואין איפה לשבת. החיילים האילו עם התיקים הגדולים שלהם.

מתי יתנו רכב לכל חייל?! מתי?!

ביום שזה יקרה יהיה לנו, שאר אזרחי מדינת ישראל מקום ברכבת...!

(ציניות למי שלא זיהה)

אני חושב שאם צה"ל לא היה "ממן" את הרכבת היא היתה ניסגרת מזמן.

לא כדאי לנסוע בה, הרכבת מגיעה למקומות ספציפיים מאוד, ומשם בדרך כלל אין אוטובוס למקום שצריך. מה עושים? לוקחים אוטובוס אל האוטובוס.

אלא שתמיד, אבל תמיד זה מתוזמן בצורה כזו שגם אם תרוץ הכי מהר שאתה יכול, האוטובוס יצא מהתחנה 5 שניות לפני שתגיע אליו.

לזה אני קורא "מחשבה יצירתית".

ככה ניקנה עוד מנה של פלאפל ונפרנס עוד נפש בישראל, ככה תהיה עבודה למנקה שינקה את הנייר שניזרוק על הרצפה.

מלעיזים, לכו הביתה!!!

לכו לשכב מתחת לגלגלי הרכבת!!!

סביר להניח שתצאו מזה בחיים, או שתהיה שביתה או שהרכבת תהיה בתקלה ותאחר. תלוי אם זה יום זוגי או לא.

בקיצור, רכבת ישראל זה אחד הפלופים הכי גדולים כאן. אם לא היו כאן בריטים - גם זה לא היה...!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

מעניין אותי לדעת אם לפחות חלק מהמתלוננים משתמשים בשירותי הרכבת באופן תדיר.

אני כן, ודווקא באחד הקווים שנחשבים ליותר בעייתים, ואין לי כל כל הרבה דברים רעים להגיד.

עם זה הם חושבים להוריד מהעומס?

קודם שידאגו שרכבת חצי ריקה בשעות שאין עומד תגיע ליעד שלה בזמן ולא באיחור, אחרי זה שיחשבו איך לשפר את הרכבות בשעות העומס כי בנתיים גם בלי עומס הם גרועים.

גם לא ברור לי למה להכניס קרונות חד קומתיים בזמן שאפשר להכניס דו קומתי שמאפשר על אותו השטח להכניס כמות כפולה של נוסעים.

לגבי דיוק הרכבות - עובדים על זה במקביל, אין קשר בין השניים. בפעם האחרונה שהסתכלתי בסטטיסטיקות המצב רחוק מלהיות גרוע כפי שאתה מתאר אותו, וכמעט 90% מהרכבות מגיעות בזמן (בזמן=עד חמש דקות איחור). בחודשים האחרונים נפתחו כמה הפרדות מסילתיות ושופרה התשתית בחלק מהקווים כך שהנתון הזה צפוי להשתפר בחודשים הקרובים.

לגבי קרונות - צודק, אבל יש שיקולים שהם מעבר לכמות הנוסעים ליחידת אורך מסילה. לדוגמא, הקרונות הדו-קומתיים שוקלים יותר, מה שמגביל את אורך הרכבת המקסימלי. הוספת יותר מידי קרונות? אתה פוגע בתאוצה של הרכבת וגורם לאיחורים בלוחות הזמנים. נוסף על כך, אם יצא לך לנסוע נסיעות ארוכות בקרונות הדו-קומתיים אתה בטח יודע שזה לא תענוג גדול - הם פשוט לא נוחים.

אני אחזור ואגיד...

הבעיה היא אצלינו. אם נצביע ברגליים, אולי מדינתישראל תתעשת ותוציא את הרכ(ק)בת ליידים פרטיות. (או לפחות לעשות את הרכבת כמו הדואר, חברה ממשלתית שמנסה בכל כוחה להרוויח.)

הבעיה ברכבת לא התחילה מהיום ולא תגמר בכתבות ב- ynet (רודפי פירסום. אי אפשר לקרוא להם אפילו כתבים.).

יש כ"כ הרבה אנשים חכמים במדינה שיודעים איך לתפעל ארגון גדול כמו הרכבת, אבל אף אחד לא מוכן לשמוע, כי יש שם הרבה כסף וכוח. (ע"ע ועד עובדי הרכבת שנלחם במנכ"ל.)

אני נגד הפרתה של שירותי תחבורה ציבורית.

מצטער, אבל ברוב המקרים בהם קבלן פרטי מקבל ליידיו שירות תחבורה ציבורית התוצאה הסופית היא לרעת הציבור.

רוצה דוגמאות?

ההפרטה של קווי דן באזור בקעת אונו, ההפרטה של קווי מודיעין או ההפרטה של קווי פתח-תקווה. בכולם לאחר ההפרטה התושבים קיבלו שירות גרוע, אוטובוסים ישנים ומתפרקים והנהגים שפעם הרוויחו משכורות יפות ומכובדות עובדים היום בשביל שכר רעב.

אם אתה חושב שנושא ההפרטה בעייתי רק בארץ הקודש, כדאי שתבדוק מה קרה לרשת הרכבות והאוטובוסים של לונדון לפני כמה שנים. גם שם זה לא נגמר טוב.

אני חושב שאם צה"ל לא היה "ממן" את הרכבת היא היתה ניסגרת מזמן.

לא כדאי לנסוע בה, הרכבת מגיעה למקומות ספציפיים מאוד, ומשם בדרך כלל אין אוטובוס למקום שצריך. מה עושים? לוקחים אוטובוס אל האוטובוס.

אלא שתמיד, אבל תמיד זה מתוזמן בצורה כזו שגם אם תרוץ הכי מהר שאתה יכול, האוטובוס יצא מהתחנה 5 שניות לפני שתגיע אליו.

אתה גורם לזה להישמע כאילו רק חיילים נוסעים ברכבת, אבל זה רחוק מלהיות נכון.

תתפלא לשמוע, אבל הרכבת נותנת יופי של פייט לאוטובוסים בחלק מהקווים למרות שבחלק מהמקרים מחיר הנסיעה ברכבת גבוה יותר. אני, למשל, מעדיף לנסוע מב"ש לת"א ברכבת ולא באוטובוס וזה למרות שנסיעה ברכבת עולה כמעט פי 2 ולוקחת חצי שעה יותר. אתה יודע מה, אם לשפוט עפ"י כמות הסטודנטים התפרנים שעולים איתי על הרכבת בימי חמישי - כנראה שאני לא היחידי. נסה לנסוע באוטובוס מב"ש לנהריה, נראה אם תרצה לחזור על החוויה המרנינה.

בקיצור, רכבת ישראל זה אחד הפלופים הכי גדולים כאן. אם לא היו כאן בריטים - גם זה לא היה...!

מה שנכון - נכון. חלק נכבד מהקווים הפעילים היום הם ירושה כזאת או אחרת של הבריטים והטורקים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אלעד אני מוכן אולי לקבל שיום ראשון בבוקר יש איחור בגלל עומס יתר (שגם הוא נושא כואב ברכבת), אבל במשך כל ימות השבוע ברכבת הראשונה שיוצאת בשעה 6 בבוקר, כשאין עומס והרכבת חצי ריקה, היא מאחרת יותר מהרכבת העמוסה!

וזה לא היה חד פעמי אלא באופן קבוע וזה גרם לי לפספס את האוטובוס שיוצא מהרכבת בתחנת היעד ואז נאלצתי לחכות חצי שעה לאוטובוס הבא, ומי אתה חושב משלם על האיחור? אני משלם כל יום חצי שעה מהמשכורת שלי.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

רכבות גרמניות היו כאן רק לשנים ספורות לפני כ-50 שנה. (ה"קרונועים" שהתקבלו כשילומים וכשלו מהר, הג'נראל אלקטריק הקנדיים הוחזרו מהר לשרות ל 40 שנה הבאות) מאז אין ולא היה כאן משהו גרמני ברכבת.

כיום הרכבות הן בומברדיר קנדי וגק אלסטום צרפתי.

פורסם

חיימי,קראת את הכתבה שבקישור בהודעה הראשונה?

כתוב שם מפורשות שהקרונות הם מתוצרת סימנס.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רכבת ישראל- זה בדיוק כמו כל גוף אחר בארץ, אשר:

גדול מדי, מסורבל מדי, לא יעיל , עם קבלת החלטות בדרך לא דרך, חגיגת המכרזים, גלישה ממסגרת התקציבית בכל אחד מהפרוייקטים,

ובמיוחד כזה שלאף אחד אין אחריות על כשלים כלכליים והפסדים בסדרי גודל של מאות מליוני שקלים.

איזו עוד תוצאה יכולה להיות ?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...