Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנושא מצברים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים!

היום בצאתי מהבסיס, אחרי שבת נחמדה דווקא ולאחר שלא הנעתי את האוטו 5 ימים, נכנסתי והאוטו סרב להניע... הסטרטר נתן איזה חצי סיבוב למנוע ושבק חיים... גם הנורות בדשבורד דלקו באור רומנטי משהו... :shock:

תודות לכמה שומרים בש.ג האוטו הניע ברוורס...

שאלות:

1. אני יודע שהמצבר שלי באוטו (שנפ) משנת 2000... והנחתי שיגיע הרגע בו יהיה צריך להחליפו (בעצב ובדמעה :cry: ), אך האם ההחלפה חייבת להיות מיידית? ז"א אם אני אקפיד להניע את הרכב כל 3 ימים נניח, זה לא יספיק?

2. אני עושה טיול לחרמון הסופ"ש הזה. אם האוטו יעמוד כמה שעות בחרמון למעלה, יהיה למצבר מספיק כוח להניע?

3. איך אני יודע כמה אמפר המצבר שלי? על המדבקה למעלה החומצה אכלה את הספרה הראשונה, ורואים רק שהיה 0 אחריה... אני מזכיר שהאוטו זה טויוטה סטרלט 97...

תודה לכל מי שיענה...

למישהו יש בעיה עם מקום מאחורה??? שיפנים!

פורסם

בעקרון המצבר ניטען בזמן שהמנוע דולק, אבל בנסיעות בינעירוניות קצרות עם הרבה התנעות המצבר לא מספיק להיטען, לכן הנסיעה לחרמון תאפשר למצבר קצת לטעון את עצמו.

אבל אני לא מציע לך לסמוך על המזל, המצבר בן 4 שנים. תוכלת מצבר ללא מקרים חריגים היא 4-5 שנים. תחליף, גם ככה הגיע זמנו. תן לו למות בכבוד, אל תאמץ אותו בחרמון :lol:

בקשר לכמה אמפר אתה צריך:

1. תבדוק בספר רכב, כמובן אם לא הוספת כמה מגברים.

2. תתעיץ במקום בו תקנה את המצבר, כה אמפר אתה צריך.

פורסם

אני לא מבין, מה זה משנה אם תקנה מצבר מחר או עוד שבוע

ככה או ככה אתה זקוק למצבר חדש. אז במקום לשבור את הראש אם תתקע או לא, תחסוך לעצמך ותרכוש מצבר חדש.

בהצלחה.

ובקשר לחומצה שאוכלת, תמיד יש אפשרות לקנות מצבר אטום תוצרת VARTA ולחסוך לעצמך ענייני חומצות. 8)

HOOTERS

:ladysman:

פורסם

מכל מקום מצבר שהתרוקן ניתן לפעמים לטעון במטען מיוחד.

"טעינה" בנסיעה למצבר שהתרוקן אינה פותרת בעיה.... המצבר יגמר תוך ימים!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

גם כשהרכב חונה ללא שמוש יש תצרוכת זרם קטנה קבוע של כ 0.25 אמפר כלומר ביממה תצרוכת של כ 6 אמפר. לאחר 5 ימי מנוחה התרוקנו כ 30 אמפר מהמצבר.

באם מצברך היה של 60 אמפר/שעה הרי חצי ממנו התרוקן (לפחות) וכמובן שהרכב לא יניע.

גם לאחר החלפת המצבר לחדש רצוי להניע הרכב לכ 10 דקות עבודה ב 1000 סל"ד בערך כדי לטעון מעט המצבר כפצוי על הזרם שנצרך בחנייה הארוכה.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם
גם כשהרכב חונה ללא שמוש יש תצרוכת זרם קטנה קבוע של כ 0.25 אמפר כלומר ביממה תצרוכת של כ 6 אמפר. לאחר 5 ימי מנוחה התרוקנו כ 30 אמפר מהמצבר.

גם לאחר החלפת המצבר לחדש רצוי להניע הרכב לכ 10 דקות עבודה ב 1000 סל"ד בערך כדי לטעון מעט המצבר כפצוי על הזרם שנצרך בחנייה הארוכה.

אם כך, מה אומרת במדוייק קיבולת של 280-350 אמפר (מצויינת על המצבר) ?

אין מצב שמצבר יתרוקן למצב של 50% (או יותר) אחרי 5 ימי מנוחה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

280 אמפר, כפי שנכתב, זה זרם התנעה כלומר זרם מירבי שיספק המצבר (לזמן מסוים

ובטמרטורה מסוימת לפי מדידות שונות), קבול מצבר נמדד באמפר/שעה (ah) למשל קבול של 55ah בתאוריה עם נחבר צרכן הצורך 5 אמפר המצבר יתרוקן לגמרי כעבור 11 שעות.

כל המדידות האלו נעשות בצורה מבוקרת תוך כדי בדיקת נפילת המתח, טמפרטורה, התאוששות המצבר ועוד ועוד.

פורסם
280 אמפר, כפי שנכתב, זה זרם התנעה כלומר זרם מירבי שיספק המצבר (לזמן מסוים

ובטמרטורה מסוימת לפי מדידות שונות), קבול מצבר נמדד באמפר/שעה (ah) למשל קבול של 55ah בתאוריה עם נחבר צרכן הצורך 5 אמפר המצבר יתרוקן לגמרי כעבור 11 שעות.

כל המדידות האלו נעשות בצורה מבוקרת תוך כדי בדיקת נפילת המתח, טמפרטורה, התאוששות המצבר ועוד ועוד.

וכל המדידות האלו מדברות בוודאי על מצבר חדש דנדש, בטמפרטורה אופטימלית.

יכולת האגירה של מצבר יורדת עם הזמן ועם הבלייה של האלקטרודות בתוכו, כך שמצבר שהחל את חייו כבעל יכולת צבירה של 55 אמפר שעה ואורך חיים צפוי של 4-5 שנים, יוכל לאגור הרבה פחות מכך לקראת סוף חייו.

כך שדי מסבר את הדעת ההסבר שלפיו אפילו זליגת הזרם הנמוכה בזמן שהרכב חונה כבוי יכולה לרוקן מצבר בסוף ימיו.

הגיוני שזליגה שתרוקן מצבר חדיש בחודש עמידה יכולה לרוקן מצבר עייף בשבוע.

פורסם

קרה לי אותו הדבר עם המצבר באוטו שלי. (משנת 1999)

הסטרטר נתן סיבוב קטן שלא הספיק להדליק את המנוע, והמנוע נדלק רק עם כבלים. (לאחר כיבוי היה צריך להדליק שוב עם כבלים)

שמעתי משפט ממישהו שאומר - מצבר חיי בערך שנתיים - כל יום נוסף לאחר מכן הוא מתנה...

תחליף מצבר, ואם לא נגעת במצבר מאז 99 אז באותה הזדמנות תחליף גם קוטבים.

פורסם
אם האוטו יעמוד כמה שעות בחרמון למעלה, יהיה למצבר מספיק כוח להניע?

לפחות לא תהיה בעיה להניע בדחיפה... :wink:

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

אם כך, מה אומרת במדוייק קיבולת של 280-350 אמפר (מצויינת על המצבר) ?

אין מצב שמצבר יתרוקן למצב של 50% (או יותר) אחרי 5 ימי מנוחה.

איציק

יש מספר נתונים הכתובים על המצבר:

CCA - cold cranking amps : מספר האמפרים שהמצבר יכול לתת למשך 30 שניות בטמפרטורה של 0 מעלות צלזיוס. זה מה שמתכוונים כשאומרים "מצבר של 280 אמפר".נתון חשוב להתנעה ראשונה בלבד. ככל שהמנוע גדול יותר או פועל באזורים קרים יותר, דרוש CCA גבוה יותר.

Ah - אמפר שעה: הזרם אותו יכול המצבר לספק למשך שעה. מצבר של 60 אמפר שעה יתן זרם של 60 אמפר למשך שעה אחת, שלושים אמפר למשך שעתיים וכו. נתון חשוב למשך הזמן שהמצבר יעבוד ללא טעינה. חשוב ברכבים בהם יש צרכני חשמל רבים העולים על יכולת האלטרנטור ליצר עבורם זרם.

RC - reserve capacity :מספר הדקות בהן יכול המצבר לספק 25 אמפר בטמפרטורה של 20 מעלות מבלי שהמתח ירד מתחת ל 10.5 וולט. חשוב במצבים בהם מפעילים צרכני חשמל כשהמנוע כבוי.

כעקרון יש שני סוגי מצברי עופרת-חומצה לרכב:

SLI: ראשי תיבות של starter,lights,ignition . אלו המצברים הרגילים שיש לנו באוטו. נועדו לעבור הרבה מחזורים של פריקה מועטה (1-3% ).

Deep cycle: מצברים לרכבים עם צרכני חשמל כבדים הגדולים מיכולת האלטרנטור או שעובדים עם מנוע כבוי. מאפשרים פריקה עמוקה (60-70% ) בין טעינות. טוב לרכב עם כננת חשמלית, מערכת אודיו רבת עוצמה וכו.

לענין האוטו שלא מניע אחרי 5 ימים, כדאי לדעתי להחליף את המצבר שכן הוא ככל הנראה סיים את חייו. שקול (עלות) לקנות מצבר אופטימה המאפשר פריקה עמוקה אם אתה משאיר את האוטו ללא התנעה לתקופות ארוכות. מצבר רגיל תקין אמור לאפשר התנעה גם אחרי זמן רב ללא טעינה, אבל הפריקות העמוקות בכל פעם יקצרו את חייו מאוד ולכן יש לאופטימה יתרון בסופו של חשבון. בלי קשר, כדאי לנתק את המצבר אם אתה משאיר את האוטו לזמן רב כי כך תמנע את הזליגה הקבועה של הזרם.

נמרוד

• תוכן חדש...