Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,היום כפי שאתם רואים יש לי MT23 והוא טויטר מצויין ובכל זאת יש אבל.אני לא מתכוון לעבוד לעבוד 3WAY רק 2WAY לכן אני צריך טויטר שיודע לנגן כמה שיותר נמוך בלי כל "לכלוך" ואם זאת שיהיה לו גם אויר בגבוהים.היום אני חותך אותו ב6.3 KHZ סלופ 6DB ,ככה הוא מנגן הכי נקי.אני לא מזלזל באף אחד מכם ונסיונות שלכם איתו לכן לא צריך המלצות לכיוונים.חרשתי אותם כבר על כל הסלופים ותדרים.אין להם "בשר" אבל מאד נעימים.אולי אני צריך משהו אגרסיבי יותר

בא לי טויטר שאוכל לחתוך בסביבות 3KHZ ושינגן בעוצמה גבוה נקי.מוזיקה היא אלקטרונית בלבד .הגברה היא של טרו.ממה שניתן להשיג בארץ נראה לי שאפשרויות הם, HAT L1 PRO,סינפוני,בריליום,וכל דבר שתוכלו להמליץ.מורל לא בא לי יותר וגם הרץ.תקציב הוא כ 1500 ש"ח.

תודה

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הייתי ממהר להחליף את ה MT23. חיתוך באיזור ה 3K עם סלופ של 12DB נשמע מעולה עם הטוויטר הזה.

אם אתה מחפש משהו יותר אגרסיבי תפזול לכיוון טוויטרים מתכתיים, ויש כאלה לא רעים בכלל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

צת מחוץ לתקציב אבל הרינג רדיאטורים חתוכים על 3.15 אצל אלי ונשמעים מדהים.

חפש יד שניה. אם תמצא תגיד לי :)

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

הייתי מציע לך לחשוב בכוון של ריבון - אבל כטוויטר - תתקין אותו כמה שיותר רחוק מהראש - בקיק... (המממ בזמן האחרון אני מרבה להמליץ על זה :-D)

באתר של מדיסאונד תוכל לרכוש ריבון של ETON מקצועי לרכב - זו מחשבה בכוון אחד.

מחשבה שניה תהיה - היות ואתה אוהב את מוראל - לעבור לסופרימו או רנסנס (אומגה) CR101.

מחשבה שלישית תהיה להשתמש בסופר טוויטר שיהיה חתוך עם קבל באזור ה10 קילוהרץ (הקבל הכי פשוט בעולם - 4.7 מיקרופאראד) ויהיה מחובר במקביל לטוויטר הנוכחי - אתה לא עובד 3WAY אבל אתה מקבל טוויטר אחד שיורד למטה ואחד שעולה למעלה...

תחשוב על זה.

אני דווקא הייתי מסתכן והולך על הריבון - אבל זה ללא שמיע ולחלוטין על תחושת בטן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ריבון ואלקטרוני, זה לא זה :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

תלוי איזה ריבון - השאלה היא עד כמה הוא יהיה חד.

למה אתה אומר את זה? מה כבר עשית לאיזה ריבון מסכן :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אכן, הכוונה היא להוספה של טוויטר נוסף שמנגן רק תדרים מאזור ה12 פחות או יותר ומעלה.

Pioneer TS-X150

פורסם

עדיף טוויטר אחד ברמה ,מאשר שניים. בדרך כלל פחות זה יותר.

ואולי תחפש טוויטר שישמע לך מלא וחי, ולא בישביל לחתוך אותו,לקצץ,לפרוס וכדומה.

ניסיתה פעם לשמוע את הMT23 עם הקרוס שלו?איך הוא משתלב עם המיד באס שלך?

ואם אתה עם לגאטיה,אז כדי לך לשמוע את L1 PRO.שילוב בין הרכיבים מאוד חשוב.

מטוויטרים שציינתה יצאה לי לשמוע את סינפוני .הוא נהדר....מלא כזה,חי מאוד,לא צורם בווליום גבוה.

אבל שוב,אני מאמין יותר בסט שלם מאותה חברה עם קרוס איכותי.

HU - Alpine 9815 / front amp - Genesis Dual Mono

component - Xtant Slim xcs2.25 5.25

sub amp - Genesis profile sub / subwoofer - Genesis Audiophile 25.01

פורסם

סופר טויטר לא בא בחשבון ,מאחר וטויטר מספיק איכותי יתן מענה לזה

עוד רעיונות

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

פורסם

סופר טוויטר זה קשקוש.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

עם סופר צריך לדעת לעבוד, והעניין אינו פשוט כלל אחרת כולנו היינו הופכים להיות יצרני רמקולים.

הרבה יצרנים גדולים ותיקים ומכובדים כשלו, וחזרו לדרכים המוכרות והטובות.

אך אם כבר משתמשים ויודעים כיצד לשלב דרייבר כזה בשטח מנגן קיים, יש כמה יצרני רמקולים גדולים ומכובדים מתחום ההי אנד הביתי שעושים בו שימוש אך עדיין משתמשים בו בזהירות רבה ומקצים לו תחום מאד מצומצם שכן הנ"ל לא נועד לנגן טווח רחב והדרייבר הקונבנציונאלי עושה עבודתו ברוב התחומים המוחלט פשוט טוב יותר.

יש כמה וכמה סוגים של סופר טוויטרים, במקרים של רמקולים יקרים באמת הנחשבים כרפרנס בעולם האודיו הביתי (שכן שם השימוש בדרייברים הנ"ל שכיח יותר) מבוצע שימוש בסופר טוויטר מגנטו-סטאטי במקביל לטוויטר קונבנציונאלי, העניין נועד לתת השלמה להרמוניות גבוהות, ברוב המקרים העניין בא לידי ביטוי בבמה מפורטת יותר ואנאליטית יותר, יש שפחות יאהבו את זה ויש שיותר.

שימוש בדרייברים כאלה ברכב הם בהחלט קשקוש גמור ונועדו לכאלה המחפשים צרות וסובלים מעודף זמן.

חתימתי לא עמדה בקו אחד עם כללי הפורום ולכן נערכה.

פורסם

אני לא אוהב ששוללים משהו לפני שמנסים ליישם אותו בכלל, אני יכול לאמר שרכשתי סופר טוויטרים אמנם פשוטים וביתיים למערכת סלונית והם נתנו תוספת מדהימה לסאונד.

אחד מהשימושים בזוג טוויטרים\סופר טוויטרים נוסף הוא לאיזון תופעת הקשת בהתקנת קיק פאנל למשל, סתם דוגמא.

שימוש נוסף הוא כאשר נוצר מצב בו הטוויטר הרגיל ברמקול לא בא מספיק לידי ביטוי, בין אם זה חוסר שנוצר מתכנון לקוי של קרוס לבין אם זה בעיית הספק או שפשוט הטוויטר כן קולע לטעם של המשתמש אבל צריך להשלים לו את הגבול העליון ואז כן מוסיפים סופר טוויטר.

הפתרון הנכון, אני גם מסכים - הוא להחליף את הטוויטר המקורי או את הציוד הנלווה אליו שגורם למחסור ממנו בטוויטר ו\או ציוד אחר - אבל זו לא האופציה היחידה.

Pioneer TS-X150

פורסם

היי לאנוס, :)

לכל אחד שמורה הזכות לנסות הכל.

כמו שאתה יכול לשלול סנדויץ עם טונה וממרח שוקולד או ממרח חלווה ומללפון חמוץ כך אחר יכול לשלול שילוב ריבון או סופר טוויטר במערכת שלו.

יש דברים שיש עליהם קונצנזוס, יש תמיד אידיוידואליסטים שרוצים להיות שונים וזכותם.

בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה, ייתכן והדרך לאותה מסקנה פשוט מהנה והיא חלק מהחיים של אותם אינדיוידואליסטים :)

ושוב, יש מקרים בהם שימוש נכון ומדוייק ברמת ניתוח מוח ששילוב דרייבר כזה עם דרייבר קונבנציונאלי נונתים פשוט תוצאה שתפיל לסתות.

אני אישית משתמש בזוג רמקולים בביתי הפרטי של חברה גרמנית שנקראת MBL, הדגם הוא 300E וזה רמקול פול ריינג' שכולל בתוכו את הסופר טוויטר, אך מכן עד לשימוש עם דרייברים דוגמאת אלה שנצאים ברמקולים הנ"ל הדרך ארוכה ואפילו לא ריאלית שכן יצירת סינכרון בין כל הדרייברים ליצירת שטח מנגן ברמה שכזו מצריך אלקטרוניקה ברמה סופר גבוה ומגברים עם המון כח שכן דרייברים ברמות הללו הם לרוב מאד לא נצילים (מספרים כמו 80DB ב-4 OHM הם דבר שבשגרה, אפילו הרבה יותר נמוך מכך).

זה על רגל אחת, כהמשך וחיזוק לדבריו של אליקו שאני מאד מסכים איתו "סופר טוויטר זה קשקוש", בהחלט קשקוש בעולם האודיו לרכב, שכן נדיר למצוא מגברים ויחידות מקור ברמה כה גבוהה לסביבת הרכב, וגם אם יש הרכבים הנ"ל עולים הון, לכן רובם סבורים ששימוש בדרייברים יקרים שכאלו (ולא כל מני אלטרנטיביות זולות לחובבי הרפתקאות שאפשר למצוא במדיסאונד) אינו ריאלי, שלא לדבר על זמן וציוד מדידה שצריך ע"מ ליצור סינרגיה ולקבל תוצאה ראויה.

יש סטים יעודיים לרכבים, ויש אפילו כמה מבריקים שלא לומר מדהימים שהם פרי פיתוח ותוצאה של אין ספור שעות מחקר ופיתוח וידע אינסופי, מיי שבאמת התברך בציוד הגברה ברמת היי אנד, יפנה לשם שכן סביר להניח שהצואה תהיה הרבה יותר טובה מבלי להפוך עולמות.

אסיים כאן שכן דיונים שכאלו נוטים להמשך שעות ארוכות :)

חתימתי לא עמדה בקו אחד עם כללי הפורום ולכן נערכה.

• תוכן חדש...