Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פונטו 95 - מתיחת קלאץ'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כחודשיים פניתי למוסך בעקבות בעיה בהעברת הילוכים - ראשון ושני נכנסים קשה, רוורס חורק.

המכונאי אמר שהקלאץ' בדרך למות והציע "למתוח את הקלאץ'" כטיפול זמני שיקנה לי עוד כמה חודשי נסיעה נוחה, ואכן אחרי שהוא מתח את הקלאץ' ההילוכים עברו הרבה יותר חלק, הרוורס לא חרק, ובאופן כללי דוושת הקלאץ' הייתה יותר נוקשה והפרידה יותר גבוה.

היום, חודשיים אחרי העסק מתחיל לחזור לסורו, עדיין יותר טוב ממה שהיה אבל כבר שוב מתחילות התופעות האלה.

הבנתי שמה שמותחים זה בעצם הכבל קלאץ' - זה לא אומר שצריך בעצם להחליף את הכבל ולא את הקלאץ' עצמו? (המכונאי אמר שצריך להחליף את הקלאץ' עצמו).

ראיתי שכשהוא מתח הוא בסך הכל סובב עם מפתח שוודי איזה אום, אם אני צודק זה האום שמסומן בתמונה שצירפתי. רציתי לשאול את מי שמבין בנושא, אם אני יכול פשוט לתת סיבוב או שניים לאום הזה בעצמי ולראות איך הקלאץ' מתנהג, או שהעסק יותר מורכב מזה.

תמונה0001.jpg

פורסם

מה שצריך להחליף זה את הקלא'ץ כאשר המוסכניק עשה מתיחה לכבל הוא גרם לחלק שנקרא קלא'ץ (שתפקידו ליצור נתק בין המנוע לגיר כדי שנוכל להחליף הילוך) יותר מרווח הכבל בסדר גמור!! (ד"א עלות תיקון משוערת 800 שקל כולל עבודה וחלקים)

פורסם

800 ש"ח באיזה מוסך?

בקלקיליה אולי

ואז זה לא קלאצ' חדש

יכול להיות שהגיע יומו של הקלאצ'. ואז צרך להחליף. אי אפשר למתוח לעד.

להערכתי (הלא מקצועית) מדובר על משהו בסביבות 1200 ש"ח כולל עבודה.

תתחדש

אני כבר לא "חדש בפורום"!!! אני "נהג חדש"!!

נהג חדש???? אני???!!! :brickwall:

לא!!!!

• תוכן חדש...