Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משאבת דלק דודג' אספן 79

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול ניגשתי להניע את הרכב לאחר חודש ומשהו שהוא עמד מכוסה, שמתי מצבר ו... נאדה. הסתכלתי בפילטר דלק (שקוף) וראיתי שהוא ריק. כאן המקום לציין שפקק מילוי הדלק של הרכב הוא אילתור זמני (נשמות טובות "השלימו" מהרכב את הפקק המקורי), ולכן לאחר שהרכב עומד מספר שבועות הדלק מהמיכל מתאדה. שפכתי שני ליטר דלק מג'ריקן ושוב ניסיתי להניע שוב... נאדה. שפכתי מעט דלק לתוך הקרבורטור והרכב הניע לשניות בודדות ונכבה, חזרתי על פעולה זו מספר פעמים וראיתי שהפילטר דלק מתמלא (כנראה מהדלק ששפכתי לקרבורטור).

החשד שלי הוא במשאבת הדלק (שלפני חודש וחצי עבדה פיקס ללא קירטועים או גמגומים), לפי מה שראיתי המשאבה היא מכאנית ומונעת ע"י הקאמשאפט כמו הדיסטרובוטר ומשאבת השמן. הפתרון שחשבתי עליו הוא להביא משאבת דלק חשמלית ולחבר אותה לג'ריקן בקצה אחד ולקרבורטור בקצה השני ולראות האם הרכב מניע.

השאלות שלי הן אלו:

1. האם משאבת דלק חשמלית של סובארו תתאים לצורך הבדיקה?

2. האם זה מצב תקין שאני שופך דלק לקרבורטור והוא חוזר לפליטר דלק? זו לא אמורה להיות מערכת חד כיוונית?

3. במקרה של סתימה בצנרת הדלק הקשיחה מהמיכל אל המשאבה איך פותחים אותה?

תודה מראש

ירון

פורסם

ירון,

דלק לא אמור לחזור מהקרבורטור לכוון מסנן הדלק. כשעוקת הדלק בקרבורטור מלאה, המצוף עולה וסוגר את ה"מחט". יכול להיות ששני ליטר, לא כל כך מספיק בשביל למלא את הצינורות, המשאבה, הפילטר והקרבורטור. אני מניח שהדלק שראית, מקורו במיכל. אם יש צ'וק ידני, הפעל אותו עד שהרכב יניע. אם אין, הורד את פילטר האוויר מהקרבורטור, סתום עם כף יד את פתח כניסת האויר ונסה להניע, תוך כדי שחרור היד לפרקים. זה ישאב בכוח את הדלק מהמיכל, דרך משאבת הדלק. לפעמים, המשאבה צריכה להיות מלאה בדלק, בשביל לינוק מהמיכל. בהצלחה.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
ירון,

הורד את פילטר האוויר מהקרבורטור, סתום עם כף יד את פתח כניסת האויר ונסה להניע, תוך כדי שחרור היד לפרקים. זה ישאב בכוח את הדלק מהמיכל, דרך משאבת הדלק.

רק קח בחשבון שבביצוע הפעולה הנ"ל אתה "מכריח" את הקרבורטור להציף את עצמו, ואתה יכול לגרום לנזק ולהיפצע בעצמך.

תנסה קודם לתת כבלים מאוטו אחר ולנסות להניע כאשר לסטרטר יש יותר "כח שיכנוע", מניסיון, בדר"כ זה פותר את הבעיה.

כמובן שכדאי לך לרענן צינורות דלק גמישים ואת הבנדים עליהם.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

מסכים עם דימה- תבדוק את הצנרת, יכול להיות, שאיפשהו יש סדקים, ולכן הדלק לא נשאב מספיק בלחץ כדי להגיע לקרבורטור- קרה לי יותר מפעם אחת! אם בכ"ז ראית את הדלק בכוסית- אז, לדעתי אין לך בעיה במשאבה, כפי שאמרו לך- תתחיל מלהוסיף הרבה יותר דלק למיכל, באמת לפחות 10 ליטר, והתנעה עם הכבלים בנוסף למצבר- ואז יהיה לך הרבה יותר קל!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

תודה על כל העיצות. ביום חמישי יש לי דייט נוסף עם הדודג' אני אעדכן אח"כ...

פורסם

שמתי דלק (10 ליטר), מצבר נוסף עם כבלים סטרטר ו... לא מניע. התחלתי איתור תקלות יותר מעמיק:

1. פתחתי את הבנד של צינור הדלק וראיתי שהוא משפריץ דלק כשאני נותן סטרטר.

2. שפכתי דלק לקרבורטור והמנוע הניע לכמה שניות כך שנשללות כל בעיות הניצוץ והטיימינג למיניהן.

2. פתחתי את המכסה של המצוף בקרבורטור וראיתי שמגיע דלק פנימה אבל אחד הצירים נראה לי שבור חלקית. בקיצור מכאן הבעייה כנראה תעבור לצביקה קרבורטורים...

• תוכן חדש...