Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולכן

כמו בכותרת, המערכת מורכבת מ:

קלריון 786

טויטרים MT22

מידים דוטק MKII

סאב קיקר COMP 12

מגבר קומפ: SOLID AUDIO F4 (מגביר אקטיבי)

הטויטר חתוך ב 2.5KHZ, בסלופ 12, פאזה ישרה, מונחתים מהמערכת בין 2- לימני, לבין 4- לשמאלי.

יש בעיה כאשר בחלק מההקלטות (ווקאל) הקול של הזמרות פשוט צורם בטונים הגבוהים (לדוגמא חיה מאתמול- לארה פאביאן באחד מהאלבומים שהיא שרה באנגלית)

להאשים את המגבר? להנחית תחום תדרים מסוים ולאבד אותו בהקלטות שאין את התופעה הנ"ל? לזרוק את האוטו מצוק ולתבוע את הביטוח?

מבקש ייעוץ.

מתחדשת*

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על איזה רכב מדובר? באיזה מיקום? ניסית להוריד קצת גיין מהמגבר? (אם נגעת בו), האם הצלחת לבודד את טווח התדרים הסורר? ניסית את הטוויטר בזווית שונה? שמעת את הדיסק גם בבית בשביל לשלול הקלטה? איפה היית אתמול ב10 בלילה?!? . טוב, הבנו את הרעיון. החלק הראשון ברצינות

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

לפני שאתה קופץ על ה MT22, בדוק אם הוופרים שלך מותקנים כמו שצריך. וופר שלא מנוצל, מותקן רע או לא מוגבר כמו שצריך יהיה מאוד אנמי ויגרום לטוויטר להרגיש דומיננטי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הרכב הוא 106

הטויטרים בקורות, מכוונים למראה הקידמית, ככה הם נשמעים הכי "רגועים".

בהתחלה היו ממוקמים בקיקים, אבל בגלל הדומיננטיות שמשכה את הבמה למטה בתדרים הנ"ל ו"הסתרה" של הימני כאשר היה עוד מישהו ברכב הם עלו לאחר כבוד לקורות.

הגיין שלהם סגור לגמרי.

לא יודע איך לבודד את התחום מפאת חוסר אמצעים מתאימים/ שמיעה מספקת כדי להבדיל אם מה שהנמכתי רלונטי, ואם לא גורע בצורה משמעותי במצב אחר.

לא שמעתי את האלבום בבית, משום שאין לי מערכת ברמה מספקת לצורך השוואה.

בעשר בלילה ראיתי האוס, אישתי יכולה להעיד :lol:

מתחדשת*

פורסם

איתמר

אני מסכים לגבי הוופר אבל אם זה היה הנושא, היתה לי בעיה עם כל התחום של הטויטר, ולא רק בחלק מסוים מאד של התחום שלו.

מתחדשת*

פורסם

לוופר במערכת שני חלקים יש תפקיד חשוב אלפי מונים מהטוויטר. אם הוופר לא מתפקד טוב שום טוויטר בעולם לא יעזור. עד כמה שזה ישמע לך מוזר, סביר להניח שהצרימה שאתה מדבר עליה מגיעה בכלל מהוופר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתה יודע מה, בשביל הספורט היום אני אנתק את הוופרים ואחפש את הקטעים הבעייתיים.

למרות שאפשר לשמוע במדויק את הטויטר צורח, בתדר שהוופר (שחתוך ב2.5K) לא מנגן בכלל.

מתחדשת*

פורסם

תעשה ניסוי אחר, תחתוך את הוופרים גבוה יותר בחיתוך העליון, נאמר 4000 הרץ, ותרים להם במעט את הגיין. זה אמור לגרום לוופר להשתלט במעט על הטוויטר ובעצם לבטל את הבור שנוצר שגורם לטוויטר לצרוח. אני לא מתכוון שתשאיר את החיתוך קבוע, אלא רק בשביל לקבוע אם הבעיה היא בוופר חלש.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

עידכון

הטויטרים הונחתו לכ 6- מה HU

נק החיתוך עלתה ל 3.1KHZ

נכון לעכשיו הסימפטומים הופחתו משמעותית

בהמשך ייעשו משחקי פאזה, ועידכון אחריו

:wink:

מתחדשת*

פורסם

מנסיוני, זה מחזק את מה שרשמתי לך בתגובה הראשונה. וופר אנמי משפיע מאוד על הטוויטר. תבדוק מה קורה שם, האם הוא מותקן כמו שצריך או שיש בעייה בו או בהגברה.

מצד שני אתה עובד אקטיבי. כוון את המערכת - צריכים להיות כיווני גיין שונים לגמריי לוופר ולטוויטר. אני הייתי יוצא מנקודת התחלה שכל המערכת על flat ויש רק חיתוכים ופאזות דרך ה HU. במצב הזה, הייתי מכוון את קודם את הגיין של הוופרים ואז משחק עם הגיין של הטוויטרים עד שהעסק מגיע למצב של איזון טונאלי, כלומר שהטוויטרים לא דומיננטיים יותר מהוופרים ולהפך. מכאן כבר הייתי חוזר למושב הנהג ל fine tuning דרך ה HU.

איתמר.

פורסם

נכון שההתקנה לא מושלמת, כרגע זה בהמתנה עד שאני אמצע זוג מגירות חדשות לבנות עליהן.

הגיינים במגברים:

טויטר סגור לגמרי.

מידים פתוחים בערך חצי.

סאב לא מאד רלונטי.

הנחתות ב HU:

טויטרים 6-

מידים 1-

סאב משתנה בהתאם למוזיקה

פאזות יש אפשרות להפוך (דרך המכשיר) רק לזוג ערוצים, לא לכל רכיב בנפרד. לכן אני חושב לבנות מעגל חשמלי בעל שני מפסקים 6 רגליים, ולהפוך פאזות חשמליות בזמן אמת, לכל רכיב מזוג (מישהו כבר עשה והעלה תמונות, לא המצאתי :lol:)

TC: כנראה יאופס ויימדד מחדש, התוצאה כרגע לא משביעת רצון (יש גם הבדל בהקלטות שונות, במיקום הכלי/זמר מרכזי:

פעם ימינה מדי ופעם שמאלה מדי) קשה למרכז באופן קולקטיבי.

דבר נוסף שמעניין אותי: האם מגבר 2X25 של קיקר יוכל להגביר ללא מאמץ יוצא דופן את הטויטרים? שכרגע מגביר אותם 2X50 בגיין סגור לגמרי, והנחתה של כמעט 50% מהאפשר במכשיר.

מתחדשת*

פורסם

גם מגבר של 2X10 יהיה די והותר.

איתמר.

פורסם

רומק - רשמת "סאב לא מאד רלונטי" -איזה טעות... איזו טעות...

הכל רלוונטי.

1. MT-22 הוא טוויטר חד בניגוד לכל מה שחושבים עליו, זה הMT-23 שהוציא למוראל את הרפרטואר של הסאונד ה"חם" שלהם.

אם אתה מגביר אקטיבת - מעבר לMT23 יהיה שדרוג משמעותי מבחינתך - מומלץ!

2. משחקי פאזות - לגבי הטוויטרים - הפיכה של פאזה יכולה אכן להרגיע אותם אבל היא גם יכולה לפזר אותם ואתה לא תהנה מהתוצאה.

לגבי הוופרים - כאן זה קריטי... כי אם הוופרים שלך מבטלים אחד את השני או עובדים בפאזה לא נכונה - יהיה לך איבוד עוצמה וכמות באס משמעותית וכאן באמת יווצר הבור שאליקו מדבר עליו והצרימה הזו שאיתמר מדבר עליה מהסיבה הפשוטה שהטוויטרים יקבלו את רוב המשקל ולכן הם בעצם "יצעקו".

איפה נכנס לכל הסיפור הזה הסאב? ולמה אמרתי לך איזו טעות? - משום שאם הסאב והמידבאסים שלך עובדים באותו סלופ ובאותן הפאזות - הסאב יבטל לך את המידבאסים ואז אתה חוזר לאותו המקום שהתחלת בו ואתה לא תבין למה משחקי פאזות במידבאסים לא עזרו לך... ואתה תתחיל לרדוף לעצמך אחרי הזנב.

3. נקודות חיתוך - ככל שהטוויטר מנגן נמוך יותר - הוא צועק יותר את תחום המיד ולכן גם צורם יותר, תנסה להעלות את נקודת החיתוך אפילו עד 3800 הרץ... אל תדאג לגובה הבמה - יש לך שני טוויטרים על הקורות זוכר?

באיזה אופן לבצע את הפעולות?

1. נתק את הסאב!

2. תתעסק רק בבמה הקדמית - נקודות חיתוך, פאזות, זוויות, מיקומים - תגיע למצב שבו הבמה הקדמית מאוזנת.

3. תחבר את הסאב ותכוון את הווליום שלו ככה שהוא ישתלב עם הרכיבים ולא ישתלט עליהם.

4. עכשיו תהפוך לסאב את הפאזה...

בהצלחה...

ועוד משהו - 5. אחרי שכוונת את כל זה - עכשיו תנסה להפוך לטוויטרים את הפאזה... (תנסה גם פאזות נגדיות בין הטוויטרים).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש המלצות לגבי מעגל הפיכת הפאזות? מפסקים מסוימים וכו'?

אגב שלא תטעו, אני מעריך כל תגובה בודק כל מהלך שאתם מציעים. הבעיה שאין זמן להכל ביחד, רק חתיכות מהפאזל.

מתחדשת*

• תוכן חדש...