Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג ספורטיבי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שקונדסון אמר, היה ברשותי GTI כרכב עבודה מליסינג (ניו קופל) במשך שנה. חישובי עלויות צפויים וכו' סיכמתי בשרשור הזה אם תרצה לעיין. בסופו של דבר לא מדובר במשהו שיחסוך לך הרבה כסף ובטח לא הרבה כאב ראש. כמה נקודות:

1) מרכיב קריטי ראשון לכדאיות כלכלית זה הקנס. ברוב המקרים הזמנה מיוחדת של רכב מליסינג גוררת עמה קנסות החזרה מוקדמת מוגדלים. אצלי זה היה 6 חודשים ליסינג ללא קשר לזמן החזרה (בד"כ זה 3 חודשים בשנה הראשונה, חודשיים בשנייה וחודש באחרונה). זה אומר שאם החברה תפטר אותך היא תאלץ לשלם את הקנס הזה (אלא אם כן מישהו יקח את הרכב, מה שלא סביר). עקב כך, כנראה החברה תשית עליך את הקנס גם אם תעזוב וגם אם תועזב. הקנס יכול לרדת מהנטו ומהברוטו - אני התמקחתי וגרמתי לו לרדת מהברוטו (הקנס שלי היה קרוב ל- 40,000 ש"ח :shock:)

2) מרכיב קריטי שני - הדלק. תסתכל באקסל שלי ותראה שרוב החסכון הכספי שלי היה בעקבות זה שצרכתי כמות מאוד גדולה של דלק. לא כל חברה תתן דלק בלתי מוגבל (שלי כן, אבל סביר להניח שאם הייתי ממשיך לצרוך 6000 שקל דלק בחודש הם היו מעירים לי על זה באיזשהו שלב). מאמין שאם אתה לא גר רחוק מאוד מהעבודה, לא כדאי כלכלית לקחת רכב מליסינג ללא קשר לספורטיבי או לא

3) הטיפולים ברכב זה מה שהכניע אותי וגרם לי להחזיר אותו. כל טיפול היה אסון אחר. פעם שרטו לי את הג'נטים, פעם רצו לשים לי צמיגים סיניים (רק צעקות הביאו אותי לגרום להם לשים צמיגים נורמליים), פעם אמרו לי שראו אותי מתחרע על האוטו בעיר בזמן שהוא היה בטיפול וכו' וכו'. חמש פעמים נתתי את הרכב לטיפול ברקסים כי הם חרקו ולא בלמו היטב וחמש פעמים קיבלתי את הרכב בלי שעשו דבר. הבחור שבסוף קנה את הרכב מהם (במחיר נאה מאוד מבחינתו, יש לומר) אמר לי שהוא קיבל את הרכב עם ברקסים מקוריים (וזה אחרי 50,000 ק"מ)

לא הייתי חוזר על החוויה (ולא חזרתי. אני עדיין באותה חברה ושני הרכבים האחרונים שלי הם בבעלות פרטית). ברכב חדש אין יותר מדי דברים לא צפויים - הכל כמעט באחריות. ליסינג אומנם יממן לך צמיגים, ברקסים, קלאצ'ים ודלק - אבל זה לא שווה את הטרחה בעיניי. אם בכל זאת אתה רוצה את ה"שקט הנפשי" הזה (שתכלס רק חוסך לך מדי פעם ללכת למוסך, לדואר ולדבר עם סוכני ביטוח) - תחתום על חוזה מול הליסינג ומול העבודה שיקבע כמה צמיגים מותר לך להחליף בשנה ומאיזה סוג הם יהיו, מכסת דלק והאם הקנס הוא מהברוטו או מהנטו.

הדרך הכי טובה כלכלית ומעשית לדעתי - הפוך לעצמאי.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

שלום Pavi, תודה על התגובה המפורטת.

"חוקי הליסינג" אצלנו בחברה הם שאם אתה מפוטר אז הקנס על החברה ולא עליך.

אם אתה מתפטר אז כמו שאמרת הקנס הוא חודש על כל שנה עליך, לפחות בסטנדרטי. (האמת היא לא תיארתי לעצמי אפילו שיורידו את הקנס מהנטו) אני לוקח לתשומת ליבי את עניין הקנס, באמת כדאי לסדר מולם את העניין הזה מראש)

בכל זאת אני לא מתכוון להזמין את הגולף GTI (למרות שהיא מדהימה) כי המחיר גבוה מדי.

אבל אולי זאת הסיבה שהיו קשוחים בתנאי החוזה מולך, אני לא מאמין שזה יהיה כך עם המיטו למשל.

אני עושה בסביבות ה22 אלף קילומטר בשנה כך שזה לא הרבה אבל גם לא קצת. (למרות זאת יש אצלנו אנשים בחברה שעושים קילומטראז' כפול ממני כך שאני לא צופה בעיות בעניין זה)

לגביי עלות הליסינג, היום C4 בדרגה 2 עולה לי 3,100 ש"ח כאשר לא כל הסכום מהנטו.

(עוד פחות מ3 חודשים זה נגמר ובעקבות זה הלחץ להזמין רכב, המשלוח לוקח זמן)

בחישובי עלות רכב פרטי בשבילי בשווי 70,000 אלף ש"ח יצאה לי עלות חודשית מהנטו של 3,800 ש"ח. (וזה כולל עלות של 5 ימי חופש בשנה להתעסקות בענייני הרכב, דלק ב1,200 ש"ח, ביטוחים, תאונות וכו'...)

כך שבחשבון שלי שווה לי להגיע עד לדרגה 4 כדי שזה יישאר כדאי.

איך שלא הפכתי את הקערה הגעתי לאותם סכומים, מה אתם חושבים?

אני מתאר לעצמי שהנושא הזה נטחן עד דק אבל מה העלות החודשית שעולה לכם להחזיק רכב ספורט פרטי? (עם פחות או יותר הנתונים שאנחנו מדברים עליהם, ברור שדלק הוא מרכיב מרכזי כמו שצוין)

לגביי עצמאי, אני מסכים איתך לגמרי.

פורסם

איך זה יוצא 3100 ש"ח להחזיק רכב מקבוצה 2? הרי רק שווי השימוש הוא 1,730 ש"ח לפי מה שקראתי. שים לב גם ששווי השימוש ברכב הולך ועולה (וקבוצות גבוהות נפגעות יותר - לפי חיפוש זריז קבוצה 4 עולה 2,630 ש"ח שווי שימוש ל- 2009, 3,460 ל- 2010 ו- 3880 ב- 2010).

לגבי קנס - זה לא בהכרח רק לרכב יקר. לפני כמה שנים מישהי בחברה שלנו ביררה לגבי יאריס TS וזה היה באותם תנאים (6 חודשים all the way). משהו שתצטרך לברר.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

וותר על הפולו GTI. לא באמת ספורטיבית ומוחלפת בקרוב מאוד. גם מיטו לא ממש ספורטיבית הארד-קור, אבל טובה בהרבה. לאון 1.8TSI (או איך שהם קוראים לה היום) היא אופציה יותר משפחתית (עם מנוע מצוין), בערך כמו הסיטרואן - כלומר לא באמת ספורטיבית אלא יותר קרוזרית מהירה.

207 GTI, אם תוכל להשיג, היא אופציה מעניינת. שוב לא ספורטיבית הארד-קור (ולא משנה מה פיג'ו רוצים שתחשוב) אלא מכונית מתנהגת ומהירה שגם מסוגלת קצת לפנק. אישית, אהבתי יותר את המיטו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לגבי הליסינג:

לרוב הסכום (סביבות ה-3000) יורד לך מהברוטו (שכל אחד יחשב לעצמו כמה זה בנטו) ובנוסף אליו אתה משלם מס על שווי שימוש, דהינו שווי מס על הסכום הנוסף, דהינו כאילו הוסיפו לך לברוטו 1730 ש"ח ואתה רק משלם עליהם מס (לפי דרגת המס שלך כמובן).

ל-ranll:

בעלות החודשית שלך שלה-3,800 מהנטו, האם לקחת בחשבון את שווי הרכב אחרי 3 שנים? (כלומר כמה כסף תקבל חזרה אם תמכור אותו אחרי 3 שנים?)

פורסם

שלום alexm, בהחלט הכנסתי לחישוביי גם את הפחת כמו שציינת. (חישבתי פחת של 10 אחוז כל שנה מערך הרכב, תיכף עוד תגידו לי שזה חלומות באספמיה).

אני מסרתי רשימת מכוניות פוטנציאליות לליסינג על מנת לבדוק קודם מה יש להם ואולי לקבל מחיר טוב, בנוסף נשאר להם להכניס לי את האלמנט בחשבון על המיטו. (אני אעדכן בהמשך)

אפילו חישבתי ריבית פוטנציאלית על הכסף בגובה של 3 אחוז בשנה, כך שיוצא שעל כל 150 אלף ששמים על רכב מאבדים 4,500 ש"ח ברוטו לשנה.

אבל עזוב אותך מכל זה, כנראה שאצל מי שקונה רכב ואוהב מכוניות יש פנייה חזקה כל כך לרגש שאפילו האקסל הכי חדש מתבלבל בחשבון וכל העסק הופך להיות כלכלי.

(אז בהתחשב בזה, דברים שלא חישבתי זה עלויות של תרופות נגד דיכאון והרגעה כתוצאה מעצבים ומרירות שמצטברים כאשר נכנסים לרכב שלא נהנים ממנו וחושבים על הכיף שהיה יכול להיות...)

• תוכן חדש...