Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הSOUNDSTAGE מתייחס למימדים של במת הצליל אם היא רחבה, צרה, נמוכה, גבוהה ועמוקה. מתייחסים לגבולות המוגדרים של הבמה.

IMAGE מתייחס למיקום הכלים על הבמה וכולל בתוכו גם את היותם בפוקוס, מוגדרים היטב ושכל כלי וצליל ימוקמו נכון וישוחזרו כמו שהטכנאי שהקליט התכוון שהוא יהיה.

עוד מושג שמשתמשים בו הרבה הוא TONALITY - שהצלילים המופקים מהרמקולים יהיו נאמנים למקור (שחצוצרה למשל תשמע כמו חצוצרה במציאות - עד כמה שאפשר).

פורסם

תחרויות SQ נימדדות ע"פ אוזן השופט.

ישנה קטגוריה אחת של RTA שבמקרה הזה המכשיר הוא השופט והמטרה היא להשיג גרף כמעט שטוח (מקסימום ניקוד ניתן אם אין סטייה של יותר מ3DB+-).

פורסם

כמו ש205 אמר, לפי אוזן. מכשירים שופטים כדי שידעו איך הדיסק המושמע צריך להישמע באמת (הרפרנס הוא תמיד מערכת ביתית טובה) ואחר כך הם מחפשים את אותו הדבר ברכב.

הRTA קיים אך יש שאומרים שהוא חסר משמעות כי אם נכוון מערכת לFLAT היא לא תשמע טוב ולכן בארה"ב למשל כבר הוציאו מספר איגודים כבר הוציאו את המדידה הזו.

בEMMA המדידה קיימת אך כמו שנאמר היא יותר כדי לבדוק שאין הדגשה מוגזמת של תדרים מסויימים ומותר סטיה של 3DB.

פורסם
נחמד :D בארץ יהיו תחרויות כאלה ? כלומר עם שיפוט על פי האוזן ?

יובל

בקרוב מאוד התחרות הראשונה תערך.

זה הזמן למי שרוצה להשתתף ללמוד ולהכין את הרכב שלו.

אין צורך להיות עם הציוד הכי יקר או ההתקנה הכי מטורפת אבל ישנם מספר כללים שמאוד חשוב לדעת.

חוץ מזה ישנן קטגוריות ע"פ רמה והספק ההגברה, ככה שאין מה לפחד לבוא... :wink:

כל מי שזה באמת מדבר אליו :

http://www.emma.co.il/

יש חוברת שניתן לקנות והיא מגיע עם 2 דיסקים (SPL+SQ).

בחוברת ניתן למצוא את כל החוקים וההסברים על אופן השיפוט.

פורסם

למה לפחד להפך אנשים צרכים לבוא בשביל הכיף שלהם ...

אני בפנים נקווה שעד אז אני יסיים את ההתקנה ( :? מקווה קודם להתחיל אותה ... )

יובל

פורסם
השאלה הייתה לגולשים ולא לך אייל,אני יודע שאתה מבין בתחום. :lol:

אז למה לא אמרת :oops:

בכל מקרה, לצערי רוב הגולשים שלנו עדיין לא מתעניינים בSQ ככה שאני לא יודע עד כמה הם יכלו לענות לך (אני לא חלילה מזלזל או מתנשא אבל את אלו שיכולים לענות אתה מכיר אישית במפגשים).

אני בטוח שעם התחלת התחרויות יותר ויותר אנשים יוכלו לענות על השאלה שלך 8)

תזכור לשאול שוב באזור מאי :wink:

• תוכן חדש...