Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא פגו 206 שנת 2000 1.6.

רשמתי פה כמה פעמים על בעיית חום מנוע ונזילת מים מתרמוסטט שנזל ממנו מים.

כל הבעיות האלה נפתרו כשהלכתי למוסך מורשה והחליפו לי רדיאטור ותרמוסטט, נסעתי חודש וקצת בלי תקלות וכלום.

אתמול נסעתי בביש מהיר והחום עמד על 90 כמו שצריך ופתאום החום נפל ל-70 ולא עלה יותר,הייתי בטוח ששוב התפוצץ לי התרמוסטט כי אותו דבר קרה לי פעם קודמת אך בינתיים לא נוזל ממנו מים.

עצרתי בצד ונתתי לאוטו לפעול על ניוטרל והאוטו לא התחמם,רק אחרי 20 דקות החום שוב חזר לטמפרטורה הרגילה שלו.

נסעתי היום למוסך מורשה שיעשו בדיקה ולא מוצאים כלום, החום עומד כמו שצריך המאוורר נכנס לפעולה מתי שצריך.

עשו גם בדיקת מחשב לראות אולי יוניט חום או איזה חיישן נדפק, אבל הכל פיקס אין תקלות.

במוסך טענו שאולי יש בעיה עם השעון חום.

מישהו נתקל בבעיה כזאת פעם?

או יש למישהו מושג מה יכול לגרום למצב כזה?

יש מצב ששוב יתחיל לנזול לי התרמוסטט?

תודה וחג שמח.

***PEUGEOT - THE KING OF THE JUNGLE***

פורסם

תעקוב אחרי מפלס נוזל הקירור.

במידה ואין בעיית התחממות או נזילת נוזל קירור אז תחכה עם הדבר הזה.

הדבר קורה רק בכביש מהיר?

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

לרוב זה קורה בכביש מהיר.

גם הפעם נסעתי בערך על 80 קמש וזה קרה אבל אחר כך עצרתי בצד ונתתי לאוטו לפעול על ניוטרל ועדיין לא התחמם.

יש למישהו מושג?

פורסם

נישמע כמו תרמוסטט שניפתח מוקדם מידי (טמפרטורה של התרמוסטת נמוכה) ביחס לחום שהמנוע צריך להיות .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

גם אני חושב על זה, גם חשבתי אולי הוא פשוט נתפס פתוח, יכול לקרות מצב כזה?

ואם זה התקלה איך פתאום אחרי 20 דקות זה חזר לעבוד כרגיל?

יש אולי מצב שיש בעיה בשעון חום עצמו?

פורסם

במידה והתרמוסטט נתפס פתוח תמיד זורמים המים והחום מנוע לא מגיע לטמפרטורת עבודה. בזמן נסיעה המים מתקררים ברדיאטור ואז החום שלהם לא מגיע ל 90 מעלות . כשאתה עומד אין קרור מים ע"י הרוח ברדיאטור ולאחר זמן מה החום עולה ל90 מעלות.

ניראה לי שהבעיה בתרמוסטט תקוע פתוח ולא בשעון חום .

במוסך פרקו ובדקו את התרמוסטט? כי ליפעמים תרמוסטט לא מקורי לא מחזיק מעמד לאורך זמן, גם אם הוחלף לפני כשנה.

פורסם

התרמוסטט מקורי והוחלף לפני חודש.

הרגע אמרת שאם תרמוסטט נתפס פתוח אז במהלך נסיעה המים מתקררים ולא מגיעים לטמפרטורת עבודה אבל כשהאוטו עמד מונע ולא בזמן נסיעה הוא היה אמור להגיע לטמפרטורת עבודה בכל זאת לא?

אז אולי בכל זאת הבעיה בשעון?

פורסם
גם אני חושב על זה, גם חשבתי אולי הוא פשוט נתפס פתוח, יכול לקרות מצב כזה?

ואם זה התקלה איך פתאום אחרי 20 דקות זה חזר לעבוד כרגיל?

יש אולי מצב שיש בעיה בשעון חום עצמו?

ממה שהבנתי אחרי 20 דקות עמידה החום חזר למצב נורמלי .

זה הכיוון לתרמוסטט תפוס פתוח .

פרק ותיבדוק את התרמוסטט , ובמידה וזה לא התרמוסטט , אז כנראה יוניט שעון חום מזייף .

בנסיעה בכביש מהיר הרכב סוחב כמו שצריך בחום 70 מעלות, או שמגיב שונה מבנסיעה ב 90 מעלות ?

פורסם

אתה לא מרגיש בהבדל בין שהחום הוא 70 לבין 90 מעלות.

ואם התרמוסטט נתפס פתוח אז מה פתאום אחרי 20 דקות הוא השתחרר? הגיוני?

פורסם

אותה הבעיה בדיוק הייתה לי ב205 שלי, בימים קרים מאוד החום מנוע היה מגיע לי ל60 מעלות ואפילו ל55 בכביש מהיר.

לרכב לקח שנה להגיע לטמפ' עבודה והרכב היה מאוד קר בנסיעות ארוכות.

זה טרמוסטט נעול במצב פתוח, החלפה לחדש עזרה.

פורסם
אתה לא מרגיש בהבדל בין שהחום הוא 70 לבין 90 מעלות.

ואם התרמוסטט נתפס פתוח אז מה פתאום אחרי 20 דקות הוא השתחרר? הגיוני?

התרמוסטט לא מישתחרר. הוא נישאר פתוח קבוע, המים מיסתובבים במערכת ולא מיתחממים לטמפרטורה של 90 מעלות, בגלל שהם מיתקררים מהרוח בנסיעה ברדיאטור, כי אין מה שיעצור את המים ויגרום להם להיתחמם מהמנוע .

כשאתה עוצר אין קירור של רוח מהנסיעה לראדיאטור ואז לאט לאט המים מתחממים, בכלל המערכת עד 90 מעלות ואז המאורר ניכנס לעבודה וגורם למים לא לעבור את טמפרטורת ה 90 מעלות.

פורסם

החלפתי תרמוסתת לאחד שנפתח ב65 מעלות ,עכשיו המנוע בקושי עובר את הטמפ' הזה .

במאמץ הוא מגיע כמעט ל80 מעלות.

לפני זה לא היה תרמוסתת והמנוע היה על 40 מעלות כל הזמן.

אני יודע שהתרמוסתת לא תקוע כי הצינורות לא שווים בחום שלהם ,העליון חם התחתון קר.

האם זה תקין חום של 65 -70 מעלות?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...