Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצטרפת חדשה + שאלה על EVO

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבעיה היא כמובן לא בצ'יפ - אלא עלולה להיות במי שירכיב אותו...פורשה זה ממש לא אני - לא בעניין של להוציא את העיניים.

אוטו שלא ימשוך יותר מדי את העין - אבל יכול להעלות רמת אדרנלין - זה כבר לעניין.

דווקא לא התכוונתי לשאול (אבל תודה גיא!), בכל מקרה, מאחר והנושא עלה ופותח טיפה אני מתערב... קודם כל איזה שנה הרכב ?? זה משנה כי יש גירסאות טורבו שונות.

עכשיו, אין לך מה לדאוג לגבי הצ'יפ וממש ממש לא חסרים בעלי אודי משופרות שיוכלו להרגיע אותך ממקור ראשון, גם אני מקור ראשון אבל לא עם אודי.

התמורה ביחס לעלות היא ענקית, אבל לפני שאני מציין מספרים (משוערכים) צריך יותר פרטים על הרכב כאמור(מאחר ויש הרבה גירסאות טורבו לאודי).

מאוד מומלץ, אני אדאג שתלכי למקום המקצועי ביותר ועם הכי הרבה נסיון (פרילינג רייסינג כמובן), השיפור יתן תוספת כוח משמעותית ומורגשת, אין שום סיכון לרכב כשזה נעשה מקצועית וזה רק טיפה יעלה את הבלאי הטבעי(למשל כשנוסעים מהר יותר בולמים חזק יותר והרפידות נשחקות טיפה מהר יותר - סוג בלאי כזה...) וזה תלוי באופי הנהיגה.

ינון.

תוספת למה שינון כבר הסביר, ככל שידוע לי לגיא פרילינג ישנה אפשרות היום לשדרג את התוכנה דרך שקע דיאגנוסטיקה לרכבי סיאט\פלוץ\אודי ובהחלט אין שום סיכון שהמחשב יפגע במהלך השידרוג כי אין צורך לפרק אותו ממקומו.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ינון -

האודי שלי שנת 99'.

דרך אגב - באודי החדשות ניתן לשחק קצת עם ההספק באמצעות המחשב שמחברים לרכב במוסך, אבל בדגם שלי אין אפשרות.

גיא -

התקציב שלי עד 230,000 ש"ח. (מה שמוריד את האוולושן מהרשימה...).

גם אני שוקלת די ברצינות STI אבל שמעתי כאלה שמעדיפים את ה- WRX עם קיט שמביא אותה לביצועים די קרובים ל- STI. מה דעתך?

שירה.

לשעבר shira A4 turbo

פורסם

1.ברוכה הבאה.

2. לפי דיבורים אחרונים בסוכונת מיציבושי אומרים שהרכב יגיע לארץ תחילת 2K5 !..

ולכן אני מקווווווווההההה מאוודדדדדדדדדדדדדדדדד שזה יגיע כבבררררררר

המחיר המדובר יהיה בין 250K ל 300K אם אני זוכר נכון את השיחה שלי אם מנהל הסוכנות.

בכל מיקרה...המשך דיון נעים. 8)

המשך יום נעים!

פורסם
ינון -

האודי שלי שנת 99'.

דרך אגב - באודי החדשות ניתן לשחק קצת עם ההספק באמצעות המחשב שמחברים לרכב במוסך, אבל בדגם שלי אין אפשרות.

גיא -

גם אני שוקלת די ברצינות STI אבל שמעתי כאלה שמעדיפים את ה- WRX עם קיט שמביא אותה לביצועים די קרובים ל- STI. מה דעתך?

שירה.

אם התקציב הוא 230K זה אומר שהSTI מחוץ לתקציב... היא תעלה 260K כמעט (אם המחיר לא זז עוד..) אם אפשר למתוח את התקציב עוד, הרכב שונה מWRX. 6 הילוכים, דפרנציאל נוסף, זה לא רק תוספת הכוח, שבאמת לא גדולה מאוד מWRX פרו דרייב. אלא הרבה יותר מזה.

במידה ואין את התקציב (סה"כ זה עדיין 30K ומשהו... מעל.) WRX פרו דרייב יכולה להיות אופציה מעולה. אם את לא רוצה למשוך תשומך לב עדיף לוותר על הספוילר (אני חושב שגם ככה היא מגיעה בלי בגרסה הבססית אולי באיזה גרסה עם גג שמש מגיע גם ספויילר). ולא לקנות בצבע כחול. אם כי עדיין יש את הכונס. לדעתי תזמיני עליה נסיעת מבחן ותתרשמי.

כל אופציה אחרת תהיה חזקה פחות, אבל בעלת יתרונות אחרים כגון עיצוב יפה יותר, פאר, וכו' אלפא 156 שני ליטר תעלה 210K, אבל אם את מחפשת יותר כוח מהאאודי לא תמצאי את זה פה (לפחות לא בהפרש רציני) ל156 יש עיצוב מהמם, פאר פנימי, ומנוע שני ליטר מרשים אבל 165HP מול ה150 של האאודי שלך זה לא הפרש מורגש.

רכב יחסית חזק שלא יזוהה ככזה היא המיני קופר S, אך המחיר שלה :? (215K), ואם את אוהבת כוח האימרפזה חזקה ממנה באופן משמעותי.

גיא

פורסם
ינון -

האודי שלי שנת 99'.

גיא -

שירה.

השאלה היא באמת מה הדרישות שלך. האם את רוצה אוטו עם ביצועים מעולים אבל יותר לקו ישר, או כזה שידע גם לפנות? 4דלתות (אוקטביה RS\אימפרזה WRX) או 2 דלתות (קליאו ספורט\סיווק TYPE R\קופר S)? אולי גג נפתח (מיאטה\MR2). יש הרבה אופציות לרכב מהנה בתקציב הזה השאלה היא מה את רוצה?

second is the first looser

פורסם

פורשה זה ממש לא אני - לא בעניין של להוציא את העיניים.

אוטו שלא ימשוך יותר מדי את העין - אבל יכול להעלות רמת אדרנלין - זה כבר לעניין.

כל קבריו תוציא עיניים. טייפ R וקליאו ספורט לא, אבל אני הייתי מעדיף על שתיהן את הWRX. אם אין הכרח לשמור על תצורה של 4 דלתות הן אכן אופציות טובות סה"כ. את הקופר S נתתי בתור אופציה, אבל לשלם 215K על מיני קופר S, זה מחיר :? . וכמו שאני מכיר את קמור, אפשר עוד לשים אליה תוספות ב50K בלי להתאמץ.

גיא.

פורסם

אז ככה -

WRX פרודרייב - בהחלט מועמדת רצינית מבחינתי.

אני מחפשת רכב שיודע גם לפנות ולא רק קו ישר.. (למרות שכבר כשקניתי אותה ידעתי שהאודי "שוקעת" מאחורה בסיבובים...).

כמו כן - זה צריך להיות 4 דלתות, לא בגלל שיש לי את מי להסיע מאחורה (האוטו רק בשבילי...) אבל בהתחשב בנהגים ה"נפלאים" בארץ - עדיף שיהיה עוד קצת פח שיספוג במקרה תאונה (לא עלינו..).

STI לא עלתה 235K לא מזמן?

את האלפא 2.0 לא הייתי לוקחת - האודי החדשה (כמעט אותו מחיר) מגיעה גם היא עם 165 כ"ס (1.8T) ובגיר הידני שלה יש יחסי העברה מצויינים - מניסיון עם האודי שלי.

שירה.

לשעבר shira A4 turbo

פורסם

הWRX בהחלט יודעת לפנות. המינוס העיקרי שלה יהיה בצריחת הדלק, בכל השאר במחיר שלה (לדעתי) היא חסרת מתחרים. המינוס הוא פנים לא מפואר (במיוחד יחסית לאאודי שלך) בכל השאר לעומת זאת, היא :twisted: .

הSTI עלתה 250K לפני כמה חודשים, באחד האתרים שבדקתי אמרו שהמחיר הוא 258.

האם רכב משומש הוא אופציה או שרק חדש? אם מדובר על חדש אני לא חושב שיש מתחרים ל WRX. במשומש אפשר לבדוק BMW 330, אם כי למצוא אחת ידנית כזו יהיה קשה מאוד.

לדעתי - נסיעת מבחן לWRX, ואם היא לא תמצא חן נתחיל לחפש אופציות נוספות.

גיא.

פורסם

STI לא עלתה 235K לא מזמן?

את האלפא 2.0 לא הייתי לוקחת - האודי החדשה (כמעט אותו מחיר) מגיעה גם היא עם 165 כ"ס (1.8T) ובגיר הידני שלה יש יחסי העברה מצויינים - מניסיון עם האודי שלי.

את לא ממש מעודכנת במחירים, לא רק לגבי ה-STI, ה-A4 1.8T הידנית עולה הרבה יותר מ-210K, היא עולה כיום 240K! שזה גם מעל התקציב וגם מוגזם ופשוט לא שווה את הכסף.

מישהו פה הזכיר אוקטביה RS וזו באמת הייתה בדיחה ממש לא טובה ועוד באותה שורה עם WRX, פשוט אין סוף לרשימת הנחיתויות של ה-RS...

לגבי הצ'יפ, אז לדגם שלך יש 150 כ"ס במקור, צ'יפ יוסיף בערך 25 כ"ס שיהיו מורגשים בהחלט ושווים את הכסף, לגבי זה שצריך פיזית להחליף צ'יפ במחשב אין לך מה לדאוג, זה ממש ממש לא מסובך כמו שזה נשמע וזה נעשה על ידי מקצוען בתנאים טובים, כמובן שיש לך אחריות מלאה על העבודה למרות שעד כמה שידוע לי מעולם לא קרה לגיא פרילינג שנעשה נזק בהתקנה או לאחריה.

עד שתחליטי מה לקנות (אני בעד WRX פרודרייב ולהישאר עם 40K עודף) אני ממליץ לך לעשות צ'יפ, אם תרצי לדבר עם בעלי אודי שכבר עשו גם את זה אפשר לארגן, אלא אם את ממש מתכוונת להחליף את הרכב בקרוב ואז לא כדאי, אבל לכל תקופה של כמה חודשים ומעלה זה שווה וזה מוסיף כייף בכל נסיעה.

ינון.

פורסם

למיטב ידיעתי - עד לפני חודשיים ה- A4 החדשה 1.8T עלתה 225K.

אבל בהתחשב בהשתוללות של היורו - אז בהחלט יתכן שאני לא ממש מעודכנת...

אכן - החסרון הגדול בסובארו בהשוואה לאודי הוא איכויות הגימור והפנים, וגם - יש הרבה יותר אימפרזות מ- A4 1.8T ידני וזה די נחמד לנהוג על אוטו שהוא קצת מיוחד... (למרות שבאירופה היו מתגלגלים מצחוק לשמוע שידני זה משהו מיוחד...).

לעומת זאת היתרונות של האימפרזה - מבחינת מנוע, הנעה והנאה - ברורים.

לגבי חדש/משומש - התשובה היא - חדש בלבד!!!

לפני כשנתיים כמעט קניתי S4 משופרת ממישהו שהביא אותה ביבוא אישי - למזלי זה נותר בגדר כמעט - התברר לי אח"כ שהרכב היה שחוט!

לדעתי - קשה מאוד למצוא מכוניות שיש להן אופי קצת יותר ספורטיבי ממשפחתיות רגילות, ושלא "קרעו" אותן.

שירה.

לשעבר shira A4 turbo

פורסם

שלום שירה.. 8)

קודם כל סחטין על הבחירה (החלום שלי-A41.8T), ואני בטוח שאם היא הייתה מצויידת בקוואטרו (כמו בחו"ל), מזמן היא לא הייתה שוקעת בסיבובים ובפניות.

האאודי שלך סטנדרטית? את מחפשת עוד כח? חברי 1+1 והנה התשובה: צ'יפ.

זה ידוע שה-A4 לא חזקה, אבל אחרי צ'יפ, ושיפורים קטנים נוספים היא תהיה מהנה יותר.

ואם את חושבת בכיוון של צ'יפ - הכי מתאים ל-A41.8T B5 הוא של APR.

אבל נראה לי שאת בכיוון של רכב חדש. רכב אנונימי, חזק, מהנה, מפנק - A41.8T ידנית חדשה.

צריך להיות קצת מטורף לקנות רכב במחיר שכזה (אחח... האירו, האירו..), אבל אותי הוא הצליח להמם.

עם ה-SPORT PACKAGE היא גם נראית מדהים.

חבל מאוד שבארץ היא לא מגיעה עם הנעה כפולה, מה שהיה מעלה את סיכוייה ליפול לידיך.

אני מוסיף לך קישור מ-VWVORTEX, WRX מול A41.8TQ.

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1167736

172

פורסם
למיטב ידיעתי - עד לפני חודשיים ה- A4 החדשה 1.8T עלתה 225K.

אבל בהתחשב בהשתוללות של היורו - אז בהחלט יתכן שאני לא ממש מעודכנת...

אכן - החסרון הגדול בסובארו בהשוואה לאודי הוא איכויות הגימור והפנים, וגם - יש הרבה יותר אימפרזות מ- A4 1.8T ידני וזה די נחמד לנהוג על אוטו שהוא קצת מיוחד... (למרות שבאירופה היו מתגלגלים מצחוק לשמוע שידני זה משהו מיוחד...).

לעומת זאת היתרונות של האימפרזה - מבחינת מנוע, הנעה והנאה - ברורים.

לגבי חדש/משומש - התשובה היא - חדש בלבד!!!

לפני כשנתיים כמעט קניתי S4 משופרת ממישהו שהביא אותה ביבוא אישי - למזלי זה נותר בגדר כמעט - התברר לי אח"כ שהרכב היה שחוט!

לדעתי - קשה מאוד למצוא מכוניות שיש להן אופי קצת יותר ספורטיבי ממשפחתיות רגילות, ושלא "קרעו" אותן.

שירה.

יש לי רעיון אולי בשביל משהו מקורי חזק ומפואר במחיר שפוי... עוד כמה חודשים תגיע הוולוו S40 החדשה, הדגם החזק שלה יהיה T5 הפעם (לי אגב יש את ה-T4 של הדור הנוכחי עם 200 כ"ס וצ'יפ שמעלה ל-235 בערך), בקיצור לחדשה יהיו 220 כ"ס במקור וביצועים מעולים בשילוב עם נוחות גבוהה וה-מ-ו-ן אבזור ועיצוב פנים מפואר ויוקרתי, על פי מבחנים היא תהיה טובה בהרבה מהדגם היוצא (זה שיש לי ואני מאוד מרוצה ממנו), המחיר שלה צפוי להיות יקר במעט מהדגם היוצא (T4 חדשה עולה 207K) ובמסגרת התקציב שלך, יש גם גירסה ידנית שאפשר יהיה לבקש במיוחד, הביצועים הרשמיים עם 6.8 שניות למאה.

מאחר ואת רוצה גם משהו מכובד זה אולי רעיון טוב בשבילך, גם ה-S40 וגם ה-A4 לא ספורטיביים כמו האימפרזה, מדובר ברכבי מפוארים יותר עם מנוע טוב וזיקה ספורטיבית (מתלים מוקשחים, צמיגים רחבים וכו), הבעיה של אודי היא המחיר המטורף מול התמורה, ה-S40 החדשה תעלה פחות ותתן הרבה יותר(220 כ"ס לעומת 163 והרבה יותר איבזור), ולאלה שאומרים שהם לא באותה קבוצה בגלל הבסיס גלגלים אז הבסיס גלגלים של ה-S40 החדשה הוא 2.64 לעומת 2.65 של ה-A4, אז הן בדיוק באותה קבוצה ולא צריך להשוות אותה מול ה-S60(כמו שמשום מה אנשים חושבים), גם הדגם הנוכחי למרות בסיס גלגלים קטן יותר מושווה בחו"ל ל-A4.

לדעתי שווה לך לחכות ולבדוק אותה מקרוב, את תוכלי להיות מופתעת לטובה.

ינון.

פורסם

אם נהיגה ספורטיבית היא משהו שחשוב לך, לא לחכות לS40 החדשה. הרכב יהיה חזק מאוד, בזה אין ספק, אבל אם מדובר גם על נהיגה :twisted: בסיבובים, הוא פשוט מפסיד שם... השאלה באמת זה מה מחפשים.

גיא.

פורסם
אם נהיגה ספורטיבית היא משהו שחשוב לך, לא לחכות לS40 החדשה. הרכב יהיה חזק מאוד, בזה אין ספק, אבל אם מדובר גם על נהיגה :twisted: בסיבובים, הוא פשוט מפסיד שם... השאלה באמת זה מה מחפשים.

גיא.

בהתחלה לא הזכרתי אותה, אבל אחרי שהיא אמרה שמפריע לה עיצוב הפנים הפשוט להחריד באימפרזה ושה-A4 החדשה היא מועמדת, אז ה-S40 החדשה מתחרה שלה וטובה ממנה בהרבה וגם עולה פחות.

אני מבין אותה(מין הסתם כי אני כמוה) שהיא מוכנה להתפשר על ספורטיביות בשביל אווירה ונוחות ואולי גם תדמית (לי התדמית של סובארו לא מפריע אבל השאר כן), ה-S40 ה-A4 לא ספורטיביות ביחס לאימפרזה באותה מידה, וזה לא נכון לומר שהיא לא לסיבובים, היא פשוט פחות לשם מהאימפרזה, אבל מסוגלת לספק כייף גם שם.

לא נראה לי שהיא יוצאת כל שבת בבוקר לנס הרים... היא לא צריכה אימפרזה ליום יום, לא נוחה וקודרת מאוד בפנים.

ינון.

פורסם

ינון יש לך תפיסה שגויה מבסיסה לגבי האימפרזה. לא צריך לנסוע לנס הרים בשביל להנות. בדיוק כמה שאתה לוחץ בקו ישר בלילה שאין תנועה, שי סיבובים נחמדים גם באזור המרכז שבלילה ריקים מאדם ואפשר להנות מהם. מספיק להגיע גם באמצע היום לסיבוב עם ראות טובה ובלי רכבים ליד בשביל להנות (מן הסתם לא באמצע העיר).

לגבי הפאר וכו' מול ספורטיביות שכל אחד יחליט מה שהוא רוצה, זה טעם אישי. הS40 והA4 לא מתקרות ליכולת הספורטיבית של האימפרזה. אגב אני בספק אם וולוו יביאו לה גיר ידני, אבל אפשר לנסות.

בקיצור, טעם וריח. ועדיף לא לקנות בלי נסיעת מבחן בשביל לא להתאכזב אח"כ.

גיא.

• תוכן חדש...