Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מרצדס C לעומת במוו


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרצדס C נוחה מאוד, מרווחת, עם מקדם תדמית עדיף. ב.מ.וו 3 ספורטיבית באופיה, נוקשה יחסית בנסיעה. מכל שאר הבחינות דומות. ענין של טעם אישי.

פורסם

מקדם התדמית של המרצדס זו בעיני דווקא בעיה כי אני לא רוצה לנקר עיניים . אבל חושב שהיא מכונית מצויינת ( לפחות זו התדמית שלה ) ואולי גם חלקי החילוף לא צריכים להיות יקרים מדי כי השוק מלא במוניות כאלה . דרך אגב אני מתכוון לבנזין ולא למונית לשעבר .

יש למישהו נסיון אישי .?

פורסם

לי יש C אומנם מודל 2005, אני מאוד מרוצה מהרכב אמין מאוד, נוח מאוד, נוסע מצוין אפילו במנוע ה200 קומפרסור כמו אצלי שזה נחשב יחסית חלש האוטו נוסע מצוין.

יש לי את הרכב משנת 2005 ואבא שלי נסע איתו 200 אלף קילומטר והרכב ללא תקלה אחת, אמין בצורה לא רגילה, הטיפולים לא בשמיים, נכון שלא כמו של סובארו DL אבל ממש לא טירוף, לדעתי רכב מעולה.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם

למי שאינו רוצה לנקר עיניים, שתי המכוניות לא יתאימו. בכל מקרה כוונתי היתה שמבין שתי האפשרויות ובשנתונים אליהם אתה מתייחס, למרצדס C תדמית סולידית יותר ( ואני לא מתכוון להרגיז אף אחד ) מאשר לסדרה 3 של ב.מ.וו. 

פורסם

"מקדם התדמית של המרצדס זו בעיני דווקא בעיה כי אני לא רוצה לנקר עיניים . אבל חושב שהיא מכונית מצויינת ( לפחות זו התדמית שלה ) ואולי גם חלקי החילוף לא צריכים להיות יקרים מדי כי השוק מלא במוניות כאלה . דרך אגב אני מתכוון לבנזין ולא למונית לשעבר . מוניות מרצדס בנזין? לא חושב שראיתי כאלה בארץ, נראה לי כי למעט חלקי פח/פלסטיק אין קשר בין דיגמי הבנזין והדיזל.

יש למישהו נסיון אישי .?"

 

 

אכן, למרצדס C תדמית יותר אלגנטית ולא בולטת לעין, להבדיל מהבימר. בנוסף, מקבלים הרגשה של רכב גדול יותר ועצבני פחות. לטעמי, המרצדס תתאים יותר לנסיעות מינהלתיות/ארוכות אפילו שחווית הנהיגה (התנהגות כביש ותגובת מנוע) פחותים מעט מה-318.

 

עלויות הרכב:

 

כבעל מרצדס C240 '98, מניסיוני ראה את הדברים הבאים:

 

אחזקה: אם הרכב נקנה כאשר הוא מטופל בזמן, היטב (בדוק תיעוד מוסך) וביצעת ישור קו לאחר הרכישה, האמינות מדהימה והתחזוקה לא יותר מדי יקרה. אם לא, הוא עלול להפוך לבור ללא תחתית.

אמינות: ראה סעיף קודם. אם מטופל בזמן, היטב וללא ניסיון לחסוך על שמן ו/או נוזל קירור, אמין כמו מרצדס...

ביטוח: נושא קצת מוזר. ביקשתי הצעת מחיר לביטוח מקיף לשני נהגים מעל גיל 40 ללא תביעות ב 5 שנים האחרונות. בחברות הגדולות (ישיר, AIG) קיבלתי הצעת מחיר של 10K אולם דרך סוכן ביטוח קיבלתי בסוף ביטוח מקיף ב 3200 ש"ח.

פורסם

חיים שלום .

כנראה שלא הבנת אותי . אני מדבר על מרצדס בנזין וחשבתי שמחירי החלפים סבירים כי יש הרבה מוניות מדגם זה למרות שאין ספק ש 100% מהן דיזל אבל מרבית החלקים זהים - תקן אותי אם אני טועה , ולכן מחירי מרבית החלפים אמורים להיות זולים יחסית.

אני צריך את הרכב לאישתי שתעלה מהקריות לכרמל לעבודה ומידי פעם בשבתות . אני צריך רכב בטיחותי ואמין לפחות כמו המזדה 626 שיש לה היום , שהיא קצת כבדה אבל רכב פשוט מדהים מבחינת אמינות ועלויות אחזקה .ולכן חשבתי על המרצדס או ב.מ.וו.

פורסם
חיים שלום .

כנראה שלא הבנת אותי . אני מדבר על מרצדס בנזין וחשבתי שמחירי החלפים סבירים כי יש הרבה מוניות מדגם זה למרות שאין ספק ש 100% מהן דיזל אבל מרבית החלקים זהים - תקן אותי אם אני טועה , ולכן מחירי מרבית החלפים אמורים להיות זולים יחסית.

אני צריך את הרכב לאישתי שתעלה מהקריות לכרמל לעבודה ומידי פעם בשבתות . אני צריך רכב בטיחותי ואמין לפחות כמו המזדה 626 שיש לה היום , שהיא קצת כבדה אבל רכב פשוט מדהים מבחינת אמינות ועלויות אחזקה .ולכן חשבתי על המרצדס או ב.מ.וו.

 

כפי שכתבתי, ויתקנו אותי מומחי הפורום אם אני טועה, למיטב ידיעתילמעט חלקי פח/פלסטיק ומעט חלקים נוספים (כגון בלמים, בולמים, מספר יחידות אלקטרוניקה וכו') אין שום קשר בין דיגמי הבנזין והדיזל. רוב הבלאי הנדרש לתחזוקה שוטפת מתרחש במערכות המנוע והבקרה אשר הן שונות בין דיגמי הבנזין והדיזל. כדי לבדוק את עלות התחזוקה הייתי מציע שתפנה למוסך מרצדס טוב, ולא בהכרח "מורשה מרצדס" (חפש המלצות בפורום), וברר מחירים.

 

-אבל מה שמוזר לי בשאלתך היא דווקא הבחירה ברכבים מסוג זה כאשר אתה מוטרד מעלויות תחזוקה שוטפות. אם אתה זקוק לרכב בטיחותי ואמין לנסיעה לעבודה יום יומית תוכל למצוא רכבים אחרים בתקציבך עם עלויות תחזוקה/ביטוח נמוכות יותר. לטעמי האישי, קניית רכב יוקרה כגון מרצדס נושאת ערך מוסף אשר אינו כלכלי או בטיחותי בלבד, אלא גם את הנאת הנהיגה ברכבים מסוג זה.

חלק מהרכבים בארץ הם רכבי ספורט אף על פי שהחוק ותשתית הכבישים לא מאפשרים לנהג לנצל את יכולתם. חלק אחר הוא רכבי שטח מקצועיים שגם בהם המדינה הקטנטונת הזאת נגמרת לאחר מספר טיולים. אבל בכל זאת אנשים רוכשים אותם...

 

כאשר אני נוהג ברכבי אני מרגיש את תחושת הפאר והפינוק אשר לא קיימת ברכב יפנומטי מפואר, את תחושת הנהיגה ברכב איכותי ביותר אשר בזמן התכנון והיצור הקדישו תשומת לב לכל הפרטים הקטנים ולא חסכו בדבר. ובשבילי זהו הערך מוסף שגרם לי להעדיף מרצדס בת 10 על פני יפנומטית חדשה.

 

המלצתי, לפני שתחליט, סע באחד מהרכבים נסיעה משולבת (עירוני/בין עירוני) ואם לא תרגיש את הערך המוסף וההנאה, וותר על הרעיון וקנה יפנומטית רגילה בנפח 2 ליטר.

 

פורסם

חיים שלום .

אתה צודק . ברור שאחת הסיבות שאני מחפש כזה רכב זה בגלל ההנאה מהנסיעה והנוחות שהיא אחת המגרעות במזדה שהיא נוקשה יחסית ואין ספק שרמת ההפאר שלה לא כמו של המרצדס או הבמוו . יכלתי ללכת על ( וזה לא ירד מהפרק ) איפרזה ניו אייג' 2000 סמ"ק 160 כ"ס משנת 2007 שזה פחות או יותר אותו התקציב אבל משהו שונה לגמרי . כבעל אלפא בעבר ובהווה אני יודע שיש מכוניות שהן בור בלי תחתית ( אלפא למשל ) והחשש שלי ( כיוון שאין לי נסיון עם מרצדס וב מ וו ) שזה משהו בסגנון הזה . כלומר מכונית שכזו משנת 2001 כבר עשתה את שלה , ואז עדיף לוותר על החלום ולרדת לקרקע ולקנות יפנית שאולי לא תיתן את אותה רמת פינוק אבל תיתן שקט תעשיתי וגם הנאה מהנהיגה .

פורסם

זה לא ממש מדויק.

-ראשית, ב 6 שנים הנסועה של רכב ממוצע היא כ 100-120 אלף ק"מ. למיטב הבנתי (ולפי מה שהבנתי כאן בפורום לפני הקניה שלי) זהו שליש מאורך החיים הממוצע של מנוע+תיב"ה במרצדס. בהנחה ונסועותכם ברכב תהיה ממוצעת (20K לשנה) תוכל להחזיק את הרכב לפחות ל 10 שנים הקרובות לפני שתצטרך להתחיל לדאוג (וזאת בהנחה שהרכב יתוחזק כראוי בתקופה זו). לומר כי "מכונית שכזו משנת 2001 כבר עשתה את שלה" נכון לומר אולי על רכב רגיל אך לא על רכב יוקרה אשר איכותו הבסיסית גבוה יותר.

-שנית, בכל רכב שתקנה היום ל 10 שנים הבאות, ההוצאה הגבוה ביותר בתקופה זו תהיה ירידת הערך ולא תחזוקה שוטפת. נראה לי כי מרצדס בת 15 תרד פחות מאשר (לדוגמה) איפרזה ניו אייג' בת 15.

-בנוסף, באופן כללי לדעתי, רכבי יוקרה נרכשים על ידי אנשים אמידים אשר דואגים לתחזוקה ראויה (הרי לא תחסוך 200 ש"ח על שמן ומצתים ברכב בשווי רבע מיליון ש"ח) ולא "קורעים" את הרכב (שבדרך כלל משמש יותר כסמל סטטוס ולא כרכב משפחתי)

 

היתי מציע שפשוט תחפש רכב במצב טוב (שטופל היטב ובזמן לפי תיעוד המוסך) עם נסועה נמוכה ואל תתפשר. לי למשל לקח קצת זמן למצוא רכב כזה (C240 '98 עם 112 אלף ק"מ) אבל כאשר תמצא, הוא יוכל לשמש אותך ל 10 שנים הבאות לפחות.

×
×
  • תוכן חדש...