Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

זה הזמן לרכוש מזגן?


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני חושב לרכוש מזגן עילי קטן לחדר שלי (4X3 מ'). בעיקרון הכיוון הוא מזגן של אלקטרה, בעיקר בגלל השירות המצויין שלהם.

 

כמה שאלות:

1. האם זה הזמן הנכון? מחירים? מבצעים? זמן התקנה? חנות \ רשת מומלצת?

2. הדירוג האנרגטי (A, B, C...), עד כמה הוא באמת קריטי? במיוחד לאור העובדה שיש הבדל של 1,000~ ש"ח במחיר בין מזגן עם דירוג F או G למזגן A.

3. המזגנים סביב ה 1,500-1,700 ש"ח הם רובם ככולם מוצרי מדבקה סיניים או שבאמת יש הבדלים מהותיים באיכותם?

 

אשמח לשמוע את המלצותיכם ונסיונכם.

 

תודה,

 

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

  • לדעתי - כן זה הזמן :lol: אני מחפש מזגן מפוצל לאחי ( אבל לאט לאט )

אלקטרה ( כולל אלקו ) טובה מאוד בשירות + חלקי חילוף , וכל טכנאי המזגנים הפרטיים יודעים לתחזק את המזגנים שלה .

 

יש חברות מדבקה טובות , עם אחריות וחלקי חילוף - ראה מי היבואנים שלהם , לפעמים אלה חברות גדולות -

כגון ניופאן - טכנוראלקו וכו' .

כדאי לנסות להשיג עם דירוג אנרגיה נמוך ( A - B - C ) אבל לא תמיד אפשרי :idea:

הדירוג לא תמיד ברור - לכן אני מצרף נתוני מקדם יעילות אנרגיה COP - כדאי לבצע ממוצע .

http://www.mni.gov.il/mni/he-il/Energy/EnergyConservation/ECConsumers/ECConsumersAirCo.htm

 

דירוג A-G - כל מזגן מדורג באחת הדרגות A עד G.

 

G היא הדרגה הנמוכה ביותר עם היעילות הנמוכה ביותר, ליעילות, המותרת עפ"י החוק.



ככל שמתקדמים לעבר A היעילות עולה וצבע הדרגה משתנה מאדום לירוק.

 

לכל סוג של מזגן יש COP מינימאלי וככל שמקדם היעילות COP גדול מהמינימום הנדרש המזגן יקבל דירוג טוב יותר.

 

COP מזערי - 3.00



A - 3.30

B - 3.25

C - 3.20

D - 3.15

E - 3.10

F - 3.05

G - 3.00

 

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

האמת, שההיגיון אומר שזה הזמן להתקין. לפני הקיץ, לא עונת לחץ - משמע אפשרי לקבל מחיר טוב יותר.

 

בפועל, ההפך הוא הנכון. מכתבה שפורסמה בידיעות לפני שנה (תנסה לחפש, אולי מופיעה בYNET/כלכליסט) הראו שדווקא בקיץ, שהיא עונת הלחץ בהזמנה של מזגנים -

יצרניות המזגנים יוצאות במבצעים גדולים ומשמעותיים יותר, ככה שאפשר לחסוך הרבה כסף אם קונים בקיץ ולא בתקופת החורף/אביב.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

ממליץ על אלקטרה. (שגם הם מיוצרים בסין דרך אגב)

השירות מצויין, והמוצרים גם. מנסיון.

 

ולא לגעת במותגים סיניים עם שמות ישראליים כמו טורנדו, FAMILY ושות', שכולם זה אותו יצרן.

(תכף יבוא איציק וימליץ על טורנדו)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
כאן כבר היה דיון וסיקור ומה שלא תרצה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אלקטרה ( כולל אלקו ) טובה מאוד בשירות + חלקי חילוף , וכל טכנאי המזגנים הפרטיים יודעים לתחזק את המזגנים שלה .

 

הסתייגות קלה - מה שכתבת לא כולל את הדגמים עם האינוורטר.

אלה אמנם חסכוניים יותר בחשמל, אבל אפשרות התיקון בהם קטנה בהרבה, כל המערכת (פרט לחלקים המכניים) היא על כרטיסים - ורק לטכנאי החברה יש הכשרה, נסיון וזמינות חלקים למזגנים הללו.

 

לשיקולך.

פורסם
ממליץ על אלקטרה. (שגם הם מיוצרים בסין דרך אגב)

השירות מצויין, והמוצרים גם. מנסיון.

 

ולא לגעת במותגים סיניים עם שמות ישראליים כמו טורנדו, FAMILY ושות', שכולם זה אותו יצרן.

(תכף יבוא איציק וימליץ על טורנדו)

מה שמדהים זה שאתה ממשיך לזיין את השכל ולהטעות אנשים, למרות שלא פעם הסברתי לך מי מייצר את טורנדו ומי מייצר את FAMILY. אפילו שאנחנו באופ-טופיק אני אומר לך קבל-עם-ופורום, להבא התנהגות שכזו "תזכה" אותך בהתראה.

 

אז למען הסדר הטוב: את מזגני טורנדו מייצרת חברת MIDEA הסינית - ואת מזגני FAMILY מייצרת חברת CHIGO הסינית. איך אני יודע ? בדקתי על המזגנים עצמם, עשיתי חיפוש ברשת - ומצאתי. מהניסיון האישי שלי, מזגני טורנדו לרוב הם בעלי מקדם יעילות גבוה וצריכת חשמל טובה מאוד. אומנם אני לא איש מקצוע בתחום התקנות מזגנים, אבל יצא לי להתקין בעצמי 3 מזגני טורנדו, אלקטרה-מגה-אייר אחד (1.25 כ"ס) שעושה את עבודתו נאמנה, וגם FAMILY אחד (שבינתיים גם כן עושה את עבודתו נאמנה ומקרר מצויין). כולם מיוצרים בסין ואיכותם טובה למדי.

אני רוחש כבוד לאנשי המקצוע בתחום, אבל כמו בכל תחום (כולל תחום המכוניות), צריך לקחת כל דבר בחשבון ולא ללכת בצורה עיוורת אחרי כל נוד שמישהו תוקע. כמו שתמצא מכונאים שיגידו לך לא לגעת בצרפתיות כי יש מלא תקלות - ככה גם תמצא אנשי מזגנים שיגידו לך לא לגעת במותג כזה או אחר כי.... (ולא תמיד ממניעים מקצועיים נטו אלא גם ממניעים מסחריים ופרנסה עצמית). בסופו של דבר כולם מתפרנסים טוב - גם אלא שמתקנים אלקטרה וגם אלה שמתקנים טורנדו או FAMILY או WHATEVER. אף אחד מהם לא נשאר רעב לפת הלחם.

 

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יאצק,

קנית פעם צעצוע סיני ב-2 שקל?

אם שמת לב, הם מסוגלים לעשות קסמים בהורדת מחיר (גם) ע"י חסכון בחומרים.

במחירים של המזגנים הקטנים, 20-30 שקל הם הבדל עצום (אני מדבר על מחיר עלות למפעל, לא על מחיר לצרכן) ואת זה אפשר לעשות בעיקר ע"י עיגול פינות כמו רכיבי אלק' ומעגלים זולים יותר, קצת פחות חומר ברדיאטור (דפנות יותר דקות של הצנרת), מאווררים יותר זולים (צירי פלסטיק למניפה במקום מתכת) ועוד.

 

אלקטרה מייצרת את המזגנים במפעל שבבעלותה בסין, עפ"י המפרט שלה. האחרים קונים מוצר מדבקה, ולא קובעים את המפרט.

מעבר לכך - חלפים ושירות - את אלה יש באלקטרה לאורך זמן, בעוד שלאחרים אין תמיד את כל החלקים (חשוב לרגע כמה דגמים יש בשוק, ואת המשמעות של החזקת מחסן חלפים ראוי, אתה יודע מה זה ניהול מחסן לא פחות טוב ממני, וכנראה יותר טוב...

 

לטעמי ההפרש (בערך 300 שקל) שווה, אם לא חושבים להחליף מזגן אחרי 4-5 שנים (במקרה שמתכננים לעבור דירה בעתיד הקרוב, זה לא ממש משנה, אבל אם לא - ההפרש שווה).

פורסם

שמר, כל מה שאתה אומר - נכון, אפשר להמשיך לדון במה שאמרת עוד הרבה (ויש), אבל לא על זה נסוב הדיון.

 

אייל קובע, כרגיל בצורה נחרצת וללא שום ביסוס, "עובדות" שאינן נכונות בשטח - והעובדות הן ש MIDEA ו-CHIGO הם יצרנים שונים בסין שמייצרים את המזגנים בעצמם ומייצאים בכמויות אדירות. העובדות הן שגם יש לי ניסיון לא קטן עם המזגנים האלו, גם בדירה שכורה שגרתי בה, גם בעבודה (3 מזגנים כאלה) וגם בבית. מי שמכיר אותי טוב יודע שאצלנו בבית המזגנים הם כלל לא ליופי והם עובדים בקיץ (רוב השנה) מסביב לשעון (גם בלילה). בעניין החלפים ושירות - חובת ההוכחה היא מכורח המציאות והזמן. ימים יגידו עד כמה השירות של מותג X או Y לאורך זמן, כולל זמינות חלפים, הוא טוב או לא. מאחר ואלקטרה מוכרים בשוק כבר המון זמן - אז חובת ההוכחה מכורח המציאות כבר לא צריכה לחול עליה, היא מוכרת וידועה וכך בעצם צוברים מוניטין.

 

בעניין תפוצת החלקים, תרשה לי לתקן אותך: למזגני טורנדו יש יבוא שוטף וחלקי חילוף ללא בעיה. היכן הבעיה ? המזגניסטים לא ממש אוהבים ללכת לחברה לקנות חלקים - ממש כמו שבמכוניות אתה הולך לפג'ו-סיטרואן או לג'אן, כי רק שם אתה יכול להשיג את החלפים לרכב שלך (בין אם זה אטם מסויים או חלק אחר שלא קיים אצל האחרים - כי מה לעשות, החלקים הסטנדרטיים של מכוניות הן בעיקר נורות, צמיגים, נוזלים וכו'. את יתר החלקים אתה יכול להשיג רק במקומות ספציפיים, כמו [שוב בהקבלה] בטורנדו). באלקטרה למשל, מוכרים חלקים (וגם תחליפיים) לכל דיכפין, לכן תפוצת החלקים רחבה יותר וכמעט כל חנות\מחסן לממכר חלקי חילוף למזגנים, יכול להזמין טלפונית חלקים ולקבל אותם ללא בעיה. מדובר בעניין של אסטרטגיית שיווק ותו לא.

 

בעניין אמינותם של המזגנים, ימים יגידו. למיטב ידיעתי, אם נחסיר את תחום המזגנים הישנים [הענתיקות המכאניות] ונתמקד בחדשים (מזגנים קטנים וחזקים, שקטים, בעלי פיקוד אלקטרוני, עיליים) אזי אף אחד לא חף מתקלות - למרות שמניסיוני האישי, ברוב המקרים שנתקלתי בתקלות היה מדובר ברשלנות של מתקין (בין אם זה בסגירה טובה של הצנרת גז ובין אם זה תיעול נכון של הניקוז). SO FAR, אגב, לא נתקלתי במקרים של מעבים או מאדים שדלפו כתוצאה מכמות חומר קטנה מידי בייצור החלק, לא בטורנדו\פמילי ולא באלקטרה.

 

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אוקיי.

איציק אני זוכר שאמרת בעבר שאצלכם המזגנים בקיץ עובדים 24/7, כך שאם לך אין בעיית אמינות כנראה שהם בסדר.

לאור מה שנכתב ולאור נסיוני עם השירות - אלקטרה יהיה המזגן הנבחר.

 

למרות כל מה שרץ בת'רד, האם יש דגם מומלץ (חדר 12 מ"ר, דרומי, בלי יותר מדי רהיטים)? שוב, מה החשיבות בתכל'ס של הדירוג האנרגטי? בין G ל A יש הבדל של 0.30 COP, כל כך קריטי?

המזגן לא אמור לעבור דירה בשנים הקרובות, האם בכל זאת שווה להשקיע 2,500-3,000 ש"ח או גם מזגן ב 1,800 יעשה את העבודה נאמנה?

 

תודה,

 

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

למרות כל מה שרץ בת'רד, האם יש דגם מומלץ (חדר 12 מ"ר, דרומי, בלי יותר מדי רהיטים)? שוב, מה החשיבות בתכל'ס של הדירוג האנרגטי? בין G ל A יש הבדל של 0.30 COP, כל כך קריטי?

המזגן לא אמור לעבור דירה בשנים הקרובות, האם בכל זאת שווה להשקיע 2,500-3,000 ש"ח או גם מזגן ב 1,800 יעשה את העבודה נאמנה?

בעניין הדירוגים; קשה לדעת אם לא משווים על אותו החדר את היעילות של כל מזגן. יכול להיות שההבדל הוא זניח\נמוך - ויכול להיות שההבדל קצת יותר מורגש. אני יכול להוסיף שמניסיון אישי לפני שנה התקנתי אלקטרה מגה-אייר 14 (שזה כביכול 1.25 כ"ס, שהם 12,000BTU בקירור) בחדר של כ-15 מ"ר (כ 12 מ"ר נטו אם ניקח בחשבון ארון בגדים גדול ומעט ריהוט בתוך החדר) ולמרות דירוג אנרגטי G הוא מקרר את החדר במהירות ויעילות. המחיר שלו נע באיזור 1690 ש"ח כולל מע"מ - לא כולל התקנה (וללא ערכת התקנה בתוך האריזה).

 

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

  • 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מצטער להעלות מהאוב שרשורים עתיקים...

אבל... אשמח לשמוע איפה ניתן לרכוש חלקי חילוף למזגני טורנדו

ואיפה אפשר לרכוש חלקי חילוף למזגני אלקטרה.

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

×
×
  • תוכן חדש...