Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

דודתי קנתה מטרייד-אין של טויוטה בירושלים (טויוטה זמיר) קורולה ראן-X אוטומטית שנת 2003 יד ראשונה.

הרכב נקנה בשנת 2006 עם 75,000 ק"מ ועם היסטורית טיפולים מתועדת.

כשנה וחצי לאחר שנרכש, המנוע של הרכב "התפוצץ" באמצע נסיעה. הרכב נגרר למוסך "מילניום" (לא מורשה) ושם אמר המוסכניק לדודתי (ברוב הגינותו ואדיבותו) כי מדובר בתקלה ידועה במנוע של הקורולה בשנת 2003 הקשורה לשמן מנוע, וכי טויוטה מחליפים את המנועים בשנה הזו על חשבונם, ולכן כדאי לה לגרור את הרכב למוסך של טויוטה. (איני מבין במכונאות ואשמח אם מישהו כאן יוכל לאפיין ולתאר לי את התקלה בצורה מקצועית).

בסופו של סיפור הוחלף לרכב מנוע למנוע משנת 2007 (מנהל המוסך אמר שאין טעם להחליף למנוע משנת 2003 כי הוא יכול לעשות את אותה התקלה) במוסך מורשה בירושלים (טויוטה זמיר), כאשר דודתי נאלצה לשלם על מלוא עלות החלפת המנוע 13 אלף ש"ח.דודתי הצליחה בזמנו להוצע מהמוסך (וגם זה אחרי התעקשויות ואי נעימויות) כי במכסה המנוע נמצא "בוצה" וכי באחד הצילינדרים ישנו סדק בבלוק דבר שמאלץ החלפת כל המנוע)

קצת מוזר לי שבטויוטה קורולה מטופלת שנמצאת על הכביש 5 שנים, הולך מנוע בצורה כזו. מבירורים כללים שערכתי נתקלתי בשמועות כי ישנה בעיה עם השמן של המנוע בשנתון 2003 של הטויוטה ראן-X וכי ברוב המקרים היבואן החליף את המנוע על חשבונו כשהדבר קרה (וחלק מהשמועות גורסות כי ישנם רכבים מהשנתון הזה שנכנסו לטיפול שגרתי ובישרו להם שמחליפים להם את המנוע על חשבון היבואן. ישנה שמועה גם לתיקון של הממיר הקטליטי והחלפת הריפודים על חשבון היבואן, אך זה לא העניין כאן...).

מבירור עם מחלקת שירות הלקוחות של טויוטה בארץ הם אינם מודים בבעיה וגורסים כי לא בוצעה קריאת שירות (מבחינתם, קריאת שירות היא רק לעניין בטיחותי).

אני סבור כי התנהגות כזו של יבואן היא בושה וחרפה, ואני מתכוון אולי לתבוע את היבואן בבית המשפט (ואולי אף לשקול להכיר בתביעה כ"תובענה ייצוגית"), וגם את סוכנות המשנה של טויוטה בירושלים שמכרה את הרכב כמשומש (אם אכן ישנה תקלה כזו, אני סבור כי הוא היה צריך ליידע את דודתי לפני שרכשה את הרכב במחיר מחירון מלא).

אני צריך את עזרתכם בעניין. האם אתם יכולים לאשש או להפריך את העניין? האם אתם מכירים סיפורים שת תקלה במנוע הקשורה לשמן בטויוטה ראן-X משנת 2003? האם אתם מכירים אנשים שאכן החליפו להם את המנוע על חשבון היבואן לאחר תקלה כזו?

האם תוכלו לסייע לי אפיין ולהבין את התקלה (הבנתי שעניין הבוצה על מכסה השמן הוא הסממן המשמעותי ביותר לתקלה. מכסה זה ברשותי).

מעבר לכך שאודה לכם ברמה האישית, אני רואה בזה מאבק צרכני ראשון במעלה של האזרח הקטן נגד המערכת הגדולה, וכמובן, שאם אגיש תביעה אני אעדכן את חברי הפורום.

תודה רבה.

פורסם

חבל על הזמן והטירחה במאמצים לנסות להוציא כסף מהייבואן על רכב משנת 2003 במיוחד כאשר הרכב עבר החלפת מנוע במוסך אחר.

איזה כייף לי :)

פורסם

הסיפור שלך מוכר וידוע, הייתה בעיה סדרתית המנועים וטויוטה החליפה מנועים למי שטיפל באופן קבוע במוסכי היבואן/ מי שהצליח לצעוק ממש חזק , בצע חיפוש בפורום העניין נידון כאן מספר פעמים, אני הייתי הולך על תביעה משפטית באם יש לך תיעוד של כל הטיפולים שמראים שהרכב טופל לפי הוראת היצרן ,בזמן ובחלקים הנכונים (אם טיפלת במוסך מורשה העניין קל יותר)

כל מה שעליך להוכיח שהעניין ידוע ושטויוטה ישראל מתחמקת מטיפול.

סופו של סיפור הוחלף לרכב מנוע למנוע משנת 2007 (מנהל המוסך אמר שאין טעם להחליף למנוע משנת 2003 כי הוא יכול לעשות את אותה התקלה) במוסך מורשה בירושלים (טויוטה זמיר), לא הבנתי ,מדוע המוסך טוען שלא כדאי להחליף מנוע מאותה השנה אם אין שום בעיה במנועים?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

לפותח השרשור,

בצע חיפוש על המילים " טויוטה" ו"ממיר" , או על "P0420" ותגלה עולם ומלואו על הקורולות מהמודלים הנ"ל.

אמנם המילים שנתתי אינן מרמזות על הבעייה שנתקלת בה, אך מקריאת החומר הרב שהצטבר כאן, תוכל למצוא הרבה עדויות לתקלות אקוטיות במנועים, בעיקר עקב הצטברות בוצה (דוגמה לתקלה דומה מאוד תוכל למצוא כאן).

אני לא בטוח לגבי זכייה בתביעה משפטית (הרכב ישן, החברה תנסה להתנער), אבל איסוף כל החומר הנ"ל עשוי לסייע לך בהתנהלות מולם לפני תביעה משפטית.

בכל מקרה - דאג לתעד ו/או להקליט כל אינטראקציה עם היבואן, לשעת הצורך.

פורסם

אני מציע לכתוב מכתב מנומס ומנומק ליוניון מוטורס יבואני טויוטה עם הסיפור המדויק + היסטורית טיפולים מתועדת של הרכב.

מומלץ גם לצרף מיידע רב הכולל את העובדה שהבעיה מוכרת גם בחו"ל ושיש ריקול מסודר בחו"ל על הבעיה הספציפית.

כפי ששמר כתב יש הרבה מיידע על הנושא גם פה באתר.

הסיכוי שלך עומד על 50\50 אם המכתב יצא ממך באופן אישי, ואף פחות, שימוש בעו"ד יחזק את הסיכוי שלך להוציא פיצוי כלשהוא אך גם יעלה לך בממון.

בקיצור, על מנת לראות כסף , תצטרך גם להוציא לא מעט כסף..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

יש שפע של אנשים שהוחלף להם המנוע ע"י היבואן.

כמובן שככל שאנחנו מתרחקים מתאריך ייצור הרכב, הולך ופוחת הרצון של היבואן להשתתף בעלות התיקונים.

הסיכוי שלך להוציא את הכסף הוא לא גבוה, כי הרכב כבר 6 שנים לא באחריות.

פורסם

אני עו"ד, ואני יכול לעשות את זה בעצמי, למרות שאני באמת מעדיף לפנות כצרכן ולא לאיים כעורך דין...

הבעיה הגדולה שלי היא שהם לא מוכנים להודות שהייתה תקלה סידרתית במנועים של הקורולה בשנת 2003. יכול להיות שהיה ריקול רק בחלק מהמדינות בעולם? ריקול זה לשיקול דעת של היבואן או של היצרן בלבד?

פורסם

לא היה ריקול רשמי בעניין (למיטב ידיעתי), אבל שוב, סרוק את הפורום וראה כמה איזכורים יש להחלפות מנוע ובעיות בוצה.

פורסם

שמעתי לפני כשבועיים על בעל קורולה 2003 שהוחלף לו מנוע כתוצאה מבוצה במוסך בכור ביהוד ללא בעיות. חשוב מאוד היסטוריית טיפולים מלאה במוסך מורשה (ללא יוצא מן הכלל). ממליץ לבדוק במוסך זה.

• תוכן חדש...