Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

מאז שקיבלתי את האוטו הוא היה רועד לי בנסיעה מעל 100 קמ"ש.

הרצתי חיפושים פה בפורום וראיתי שכדאי להתחיל מאיזון גלגלים.

הלכתי לאיזה פאנצ'רמאכר בא.ת סגולה בפ"ת. הוא החליף לי את הגלגל האחורי עם הקידמי ולקח אותו לאיזון.

בזמן שהוא העלה אותו על המכונה של האיזון,ראיתי שכל הגלגל קופץ ועושה שמיניות,שאלתי אותו מה זה אז הוא אמר שזה שטויות וזה לא משהו רציני,למרות שראיתי בבירור שכל הגאנט קופץ.

הוא איזן את הגלגל,הגלגל עדיין המשיך לקפוץ ובכל זאת הוא הרכיב אותו,אמר לי לך תעשה סיבוב ותגיד אם זה נפתר לך. כמובן שהתקלה לא נפתרה, הוא אמר צריך לעשות כיוון פרונט לקח 30 שקל על העבודה ושלח אותי לאיזה מכון פרונטים.

חשוב לציין שההגה גם מושך לי שמאלה קצת.

בקיצור,מה כדאי לעשות? להחליף את הגאנטים? לעשות כיוון פרונט?

פורסם

בצע איזון לכל הארבע גלגלים , או לפחות את שני הגלגלים הקידמים .

לפי תאור הג'אנט מסתובב בשמיניות הג'נט עקום וצריך ישור ,גלגלים מאזנים בזוגות שנים קידמים לרעידות בהגה , ורעידות ברצפת הרכב את האחורים , במשיחת ההגה לצד תיבדוק אויר בצמיגים ,תיבדוק שלצמיגים מידה שווה ,כיוון פרונט .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

למה בוצע רק לשניים?

ואם השני לא מאוזן אז מה עשינו בזה?

לידיעה, חשוקי סגסוגת יותר קשה לאזן לפעמים ואם הם עקומים זה משימה מסובכת יותר.

לפעמים צריך ללכת למקום אחר אם לא מצליח במקום אחד בגלל השוני בין אנשים המקצוע והמכונות שיש להם.

נסה לענות לי על שאלות אלו וננסה להתקדם משם.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

לגבי חישוקים מסוג זה צריך לדעת מה עושים ואיך עושים.

אל תשכח שזה מאוד תלוי מה הרכב המתכות, האם יש סדקים בחישוק וכו'.

ישור שלא יבוצע בצורה הכי מקצועית שיש, כולל בדיקה של סדקים לאחר הישור, מסכן את חיי הנהג הנוסעים, וכל שאר האנשים מסביב.

גילעד

פורסם

בבעית רעידות שהיתה לי במאזדה יושרו ג'אנטים ולבסוף הוחלף גם צמיג אובלי שהיה די חדש יחסית, וניפתרה הבעיה.

יש לציין שאוזנו גלגלים בשני פנצ'ריות לפני ולא פתרו את הבעיה .

בוצע גם כיוון פרונט .

פורסם

הענין הוא שאחרי שראיתי את הגאנט קיבלתי חום.

אני חושב שזה מה שגורם לרעידות בהגה ברצפת הרכב ואין טעם לאזן גאנט עקום לא?

המידות של הצמיגים זהות.

מה העלות של יישור גאנט? ואם לא כדי לקנות כבר גאנטים חדשים? כי איך שהגאנט קפץ נראה שאיזון זאת לא הבעיה...

פורסם

אם יש בידך הממון לקנות רביעיה חדשה, זהו הפתרון הכי טוב. ככה גם תוכל לבחור ג'אנט שיפה בעינך.

לגבי עלות ישור אני לא יודע ואולי הבחור שעשה את זה בעצמו יוכל להמליץ לך על מקום.

גילעד

פורסם

מחיר ישור ארבע ג'אנטים עלה לי 700 ש"ח לארבע ג'אנטים , ג'אנטים חדשים יעלה הרבה יותר כסף.

בבדיקה במקום יגידו לך אם ניתן לישר או לא .

פורסם
אם יש בידך הממון לקנות רביעיה חדשה, זהו הפתרון הכי טוב. ככה גם תוכל לבחור ג'אנט שיפה בעינך.

לגבי עלות ישור אני לא יודע ואולי הבחור שעשה את זה בעצמו יוכל להמליץ לך על מקום.

גילעד

חשבתי לקנות משהו פשוט באיזור ה600-700 שקל,או משהו יד שניה.

או שאולי לחזור לגלגלים הפשוטים.

פורסם

כשמדובר בג'אנט אחד המחיר כ175 ש"ח , לא חבל להוציא 600 או 700 ש"ח ולהחליף ג'אנטים ?

• תוכן חדש...