Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יאשה אני יודע שיש את השירשור ההוא אבל אני מנסה לעשות לעצמי סדר אז בבקשה

לא לנעול ולענות לי פה, פשוט לא בא לי להוציא את הדברים מהקשרם בשרשור של המשתמש השני.

אז אשמח אם תענה לי אישית לשאלה

אז ככה למרות שניראה לי שצדקתי בקשר לטענה שיחס דחיסה גבוה משמע פיצוץ חזק יותר משמע יותר כוח ,

טענת שבעזרת בוכנות שקועות אפשר למצא יותר כוח מהמנוע !

למה בעצם זה קורה? הרי הלחץ בצילינדר נמוך יותר ולכן הדחיפה של בוכנה חזרה חלשה יותר.

והאם יש בוכנות שהם גדולות יותר שבעצם יבצעו פעולה הפוכה משל השקועות וגם יעלו את כוח הרכב הרי זה נשמע הגיוני יותר?!

אשמח אם רק מי שבאמת מבין בזה יענה לי ויודע על מה הוא מדבר.

תמונות כגון צורות של בוכנות יעזרו תודה רבה

פורסם

יחס דחיסה גבוהה יתן יותר כוח,אבל יהיה פחות אמין בגדישות!!!

בסופו של יום,עם חלקי מנוע מקוריים,תוכל להוציא יותר כוח עם יחס דחיסה נמוך וטורבו,מאשר עם יחס דחיסה גבוהה וטורבו.

וזאת בגלל שאתה תשבור את המנוע עם היחס דחיסה הגבוהה והחלקי מנוע המקוריים.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

אתה תוכל לגדוש יותר ולהוציא יותר כוח,בגלל היחס דחיסה הנמוך.

אתה לא תוכל לגדוש גבוהה עם יחס דחיסה גבוהה,אז אתה תוציא פחות הספק,כי אתה גודש פחות.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

אז החלפה של בוכנות לשקועות תעלה לי אוטומתית את הגדישה?!

לא ידרוש שום שינוי נוסף?

בנוסף האם בוכנות שקועות זה בעצם הגדלת נפח המנוע או רק הקטנת נפח הבוכנה?

פורסם

ואם הייתי רכב אטמוספרי היה עדיף לי להגדיל יחס דחיסה משום שאין גדישה ש לאוויר ובכך לגרום לכמות האוויר הקיימת להדחס לנפח קטן יותר?

פורסם

תנשום עמוק .

לא זכור לי שהגבתי שם , אבל חפיף .

יחס דחיסה גבוה עם טורבו תמיד יוציא יותר הספק מאשר יחס דחיסה נמוך .

אמה-מה , האמינות תהיה נמוכה מאוד . ברגע שיש יחס דחיסה נמוך המכלולים יוכלו לקבל יותר גדישה באמינות .

ישנם עוד משתנים , איחורי הצתות + חוזק שונה של חלקים נעים בתוך המנוע + גודל טורבו וכו'...

שוב , ככל שהיחס דחיסה גבוה יותר , יהיה יותר הספק . בתנאי שהמכלולים יחזיקו .

הסבירות שהם יחזיקו גדישה גבוהה ביחס דחיסה של 1:10.5 כמו מנוע אטמוספרי , הוא נמוך עד אפסי .

חיסרון נוסף של מנוע עם יחס דחיסה גבוה הוא שלא בטוח שתוכל לתת הצתות מוקדמות ( למען ביצועים ) כי המנוע יצלצל .

רגע ,

לנשום - לנשום - לנשום...

בוכנות שקועות לא מעלות נפח מנוע . הן מורידות את יחס הדחיסה , משמע אם היה לפני 1:10.5 אז עם בוכנות שקועות יהיה 1:8 . ( כמובן שסתם זרקתי מספרים , רק בשביל הדוגמא )

אי לכך על בוכנות שקועות תוכל לגדוש יותר .

בד"כ למנועי טורבו כבר מביאים סט בוכנות מחוזק כדי שיוכלו לקבל יותר גדישה ולא להתפרק . עוד יתרון של בוכנות מחוזקות שהיצרנים מכינים - משקל נמוך יותר . ואם המשקל נמוך יותר אזי יש יותר ביצועים גם בגדישה פחות גבוהה .

שלא תעיז , תמשיך לנשום ! לנשום - לנשום - לנשום...

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

חחחחח התבלבלתי בינך לבגירה שהגיב השרשור הקודם!

אז בעצם בתור אחד בעל מנוע טורבו עדיף לי בוכנות שקועות?!

האם הארכבה של בוכנות כאלה תידרוש מימני שינוי נוסף למנוע

על מנת לעלות את ההספק או שמא זאת תיהיה תוצאה אוטומטית של ההחלפה והגדישה תעלה בעצמה

פורסם

איך התבלבלת ביני ובין בגירה ? הוא הרבה יותר חתיך ממני .

בכל מקרה , תפסיק לומר "בוכנות שקועות" ותתחיל לומר "בוכנות בעלות יחס דחיסה נמוך יותר" .

ולא , הן לא מעלות גדישה אוטומטית . לזה אחראי הוויסטגייט או המחשב גדישה או הברז וכו'...

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אז בעצם אחרי החלפת הבוכנות בעלות יחס הדחיסה הנמוך יותר עשי לשים ניהול מנוע חדש .

לסדר את הווסטגיט(שזה בעצם אומר להחליף אותו? מה זה ואיך אני מתמודד עם הרכיב החדש )

או שזה בעצם קשור לאקטואיטור? או שסתם התחלתי לדבר שטויות..

ולשים בוסט קונטרול(שלפי מה ששמעתי אני לא יכול בגלל שאני בעל מצערת אלקטרונית)

דרך אגב יש לי אייזה אף אר 2007

פורסם

דבר נוסף, למנוע X אתה רוצה להוריד יחס דחיסה.

יכול להיות שלאותו מנוע ספציפי אין אפשרות לרכוש "בוכונות שקועות" לא בגלל שסתם לא מיצרים אלא שלא היה מספיק "בשר" לחרות את המידה המקורית

ולאותו מנוע יהיה נפוץ לרכוש בוכונות מחוזקות שהם זהות במידות ולא "שקועות" והן באות עם טלטלים מתאימים ליחס דחיסה נמוך יותר

דבר שני, לא ברור איך התבלבת בין בגירה ליזהר אשדות :lol:

כנראה רגע קט של חוסר חמצן במח, קח אויר.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ד"א - יש גם אפשרות להוריד יחס דחיסה ע"י התקת אטם ראש עבה יותר.

אולי זה לא מתאים לכל סוגי מנועים - אבל כבר בכמה ראיתי שעושים את זה.

זה בטח הרבה יותר זול מהחלפת בוכנות....

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

את עם טורבו מקורי ?

אם כן אין בעיה אתה יכול לעלות גדישה בכיף...

הטורבו ימות הרבה לפני המנוע אתה יכול להיות רגוע

אני גם עם איביזה אבל עם טורבו T3 וגודש 1.9 באר והמנוע (טפו טפו טפו) מחזיק כמו גדול

וחוץ מזה... אם אתה רוצה להחליף טורבו ולגדוש גבוה

אתה יכול לשים רק טלטלים מחוזקים (כי זה החלק שנשבר ראשון) ולהיות רגוע עד 450-500 כוח בכיף...

ויש אנשים שעברו הרבה יותר מזה עם רק טלטלים מחוזקים

פורסם

אי סי פרופורמנס!

אני רוצה לעלות גדישה כרגע בלי להחליף טורבו ולא לשים צ'יפ(אלה אם כן זה מחייב)

אלה קודם לחזק את שאר הדברים ושפר אותם (אם זה ישפיע על הגדישה) כמו הבוכנות טלטלים

משאבת דלק וכו .. אני מחפש מישהו שיעזור לי כי אני אישית לא יודע איך להחליף מה להחליף ומאיפה להשיג!

אשמח לקבל מימך תשובה פרטית עם קצת פרטים עליך מה קורה עם האיביזה שלך והאם אתה באמת יכול לעזור לי וללוות אותי בדרכי.

תודה מראש

• תוכן חדש...