Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הטויוטות האלה חמוצות!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן שומעים על ריקולים. אצל כל יצרן.

זה שאתה מעדיף לחיות עם תחושות הבטן שלך ולבסס עליהן תיאוריות שלא עומדות בשום אמות מידה רציונליות זו בעיה שלך.

מה שיפה בכל העניין הוא שבשנתיים-שלוש האחרונות כמות התקלות ב PSA, לצורך העניין, קטנה באופן קבוע משנה לשנה - ואילו אצל חלק מהיצרנים היפאניים התקלות רק מתחילות לצמוח משנה לשנה. ההבדל בין שנת 2001-2002 (יציאת ה 307 וה- C5 לשוק) לבין הדגמים של היום הוא פשוט תהומי מבחינת כמות תקלות ואיכויות הרכבים. הקונצרן כבר מזמן "הידק חגורות" בכל מה שקשור לבשלות הרכבים ובקרת האיכות. אין לי ספק שפרט למקרים חריגים ביותר, אמינות הרכבים הללו עומדות להגיע לרמות שטרם נראו בקונצרן - אך כמובן שלא משנה כמה נדבר וכמה נעשה, מי שתקוע לו בראש שמותג X הוא חרא ומותג Y הוא מצויין, לא יעזור בית-דין. יש אנשים שזה עובר להם ככל שניסיון החיים שלהם מגוון יותר - ויש כאלה שישארו תקועים לנצח באותו המקום.

בנוסף לכל זה; לעיתים קיים קשר בין אופי האוכלוסיה הקונה מותג X ביחס לאופי האוכלוסיה הקונה מותג Y...ועל מה אני מדבר: מבלי להיכנס לפרטים ספציפיים (כי אין באפשרותי לעשות זאת), כבר היה מקרה אחד חד משמעי של רכב שמיוצר ע"י מותג X, ונמכר בשלמותו למותג Y, כאשר במותג X הלקוחות כלל לא התלוננו על בעיה מסויימת שנובעת מחלק ספציפי - ואילו במותג Y היו תלונות של "בעיה" מסויימת שנובעת מאותו החלק - ובעקבות כך בוצעו החלפות שווא של החלק המדובר שלא פתרו את ה"בעיה".

ובנימה אופטימית זו, ארנון ואייל;

you may proceed playing with ur kaki, have fun :-)

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איציק, בתור הכוהן הגדול לשעבר של היפניות והאנטי צרפתיות, התהליך שעברת שם את התוכנית "מהפך" בכיס הקטן :)

בטח שלא הבנת.

כדי להבין הייתי צריך לקרוא בעיון את כל מה שנאמר.

מכיוון ש-כרגיל- אתה לא טורח לקרוא שום דבר שאחרים כותבים -כי אתה בטוח שאתה ממילא יודע מה הם רצו להגיד- אתה גם לא תבין איך פתאום צץ בדיון הזה מבחן ריסוק של רכב שיצא לשוק לפני 30 שנה.

אתה גם לא תבין שזה לא מבחן ריסוק.

אבל אתה גם לא תשאל ולא תבדוק את עצמך.

רק תכתוב "אני לא מבין את הרלוונטיות" ותחזור לפזר את הגיגיך.

למה שמישהו ירצה לנהל איתך דיאלוג אם אתה מתעניין רק במה שיש לך להגיד?

עד שאני נותן לך מחמאה?

אל תדאג, אני קורא בעיון. והבנתי את הנקודה שרצית להעביר שם, כי העברת את זה היטב.

לא מבחן ריסוק, סליחה : תמונות ריסוק. סמנטיקה.

גם אם היה מדובר במבחן ריסוק , וברור לנו שלא מדובר בכזה, לדעתי הדוגמא של רכב שתוכנן בעידן אחר לא הכי רלוונטית - זה הכל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מי שתקוע לו בראש שמותג X הוא חרא ומותג Y הוא מצויין, לא יעזור בית-דין. יש אנשים שזה עובר להם ככל שניסיון החיים שלהם מגוון יותר - ויש כאלה שישארו תקועים לנצח באותו המקום.

איציק, מבלי לחוות דיעה על איכותן הנוכחית של המכוניות הללו - כבר אמרו חז"ל ש"טוב שם טוב משמן טוב".

לצרפתיות לא יהיה בארץ שם טוב לעוד הרבה זמן, מי שנכווה מתרחק ומי שלא נכווה לומד מנסיונם של אחרים.

בסופו של דבר, במדינה שבה מחירי המכוניות כל כך גבוהים, אף אחד לא לוקח סיכונים מיותרים ברכישה היקרה הזו וההעדפה היא להיות בלב הקונצנזיוס כדי להגן ככול הניתן על ערך "ההשקעה".

אגב - אם זה בכלל משנה משהו - אני מאמין שחלק גדול מהמוניטין המפוקפק מקורו בהתנהלות היבואן, חלק אחר מקורו במתקין עברי עם מברג גדול והמיעוט הוא בשל איכות כלי הרכב הללו.

פורסם

זווית אחרת לעניין ה"שמירת ערך" של מכוניות:

אם אנחנו שמים דברים בפרספקטיבה נכונה, אזי אני לא יודע אם רכישת רכב עדיין "מקום שני" ברכישות הגדולות ביותר שעושה זוג או "משק בית" בישראל. מחיר ממוצע של דירת 4 חדרים מתחיל בממוצע מ 1.2 עד 1.5 מיליון שח, לדירה חדשה נורמלית (יש מקומות באיזור המרכז שגם בסכום הזה אתה יכול לחלום על דירת 4 חדרים נורמלית).

מכונית משפחתית ממוצעת (שוב, הולכים על הקו הממוצע, גם של דירות במרכז וגם מכוניות משפחתיות) נע בין 120K ל 150K שח. עשירית ממחיר של דירת 4 חדרים במרכז. וואלה, אני מכיר אנשים שבסכומים האלו הפיקו חתונה ממוצעת פלוס. מי שהשתולל הוציא גם יותר (ונשאר עם חור בכיס, אבל את זה נשאיר לדיון אחר).

אנשים קונים נדל"ן כי הדיעה הרווחת שהוא תמיד עולה, אבל היו גם מקרים הפוכים. במכוניות אתה תמיד יודע למה לצפות: המחיר תמיד יורד. מכיוון שמכונית היא מכונית, וזו למעשה מכונה שמזדקנת ומתבלה - כמו כל מכשיר אחר, טבעי שערכה ירד וזה דבר צפוי לחלוטין. לפי הדיעה הרווחת, כדאי לקנות מקרר, מכונת כביסה, מייבש, תנור, מדיח, מיקרוגל, טלויזיות ומחשבים עם נתוני אמינות "טובים" כי אפשר יהיה למכור אותם במחיר טוב יותר מאשר מוצר אחר. זה לא קורה בפועל, כי דווקא בדברים האלו קונים דברים שיותר מדברים לרגש, לעיצוב ולפרקטיקה - גם אם אח"כ יזרקו לפח הזבל (ובסיכום הכולל, מדובר בכמה עשרות אלפים של שקלים).

אז למה במכוניות הדברים תמיד נהיים יותר קיצוניים ?

למה מוצר צריכה כמו רכב, שהוא "הרגליים והידיים" של (כמעט) כל אזרח במדינה, מקבל תדמית כל כך קיצונית כשזה מגיע לתחזוקה של הכלי הזה ? בגלל שזה "יקר" ? וואלה, נראה לי שמכל הבילבולי מוח והתדמית של "הדור הקודם" שגדל כאן במדינה, אנחנו עדיין חיים בסטיגמה שאיבוד ערך של רכב הוא דבר שחייבים להיזהר ממנו כמו מאש וחייבים למזער נזקים !

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לדעתי ההבדל טמון בעיקר במה שעידן רשם.

אתה שוב ממשיך עם הדעות שלך. זה מאוד נחמד אבל כל מה שאתה אומר הוא סובייקטיבי. עבדתי עם tablet של לנובו מסדרת ה X והאיכות שלו מצויינת ואין בהם שום בעיה עם איכות הפלסטיק לעומת דגמים קודמים.

emotion of motion

פורסם

למה מוצר צריכה כמו רכב, שהוא "הרגליים והידיים" של (כמעט) כל אזרח במדינה, מקבל תדמית כל כך קיצונית כשזה מגיע לתחזוקה של הכלי הזה ? בגלל שזה "יקר" ? וואלה, נראה לי שמכל הבילבולי מוח והתדמית של "הדור הקודם" שגדל כאן במדינה, אנחנו עדיין חיים בסטיגמה שאיבוד ערך של רכב הוא דבר שחייבים להיזהר ממנו כמו מאש וחייבים למזער נזקים !

אהבתי !

אם אמשיך את הקו שלך, אז ההוצאה בעבור הנסיעה לחו"ל היא המיותרת ביותר שיש כי בסופו של דבר נשארים עם חויות וכמה תמונות ואין שום אפשרות להשיב אפילו אחוזון מ"ההשקעה".

כשאני חושב על הטיעון שלך אז אני מסיק שמקור הסטיגמה הזו הוא בתקופה של לפני 20-30 שנה, כשהמדינה והאנשים היו הרבה יותר עניים וכדי לרכוש מכונית היית צריך שכר עבודה של שנתיים.

ברור שבתנאים האלה החובה הראשונה היא להגן על ההשקעה הכבדה.

פורסם

מה שאיציק אמר, מזכיר לי תמיד את נושא הליסינג. לפעמים אנשים לוקחים רכב בליסינג למרות שזה בכלל לא משתלם להם כלכלית אבל כשאומרים להם שבמחיר הזה הם יכולים לקנות רכב יותר טוב, הם ישר אומרים "מה פתאום, ירידעת הערך וכו' וכו'..."

emotion of motion

פורסם
זווית אחרת לעניין ה"שמירת ערך" של מכוניות:

אם אנחנו שמים דברים בפרספקטיבה נכונה, אזי אני לא יודע אם רכישת רכב עדיין "מקום שני" ברכישות הגדולות ביותר שעושה זוג או "משק בית" בישראל. מחיר ממוצע של דירת 4 חדרים מתחיל בממוצע מ 1.2 עד 1.5 מיליון שח, לדירה חדשה נורמלית (יש מקומות באיזור המרכז שגם בסכום הזה אתה יכול לחלום על דירת 4 חדרים נורמלית).

מכונית משפחתית ממוצעת (שוב, הולכים על הקו הממוצע, גם של דירות במרכז וגם מכוניות משפחתיות) נע בין 120K ל 150K שח. עשירית ממחיר של דירת 4 חדרים במרכז. וואלה, אני מכיר אנשים שבסכומים האלו הפיקו חתונה ממוצעת פלוס. מי שהשתולל הוציא גם יותר (ונשאר עם חור בכיס, אבל את זה נשאיר לדיון אחר).

אנשים קונים נדל"ן כי הדיעה הרווחת שהוא תמיד עולה, אבל היו גם מקרים הפוכים. במכוניות אתה תמיד יודע למה לצפות: המחיר תמיד יורד. מכיוון שמכונית היא מכונית, וזו למעשה מכונה שמזדקנת ומתבלה - כמו כל מכשיר אחר, טבעי שערכה ירד וזה דבר צפוי לחלוטין. לפי הדיעה הרווחת, כדאי לקנות מקרר, מכונת כביסה, מייבש, תנור, מדיח, מיקרוגל, טלויזיות ומחשבים עם נתוני אמינות "טובים" כי אפשר יהיה למכור אותם במחיר טוב יותר מאשר מוצר אחר. זה לא קורה בפועל, כי דווקא בדברים האלו קונים דברים שיותר מדברים לרגש, לעיצוב ולפרקטיקה - גם אם אח"כ יזרקו לפח הזבל (ובסיכום הכולל, מדובר בכמה עשרות אלפים של שקלים).

אז למה במכוניות הדברים תמיד נהיים יותר קיצוניים ?

איציק

מה שלא ציינת זה שקונים בית - לוקחים התחייבויות של 20 שנה (הממוצא דווקא יהיה גבוה יותר) ונותנים חסכונות של 10 שנים אחורה. סך הכל 30 שנים של תשלומים.

שאני קונה רכב ב 120K אני עובד עליו לפחות 5 שנים (בחיסכון של 2000 ש"ח בחודש), לפעמים אפילו יותר.

הוצאות של רכב הם הדבר הגדול ביותר בהוצאות המשפחתיות מלבד הדיור. ירידת ערך לבדה של רכב חדש יכולה להגיע ל 1500 בחודש. ביטוח, דלק, טסט, טיפולים וכו מוסיפים עוד 1500 -2000 שקל.

עכשיו - באמת נראה לך שהסכומים האלו קטנים?

נראה לך ש 3000 שקל בחודש (למישהו שמחליף לרכב חדש כל שלוש שנים) זה מעט כסף? שלא צריך להזהר בו??

אין לי ספק ששמירת ערך זה חשוב, אמינות זה חשוב וגם עלויות טיפול במוסך זה דבר חשוב. לאנשים שלא מבינים רכב שנכנס למוסך מעל הרגיל זה הוצאה גדולה יותר, טירחה גדולה יותר ואייכות חיים נמוכה יותר.

עכשיו אם הייתה סיבה מצויינת לקנות רכב ארופאי - זה היה מהווה משהו מקביל, אבל כיום - אני לא מוצא את הסיבות.

בעבר הארופאיות היו הרבה יותר מהנות - ה 205, 106 וה 309 היו מהנות לנהיגה, כנ"ל האלפות הישנות, הרנו והקליאו. מה היום?

רכבים משפחתיים- המזדה 3 מהנה יותר מהסיטרואן C4 המקבילה, כם מה 307

המזדה 6 הקודמת (אין לי ניסיון על החדשה) יצאה הרבה יותר כייפית מהמקבילות הארופאיות.

ובאופן כללי - יש מעט מאוד מכוניות משפחתיות אטרופאיות שהן עדיפות מהדרישות שלי על היפניות.

אז למה בעצם???

לא שומרות ערך

עולות אותו הדבר בקנייה

פחות מהנות לנהיגה

הסיבות היחידות הן נוחות ואיבזור - וזה לא השיקולים של חובב הרכב הממוצא...

פורסם
אתה שוב ממשיך עם הדעות שלך. זה מאוד נחמד אבל כל מה שאתה אומר הוא סובייקטיבי. עבדתי עם tablet של לנובו מסדרת ה X והאיכות שלו מצויינת ואין בהם שום בעיה עם איכות הפלסטיק לעומת דגמים קודמים.

אם אתה באזור ת"א, קפוץ אליי למשרד ותעיף מבט ב X61S המתפרק שזרוק לי על השולחן.

בהדגמות חשובות אני לוקח את הT20. במשרד אני עובד עם DESKTOP.

מחשב כמעט חדש ש"לא ראה שטח".

החברה לא מוכנים לתקן במסגרת האחריות את הסדקים שהפכו לשברים תוך זמן קצר.

דיסק קשיח קרס פעמיים בשנה האחרונה, המחשב עצמו קורס רנדומלית (יש לו תקופות).

(קריסת דיסק כשאתה נמצא בחו"ל בלילה לפני שאתה צריך להציג מצגת ללקוח גדול זה לא דבר נחמד)

אבל בסדר, זה אני עם הדיעות הקדומות שלי, כנראה שנסיון אישי עגום לא מספיק הא?

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, אני מאמין לך, אני פשוט חושב שהמסקנות של קצת שגויות. אני גם יכול להגיד לך, תבוא לרעננה ותראה אצלנו במשרדים הרבה T61 שעובדים מעולה ואף אחד לא מתלונן עליהם. התלונה היחידה אליהם זה שהם מכוערים.

אם נחזור לנושא, גם ללנובו וגם לטויוטה יש פאקים, זה לא אומר דבר על ארץ היצור וזה לא אומר דבר על החברה (ובמקרה של טויוטה שלקחו אחריות, זה רק אומר דברים טובים).

דברים אלה נכתבו באמצעות Mac Book Pro שהורכב בסין (כמו כל מוצרי אפל) ואני רוצה לראות מישהו אומר משהו רע על רמת הגימור שלו.

emotion of motion

פורסם
מה שלא ציינת זה שקונים בית - לוקחים התחייבויות של 20 שנה (הממוצא דווקא יהיה גבוה יותר) ונותנים חסכונות של 10 שנים אחורה. סך הכל 30 שנים של תשלומים.

נראה לך ש 3000 שקל בחודש (למישהו שמחליף לרכב חדש כל שלוש שנים) זה מעט כסף? שלא צריך להזהר בו??

כמה הערות שחלקן מהתחום המעשי וחלקן מתחום הפסיכולוגיה:

- בית נתפס כמוצר בסיסי והכרחי, לכן הוצאה על רכישת בית תמיד תהיה "נכונה", גם אם מדובר בבית פאר מנקר עיניים.

- תוחלת החיים של בית נמדדת בעשרות רבות של שנים, לכן הוא נחשב למוצר בלתי מתכלה (להבדיל מרכב), משהו שאפשר להעביר לדורות הבאים, בשל כך זו נחשבת להוצאה נורמטיבית.

- אם תביא בחשבון את הריבית שאתה משלם לאורך השנים בעבור המשכנתא, תגלה שהנכס עלה לך כמעט כפול מערכו בעת הקניה.

- לדעתי החלפת רכב חדש מידי 3 מהווה בזבוז פראי, אני רוכש מכוניות חדשות בלי לחסוך בהוצאות הרכישה, מתחזק אותן בקפדנות פאנטית ומחזיק אותן עד ש"הסתיו המוטורי" שלהן מתחיל להופיע.

האודי שלי הייתה ברשותי כמעט 9 שנים, כשתפוח הגה התבלה, מוביל הפלסטיק של מדיד השמן נשבר, פה ושם איזה חבק של צינור התחיל להשתחרר ויצר דליפת נוזל (שכמובן תוקנה מיד) - הבנתי שהגיעה שעת הפרידה (מה גם שהופיע דור חדש של מכוניות משופרות מאוד בהשוואה).

החלפת רכב בן שלוש מהווה מסירת מכונית חדשה וקבלת חדשה אחרת במקומה, במחיר כמעט כפול.

פורסם

רק הערה אחת שלא קשורה לדיון בקשר לבתים:

אומנם אתה משלם הרבה יותר מהקנייה - אבל על תשכח שאתה חוסך שכירות. אם תעשה את החישוב תגלה שנדל"ן היום הפך להיות ברמת הכדאיות - פחות כדאי מהשקעה בבורסה אבל יחסית להשקעה חסרת סיכון.

פורסם
פחות כדאי מהשקעה בבורסה אבל יחסית להשקעה חסרת סיכון.

גם אני אעיר הערה שאיננה קשורה לשרשור: אין דבר כזה השקעה חסרת סיכון.

בית - יכול לההרס בשריפה או רעידת אדמה, ערכו עלול לצנוח בשל ביקוש נמוך (איזור שהתדרדר במהלך השנים), או בגלל מלחמה איזורית.

ההבדל היחידי בין בית למניה הוא - שאת השינוי במחיר המניה אתה רואה מידי יום, בבית הרבה יותר קשה להבחין בשינויי המחיר.

פורסם

החלפת רכב בן שלוש מהווה מסירת מכונית חדשה וקבלת חדשה אחרת במקומה, במחיר כמעט כפול.

אמר והולך להחליף TSI בת פחות משנתיים....:-D

בקשר לדירה, אולי הקשר קצת מעורפל אבל רכישת בית ביישוב גרוע, משול לרכישת רכב מיצרן בעל מוניטין אמינות מפוקפק ,ביקוש נמוך ומחירון בריצפה (כלומר ירידת ערך גדולה צפוייה)

אייל, אני מאמין לך, אני פשוט חושב שהמסקנות של קצת שגויות. אני גם יכול להגיד לך, תבוא לרעננה ותראה אצלנו במשרדים הרבה T61 שעובדים מעולה ואף אחד לא מתלונן עליהם. התלונה היחידה אליהם זה שהם מכוערים.

אם נחזור לנושא, גם ללנובו וגם לטויוטה יש פאקים, זה לא אומר דבר על ארץ היצור וזה לא אומר דבר על החברה (ובמקרה של טויוטה שלקחו אחריות, זה רק אומר דברים טובים).

דברים אלה נכתבו באמצעות Mac Book Pro שהורכב בסין (כמו כל מוצרי אפל) ואני רוצה לראות מישהו אומר משהו רע על רמת הגימור שלו.

כנראה נפלתם על BATCH טוב, או שיותר סביר להניח שלנובו הסיקו מסקנות לגבי ליקויים שהתגלו ב BATCHים בשנים הראשונות של המוצר.

בקשר למוצרי אפל, עדיף שאני לא אגיד מה שאני חושב.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אמר והולך להחליף TSI בת פחות משנתיים....:-D

בקשר לדירה, אולי הקשר קצת מעורפל אבל רכישת בית ביישוב גרוע, משול לרכישת רכב מיצרן בעל מוניטין אמינות מפוקפק ,ביקוש נמוך ומחירון בריצפה (כלומר ירידת ערך גדולה צפוייה)

1. תתחדש ! מה קנית? (אפשר גם בה"פ)

2. לעניין הדירה ההשוואה לרכב היא בעייתית משהו.

• תוכן חדש...