Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות: CLK, סדרה 3, GTI, WRX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התפנה לי סכום נאה ובא לי להחליף את הרכב. אני מאוד מרוצה ונהנה מהפוקוס הידנית, אבל אני רוצה לעבור מאוטו מצויין ומהנה לאוטו שיגרום לי לרצות תמיד שהדרך תתארך ותמיד להעיף בו מבט נוסף כשאני נפרד ממנו בחניה.

בנוסף, סאונד המנוע הוא גם גורם חשוב וגם אמינות וזמינות חלפים.

זה יהיה רכב שני במשפחה, שייסע מרחק קטן כל יום בכביש מהיר וינוח בשבת (כי הרכב הראשון הוא מליסינג ואין לי זמן להתגרזן בכביש נס הרים).

אין לי תקציב מוגדר, אבל אלה ארבעת המועמדות (ואשמח לעוד הצעות, עד 160-180 אלף ש"ח):

CLK 2001-2002 הרבה יותר יפה מהדגם שהחליף אותו והדבר הכי קרוב כניראה ל SL שאי פעם יהיה לי (האמת ש SL מודל 2000 כבר נמכרת במחיר סביר, אבל אני מפחד מבעיית חלפים). אני זוכר שבעיתון הגה בחנו את ה 430CLK לקראת סוף חייה וכתבו שזו המכונית הטובה ביותר בה הם נהגו.

חסרונות:

1. שתי דלתות, כך שבהנחה שתוך שנה יהיה לנו ילד שני ובגיל שנתיים הוא ילך לגן, אז איאלץ להיפרד ממנה תוך שלוש שנים. עד אז אני חושב שאסתדר עם שתי דלתות, בהנחה שמקסימום אני לוקח ילד אחד לגן ומבטל כרית אוויר בצד הנוסע.

2. ניתן למצוא רק אוטומטיות.

3. כולן עברו הרבה ידיים.

סדרה 3 2002-2004 גם פה מדובר במכונית שהרבה יותר יפה מהדגם שהחליף אותה (שמאחור נראה כמו דייהו לנוס). הקופה של הדגם החדש היא כבר סיפור אחר, אבל עולה כבר סכומים מופרזים וגם צפוף.

יתרונות: 4 דלתות. חסרונות: ניתן למצוא רק אוטומטיות.

GTI 2005-2008 יתרונות: ניתן למצוא עם גיר ידני ו 5 דלתות. חסרונות: מכיר טוב את הגולף 1.6 ידנית ואני מאוד מקווה שה- GTI היא משהו אחר לגמרי.

WRX 2005-2008 יתרונות: ארבע דלתות, ידנית, צליל.

חסרונות: אני ממש לא אנצל אפילו שבריר מיכולותיה.

Guest ספורטמוטורי
פורסם

למה לא ללכת על שירוקו חדשה

דגם ה1.4TSI עם שני מגדשים,מגדש על ומגדש טורבו,160 כ"ס ו24.5 קג"מ,ומקרה שלך יש גם ידנית שעולה 171000 שקל על הכביש,חסכונית בדלק,יפה מאוד וספורטיבית.

פורסם

מה בנוגע לאלפא 159 2.2?

יתרונות:

• גיר ידני ששה הילוכים
  • ארבע דלתות (אם תתאמץ, אולי תוכל למצוא גם 5 דלתות)
  • עיצוב
  • צליל
  • התנהגות
  • יחסית לשאר הדגמים שהצעת, האלפא תהיה חדשה יותר

חסרונות:

• עדיין אין הרבה כאלה למכירה. למעשה, שתיים מתוך שלוש מה-159 המתפרסמות ביד2 הן בנפח 1.9 (ועוד אחת בנפח 3.2 שחורגת מהתקציב שלך).
  • ברגע שמתחילים עם אחת, לא רוצים שום דבר אחר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שתי שאלות:

1. האם הדגמים שציינת הם הפיינליסטים שלך ומכוניות אחרות לא באות בחשבון?

2. מה התקציב המשוער (אחרי הפרשת סכום ביטוח לא מבוטל למכוניות אלו וכן יישור קו שעשוי להידרש?)

במידה וארבעת אלו הן המתמודדות הסופיות, לטעמי ההתלבטות צריכה להיות בין סדרה 3 שיתרונותיה הנאה מנהיגה, שימושיות במידה ומדובר בסדאן ואיכות. חסרונותיה הם בעיקר עלויות אחזקה וחלפים יקרים.

לבין ה- GTI שקודם כל רחוקה כמרחק מזרח ממערב מה- 1.6, ודבר שני מספקת הנאה מנהיגה, שימושיות בתצורת 5 הדלתות (נפתרת "בעיית" הצאצא), איכותית, מאובזרת, תיבת ההילוכים הרובוטית (DSG) בהחלט מהווה תחליף ראוי לידנית כך שאל תפסול מועמדות אפשריות בשל כך, וכן בעלת צליל מרנין אוזניים.

בהצלחה

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

ישנן גם 330CI ידניות במחירי רצפז , בוקסטר ,אלפא GT או בררה שאני אישית לא מבין איך הן הגיעו למחירים האלו.

אני מקווה שאתה מבין שברגע שהלכת על מרצדס או במוו , מחירי הביטוח לבד יכולים להטריף אותך! ועוד לא דיברנו על חלפים.

ישנן גם המון חדשות מדהימות במחירים שציינת , מיאטה NC שלא תוריד לך את החיוך מהפרצוף(חסרון של 2 מקומות) ,מגאן 225 שירוקו,אוקטביה RS,גולף GTI-הפנינה שבהם זה 4 מקומות, מחירי ביטוח ואחזקה מאוד מאוד נמוכים ואחריות יצרן ל4 שנים הקרובות.

אני מציע שתתמקד במה שהכי חשוב לך - כי סאונד מול מקום לילדים או 5 כוכבי בטיחות לא עומדים זה מול זה...

מה עוד שאתה גם לא יכול להשוות בין פאן טהור אחד לשני כל עוד לא נסעת על כולם והתאהבת באחת...אתה כרגע על פוקוס ויכול להיות שתעלה על קליאו ספורט ותתאהב..8)

פורסם

לא חשבתי על רכב חדש, בגלל ירידת הערך הגדולה שתחריף בעקבות המיתון. אם הייתי נוסע קילומטרז' גבוה רכב חדש היה בא בחשבון, אבל כרגע אני לא מגרד אפילו את ה 8000 ק"מ בשנה.

אני יכול אפילו לקנות ב.מ.וו. חדשה במבצע של קמור לעורכי דין ורואי חשבון (160 אלף ל 118i ו 180 אלף ל 318i), אבל יש רק אוטומטיות וכאמור הפסד הערך גבוה (לפי המודעות ביד 2 כרגע, חלק מהמוכרים מצהירים כבר במודעה שהם רוצים הרבה מתחת למחירון) ואני מניח שלארבעה צילינדרים אין סאונד מהנה.

עוד לא ראיתי את השירוקו החדשה במציאות, אבל אחשוב על זה. גיר DSG לא בא בחשבון. אני מכיר היטב טיפטרוניקים, כולל את ה 7G טרוניק של מרצדס (230C 2007 שישה צילינדרים שנמצאת הרבה ברשותי, הצליל שלה דווקא מהנה, במפתיע) והיא לא גורמת לי לרצון להחליף הילוכים ידנית. לפני שחובבי פולקסווגן יתנפלו עלי, אני מודה שלא יצא לי לנהוג ב DSG, דבר שאני בהחלט צריך לעשות כדי להביע דעה, אבל עם יד על הלב, כמה אתם באמת מחליפים הילוכים ידנית?

ידנית אצלי זה אומר קורדינציה של יד ימין, רגל שמאל ואוזן, עם תחושה של גלגלי שיניים משתלבים.

במרצדס וב.מ.וו. אתפשר על אוטומטית, כי זה מה שיש בישראל.

אני אבדוק גם את ה 159 שאותה אני מכיר היטב כי שכרתי כזו באירופה (ולאכזבתי הייתה דיזל, כך שכל הפאן מהצליל לא היה).

מכוניות הספורט הטהורות לא באות בחשבון, כי בכל זאת יש ילד. הייתה לי כבר מיאטה 5 שנים, כמו שכתבתי אני לא הולך להתגרזן בכביש נס הרים וגם כבר אין לי את האנרגיות לדאוג להחנות כל הזמן במקום גלוי מהפחד שיחתכו לי את הגג. בנוסף, נסיעה עם גג פתוח לעבודה היא כבר מנקרת עיניים בצורה מוגזמת.

ברור שבטיחות ברכב שמסיע את הילד היא מעל הכל ולכן כרגע הוא מוסע רק בפוקוס החדשה (במושב בטיחות שהומלץ בפורום ע"י ארנון, במושב האחורי האמצעי). אם הוא ייסע ברכב אחר, אז זה יהיה רק לגן בבוקר, למרחק קצר בתוך העיר.

פורסם

אני לא חושב שירידת הערך של רכב חדש ב-180 אלף תהיה גדולה משמעותית מירידת ערך של רכב אחר ששווה במחירון 180 אלף. יהיו הבדלים ככל הנראה (מעבר להבדלים הנוגעים לסחירות, תוצר והאהבה/שנאה של לוי יצחק לדגם הספציפי) אך אני לא חושב שהם יהיו משמעותיים עד כדי כך (נובעים בעיקר ממידת השכיחות של הרכב המשומש, מרמת היוקרה שלו שמשפיעה על סחירותו כמשומש ולמצבו מבחינת תאונות, ידיים, ק"מ וכולי, לעומת מידת ההנחה על הרכב החדש, השכיחות שלו ומידת השתפרות המצב הכלכלי העולמי...). אני כן חושב שרכב חדש יאפשר לך שקט נפשי רב יותר מבחינת אחריות וזה יכול לאזן גם את ירידת הערך.

ב.מ.וו חדשה - לא שווה (וממתי עושים מבצעים לעורכי דין ורואי חשבון? יש גם מבצעים מיוחדים לכתבי רכב? :wink: )

אם אתה לא מחפש רכב סופר-ספורטיבי אלא משהו זריז, אוחז ויפה עם צליל נעים, יש סיכוי ששירוקו תתאים לך, או גולף GTI משומשת, או אלפא מיטו או 159 (תלוי מה חשוב לך יותר). ב.מ.וו או מרצדס ישנות, עד כמה שאני יודע שאתה אוהב אותן, יהיו יקרות משמעותית לאחזקה וכמו שאמרת - אתה מעדיף ידני.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

איך עשית את החיבור בין CLK STI ו 318....לא ברור לי.

כמו כן מצד אחד אתה אומר שלא תתגרזן בנס הרים אבל שוקל STI ?

עד כמה שידוע לי ישנן גם שירוקו ידניות.

המגאן וה RS ייתנו לך בדיוק את מה שאתה מבקש וצריך עם שקט נפשי לאורך זמן.

כמו כן אני אישית לא הייתי חושב פעמיים ולוקח את הM3 הצהובה שמתפרסמת ביד 2 - תקבל הכל מהכל ולא תצטרך למכור אף פעם...

בכל הרשימה שנתנו לך ישנן כמה טהורות גזע וכמה קצת יותר שואו ודאווין - כמו שאמרתי תצטרך להחליט מה הכי חשוב לך.

אל תשכח שסאונד ניתן להחליף בכל רגע נתון(אגזוז וראם אייר).

נ.ב : אני לא יודע כמה אריק רוצה על ה350Z שלו אבל שווה לבדוק...8)

Guest ספורטמוטורי
פורסם
אני לא חושב שירידת הערך של רכב חדש ב-180 אלף תהיה גדולה משמעותית מירידת ערך של רכב אחר ששווה במחירון 180 אלף. יהיו הבדלים ככל הנראה (מעבר להבדלים הנוגעים לסחירות, תוצר והאהבה/שנאה של לוי יצחק לדגם הספציפי) אך אני לא חושב שהם יהיו משמעותיים עד כדי כך (נובעים בעיקר ממידת השכיחות של הרכב המשומש, מרמת היוקרה שלו שמשפיעה על סחירותו כמשומש ולמצבו מבחינת תאונות, ידיים, ק"מ וכולי, לעומת מידת ההנחה על הרכב החדש, השכיחות שלו ומידת השתפרות המצב הכלכלי העולמי...). אני כן חושב שרכב חדש יאפשר לך שקט נפשי רב יותר מבחינת אחריות וזה יכול לאזן גם את ירידת הערך.

ב.מ.וו חדשה - לא שווה (וממתי עושים מבצעים לעורכי דין ורואי חשבון? יש גם מבצעים מיוחדים לכתבי רכב? :wink: )

אם אתה לא מחפש רכב סופר-ספורטיבי אלא משהו זריז, אוחז ויפה עם צליל נעים, יש סיכוי ששירוקו תתאים לך, או גולף GTI משומשת, או אלפא מיטו או 159 (תלוי מה חשוב לך יותר). ב.מ.וו או מרצדס ישנות, עד כמה שאני יודע שאתה אוהב אותן, יהיו יקרות משמעותית לאחזקה וכמו שאמרת - אתה מעדיף ידני.

רוני

תן לי רק להבין מה זה אוטו סופר ספורט בשבילך,ובכן, כולם יודעים וגם הקונה יודע שהוא לא מקבל 911 GT3 חדשה,אלא שירוקו שהיא מכונית יציבה וחזקה עם היגוי מדויק ומתקשר אולי פחות ממכוניות אחרות אבל מתקשר,והיא ממש לא קרובה לנסיעה באוטו משפחתי או מנהלתי אלא יותר קרובה לנסיעה באוטו ספורט,הגה לא מתקשר זה לא מעניין אותי,וזה לא אומר שהאוטו לא ספורטיבי כי גם לS2000 אין הגה מתקשר והוא חשמלי והאוטו ספורטיבי,אפילו ספורטיבי מאוד,אז יש הרבה מכוניות ספורטיביות שמתאמינות לבחור אם זה חדש או משומש,משירוקו לS2000 לטייפR, אודי S3,גולף GTI,ליאון FR או קופרה,SLK,פורשה בוקסטר,טויוטה MR2,מאזדה MX5,אלפא 147 GTA הלוואי ותמצא אחת,ועוד ועוד.....

נ.ב. מבצע הביימרים נכון שזה מוזר אבל זה נכון,היתה פרסומת על זה באתר מגזין אוטו

פורסם

ספורטמוטורי - לא כ"כ הבנתי מה רצית להגיד. הכוונה שלי הייתה רק לנסות ולכוון לסוג המכוניות שאיתן היה רוצה, סיווגתי את זה כמשהו שהוא לא "סופר-ספורט" וקיוויתי שזה יהיה מובן. אם זה לא, אז הכוונה פשוטה - הוא מחפש משהו עם ניחוח ספורטיבי, אבל לא קיצוני מדי. למשל - STI - לא, שירוקו - כן. ולא הבנתי את הקשר להגה מתקשר או לא מתקשר...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא כל מכונית חזקה היא מכונית ספורטיבית.

ה-CLK היא לא והבררה ממש, אבל ממש לא. (אגב, ה-S2000 ממש כן וההגה שלה, למרות היותו חשמלי מצליח לתקשר טוב יותר מרוב ההגאים ה"סטנדרטיים). ואגב הגה - זהו אחד הדברים החשובים ביותר במכונית בעלת יומרות ספורטיביות. זוהי הסיבה שגולף GTI לעולם תהיה ספורטיבית יותר מ-S3 מקופרה ומ-FR. וזוהיא בדיוק הסיבה שמיאטה חלשה נחשבת לאייקון ספורטיבי יותר מ-SLK ו-147 GTA נחשבת (יחד עם הבררה) לאחת הסיבות שאלפא ספורטיבית אפשר לראות היום בעיקר בערוץ ההיסטוריה. אין מכונית ספורטיבית בלי הגה מתקשר. 

בכלל הצלחת לבחור בשלוש מכוניות שמייצגות, כל אחת בדרכה, נישות שונות, עונות על צרכים שונים ובכלל לא מתחרות אחת בשניה.

אגב שני מקומות, אני מסיע זה ארבע שנים את הבן שלי לגן (והיום גם לבית הספר) עם מכונית דו מושבית.

לא רוצה לנקר עיניים? קח מיאטה ולא מרצדס. אגב מיאטה - מכונית מדהימה, מהנה, קלה לשליטה וספורטיבית (רגע, את זה אתה בעצם יודע...).

לסדרה 3 יש פוטנציאל אבל במקרה הזה רק תיבה ידנית משודכת למנוע 6 צילינדרים בטור תצליח להוציא מהמכונית את הפוטנציאל. בהצלחה במציאת השידוך הנ"ל.

רוצה מכונית עם תיבת הילוכים מושלמת? לך על ה-DSG של פולקסוואגן. לא תמצא תיבה (כולל ידנית, כולל זו הנפלאה של ה-S2000) טובה ממנה - ואת זה אומר לך מישהו שנוסע על BMW, לא משוחד של פולקסוואגן.

לא חורץ צמיגים בנס הרים ובסדום ערד? עזוב את הנינג'ות. נכון יש להם צליל נפלא אבל החיים איתם אינם כה פשוטים (או נוחים).

שירוקו היא מכונית יפהפיה ומנוע ה-1.4 TSI קל המשקל שלה מרמז על פוטנציאל הנאה גבוה (לא יודע, לא נסעתי). גם המחיר לא בשמיים. אבל ניתן להשיג אותה רק בשתי דלתות...

אז איפה היינו, מכונית ספורטיבית, בעלת גיר מהנה, הרבה דלתות ומקום לדחוף את העגלה - במקרה שלך התשובה ככל הנראה גולף GTI.

פורסם

גם אני הייתי ממליץ על GTI, ובמקרה שלך ידנית. נדמה לי שראיתי ביד 2.

יש לי כיום TSI DSG, ובלי קשר להיותה מוצלחת, אני מאוד מתחבר לתיאור שלך את הנהיגה בתיבה ידנית. ה- DSG מצוינת, אבל החוויה היא של רכב אוטומט ולא ידני.

אני חייב להודות שבתחילה מאוד התלהבתי מהשירוקו, אבל בזמן האחרון, אני לא יודע למה, יש תחושה שכולם מדברים עליה ולכולם (טוב לא ממש כולם) יש אותה, או שיש לחבר שלהם או לשכן שלהם, ואע"פ שזו רק תחושה, זה קצת מעצבן אותי אישית. בנוסף, הישיבה בה מאוד נמוכה ולא פשוט בכלל להכניס את הילד מאחורה, יש לנו ילד בן שנה וחצי כך שגם אצלי זה היה שיקול, בגלל ה- 3 דלתות. הראות לאחור גם מאוד מוגבלת. לפני שבועיים ממש חשבתי ללכת ולקנות, אבל היום, פרקטית, אם היה לי את הסכום שאתה מדבר עליו פנוי, כנראה הייתי הולך על משהו אחר כרכב שני.

אני רוצה להציע לך להזמין נסיעת מבחן בלאון FR. לא תתחרט, והיא פחות או יותר בתקציב שלך. תקבל פונקציונאליות, כסאות טובים, רכב שיושב טוב על הכביש, ומנוע עם רעש חמוד ביותר, שמאיץ כמו ה- GTI עם עוד מקום לשיפורים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בחצי מתקציבך אתה יכול לרכוש לך אלפא 156 2005 ידנית,חב' עור וכל הפינוקים,2.0 ליטר שתספק הרבה הנאה,ניתן לנסוע בה גם רגוע ובתוך העיר ללא כאבי גב.

4 דל',אך בעלת מראה של 2,באמת יפייפיה.

ואת רוב ירידת הערך הנוראית שלהן היא כבר ספגה.

אם תרצה להקצין דובר על 156GTAסטיישן בשנתון נמוך יותר שמוצעת למכירה.

פורסם

בהשלמה לממליץ שמעלי - אלפא GT משנת 2006 תכנס יופי לתקציב, עם מנוע נהדר, סאונד שלא מהעולם הזה ומראה של מיליון דולר (לדעתי יפה לא פחות מהבררה!)

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תוכן חדש...