Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

בשבת הקרובה אני הולך לשנות את התצורה בה הסאב שלי עבד עד עכשיו.

עד עכשיו הוא היה בתיבה של 42 ליטר, פורט מעפן (אני מאמין שהתכנון היה "הום-מייד-מעפן").

מכיון שהסאב הוא FREE AIR TYPE החלטתי לבנות את תא המטען של האוטו בשבילו (וגם לפנות לי את תא המטען מתיבה ששוקלת איזה 20-25 קילו....).

מה שהולך להיות הוא כזה, המדף העליון נבנה מחדש מ-MDF (שוכב כבר חודש אצלי בבית וטרם הורכב) בעודי של 2ס"מ.

התמוכות של המדף משני הצדדים והמדף יצופו בבד אקוסטי מלמעלה.

את הבידוד הפנימי של המדף (התחתית שלו) מהיה מרופדת בצמר סלעים, וכל הבאגז' עצמו יקבל בידוד אקוסטי של 10 ס"מ לדפנות.

הנפח של הבגאז' ללא הבידוד הוא בסביבות ה120 ליטר (הערכה גסה)

אני מאמין שלאחר הבידוד והחסרת נפח של מגברים וצ'ינג'ר ישארו כ-80 ליטר נפח בגאז'.

לצערי לא הצלחתי לעבוד עם התכנה שהועלתה פה לחישוב נפח תיבה ו\או פורט ואני צריך עזרה בתכנון הפורט.

הפורט יהיה על המדף העליון, כלומר ליד הסאב. ואני צריך עזרה להגדירו (קוטר \ אורך) כדי לקבל את הביצועים הטובים ביותר כשהמטרה היא 80 SPL ו20 SQ.

אשמח להצעות מעניינות ממי שמבין בנושא או בעל נסיון...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

מצד אחד אתה אומר שאתה רןצה לשים לו תיבה גדולה שיהיה פרי אייר ומצד שני אתה רוצה לעשות פורט, תחליט. אתה עושה פורט אז הוא נמצא בתיבה פתוחה.

כל הצמר סלעים מיותר ולא יתן דבר. אתה צריך לקבע את המדף האחורי טוב ושתהיה אטימות טובה.

מעבר לכך אם תמצא את נתוני הT/S של הסאב אוכל לעזור לך לתכנן תיבה.

פורסם

אם אכן הנפח שהסאב יראה יהיה בסופו של דבר 80 ליטר, הייתי שם פורט בקוטר של 10 ס"מ ואורך של 13 ס"מ שיכוון את ההענות ל38HZ. אם אתה רוצה פורט צר יותר אז אפשר קוטר 8 ואורך 7ס"מ.

בכל אופן אין לצפות להרבה מהסאב הזה מבחינת עוצמה כי אין לו נתונים מזהירים.

פורסם

אם זה FREE AIR אלתשים פורט !!!

דבר שני באיזה רכב מדובר ? כי רוב התאי מיטען בטח יותר גדולים מ 250 ליטר..ולא 120

וגם אם מדדת 120 אז מגברים וצינג'ר ואפילו קניות מהמכולת זה לא 40 ליטר

חוצמזה צמר סלעים לא ייתן לך כלום רק תוודא שהפלטה שאתה מרכיב עליה את המגש היא יציבה ותאטום כמה שיותר את תא המיטען

אם יש מעבר בין תא הימטען לפנים הרכב דרך המושבים האחוריים אז שים שם גם פלטה ותאטום עם חומר אטימה ולא עם צמר סלעים שלא שייך ביכלל לבניה שלך

ולא היבנתי מה הקשר לבד אקוסטי על הפלטה שעליה יושב הסאב ? הרי אין לזה שום משמעות גם אם תשים שטיח פרסי עליו או אם תשים פרוות נמר עירקי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

GSI, ניסית לראות איך הסאב מתנהג בתוכנה לתכנון תיבות?

אם רשום פרי אייר זה לא אומר שאי אפשר לשים פורט זה רק אומר שהסאב יעבוד טוב יותר בתיבות גדולות.

בקשר לנפח נטו שישאר לו גם לי זה נשמע מוגזם אבל מכך שאמר שהוא רוצה לעשות בידוד אקוסטי של 10 ס"מ מהדפנות הבנתי שהוא רוצו לשים שם פלטות MDF ובכך להקטין את הנפח, יכול להיות שטעיתי (רון תבהיר את העניין :) )

פורסם

זה רעיון טוב לשים לרכב עוד 100 קילו MDF....

ובטח בישביל סאב קרקשה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...