Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת גולף MK5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש גולף דור 5 שנתונים 2005-2006 ורציתי לקבל קצת פרטים:

1. מה ההבדל בין רמות האיבזור trendline/comfortline/generation בדגם הנ"ל?

2. האם מנועי ה-FSI חייבים תידלוק אוקטן 98? האם תדלוק 95 יגרום נזק למנוע FSI? האם יש ירידה בביצועים או בצריכת הדלק?

3. האם הרכב אמין? בעיות מוכרות שיש לחפש?

4. מה צריכת הדלק הממוצעת של מנועי הבנזין השונים 1.6/1.6FSI/2.0FSI בדגם הנ"ל?

5. כמו כן אשמח לקבל חוות דעת כללית של בעלי גולף דור 5.

בתודה מראש,

מיכאל

Guest ספורטמוטורי
פורסם

לא היה לי גולף כזאת אין לי מושג איך האוטו.

בקשר לרמות הגימור: עדיף שתחפש באינטרנט תוכל למצוא מה ההבדל.

טרינדליין הוא הכי פשוט.

מה שאנ כןי יכול לעזור זה רק קשור במנוע ה2.0FSI.

דבר ראשון מנוע 150כ"ס חזק מומנט מצויין,בקיצור מנוע מדהים ומהנה מאוד.

תדלוק,דבר ראשון לא חייב אוקטן 98 אפשר 95,אפילו כתוב לך בספר של האוטו וגם כשאתה מתדלק תוכל לראות שעל הדלת הקטנה מאחור כתוב לך 98/95, דלק 98 מומלץ כדי לקבל את מלוא הכח של המנוע,אני פעם תדלקתי 98 אוקטן פשוט לא האמנתי איך האוטו הפך להיות הרבה יותר חזק,אפילו כתוב בספר שמומלץ 98 אך אתה יכול לתדלק 95 כדי לחסוך בדלק,האוטו יהיה טיפה יותר חלש אך זה נורמלי ולא עושה שום נזק למנוע,אתה פשוט לא תקבל את כל הכל של המנוע,אך לי הספיק גם עם 95 מכיוון שאני לא הולך להתחרות עם האוטו,רק שתדע שעם 95 האוטו גם חזק מאוד אבל בכלל לא כמו 98,וזה מורגש.

צריכת דלק עירונית בין 8.5 - 9.5 ק"מ לליטר,תלוי איך אתה נוסע,אני בחיפה עם כל העליות שיש בה מגיע ל8.5 ק"מ לליטר בתוך העיר נסיעה עם קצת לחיצות פה ושם.

צריכת דלק בינערונית בין 15 - 16 ק"מ לליטר.

הנסיעות שלי הם בכבישים עירוניים,כל 410 - 420 ק"מ אני מתדלק ב235 שקל+- על אותו מיכל דלק,וזה קורה אחרי שהמחשב אומר לי לגשת לתחנה לתדלק,(ובספר של הרכב כתוב,ברגע שהמחשב אומר לך תיגש לתחנת דלק זה אומר שנשארו לך 7 ליטרים)

מקווה שעזרתי במשהו.

בהצלחה.

פורסם
שלום לכולם,

אני מחפש גולף דור 5 שנתונים 2005-2006 ורציתי לקבל קצת פרטים:

1. מה ההבדל בין רמות האיבזור trendline/comfortline/generation בדגם הנ"ל?

2. האם מנועי ה-FSI חייבים תידלוק אוקטן 98? האם תדלוק 95 יגרום נזק למנוע FSI? האם יש ירידה בביצועים או בצריכת הדלק?

3. האם הרכב אמין? בעיות מוכרות שיש לחפש?

4. מה צריכת הדלק הממוצעת של מנועי הבנזין השונים 1.6/1.6FSI/2.0FSI בדגם הנ"ל?

5. כמו כן אשמח לקבל חוות דעת כללית של בעלי גולף דור 5.

בתודה מראש,

מיכאל

ברשותיי גולף דור 5 שנת 2006 מנוע 1.6L FSI בעל 115 כוחות סוס גרמניים.

1. רכב מצויין ללא בעיות או תקלות עד היום. הרכב מאוד נוח ובעל אחיזת כביש מצויינת ומצוייד במערכת ASR+EDL ברמת הגימור הבסיסית, ברמת גימור קומפורטליין כזכור לי יש ESP.

2. מומלץ למלא דלק באוקטן 98 (המלצת הייצרן). ניתן למלא דלק באוקטן 95 אבל הביצועים של הרכב ירדו ולצערי מחשב ניהול מנוע לא מסוגל להתמודד עם אוקטן 95 בהצלחה והמנוע מצלצל.

3. רמת גימור טרדליין היא רמת גימור בסיסית

4. מצורף פרוספקט רישמי שפורסם בחו"ל עם כול הנתונים ורמות הגימור השונות (בארץ הרכב שווק כמעט עם אותם אביזרים)

Golf Brochure July.pdf

איזה כייף לי :)

Guest ספורטמוטורי
פורסם

מנוע מצלצל ? :?

אני ממש לא יודע על מה אתה מדבר,אולי אני חירש אבל אני לא שמעתי שום הבדל בין 95 ו98,חוץ מזה שהאוטו יותר חזק,המנוע עדיין שקט וחלק.

פורסם

מרק10 תודה על התגובה, יש לי עוד 2 שאלות.

1. מה תצרוכת הדלק של הגולף שלך?

2. מהי עלות הטיפולים הממוצעת לשנה?

תודה מראש,

מיכאל

פורסם

90 אחוז מהנסיעות שלי הם בעיר ותצרוכת הדלק שנמדדה היא בסביבות 9-10 קילומטר לליטר ללא הפעלת מזגן.

את הטיפולים אני מבצע לבד לכן אוכל לומר לך רק את מחיר החלפים.

1. גלון שמן מנוע 5W40 סינטטי מלא של חברת מוביל בסביבות 120-140 שקל (תלוי היכן אתה רוכש).

2. מסנן שמן מקורי 75 שקל

3. מסנן אוויר מקורי 155 שקל

4. מסנן דלק 65 שקלים של חברת MANN=מקורי

5. רפידות קידמיות בסביבות 300 שקלים

6. נוזל קירור G12 PLUS ליטר וחצי עולה בסביבות 45 שקלים

7. נוזל בלמים מקורי בסביבות 105 שקלים עבור 5 מיכלים של 250 מיליליטר.

הרכב מצוייד בשרשרת תיזמון לכן אין צורך להחליפה.

בסה"כ עלות הטיפולים השגרתית כול 15K לא יקרה.

פורסם
מנוע מצלצל ? :?

אני ממש לא יודע על מה אתה מדבר,אולי אני חירש אבל אני לא שמעתי שום הבדל בין 95 ו98,חוץ מזה שהאוטו יותר חזק,המנוע עדיין שקט וחלק.

אל תשווה בין מנוע 2.0L FSI שהיה לך לבין מנוע 1.6L FSI !

מערכת ניהול הזרקה שונות וגם יחס הדחיסה של מנוע 1.6L יותר גבוה 1:12 לעומת 1:11.5 מה שהופך אותו ליותר רגיש למספר האוקטן.

Guest ספורטמוטורי
פורסם
אל תשווה בין מנוע 2.0L FSI שהיה לך לבין מנוע 1.6L FSI !

מערכת ניהול הזרקה שונות וגם יחס הדחיסה של מנוע 1.6L יותר גבוה 1:12 לעומת 1:11.5 מה שהופך אותו ליותר רגיש למספר האוקטן.

בגלל זה אני אמרתי שיש לי נסיון עם מנוע ה2.0FSI,כי הוא גם שאל בקשר למנוע הזה.

בקיצור לבחור ששואל,מנוע ה2.0FSI, אין בעיה לתדלק 95 מנסיון, וגם מההוראות שמקבלים בספר הרכב,וכתוב שם שאין בעיה אך אתה תקבל טיפה פחות כח,ואפילו אם פעם תתדלק 98 ופעם 95 זה בסדר,כי אתמול שאלתי במוסך החברה אמרו לי שזה לא משנה,המחשב יודע לסתדר לבד אם זה 95 או 98.

רק שתדע,מנוע ה2.0FSI זה חגורת טיימינג רגילה ולא שרשרת כמו ה1.6FSI.

בהצלחה

פורסם

מרק10 וספורטמוטורי תודה רבה על התגובות.

מרק10 שמתי לב היום תוך כדי שיטוט בפורום שגם לך הייתה היתלבטות בין המנועים, למה בחרת דווקא ב 1.6FSI?

האם ניסית גם את 1.6 הרגיל?

שחיפשת גולף חן פרחי העלה טענה שבעיתונות הגרמנית דווקא הגירסה הרגילה יותר מומלצת יצא לך להפריך\לאושש את הטענה שלהם?

האם לעוד מישהו יש ניסיון עם המנוע 1.6 הרגיל של הגולף דור 5 עם גיר אוטומטי (טיפטרוניק 6 הילוכים)? על גולף דור 4? צריכת דלק? ביצועים?

תודה מראש,

מיכאל

פורסם

יש לנו בבית 1.6 FSI נהגתי גם על 1.6 רגיל.המנוע אכן מצלצל לפעמים על 95 זה קורה רק לפעמים כאשר נמצא על טורים נמוכים במאמץ.צריכת דלק על 98 טובה יותר אבל לא בהפרש שמצדיק הפרש מחירים בין 8 ל 5. הFSI סוחב קצת טוב יותר במיוחד בטורים גבוהים וגם רועש יותר. לדעתי זה שאלה של תמורה באותו מחיר הייתי לוקח FSI אבל לדעתי זה לא שווה תוספת מחיר משמעותית.

2.0 לעומת זאת כבר סיפור אחר לגמרי הרכב הרבה יותר חזק בכל מצב.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
מרק10 וספורטמוטורי תודה רבה על התגובות.

מרק10 שמתי לב היום תוך כדי שיטוט בפורום שגם לך הייתה היתלבטות בין המנועים, למה בחרת דווקא ב 1.6FSI?

האם ניסית גם את 1.6 הרגיל?

שחיפשת גולף חן פרחי העלה טענה שבעיתונות הגרמנית דווקא הגירסה הרגילה יותר מומלצת יצא לך להפריך\לאושש את הטענה שלהם?

האם לעוד מישהו יש ניסיון עם המנוע 1.6 הרגיל של הגולף דור 5 עם גיר אוטומטי (טיפטרוניק 6 הילוכים)? על גולף דור 4? צריכת דלק? ביצועים?

תודה מראש,

מיכאל

מנוע 1.6FSI הינו מנוע מתקדם יותר וגם בעל הספק של 115 כ"ס לעומת מנוע 1.6L שהינו רק בעל 102 כ"ס.

אכן המנוע מעט רועש לעומת מנוע 1.6L המיושן אבל זה לא ממש מטריד.

עד גיל 40 נהגתי רק על רכבים עם תיבה ידנית והפעם החלטתי לרכוש רכב עם תיבה אוטומטית (שגם יותר קל למכור).

כאשר מכרתי את הגולף דור 4 95 אחוז מהמתקשרים וויתרו על הרכב שהיה במצב מצויין עם 50K רק בגלל שהיתה לו תיבה ידנית.

Guest ספורטמוטורי
פורסם
למלא 95 כשצריך 98 זה כמו עישון, אפשר, אבל לא בריא.

קופסת סיגריות כתוב עליה שהיא מזיקה לבריאות.

אך בחוברת הרכב כתוב שדלק 95 לא מזיק,אז אתה אומר שאודי מטעים את הקוחות שלהם!!!!!:?:

• תוכן חדש...