Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בהשראת הגיגי הנשיא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אחת לתקופה שבה ועולה השאלה הנצחית בפורומי הרכב הישראלים לגבי תרבות הנהיגה הישראלית.יותר נכון האם קיימת כלל.

והנה מצאתי אולי חלק מהתשובה,בפרספקטיבה רחבה וכחלק מהמכלול התרבותי הישראלי.

שימו לב לדבריה של שירה ברויאר מ"הארץ":

.."שוב אותו נושא שמטריד רבים. בארץ חסר קוד לבוש בעבודה, בדיוק כמו שחסר קוד התנהגות בכביש. אנחנו לא חיים על רצף של תרבות מקומית מושרשת שיש בה קודים. תרבות החיים שלנו לא כוללת קודים של נימוס, צורת לבוש, אכילה מסודרת, זמן פנוי לבילוי או מנוחה וכו'. זה מצער, אבל שמעתי גם דעות של אנשים שחיו בחו"ל שטענו שהדבר שהופך את הארץ לכיפית, הוא שאין שום קודים. ההקפדה על מראה שמשדר רצינות לא נטמעת פה בגלל שאין "דיסטנס" בין אנשים. כולם מכירים את כולם, אין תודעת שירות, אין פורמליות ולכן אין ביטוי לכל אלה בצורת הלבוש. עד כמה שזה לא מאפשר כאן חיים אלגנטיים, מצד שני, זה מאפשר שחרור מהמחויבות החברתית-ייצוגית שנהוגה במקומות מסודרים יותר בעולם"...

לדעתי המאמר רוח הדברים של המאמר המצורף הם החלק הקטן של הבעיה הגדולה שנקראת "תרבות נהיגה".

הגורם העיקרי להתנהגות כביש כמו שהיא בישראל הוא: "לחץ".

לחץ של מערכות השולטות בחיינו שלעיתים אין להם אח ורע בעולם המערבי (שממנו אנחנו רוצים לקחת דוגמא בד"כ).

מה זה לחץ?

לחץ של זמן להגיע מהר למקום העבודה, ולהיות כל כך מוטרד מזה שאתה לא לא נינוח ורגוע ובהמשך לכך גם לא מסתכל במראות.

לחץ של הפקקים - שמרכז את המחשבה על התירוץ לבוס על איחור נוסף ולא על קריאת הכביש.

לחץ כספי- שמופעל על אמא שמנסה לטוס לגן של הילד כדי להספיק לקחת אותו עד 16:00 , כי כל איחור מחושב לפי שעת בייבי-סיטר (אם תחשבו לפי 20 יום בחודש, שעה של בייבי סיטר שעולה 20 ש"ח תגיעו לחיוב גדול מאוד על האיחורים לגן)

אנחנו מדינה לחוצה מאוד וההשפעה היא ישירה על ההתנהגות בכביש.

הרבה אנשים היו רוצים מאוד לשמור על הקודים הנורמליים של כל חברה, אבל אין לציבור אפשרות לעמוד בקודים האלו.

הנהג הופך להיות אדם נינוח רגוע ושלו ברגע שהוא נכנס לאוטו? היינו מאוד רוצים שזה יהיה כך, אבל זו דרישה שאינה עומדת במבחן המציאות בעליל.

אי עמידה בקודים היא התוצאה, הלחץ הוא הסיבה.

"ברחל ביתך, זה נכון שיש לך רק בנים?"

פורסם

* הישראלים מעדיפים חו"ל.

* תיירים מעדיפים כאן.

פתרון:

ישראלים יתחלפו עם התיירים במקומות.

עכשיו השאלה היא- מה היעד המועדף ע"י אופנוענים :)

אני אישית מביא את הניוזינלנדים לכאן והולך לגדל כבשים שם :biggrin2:

למישהו יש העדפות אחרות?

"Hello, my name is Inigo Montoya. You killed my father. Prepare to die."

פורסם

ג'אנגו קוד לבוש זה מה שחסר לך בחיים?

מדינה המדכאת כבר למעלה מ30 שנה אוכלוסייה של 4 מליון איש, דיכוי אלים, ברוטאלי, מדינה המונעת מאנשים להגיע לבתי חולים, מאנשים לעבד את אדמתם מבני משפחה לפגוש אחד את השני. מדינה האוסרת ללא אישום וללא משפט אנשים למשך שנים (שום דבר אישי כנגדך ג'אנגו) מדינה בה בשם הביטחון מוסרים עדויות שקר בפני בתי משפט במטרה להשיג הרשעה ומה שחשוב לך זו תודעת השירות?

האנשים אותם אתה פוגש על הכביש הם אותם אלו אשר למדו בצבא כי מותר (או אולי מצפים) לירות באנשים סתם כי עברו ליד הכוונת שלך, דובר צה"ל ידאג אח"כ לסיפור כיסוי מתאים, כאשר כל בן 18 שלישי הופך לקלגס, האנשים אותם אתה פוגש על הכביש הם החברים של היורה ממסחה, של החברים שלו ושל המפקדים שלו. מהאנשים הללו אתה מצפה להתחשבות בכביש? לקוד התנהגות? הרי הקוד היחיד השלט הוא שהכול הפקר, הכול מותר ומי שיותר אלים יותר גבר. זה הקוד אותו מטמיעה החברה הישראלית כבר 35 שנה וזו הבחירה של החברה הישראלית.

שמאלני מסריח, זו בטח המחשבה הכי נפוצה שעברה בראש למי שקרא את הקטע לעיל, אז אני אתן לכם גם קצת שמאלנות אחרת כזו שלא קשורה לשאלת הכיבוש (ועוד איך קשורה אבל זה סיפור אחר).

חברה שהצליחה תוך פחות מ20 שנה לפרק את כל מנגנוני הסולידאריות שהיו מהמתקדמים בעולם (לפחות בעולם שממערב לפראג) חברה תחרותית עד אימה, חברה הרומסת את החלשים בתוכה, חברה המאמינה בדרווניזים אלים בו החזק לוקח הכול. חברה המפרקת את כל מנגנוני ההגנה שלה. חברה המפקירה את החלשים לגורלם ומשעבדת את הנותרים למרותם של בעלי הון מעטים. חברה בה אנשי השררה הם פיונים של הכסף הגדול חברה בה הכלל הנוהג הוא תפוס ככל יכולתך "וכל דאלים גבר" ואתה מודאג מאכילה מסודרת בפה סגור?

ההתנהגות על הכביש היא חלק מאופי של החברה הישראלית, אלימה, דורסנית, תוקפנית, אכזרית וחסרת רחמים, זה אנחנו, זה מה שנשקף מהראי.

עד כאן פוליטיקה

הסקוטר שלא הצליח להבליג

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

מדינה המדכאת כבר למעלה מ30 שנה אוכלוסייה של 4 מליון איש, דיכוי אלים, ברוטאלי, מדינה המונעת מאנשים להגיע לבתי חולים, מאנשים לעבד את אדמתם מבני משפחה לפגוש אחד את השני. מדינה האוסרת ללא אישום וללא משפט אנשים למשך שנים (שום דבר אישי כנגדך ג'אנגו) מדינה בה בשם הביטחון מוסרים עדויות שקר בפני בתי משפט במטרה להשיג הרשעה ומה שחשוב לך זו תודעת השירות?

האנשים אותם אתה פוגש על הכביש הם אותם אלו אשר למדו בצבא כי מותר (או אולי מצפים) לירות באנשים סתם כי עברו ליד הכוונת שלך, דובר צה"ל ידאג אח"כ לסיפור כיסוי מתאים, כאשר כל בן 18 שלישי הופך לקלגס, האנשים אותם אתה פוגש על הכביש הם החברים של היורה ממסחה, של החברים שלו ושל המפקדים שלו. מהאנשים הללו אתה מצפה להתחשבות בכביש? לקוד התנהגות? הרי הקוד היחיד השלט הוא שהכול הפקר, הכול מותר ומי שיותר אלים יותר גבר. זה הקוד אותו מטמיעה החברה הישראלית כבר 35 שנה וזו הבחירה של החברה הישראלית.

שמאלני מסריח, זו בטח המחשבה הכי נפוצה שעברה בראש למי שקרא את הקטע לעיל, אז אני אתן לכם גם קצת שמאלנות אחרת כזו שלא קשורה לשאלת הכיבוש (ועוד איך קשורה אבל זה סיפור אחר).

חברה שהצליחה תוך פחות מ20 שנה לפרק את כל מנגנוני הסולידאריות שהיו מהמתקדמים בעולם (לפחות בעולם שממערב לפראג) חברה תחרותית עד אימה, חברה הרומסת את החלשים בתוכה, חברה המאמינה בדרווניזים אלים בו החזק לוקח הכול. חברה המפרקת את כל מנגנוני ההגנה שלה. חברה המפקירה את החלשים לגורלם ומשעבדת את הנותרים למרותם של בעלי הון מעטים. חברה בה אנשי השררה הם פיונים של הכסף הגדול חברה בה הכלל הנוהג הוא תפוס ככל יכולתך "וכל דאלים גבר" ואתה מודאג מאכילה מסודרת בפה סגור?

ההתנהגות על הכביש היא חלק מאופי של החברה הישראלית, אלימה, דורסנית, תוקפנית, אכזרית וחסרת רחמים, זה אנחנו, זה מה שנשקף מהראי.

עד כאן פוליטיקה

הסקוטר שלא הצליח להבליג

סקוטר,

אין איקון של מלך, אז חפשתי משהו אחר,

crown.jpg

שלא תגיד שאנחנו לא מסכימים לפעמים :)

פורסם

עד כאן פוליטיקה

הסקוטר שלא הצליח להבליג

אם היה אתר באינטרנט, שמרכז את כל הפורומים, ההודעה הזו היתה צריכה להופיע בטאג ליינס.

300 מילים שמתמצתות את הסיבה למה התדרדרנו לג'ורה שבה אנו חיים.

Scooterman - עשית לי את יתרת השבוע.

"!Take him away, and c-ucify him well"

פורסם

לפחות לפי מה שאני רואה כרגע - הכביש (האמת שכמעט כל תחום במדינה אבל אשאר בביצה שלי...) הינו אזור מלחמה מוכרז... זה ה"מוד" שאליו אני נכנס בזמן שאני רוכב שהרי אם לא - אז יורידו אותי (לדוגמא: נסיעה בחלקו הימני של הנתיב (ואני לא על אופנוע קטן... :twisted: ) וכבר מישהו נדחף לידי וגורר אותי הצידה, לדוגמא: כביש ההסתדרות (צ'ק פוסט - קריות למי שלא מכיר) בימי שישי בלילה - מהירות ממוצעת 140.... ע"ע ערסים בסיוויק)...

הבעיה היא שזה נראה לי כמו מעגל קסמים... מי שקצת נרגע, קצת בסדר - מועף, בטח כשמדובר באופנוענים.... אני גם לא רואה את סיר הלחץ המוטורי שקרוי מרכז הארץ משתחרר בעשרים השנים הקרובות... הפקקים רק יגדלו ופתרון תשתית נורמלי (וזול... :mad2: לא כביש 6 ) אינו נראה באופק.

המסקנה? אולי חינוך לאגריסיביות יהיה יותר יעיל? לפחות מבחינת שרידות... מה לעשות? זה המצב... כך הוא ישאר ואם אנחנו רוצים לשרוד אנחנו צריכים לדעת להלחם - ברומא תתנהג כרומאי, בישראל - כישראלי.... עצוב.. אבל מציאותי..

בקרוב BigSM - אולי הפעם זה שלך - סופרמוטו ;-)

פורסם
לפחות לפי מה שאני רואה כרגע - הכביש (האמת שכמעט כל תחום במדינה אבל אשאר בביצה שלי...) הינו אזור מלחמה מוכרז... זה ה"מוד" שאליו אני נכנס בזמן שאני רוכב שהרי אם לא - אז יורידו אותי (לדוגמא: נסיעה בחלקו הימני של הנתיב (ואני לא על אופנוע קטן... :twisted: ) וכבר מישהו נדחף לידי וגורר אותי הצידה, לדוגמא: כביש ההסתדרות (צ'ק פוסט - קריות למי שלא מכיר) בימי שישי בלילה - מהירות ממוצעת 140.... ע"ע ערסים בסיוויק)...

הבעיה היא שזה נראה לי כמו מעגל קסמים... מי שקצת נרגע, קצת בסדר - מועף, בטח כשמדובר באופנוענים.... אני גם לא רואה את סיר הלחץ המוטורי שקרוי מרכז הארץ משתחרר בעשרים השנים הקרובות... הפקקים רק יגדלו ופתרון תשתית נורמלי (וזול... :mad2: לא כביש 6 ) אינו נראה באופק.

המסקנה? אולי חינוך לאגריסיביות יהיה יותר יעיל? לפחות מבחינת שרידות... מה לעשות? זה המצב... כך הוא ישאר ואם אנחנו רוצים לשרוד אנחנו צריכים לדעת להלחם - ברומא תתנהג כרומאי, בישראל - כישראלי.... עצוב.. אבל מציאותי..

ואולי זה תמצית הבעיה "ישאר ואם אנחנו רוצים לשרוד אנחנו צריכים לדעת להלחם - ברומא תתנהג כרומאי, בישראל - כישראלי.... "

פורסם

בסך הכל,הג'נגו מצא בשיטוטיו קטע חביב שניסח היטב (לטעמו) חלק ממאפייני ההתנהגות של כולנו (טוב סקוטר,רובנו).

מאפיינים שבאים לידי ביטוי גם בתחום ענייננו בפורום זה.

ללא כל נקיטת עמדה ומתוך פילנטרופיה מובהקת הובא הקטע בפני קהילה נכבדה זו.

הג'נגו מתקשה להאמין שהכל נגמר ומתחיל באתוס הבטחוני הישראלי.כמו כן נבדק עם דוברו של הג'נגו עניין נימוסי השולחן ונתקבלה הצהרה כי :"לא נמצא כל חשש לדאגה מצידו בשל אכילה בפה פתוח,כל עוד אין המזון מכיל את המרכיבים הבאים :כוסברה,קארי,אמבה".

הג'נגו מציע לעצמו ולכל מי שיאות לשמוע מספר עצות:

1.להמשיך ולהתמקד בפורום זה בעניני אופנועים,אופנוענות ופריטים קשורים (כולל "קשורות" עומרקה).

2.לשקוד על טיפוח האדנית הפרטית האישית ואז אולי כל חזית הבניין תראה מעט טוב יותר.

3.לקחת את החיים בסבבה אגוזים ולנסות למצוא את מעט החיובי שקיים בהם.

4.שאלפרד יתרום ממורשת הקרב הפרטית שלו עם הגב' ברויאר.

בצער רב וביגון קודר עכוז הרעם למכירה.

YZF1000R 1996 מושלם אף יותר מביום היוולדו.

לא ראה שטח!

פרטים בה"פ.

פורסם

את קצה קצהם של חלומותיו הרטובים של אלפרד:

קרב פנים אל פנים עם הגברת ברויאר. אחד על אחד. ראש בראש (אם כי לא הכרחי). פול-קונטקט.

פורסם
הג'נגו מציע לעצמו ולכל מי שיאות לשמוע מספר עצות:

1.להמשיך ולהתמקד בפורום זה בעניני אופנועים,אופנוענות ופריטים קשורים (כולל "קשורות" עומרקה).

2.לשקוד על טיפוח האדנית הפרטית האישית ואז אולי כל חזית הבניין תראה מעט טוב יותר.

3.לקחת את החיים בסבבה אגוזים ולנסות למצוא את מעט החיובי שקיים בהם.

4.שאלפרד יתרום ממורשת הקרב הפרטית שלו עם הגב' ברויאר.

הכRוב מצטרף להמלצות ומציע לכל הנוכחים לדבוק בדבריו אלו של הג'אנגו - למען עתיד טוב יותר....

:p

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

• תוכן חדש...