Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוויק או גולף חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המשפחה עומדת לפני קניית רכב (לי ולאימי) חדש בסכום של עד 140 אלף ש"ח .

היום עשינו נסיעת מבחן על הגולף וביום שישי נעשה גם על ההונדה סיוויק (5 דלתות) למרות שלא נראה לי שיש צורך מכיוון שאנחנו מכירים היטב את ההונדה שרכש קרוב משפחה (רק שיש לו רובוטית) .

אנחנו מתכוונים לקנות אחד משני הרכבים :

גולף 1.6 טריידליין (132 אלף שח על הכביש) או הונדה סיוויק 5 דלתות אוטומטית(139 אלף שח לא כולל אגרת רישוי).

רצינו לדעת האם באמת הפולסווגן באמת תהיה יותר יקרה לאחזקה כמו ששמענו?

בכלליות איזה רכב עדיף?

מה אתם הייתם בוחרים?

הדרישות שלנו מהרכב הן כמו של כולם אמינות , צריכת דלק טובה , יופי (טעם אישי) , אבזור ובטיחות.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק אציין שבמחיר של 140 אלף שקלים יש את גרסת ה1.4 TSI 122 שטובה בהרבה מהמנוע של הסיוויק, לעומת ה1.6 שנחשב ל"עגלה".

איך אתה התרשמת מהגולף בינתיים?

הסיוויק אמורה להיות מרווחת יותר (בסיס גלגלים של 270 לעומת 258 קטנטן בגולף) גם תא מטען גדול יותר (בהנחה שאתה מדבר על גרסת ה4 דלתות) גם אם תצורת ה4 דלתות פחות שימושית בעיניי.

לעומת זאת הגולף בטוחה ממנה, וברמות שהמחיר היותר גבוהות עם המנוע המוגדש הגולף אמורה לתת תחרות טובה יותר, עם מנוע 1.6 היא פשוט לא.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

מנוע ה1.6 עם גיר הDSG 7 כבר רחוק מליהיות עצלן בקבוצה שלו..

צריכת דלק טובה משמעותית בעקבות גיר 7 ..

אין ספק שמנוע הTSI חזק וזמין בכל הספק! אבל גם יותר יקר ואם עומד בתקציב אז כן גם עדיף.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

אני לא חושב שיש צורך במנוע 1.4 (אין ספק שהוא יותר טוב) אך הרכב לא מתוכנן לנסוע יותר מידי ולא חושב שיש צורך להשקיע עוד 10k במנוע אחר.

עוד דעות בבקשה.

פורסם

סתם מתוך סקרנות, אולי גם לך יש דיעה על הגולף בעקבות נסיעת המבחן ועל הסיביק בגלל האוטו של הדוד ואולי, אם לא אכפת לך כמובן, תואיל לשתף את הקוראים כאן במסקנות שלך ?

פורסם

4y2RwP8DcQ+d6rT9ATiAAAAAElFTkSuQmCC

סתם מעניין לדעת אתם אומרים שהמנוע של הגולף עדיף משל הסיוויק.

עכשיו ע"פי נתוני הספק המנוע של הסיויק 140 כ"ס ו ה TSI הוא 122. משקל המכוניות דומה, באיזה אופן המנוע של הגולף עדיף?

חסכוני בדלק? או שאתם אומרים כי פשוט יש לו טורבו וסופר צ'ארג'ר?

פורסם

20 קג"מ של מומנט זמינים ב 1500 סל"ד.

לעומת 17.4 ב 4300 סל"ד.

הוא גם אמור להיות חסכוני יותר בדלק, למרות שלא מצאתי מבחן שמשווה את שתיהן.

המנוע מוגדש רק בטורבו, לא בסופרצ'ארג'ר.

פורסם

4y2RwP8DcQ+d6rT9ATiAAAAAElFTkSuQmCC

סתם מעניין לדעת אתם אומרים שהמנוע של הגולף עדיף משל הסיוויק.

עכשיו ע"פי נתוני הספק המנוע של הסיויק 140 כ"ס ו ה TSI הוא 122. משקל המכוניות דומה, באיזה אופן המנוע של הגולף עדיף?

חסכוני בדלק? או שאתם אומרים כי פשוט יש לו טורבו וסופר צ'ארג'ר?

סופר צ'ארג'ר בגרסת 160 כ"ס.

בכל אופן המומנט גבוה יותר משמעותית ומתקבל בסל"ד נמוך משמעותית.

נוסיף על כך חסכון תיאורטי בדלק (שבכל זאת נמצא דיי אמין) וגיר DSG 7 הילוכים עדיף, אז כן, מבחינת הינע ה-TSI עדיף.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אם TSI122 רק צ'רגר אז איך 1500 20 ק''ג? הרי טורבו נכנס בסלד גבוהה לא?

וחוץ מזה מה לגבי עלות טיפול כאשר הטורבו ילך?

פורסם

פלאי הטכנולוג'י.

הטורבו לא הולך תוך חודש חודשיים, במקרה שלא יודעים להשתמש ברכב עם טורבו הוא ילך אחרי מינימום 3-4 שנים של שימוש לא נכון וק"מ גבוה.

כל עוד אתה נותן למנוע להרגע אחרי נסיעה של מעל 10 דקות ורק אז מכבה ושומר על לחץ שמן נכון וכמות שמן נכונה אין שום דאגה לגבי הטורבו, זה חלק אמין למדי.

כשטורבו הולך זה עסק יקר למדיי, נכון, בסביבות 4000-5000 ש"ח אני חושב.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

ישנו מבחן דרכים שנעשה מול סיויק וג'טה TSI עם שני המגדשים ועוד שני מתחרות בעלות מנועי 2.0..

הTSI ניצחה באותו מבחן בכל הנתונים וכן גם בנתון הדלק גם בדוושה עמוקה מאוד.

יתרון המומנט בסל"ד נמוך מתבטא בכך שאתה מאמץ פחות את הרכב - הוא זמין כבר בסל"ד נמוך.

מעבר לזה יתרון 7 היל' קצרים ולא ארוכים..

הגולף מן הסתם קלה מהג'טה ולכן גם הנתונים שלה טובים יותר מהג'טה..

נסיעת מבחן פותרת יופי את השאלות האלו... :idea:

נ.ב:טורבו שהולך - אני נוסע על רכב בן 10 שנים יד רביעית ואני מניע כל בוקר עם חיוך (וכן יש לי טורבו שעובד "קצת" יותר קשה מטורבו בלחץ נמוך כמו בTSI...)

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

kon

לפני כמה חודשים הייתי במצבכם. גם חיפשתי רכב 5 דלתות וגם התלבטתי בין סיוויק לגולף, אז דגם רובוטי וגולף 5. בחרתי בסיוויק בגלל שהאמנתי שסיוויק יותר אמינה ואחזקתה יותר זולה. זה התבסס על הסקרים שפורסמו באינטרנט (לצערי לא היו לי כלים אחרים). בנוסף לזה אחריות של הונדה היא 3 שנים מול שנתיים של פולקסווגן.

היום אני לא בטוח שהייתי צודק. מהרגע הראשון שמעתי רעש בזמן שרכב עובר פסי האטה. בהונדה מנסים לשכנע אותי, שככה זה סיוויק 5ד, זה רכב ספורט (?) וחייבים לעבור את הבמפרים במהירות של 5 קמ"ש (לפי דבריו של היועץ טכני בכיר). בנוסף הם טוענים שבחברת אם לא מכירים את הבעיה ולכן הם לא יכולים להתערב. אני מצדי יודעה שזה שקר גס.

עד היום היה לי ניסיון עם שירות במסגרת האחריות של UMI וטויוטה. נדמה לי (לצערי) שחזרתי ליומי UMI.

בקשר לנסיעת מבחן- תנסה לנסוע גם בכביש משובש (כולל פסי האטה :-)) ולא רק באיילון.

פורסם

לרועי 5 על הגולף (1.6 dsg) אני יכול להגיד רק טובות אולי המנוע לא הכי זריז אבל התיבה מצוינת , האוטו שקט ומרגיש מאוד איכותי למרות שבהאצות הוא הרגיש לי טיפה חלש. המרווח מאחורה סביר והנוחות גם כן לא רעה . מה שכן האוטו בנוי היטב ומרגיש כמו שמכונית צריכה להרגיש.

לגבי הסיוויק היא מרגישה גדולה יותר (והיא באמת כזאת :-)) המנוע מרגיש הרבה יותר נמרץ וחזק (טוב לפחות מול ה1.6 לא בדקתי את הtsi) מאחורה יותר מרווח לפי דעתי ואני יודע שהיא מגיעה עם שנה אחריות יותר מהגולף ולפי דעתי גם נראית יותר טוב אבל זה אינדיווידואלי.

לגבי באמפרים לא ניסיתי את הסיוויק ואבדוק זאת ביום שישי בנסיעת מבחן ואשתף לאחר מכן את המסקנות .

מה שלא אהבתי בגולף זה שגם במחיר בסיס של 130 אלף שקל מקבלים בתי מראות וידיות מפלסטיק שחור שזה מאוד הציק לי בעין כשראיתי גולף tsi טריידליין יוצאת מהסוכנות ונראית מאוד ליסינגית עם הפלסטיקים האלו.

למרות זאת עדיין לא הגעתי למסקנה . אם האוטו לא עובר טוב בבאמפרים אני אבדוק את זה (סיוויק) אך לא יודע אם זה יגרום לי להחליט לכיוון אחת מהמכוניות .

לגבי אחזקה של הגולף האם היא באמת יותר יקרה מהסיוויק? ואם כן אז באופן משמעותי?

פורסם

גולף TSI עולה 140 שלף שקלים ובאה עם מראות וידיות בצבע הרכב.

גולף 1.6 עולה רבבה מתחת ובאה עם ידיות ומראות בצבע שחור (וזה קצת צורם כי מדובר בכל זאת ב130 אלף).

פורסם

תיקון טעות גולף tsi לא מגיעה עם ידיות ומראות בצבע הרכב אלא רק אם הזמנת את רמת הגימור ג'נריישן שעולה 16 אלף ש"ח

זאת אומרת שכדי שהtsi תגיע עם ידיות ומראות בצבע הרכב צריך לשלם משהו כמו 155 אלף שח (אולי טיפה יותר)

• תוכן חדש...