Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החזרת רכב לליסינג או לא ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בעקבות השינויים במצב הכלכלי חברות רבות החליטו לנקנק את העובדים ולחייב אותם על הקילומטרז' של הרכב

אני עובד בחברת ריטליקס ופה החליטו שכל עובד יקבל את המרחק מהבית לעבודה בקו אווירי וכאשר הרכב צורך דלק ביחס של 1:10 + 600 ק"מ בחודש לפנאי.

לאחר שבדקתי והתעצבנתי גיליתי שלמרות שנותנים לי 30 ק"מ ביום [בפועל אני נמצא במרחק רב יותר וגם הרכב מה לעשות צורך יותר מ היחס הזה ,מאזדה 3 בפקקים עושה משהוא כמו 1 ל 8 ]

אז תהיתי האם שווה לי להחזיר את הרכב ולקנות משהו משומש גיר ידני שאני יאהב ?

אז הנה השיקולים

למה בעד:

--------

1. אם אני מחזיר את הרכב אני מקבל 2400+ שקל לחודש בנטו !!!

2. אני אסע ברכב שאני רוצה ונהנה ממנו לא מאזדה.

3. בחישוב מהיר שעשיתי תחזוקה של רכב שנוסע את המרחק שאני נוסע + ביטוח צד ג וחובה + טסט +תיקון גדול של 5000 שח שנה יעלה לי משהו כמו 1200 שח

למה נגד:

-------

1. אם יש תיקון גדול יותר בשנה או מחיר הדלק יעלה זה יעלה יותר.

2. לא לקחתי בחשבון ירידת ערך.

3. ???? תשכנעו אותי למה לא.

אשמח לקבל תגובות והצעות [במקור חשבתי לקנות אופנוע או טוסטוס אבל האשה הודיעה חד משמעית שהיא לא מוכנה בגלל הילדים ושאני אצטרך מן הסתם להחזיר את הילדים מ ולגן אז כמובן שאני צריך רכב למשפחה + 3 ילדים]

במידה ואקנה רכב [אין לי בעיה עם גיר ידני להיפך מעדיף]

אצטרך משהו שכיף לנהוג בו

שיהיה מרווח למשפחה

שההוצעות לא יעלו אל המחיר של רכב ליסינג בטוטאל [2400 שח בקירוב כל חודש]

מוכן להשקיע עד 35000 אולי טיפה יותר

אשמח להצעות

טוב שם טוב משמן טוב

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

להערכתי - סיטרואן קסארה 2004 יושבת בול על דרישותיך (לא בטוח שיש הרבה ידניות, אבל גם ה-AL4 לא כזו נוראית) אם תמצא את האקסקלוסיב - אדרבא, אבל אלה נדירות למדי.

פורסם

אם היו מציעים לי הצעה כמו שלך, הייתי נשאר עם הרכב.

אותי הגבילו ל 200 ק"מ בלבד נסיעות פרטיות + הורדה של 500 ש"ח מהמשכורת.

לפי התחשיב שלך 1200 ש"ח מתוך ה 2400 ש"ח שאתה מקבל ילך עבור הרכב.

ז"א אומרת ש 1200 ש"ח העודפים ישמשו אותך כביכול עבור קניית הרכב, שמשמעות הדבר שרק אחרי 2.5 תקבל חזרה את הכסף שהשקעת ברכישת הרכב.

טיפולים ותיקונים: כיום כאשר יש לך לעשות טיפול לרכב או שיש תקלה. אתה מרים טלפון לחברת הליסניג, הם באים אלך לעבודה לוקחים לך את הרכב ומחזירים אותו בסוף הטיפול.

ברכב שלך פרטי, תצטרך לקחת יום חופש או להתארגן על אוטובסים או חברים שיסיעו אותך.

רכב חילופי: כשרכב החברה מושבת מעל מספר שעות (משתנה בהתאם להסכם), אתה מקבל רכב חילופי, האם בביטוח שלפיו עשית חישוב אתה מקבל רכב חילופי.

ואם כן, אחרי כמה זמן?

פורסם

אם הולכים על רכב משומש (ולא משקיעים הון גדול בקניית רכב חדש) - התחשיב משתנה משמעותית לטובת רכב פרטי. מלבד ההפרש בנטו - יש גם משמעויות נוספות להטבות סוציאליות וכו'. בנוסף - יש לו רכוש משלו, מה שלא קיים בליסינג.

אם היה מדובר על רכב חדש - לא הייתי שוקל פעמיים ולוקח ליסינג. כשמדובר מול רכב זול יחסית - השיקול שונה לחלוטין.

פורסם
אם היו מציעים לי הצעה כמו שלך, הייתי נשאר עם הרכב.

אותי הגבילו ל 200 ק"מ בלבד נסיעות פרטיות + הורדה של 500 ש"ח מהמשכורת.

לפי התחשיב שלך 1200 ש"ח מתוך ה 2400 ש"ח שאתה מקבל ילך עבור הרכב.

ז"א אומרת ש 1200 ש"ח העודפים ישמשו אותך כביכול עבור קניית הרכב, שמשמעות הדבר שרק אחרי 2.5 תקבל חזרה את הכסף שהשקעת ברכישת הרכב.

טיפולים ותיקונים: כיום כאשר יש לך לעשות טיפול לרכב או שיש תקלה. אתה מרים טלפון לחברת הליסניג, הם באים אלך לעבודה לוקחים לך את הרכב ומחזירים אותו בסוף הטיפול.

ברכב שלך פרטי, תצטרך לקחת יום חופש או להתארגן על אוטובסים או חברים שיסיעו אותך.

רכב חילופי: כשרכב החברה מושבת מעל מספר שעות (משתנה בהתאם להסכם), אתה מקבל רכב חילופי, האם בביטוח שלפיו עשית חישוב אתה מקבל רכב חילופי.

ואם כן, אחרי כמה זמן?

ומה עשינו בעידן טרום הליסינג, כשמתי מעט נהנו מרכב צמוד? ומה עושים אלו שממשיכים לנסוע ברכבם הפרטי? מסתדרים.

לצערנו, תת-תרבות הליסינג יצרה יחס קלוקל בארץ לאחזקה ונהיגה - יחס שבהמשך "נופל" על מי שקונה "מציאות בנות שנתיים מליסינג" - ומגלה את האמת המרה.

רוב נהגי הליסינג לא טורחים לבדוק שמן/מים. מעטים טורחים לבדוק אי פעם את לחץ האויר. מתחילים להאיץ בחוזקה עם מזגן כשהמנוע קר לחלוטין. גומרים את הדיסקיות עם רפידות שחוקות, ש"מחכות לטיפול התקופתי".

והטיפול, איזה טיפול. העיקר החסכון בעלויות.

אבל חכו, מה עם שבת? טיולי השטח במכוניות נמוכות, פה מכה, שם הלך הקרטר. קטן עליהם. העיר מלאה במדרכות שמחכות שיטפסו עליהן...

במשך שנים גם אני הייתי חלק ממשתמשי הליסינג, כאשר השתיים האחרונות שלי היו פוקוס 2006 עצלה ולנסר 2008 איומה(הרכב הצמוד הגרוע ביותר שהיה לי אי פעם - והיחידי שגמר לי את הגב בדרך לאילת, עוד לפני עין יהב).

על כן, בהנחה ופותח השרשור חובב רכב והגה ברמה כזו או אחרת(הפורום המתאים, לא?), טוב יעשה אם ירכוש לעצמו רכב ראוי ולא יתפשר. הוא יוכל, אגב, לקבל כיום הלואות מאד אטרקטיביות - ולהעלות את מחיר הקניה לרמה שתיתן אלטרנטיבות נוספות.

מעבר לכך, לא הייתי שולל קניית רכב חדש מיבואן שתקוע עם מלאים ויציע עסקה מאד אטרקטיבית, לרבות בתחום המימוני.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אני אוסיף שאלה מעניינת - איך תחשיב הדלק אחרי שסיימת את ה"קילומטראז' החודשי"?

עדיין דלקן ומתווסף לברוטו? או שהדלקן מפסיק לעבוד ומשם אתה משלם באשראי?

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני חושב שמשום שאתה צריך רכב אמין - ולבקשתך נראה לי שגם מהנה - האפשרויות שתקציבך מאפשר הן מעניינות, אך לא בטוח שעונות לדרישות המשפחה לרכב שאפשר לסמוך עליו, אלא אם יש לך רכב נוסף של אשתך. למשל, אני הייתי מאוד שוקל וולקן ידנית, ועוד ישאר לך הרבה כסף לשיפורים/תיקונים. אפשרות אחרת, מעניינת לא פחות, היא לנצ'יה. יש אחת למכירה בפורום, שגם נראית טוב ו(כנראה) גם נוסעת טוב, במחיר מאוד נמוך (כי זה המחיר שלהן...). גם במקרה זה, ישאר לך הרבה כסף לתיקונים ככל שתצטרך. אופציה שמאוד חביבה עלי, אבל כנראה לא על הרבה אחרים, היא רובר. אתה יכול לרכוש 25 1.8 (לא ידנית) משנות ה- 2000, או משהו ידני משנתון קצת קודם. רכבים מאוד נוחים וזריזים, מחיר ברצפה, ואם טופלו כמו שצריך יפגינו אמינות לא רעה בכלל. ברכבים האלה, שמירת ערך היא כמובן נושא שולי.

במקרה ותצטרך רכב שישמש כרכב העיקרי, הייתי מוסיף מעט כסף (הלוואה, פק"מ, whatever) ומחפש פוקוס ידנית, למשל. יש לאחד מחברי הפורום והוא מאוד מרוצה.

OFFTOPIC, אני שמח שהחברות התחילו לקבל שכל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

התחשיב לצערי באם אני מחזיר את הרכב לא מתווסף לי לסוציאליות [מה שאומר שאם החזרתי לא יעלה לי הברוטו לתחשיב רק נטו בכיס]

לגבי הדלקן יתחשבנו איתנו בסוף כל רבעון כאשר אם היינו חסכונים יותר מהתחשיב אז סבבה ואם לא אז מורידים לנו מהנטו את העודף צריכה

מה שממש מעצבן שאי אפשר לצבור קילומטרז' עודף רק מורידים...

אני חושב שבגלל שכל התחשיב "על הגבול" מספיק שמחיר הדלק עולה או איזושהי תקלה יקרה מאוד לא צפויה ואז כל העסק לא כדאי

לכל מי שממליץ לקנות משומשת תחת הלוואה זה כבר עניין עקרוני שאני לא מוציא כסף שאין לי על רכב רק מה שיש ולכן הלימיט שלי הוא 35K

תודה לכל המגיבים

דרך אגב בכיף הייתי קונה איזו ב.מ.וו משומשת אם מחיר החלקים והתיקונים לא היה גבוהה [שוב אני מנסה לחסוך]

גם לגבי סיטרואן C5 שהייתי לוקח אם לובינסקי לא היו מנקנקים אותי עם הקסנטיה שהייתה לי בעבר [מנוע 2000 גיר רגיל:roll: ]

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

לגבי "שהחברות התחילו לקבל שכל"

באופן כללי אני מסכים איתך, ממזמן אני חושב שהליסניג זה אם כל חטאת. אך באופן פרטני הביצוע "לקוי".

התנאים שהבחור קיבל כאן הם זהב טהור. התנאים שהוצעו לי, לא מגיעים לחצי מהתנאים שהוצעו לו.

אני הסכמתי גם מחוסר ברירה וגם שהצלחתי לקבל תנאים מסויימים שראיתי בהם בתור הטבה מסויימת, לא כספית אומנם אך...(אני מעדיף לא לפרט).

אז יפה שהחברות מחפשות לחסוך וכו' וכו', אך דחילק קצת הגיון.

פורסם

דווקא בגלל שהתחשיב הוא על הגבול, תלוי בך אם אתה מעדיף "שקט נפשי" עם ליסינג או להנות מרכב עם קצת פחות שקט וסיכון שיש סיכוי שהעלויות של אחחזקת הרכב הפרטי יעלו.

ברכב ליסינג יש עוד יתרונות לא רק כלכליים. למשל - רכב ליסינג ניתן להחנות בשקט בכל מקום, גם מקומות מועדים לפורענות של גניבות, סריטות, חניות צרות וכו.... רכב פרטי (אצל אוהבי הרכב) חושבים פעמיים לפני שמחנים.

למרות זאת - אני אישית בחרתי בפרטי ולא מצטער לרגע.

פורסם

בחישובים של מעבר לרכב פרטי כנראה לא כללת את ירידת ערך (קרוב ל 500 ש"ח בחודש).

וגם 35 אלף ש"ח שצריך לשלם מיידית הוא שיקול (אני כבר לא מדבר על הפסדי ריבית ל 35K או החזר הלוואה אם עוברים את התקציב הקיים).

תצטרך להעביר רכב טסט, טיפולים, תיקונים בעצמך (מה אין לך עם רכב חברה ותסכים איתי שזה נח מאוד).

בתקציב שנתת לא פשוט למצוא רכב אמין, מהנה,חיסכוני ובטיחותי למשפחה.

בקיצור, לדעתי, בחישוב הכללי לא תוכל לחסוך הרבה (אם בכלל).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אין היום ריבית על כסף, כך שהשיקול הזה די נופל.

בר, יפה שאתה מציין וולקן, לנצ'יה ורובר כמכוניות אמינות. גם אם נניח לרגע שהן היו אמינות כחדשות (והן לא, בינינו) - הרי שכמכוניות ישנות הן יהוו מקור לא אכזב לריצה למוסכים. :idea:

פורסם

כל מה שאתה צריך לעשות זה לבדוק שאם תרכוש אוטו הוא יעלה לך פחות מ 2400 שח וכמה הוא יהיה עדיף לך על המאזדה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
כל מה שאתה צריך לעשות זה לבדוק שאם תרכוש אוטו הוא יעלה לך פחות מ 2400 שח וכמה הוא יהיה עדיף לך על המאזדה.

פשוט גאוני! :-D

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...