Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן גולף 1.6 או 2.0?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, מחר אני בטוח הולך לרכוש, או פולקסווגן גולף 1.6 או 2.0 מאוטודיל בירושלים.

רציתי לדעת מהי דעתכם והאם אתם מעדיפים אחד מהסוגים?

אני רוצה להתייחס רק לנפח המנוע ולא לקטע שאם אחד מהם הוא COMFORTLINE והשני לא וכו'... רק לנפח המנוע!

שניהם לא טורבו ולא דיזל.

שניהם אוטומט.

מה אתם אומרים?

אני באמת שלא יודע מה להגיד לכם יש לי התלבטויות קשות.

ההבדל במחירים ביניהם נע בין 1000 ל2000, ככה שלא אכפת לי לשלם או על זה או על זה, אבל אני פשוט לא יודע.

לפי מה שהבנתי ממישהו, עדיף 2.0 כיוון שהשלדה של רכב זה כבדה מאוד, מצד שני אנשים אומרים לי שעם 2.0 זה יזלול דלק אבל עם 1.6 זה לא יסחב.

אז מה אתם אומרים שעדיף?

הנסיעות שלי הם אולי עד 10 קילומטר ביום אפילו פחות (מבצפר לבית מבית לעבודה).

אשמח אם תענו לי עד מחר

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תלוי עד כמה חשוב לך הביצועים, אם חשוב לך מספיק תלך על ה2.0.

צריכת דלק לדעתי היא בערך אותו הדבר כי ה1.6 הוא יותר חלש והמנוע יתאמץ יותר

ויצרוך יותר דלק, אם אתה אומר שהנסיעות שלך לא כאלה אורכות אז תלך על ה2.0 ליטר.

פורסם

בתור בעל פולקסווגן מנוע 2000 שנת 2001 אוטמטית ממליץ לך על 1600 אם רוב הנסיעות שלך הם קצרות.

המנוע 2000 לא חסכוני בכלל בתוך העיר.אומנם מחוץ לעיר מרוגש הבדל בין המנועים בסחיבה שלהם והמנוע 2000 מנצח בגדול.

פורסם

אבל אני ממש ארגיש את ההבדל בצריכת הדלק??

פשוט זה אוטו שעכשיו נהיה איתו כמה שנים...

מה יהיה ההבדל? באמת הגולף 2000 עד כדי כך תאנוס אותי בדלק (גר בירושלים)?

אני פשוט שמעתי שבכלל לא כדאי 1600 רק בגלל שזה איטי, כי הגוף של הפולקסווגן הוא כבד, וזה לא יסחב, ולכן עדיף 2000.

אבל מצד שני, כמה שאני אוהב מהירויות ואני מעדיף 2000, אני לא רוצה משהו שיאנוס אותי בדלק בגלל נסיעה של 4 קילומטר, כי גם אמא שלי תיסע על האוטו ומה היא צריכה לסבול ולמלא דלק בגלל שאני אמרתי לה שזה אוטו טוב ולא ה1600... לא רוצה לאכזב אותה, אז אני חייב עצות עד סוף היום הזה חברים.

פורסם

תבדוק קודם כל את הרכבים כי יכול להיות שתשלול אחד מהם ולא בגלל נפח המנוע שלו.

במקרה ולא, תלך על ה 1600 ואל תאכזב את אמא שלך.

פורסם

אל תטעה הגולף 1600 לא כזאת עגלה כמו שעושים אותה... אבל מה שכן בעליות של ירושלים לדעתי עדיף לך את ה2000

הגולף שלי לא אהבה כל כך את כל העליות שמה...

פורסם

לך על ה - 2000, צריכת הדלק לא משמעותית ואתה תתרגל. הנאה מסחיבה תרגש אותך במהלך כל התקופה.

נהג מנוסה
:roll:
Guest ספורטמוטורי
פורסם

לאח שלי יש פולקסווגן בורה מנוע 2000 אוטומטית מדובר בשנת 2002,בתוך העיר כ10 ק"מ לליטר,מחוץ לעיר מאוד חסכונית,והמנוע חזק עם הרבה מומנט.

אני אישית ממליץ מאוד את מנוע ה2.0 , אבל אני חייב להגיד שאין לי נסיון עם מנוע ה1.6 כך שאני לא יודע איך זה,אך שמעתי שה1.6 קצת כבד עליו המשקל של הגולף או הבורה.

פורסם

מנוע 2000 בלי לחשוב פעמיים. אחרי כמה חודשים עם ה-1600 אתה תגיד לעצמך "יאללה הרכב לא זז.. למה לא הבאתי את ה-

2000":| והצריכת דלק שלהם זהה, לא תאנוס אותך בדלק ולא כלום. סביר להניח שה-1600 באמת יצרוך יותר כיוון שיותר

יתאמץ.

אלעד

:evil:LEON CUPRA 2011 ,GIAC STAGE 1

פורסם

שני המנועים הינם מנועים נחותים ומיושנים טכנולוגית ברמה מחפירה.

מדובר במנועים בעלי 8 שסתומים (כשכל יפנית מצו'קמקת משנת 93 מגיעה עם מנוע 16 שסתומים). וזה לא שפולקסווגן לא יודעים לייצר מנועים אחרים, הם פשוט יותר יקריםן והיבואן בארץ מבין (ובצדק) שרוב הלקוחות הם מטומטמים ולא מבינים בכלל את ההבדל בין צילינדר לשסתום... (תאמין לי שאני יודע מה אני מדבר-הייתי סוכן של פולקסווגן במשך יותר משנה בשנת 2001).

והראיה-בשנת 99 (השנה הראשונה של הדגם) הרכב הגיע עם מנוע 1.8 20 שסתומים. היבואן עשה חושבים והבין:הלקוחות מטומטמים והם יעדיפו מנוע 2.0 נחות על 1.8 מודרני. ואם זה יוצא לי גם יותר זול-אז אחלה...

עד כאן ההקדמה הפואטית. ולעיקרם של דברים.

ראשית-בוא נשחט (אני יודע שאתה אוהב להשתמש במונח לאנוס, אבל זה לא הקטע שלי... ) פרה קדושה. הגולף איננו רכב כבד (הוא שוקל פחות ממזדה לנטיס מאותה שנה). שני המנועים מיושנים. הפלוס היחיד הוא שהם אמינים (זה לא טויוטה אבל הם בסדר אם מטפלים בהם לפי הספר...). הם מנועים מאוד רועשים. ה-2.0 הוא לא פחות מטרקטור. צריכת הדלק שלו היא בהחלק לא נמוכה, אבל באופי הנסיעה והכמות אותה אתה מתאר זה לא משמעותי. לך על הרכב שבשאר הנתונים הוא טוב יותר.

הבעיה העיקרית שלך היא לא הרכב אלא המוכר. אוטו דיל אם אתה קונה מאוטו-דיל, תבדוק את הרכב בשבע עינייםפ ואל תאמין לשום מילה שלהם, גם לא לטופס הבדיקה אותו הם יראו לך.

ספר אחר כך איך היה.

בהצלחה.

פורסם

שיקול נוסף שיש לקחת בחשבון, מעבר לשיקול של צריכת הדלק וההספק, הוא שבדגמים החזקים יותר קיימת מערכת ESP.

אני חושב שזה מכריע את הכף בבירור נגד ה-1.6.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
שני המנועים הינם מנועים נחותים ומיושנים טכנולוגית ברמה מחפירה.

מדובר במנועים בעלי 8 שסתומים (כשכל יפנית מצו'קמקת משנת 93 מגיעה עם מנוע 16 שסתומים). וזה לא שפולקסווגן לא יודעים לייצר מנועים אחרים, הם פשוט יותר יקריםן והיבואן בארץ מבין (ובצדק) שרוב הלקוחות הם מטומטמים ולא מבינים בכלל את ההבדל בין צילינדר לשסתום... (תאמין לי שאני יודע מה אני מדבר-הייתי סוכן של פולקסווגן במשך יותר משנה בשנת 2001).

והראיה-בשנת 99 (השנה הראשונה של הדגם) הרכב הגיע עם מנוע 1.8 20 שסתומים. היבואן עשה חושבים והבין:הלקוחות מטומטמים והם יעדיפו מנוע 2.0 נחות על 1.8 מודרני. ואם זה יוצא לי גם יותר זול-אז אחלה...

עד כאן ההקדמה הפואטית. ולעיקרם של דברים.

ראשית-בוא נשחט (אני יודע שאתה אוהב להשתמש במונח לאנוס, אבל זה לא הקטע שלי... ) פרה קדושה. הגולף איננו רכב כבד (הוא שוקל פחות ממזדה לנטיס מאותה שנה). שני המנועים מיושנים. הפלוס היחיד הוא שהם אמינים (זה לא טויוטה אבל הם בסדר אם מטפלים בהם לפי הספר...). הם מנועים מאוד רועשים. ה-2.0 הוא לא פחות מטרקטור. צריכת הדלק שלו היא בהחלק לא נמוכה, אבל באופי הנסיעה והכמות אותה אתה מתאר זה לא משמעותי. לך על הרכב שבשאר הנתונים הוא טוב יותר.

הבעיה העיקרית שלך היא לא הרכב אלא המוכר. אוטו דיל אם אתה קונה מאוטו-דיל, תבדוק את הרכב בשבע עינייםפ ואל תאמין לשום מילה שלהם, גם לא לטופס הבדיקה אותו הם יראו לך.

ספר אחר כך איך היה.

בהצלחה.

1. 8 שסתומים במקום 16, אינם הופכים מנוע ל"מיושן בצורה מחפירה". למיעוט השסתומים יש יתרון בגמישות עדיפה.

2. המנועים הנזכרים אינם שקטים במיוחד, אבל בהחלט אינם רועשים. דווקא מנוע 1.8 עם 20 שסתומים רועש מעל 2500 סל"ד, הרבה יותר מאחיו מעוטי השסתומים.

פורסם

למרות כל מה שאתה אומר על המנועים ה"מיושנים", אני לא מאמין שכל כך הרבה אנשים היו קונם גולף למרות שהם "טיפשים".

בסך הכל אנשים נהנים מהאוטו.

ההבדל בין 16 שסתומים ל 8 כזה גדול?

אני באמת לא יודע מה ההבדל.

• תוכן חדש...