Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן גולף 1.6 או 2.0?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבדל גדול בין 8 ל 16 שסתומים אם אני לא טועה הספק של גולף 2000 הוא 118 כוח סוס לא זוכר בידיוק... וכל אוטו אחר עם 16 140+. עכשיו ברור ש8 יהיה חסכונים יותר במקצת.

אני היתי מציע לך ללכת על 2000 בכל זאת.. זה אוטו אחר מ1600.. ואתה לא תצטער כי מנועה גדול יותר יש לו רסורס גדול יותר וישרת אותך לאורך זמן יותר גדול מאשר 1600

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שני המנועים הינם מנועים נחותים ומיושנים טכנולוגית ברמה מחפירה.

מדובר במנועים בעלי 8 שסתומים (כשכל יפנית מצו'קמקת משנת 93 מגיעה עם מנוע 16 שסתומים). וזה לא שפולקסווגן לא יודעים לייצר מנועים אחרים, הם פשוט יותר יקריםן והיבואן בארץ מבין (ובצדק) שרוב הלקוחות הם מטומטמים ולא מבינים בכלל את ההבדל בין צילינדר לשסתום... (תאמין לי שאני יודע מה אני מדבר-הייתי סוכן של פולקסווגן במשך יותר משנה בשנת 2001).

והראיה-בשנת 99 (השנה הראשונה של הדגם) הרכב הגיע עם מנוע 1.8 20 שסתומים. היבואן עשה חושבים והבין:הלקוחות מטומטמים והם יעדיפו מנוע 2.0 נחות על 1.8 מודרני. ואם זה יוצא לי גם יותר זול-אז אחלה...

עד כאן ההקדמה הפואטית. ולעיקרם של דברים.

ראשית-בוא נשחט (אני יודע שאתה אוהב להשתמש במונח לאנוס, אבל זה לא הקטע שלי... ) פרה קדושה. הגולף איננו רכב כבד (הוא שוקל פחות ממזדה לנטיס מאותה שנה). שני המנועים מיושנים. הפלוס היחיד הוא שהם אמינים (זה לא טויוטה אבל הם בסדר אם מטפלים בהם לפי הספר...). הם מנועים מאוד רועשים. ה-2.0 הוא לא פחות מטרקטור. צריכת הדלק שלו היא בהחלק לא נמוכה, אבל באופי הנסיעה והכמות אותה אתה מתאר זה לא משמעותי. לך על הרכב שבשאר הנתונים הוא טוב יותר.

הבעיה העיקרית שלך היא לא הרכב אלא המוכר. אוטו דיל אם אתה קונה מאוטו-דיל, תבדוק את הרכב בשבע עינייםפ ואל תאמין לשום מילה שלהם, גם לא לטופס הבדיקה אותו הם יראו לך.

ספר אחר כך איך היה.

בהצלחה.

כנראה שאין לך מושג על מה אתה מדבר בכל מה שקשור למנועים.

מנוע ה8V נותן בראש למנוע ה16V בגולף, תלמד להסתכל על נתונים נוספים מלבד כ"ס.

בזמנו כשקניתי גולף 1600 , שדרך אגב, שווקה החל ממודל 2001 גם עם מנוע 16V עם 105 כ"ס ומנוע 8V עם 102 כ"ס, יצא לי לבחון את שני המנועים לא פעם ולא פעמיים (בכל הפעמים עם גיר ידני) :

מנוע ה8V הרגיש יותר חזק ובשרני ביחס למקבילו כפול השסתומים שחובב סל"ד גבוה.

כמו כן, מנסיון אישי שלי, עם רגל מאוד כבדה על הגז, ועם ג'נט 18 מאוד כבד על הרכב, השגתי ב1.6 צריכה של 1:11-1:12 משולב (גיר ידני)

המנועים מאוד אמינים , גם בהשוואה לטויוטה ושות' , בין היתר על חשבון הספק מקסימלי.

להזכירך הם החליפו סוסי עבודה כמו מנועי 1.6 עם 75 כ"ס ו1.8 עם 90 כ"ס שהיו בגולף MK3.

בנוגע למשקל , אתה באמת צודק. הרכב לא יותר כבד מיפנית מקבילה, אבל לטעמי הגיר יותר עצל מיפנית מקבילה וזה מה שמניע את הסטיגמה.

בשביל נסיעות מנהלתיות ה1.6 אוטומט מספיק בהחלט.

אם בא לך קצת יותר אז ה2.0 יכול להתאים.

בדוק את הרכבים היטב. אוטודיל הוא בסופו של יום - סוחר רכב

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
כנראה שאין לך מושג על מה אתה מדבר בכל מה שקשור למנועים.

מנוע ה8V נותן בראש למנוע ה16V בגולף, תלמד להסתכל על נתונים נוספים מלבד כ"ס.

בזמנו כשקניתי גולף 1600 , שדרך אגב, שווקה החל ממודל 2001 גם עם מנוע 16V עם 105 כ"ס ומנוע 8V עם 102 כ"ס, יצא לי לבחון את שני המנועים לא פעם ולא פעמיים (בכל הפעמים עם גיר ידני) :

מנוע ה8V הרגיש יותר חזק ובשרני ביחס למקבילו כפול השסתומים שחובב סל"ד גבוה.

אייל, איני מסכים איתך - 16V ממש לא חובב סל"ד גבוה (שיא הספק ב-5800 סל"ד, מנתק ב-6100 סל"ד [פביה] או 6500 [איביזה]).

הוא מושך טוב (הכל יחסי) בסל"ד נמוך עד בינוני, שם יש לו לא מעט מומנט זמין.

מעבר ל-5500 סל"ד הוא מרגיש עצלן (לפחות ביחס ל-1.4 16V) ולא ממש רוצה להמשיך לטפס למעלה.

גם 8V מרגיש טוב בסל"ד נמוך עד בינוני ולמעלה הוא הופך עצל.

ה-16V מרגיש טוב יותר בכל מצב (כנראה בזכות המומנט המשופר [וגם בזכות 8 שסת' נוספים :-)])

והצליל שלו בשרני משמעותית.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בפאביה זה לא בדיוק אותו מנוע ו/או ניהול מנוע.

אני השוויתי גולפים שנת 2001/2002 ראש בראש עם המנועים השונים.

בכל מקרה,ולמען הסר ספק, לא מדובר במפלצות מיאוצים, אבל אף אחד מהמנועים לא יגרום לצריכת דלק שונה במיוחד מרכב מקביל אחר או לחוסר סחיבה מורגש.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, אם איני טועה - גם באקסית שלך קוד המנוע הוא BTS (בדיוק כמו בפביה הנוכחית ובאיביזה האקסית).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הייתי מסכם את זה ככה:

לאבא שלי יש בורה 1.6 (אוטומטית כמובן, מה חשבתם?). אבא שלי הוא נהג רגוע מאין כמוהו, מהסוג שאם הוא נורא רוצה להתפרע, אז הוא נוסע 110 בכביש 6, או שהוא פשוט מחכה ליום הולדתו כדי לקבל אימון נהיגה כמתנה :wink:

על כל פנים, אם הצלחתי לתפוס את אבא שלי אומר את המשפט: "לא היה מזיק לאוטו הזה עוד איזה 20 כ"ס", נראה לי שזה כבר אומר הכל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אז מה אתם אומרים? באמת יש הבדל ענקי בין 8 שסתומים ל16?

אמרתם שיש הבדלים משמעותיים בכוחות-הסוס, סימן שגם במהירות הסופית יהיה הבדל (אם לדוגמא גולף 2000 8 שסתומים המקסימום שלו הוא 196 קמ"ש, אז 16 שסתומים המקסימום יהיה 240?)?

פורסם

נא לא לצטט הודעה מעליך.

לא נראה לי שיש מנוע אוטמוספרי 2000 סמק שיביא אותך ל 240 באוטו משפחתי.. אולי 220 גג.

הבדל הוא לא כזה ענקי אבל יש. ו8 שסתומים או 16 לא קשור בכלל לזה שהמנוע ישן או חדש מבחינת טכנולוגיה.. אם הם עשו ככה כנראה היה להם שיקול כלשהו.

אבל 2000 סמק עדיף לך מ 1600 זה 100% אם אתה לא כזה לחוץ על דלק

פורסם

לא נראה לי. אין סיכוי אולי לפי נתוני היצרן מהירות מרבית היא 196, אם לקחת בחשבון כנראה בחיים זה יהיה טיפה פחות.

אבל אפשר לדעת למה הנתון הזה חשוב לך כלכך? אין איפה לסוע במהירות כזאת לפחות זה לא חוקי.

פורסם
אייל, אם איני טועה - גם באקסית שלך קוד המנוע הוא BTS (בדיוק כמו בפביה הנוכחית ובאיביזה האקסית).

קודי המנוע של הגולף לא מתחילים ב B אלא ב A.

(B זה מנועים סוג ב' שזורקים בסקודות ? :D סתאאאם...)

לא הייתי פוסל רכב שמור בגלל שיש לו 8 או 16 שסתומים,

בשורה התחתונה ההבדל לא מאוד גדול. ונהגים מן השורה שבוחרים גיר אוטומט גם לא ירגישו את זה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני לא מתכנן לנסוע על 220 חח אבל פשוט חשוב לי, וכבר אמרתי לך, שכשאני אחזור לירושלים לדוגמא, אז בעליות של הקסטל זה יסחב טוב על 120 ואפילו אם אני ארצה לעקוף מישהו על 150 או 140, מבין?

• תוכן חדש...