Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תערובת דלק לווספה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בווספה כוסית מידה שמסומן עליה על כל ליטר דלק כמה שמן לשים. בדרך כלל אני מתדלק 5 ליטר שזה כוסית מלאה של שמן. ולמיטב ידיעתי יוצר תערובת של 2%.

פורסם

אני וסופי נוסעים על 2.5 אחוז אין עשן אין תפיסת מנוע לדעתי שמן איכותי (וולוולין) ותערובת קצת יותר עשירה עושה רק טוב-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
אני וסופי נוסעים על 2.5 אחוז אין עשן אין תפיסת מנוע לדעתי שמן איכותי (וולוולין) ותערובת קצת יותר עשירה עושה רק טוב-רן

במה מתדלקים כשדלק 96 יפסק להמכר?

מוסיפים אשלגן ל95?

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

פורסם
במה מתדלקים כשדלק 96 יפסק להמכר?

מוסיפים אשלגן ל95?

לא זכורים לי שסתומים בווספה , שהם נושא הדילמה לגבי עופרת / אשלגן / סיכוך

תדלק 98 עם 2.5% שמן 2T וסע לשלום

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם
אין צורך לשים 98. אוקטן 95 מספיק עבור וספה.

ללא שום תוסף מלבד 2% שמן?

מה לגביי סוזוקי RV 50?

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

פורסם

בוא נבין שני דברים בסיסיים:

1. העופרת, ולאחריה האשלגן, נוספו לדלק כדי לסכך את תושבות השסתומים.
  2. במנוע שתי פעימות אין שסתומים. למען הסדר הטוב, יש לציין שיש גם מנועים כאלה עם שסתומי עלים, אבל אנחנו כרגע מדברים על וספה, ולכן בהקשר זה אנחנו נתייחס למנוע שתי פעימות כמנוע ללא שסתומים.

לאור האמור לעיל, מנוע שתי פעימות של וספה שותה בנזין 95 כמו שאני שותה כוס קפה על הבוקר.

בדיוק בימים אלה אני סוגר את השנה הראשונה עם הווספה שלי (PX200). לאחר שימוש יומיומי ונסועה של כ-16K ק"מ, אני יכול לומר בבטחון מוחלט שלמען שמירה על אמינות המכלולים, יש להקפיד על תערובת של לפחות 2% ונסיעה בדרך בינעירונית במהירות מירבית של 80 קמ"ש (היא יכולה גם להגיע ל-100, אבל אל תצפה שהעסק יחזיק מעמד לאורך זמן). אם אתה רוצה להגדיל עוד טיפה ראש, מומלץ גם לפחות אחת לחודש לבדוק את מפלס השמן של הגיר ולהוסיף בהתאם.

הדלק, כפי שאתה יכול להבין, כלל אינו מהווה פקטור בעניין.

לגבי הסוזוקי: לא יודע, ולכן אינני יכול להתייחס.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אין הבדל בין הדגמים והנפחים, הוראות היצרן מדברות על תערובת של 2% המהדרין באקלים הישראלי שמים קצת יותר-

לאופי השימוש ולסגנון הנהיגה השפעה מכרעת על אורך חיי המנוע,

ווספה אוהבת לשייט ולא למשוך חזק איכות השמן והכמות עוזרת למנוע לשמור על חייו-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

javtz , כפי שראית משלל התגובות כאן, חלק מוהלים 2% וחלק יותר. אני הייתי בקיץ מוהל 4% ובחורף 2.5-3%, כלומר הייתי מפנק אותה בקצת יותר מהוראות היצרן, אבל (אבל גדול): הייתי מקפיד על איכות השמן וגם כיום, בטייפון 50 סמ"ק שלי אני קונה שמן איכותי וסינטטי, ולכן נהנה מביצועים של כלי "כמו חדש" ולא כלי בלוי. כמו כן המנוע נקי יותר והמצת מתלכלך פחות. כל זאת בדו-פעימתי "מודרני", יחסית לווספה. בווספה בכלל תרגיש הבדל גדול יותר אם תקפיד על איכות השמן. אל תקשיב לאלה שיאמרו לך "לווספה מספיק סונול מארין או דרעק מינראלי" - זה לא נכון! ברור שמספיק, אבל אנחנו רוצים הספק, שריפה נכונה יותר, פחות זיהום ולכלוך ויותר ביצועים. פתח מנוע אחרי 10,000 ק"מ שעבד עם שמן איכותי ופתח מנוע עם קילומטראז' זהה ששתה שמן מאיכות ירודה ותיראה את ההבדל.

פורסם

אני מכיר כמה ווספאים ששמים שמן 4 פעימות (10/40, 20/50) במשך עשרות אלפי קילומטר ללא בעיה.

הסופר 150 שלי נסעה עשרות אלפי קילומטר על סונל מארין 2 פעימות בתערובת של פחות משני אחוז בלי בעיות.

בראלי180 אני שם שני אחוז של שמן סילקולן או אג'יפ.

• תוכן חדש...