Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פולו 2001 הוחלפו רפידות ב99,000 והיום כאשר האוטו עומד על 119,000

כשאני בולם האוטו רועד ובנוסף כאשר אני עוצר לחלוטין ישנן חריקות מהגלגלים מהתחושה שלי זה הבלמים הקדמים.. ולא האחוריים.

יש לי כמה שאלות:

1. האם הגיוני שכל כך מהר נשחקו הרפידות (20,000 ק"מ) ? האם זה אומר שהרפידות זולות ופשוטות ואין טעם להחליף לאותו סוג ?

2. הוצע לי החלפת רפידות קדמיות במחיר של 200 ש"ח והחלפת רפידות אחוריות במחיר של 350 ש"ח, האם המחירים נומרלים?

תודה מראש בן.

נ.ב

באוטו מוסך גם נאמר לי שרפידות מקוריות קדמיות יעלו 350 לבד ללא עבודה.

ויש לציין שאני גר באזור הררי מאוד כלומר הרבה ירידות...

פורסם

האם אתה מרגיש רעידות בהגה בזמן הבלימה? אם כן, לפי דעתי צלחות קדמיות עקומות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא בטוח אם זה רק בהגה אני חושב שזה ממש בכל החלק הקדמי של האוטו..

ורק שאני יבין אותך צלחות = ?

נערך

ואני רוצה להוסיף שאני מרגיש את הרעידות רק כאשר אני בולם במהירות גבוהה על מנת להאט .. וגם לפעמים זה לא קורה..

והחריקות רק כאשר אני נוסע ממש לאט ובולם על סף עצירה.

פורסם

לפי התיאור שלך, דעתי התחזקה בנושא צלחות. ככל הניראה שצלחות עקומות ויש להחליפן (רצוי גם רפידות בבלמים קדמיים).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני תומך בדעתו של TZVIPPER.

לפי דעתי הצלחות התעקמו ועקב כך גם נהייה בלאי גבוה יותר של הרפידות,וזאת הסיבה שאתה מרגיש בעצירה את האוטו רועד כולו כאילו ABS פועל.

אני בדיוק לפני חודשיים החלפתי באוטו שלי צלחות+רפידות כי היה לי אותם רעידות בזמן עצירה,זה קורה ממדרכות וכו..

העלות היא בערך 200 שח לצלחות חלופיות.

***PEUGEOT - THE KING OF THE JUNGLE***

פורסם

הבנתי.. מחר אני אבדוק את זה במוסך ואני אגיד לכם מה הייתה הבעיה ..

ד"א אפשר לבדוק האם הצלחות באמת עקומות במוסך ? זה דבר שרואים בעין ?

ואני אשאל שוב מה זה בדיוק צלחות ?

והאם הגיוני שאחרי 20,000 קמ צריך להחליף רפידות ? כי קראתי פה בפורום שרפידות מחזיקות פי 3 יותר זמן..

ומה מחיר סטדנרטי לרפידות + החלפה ?

תודה בן :)

פורסם

בצלחות ורפידות יש להשקיע ולא לקנות חליפי סיני זול מכל הבא ליד. לגבי אורך חיים - תלוי באופי הנהיגה, אני מחליף כל 10K ולפעמים אפילו פחות, אבא שלי כל 20-25K.

פורסם

והאם הגיוני שאחרי 20,000 קמ צריך להחליף רפידות ? כי קראתי פה בפורום שרפידות מחזיקות פי 3 יותר זמן..

בתמונה הבאה ניתן לראות צלחת בילום.

הרפידות יושבות על הצלחת בתוך הקאליפר, בעת בלימה הקליפר לוחץ את הרפידות לצלחת הבילום. (אני ממש לא בטוח אם זה מדוייק, אנא תקנו אותי בהתאם)

introduce13xs.jpg

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

אתה לא יכול לראות עם הצלחות עקומות ,כי זה ממש זווית קטנה שהעין שלנו לא מבחינה בה אבל היא מורגשת בכביש.

צלחות זה החלק העגול שמתלבש על הסרן הקדמי,מה שיושב מאחורי הגלגל.

הצלחת יושבת בין שתי רפידות שבזמן לחיצה על ברקס משאבה לוחצת את הרפידות והם נלחצות על גבי הצלחת (כדוגמא:ברקס של אופניים,שיש שני רפידות שלוחצות על הגלגל).

אמרתי לך שבגלל שהצלחות היו עקומות יהיה בלאי גבוה של הרפידות,אבל בכל מקרה כשמחליפים צלחת עדיף כבר להחליף את הרפידות.

אני לא זוכר בדיוק מה המחיר מצטער.

***PEUGEOT - THE KING OF THE JUNGLE***

פורסם

טוב אנשים תודה רבה

מחר אני אבדוק הכל במוסך ..

חבל שאי אפשר לבדוק עם באמת הצלחות עקומות ככה זה היה יכול לחסוך לי כסף

הרי אין טעם להחליף רק רפידות ולגלות שעדיין יש רעידות :|

ולפי מה שהבנתי 20,000 ק"מ לרפידות זה נורמלי אז נראה לי שאחליף לאותם רפידות שכבר יש לי (לא מקוריות)

• תוכן חדש...