Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסקודה פביה, על הצג הדיגיטלי הופיע OIL (לא נורת ההזהרה, אלא המילה עצמה).

קניתי שמן, ומילאתי מעט. לאחר ששמתי את המפתח בסוויצ', הוא עדיין העיר OIL, אז מילאתי עוד, ולבסוף מבדיקה ידנית לאחרמכן הסתבר שמילאתי מעט (כמה מילימטרים) מעל המקסימום של המדיד.

רשום שלא למלא שמן מעל המותר.

מה לעשות ?

פורסם

מותר לשאול מה הקשר לנורת הOIL?

האם לא קיים מדיד שמן ברכב?

האם תמיד נהגת להוסיף שמן, עד שנורת השמן כבית?

מה צמיגות השמן שהוספת, האם בהתאם להןראות היצרן, הרשומות , בספר הרכב?

האם נורת השמן כבתה לבסוף?

האם צריכת השמן גבוהה ברכב, וכמה?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היית צריך להתחיל מבדיקה ידנית, אבל זה כבר לא משנה.

אם זה רק כמה מילימטרים מעל קו המקסימום, אל תתרגש.

לא יגרם נזק מ 100 או 200 גרם שמן מעל המקסימים, והשמן העודף ישרף בסופו של דבר.

עריכה - לצביקה :

הוא רשם שהוא בסופו של דבר בדק ידנית עם המדיד.

לא ראיתי עדיין רכב, שלא מצוייד במדיד שמן.

לגבי הכיתוב OIL - כמעט בכל המכוניות החדישות יש מד שמן אלקטרוני, שמודד את מפלס השמן בכל התנעה.

זה משמש כגיבוי לבדיקה ידנית, ומופיע בצג בלוח שעונים בצורת כיתוב OIL או נורית כתומה עם ציור של מדיד שמן, או שורת ריבועים, תלוי ביצרן.

המנגנונים האלו לרוב יראו חיווי של מפלס שמן נמוך, כשבפועל המפלס עומד על כחצי עד רבע במדיד.

אין קשר בין ההתראה הזו לנורית לחץ שמן אדומה.

פורסם

חיווי OIL נעלם לבסוף ?

כמה שמן הוספת להערכתך ?

אם הוספת בערך 1/2 ליטר, אין בינתיים סיבה לדאגה, פרט לכך שלא מומלץ לערבב שמנים שונים (לא נראה לי שהוספת שמן זהה למה, שיש כרגע במנוע).

פורסם

בוקי ידידי שלום רב!

עם כל הכבוד למנורות החווי האלקטרוניות, אתה בוודאי תסכים איתי, שאין כמו מראה עינים ובשביל זה יש מדיד.

בשביל שלא יווצר מצב כזה, אשתי תמיד אמרה לי תגמור בזמן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

האם יש אפשרות לרוקן קצת מהשמן ? או צריך ללכת למוסך שירוקנו את כל אגן השמן.. ?

שמתי לב שאי אפשר להכניס צינורית לאיפה ששמים שמן

פורסם

למה צריך לרוקן שמן ?

הוא רשם, שמילא רק כמה מילימטרים מעל המקסימום.

זה יכול להיות בתחום סטיית המדידה, החניה לא ישרה לגמי וכוי

2-3 מ"מ במדיד זה לא יותר מ 200 סמ"ק.

פורסם

אפשר לרוקן טיפה מפקק הריקון רק שצריך מישהו שיעשה את זה בזהירות וסבלנות. לא הבנתי אם הכיתוב נעלם.

אם לא אז אולי הכיתוב הזה מתייחס לזה שהגיע הזמן להחליף שמן? תבדוק בספר רכב.

פורסם
בסקודה פביה, על הצג הדיגיטלי הופיע OIL (לא נורת ההזהרה, אלא המילה עצמה).

קניתי שמן, ומילאתי מעט. לאחר ששמתי את המפתח בסוויצ', הוא עדיין העיר OIL, אז מילאתי עוד, ולבסוף מבדיקה ידנית לאחרמכן הסתבר שמילאתי מעט (כמה מילימטרים) מעל המקסימום של המדיד.

רשום שלא למלא שמן מעל המותר.

מה לעשות ?

לאחר מילוי שמן מנוע בפעם הראשונה היה עלייך להניע את הרכב ואז לכבות אותו ולבדוק האם המנורה דולקת.

מספר חיישנים ומערכות ברכב מתאפסות רק לאחר הנעת הרכב.

מילוי 2-3 מילימטר מעל המקסימום לא צריך להדאיג אותך ואין צורך לרוקן את השמן העודף.

איזה כייף לי :)

פורסם
למה צריך לרוקן שמן ?

הוא רשם, שמילא רק כמה מילימטרים מעל המקסימום.

זה יכול להיות בתחום סטיית המדידה, החניה לא ישרה לגמי וכוי

2-3 מ"מ במדיד זה לא יותר מ 200 סמ"ק.

לא מדוייק, זה יכול להיות ממש הרבה יותר, נתקלתי במצב בו 5 מ"מ יותר על המדיד הראו לאחר ריקון ומדידת הכמות שיש עודף של שני ליטר יותר!

לאחר מילוי שמן מנוע בפעם הראשונה היה עלייך להניע את הרכב ואז לכבות אותו ולבדוק האם המנורה דולקת.

מספר חיישנים ומערכות ברכב מתאפסות רק לאחר הנעת הרכב.

מילוי 2-3 מילימטר מעל המקסימום לא צריך להדאיג אותך ואין צורך לרוקן את השמן העודף.

אולי אני הפעם יותר קפדן מקפדן אבל יש רכבים, במיוחד טורבו דיזל, אשר סופר רגישים לכמות עודפת של שמן ואפילו מעט עלול לגרום להרס מנוע.

פורסם
לא מדוייק, זה יכול להיות ממש הרבה יותר, נתקלתי במצב בו 5 מ"מ יותר על המדיד הראו לאחר ריקון ומדידת הכמות שיש עודף של שני ליטר יותר!

לגבי 99 אחוז מהרכבים הפרטים תשובתך לא מדוייקת הסבר בהמשך (ייתכן שהייתה טעות בבדיקה והערכה של כמות השמן)

אולי אני הפעם יותר קפדן מקפדן אבל יש רכבים, במיוחד טורבו דיזל, אשר סופר רגישים לכמות עודפת של שמן ואפילו מעט עלול לגרום להרס מנוע.

איפה קראת על זה ? גם רכב עם עודף של 0.5 ליטר לא ינזק ולא בטיח.

כפי שהבטחתי קבל הסבר.

נניח שקיבולת ממוצעת של תכולת השמן באגן ברכבים פרטים נעה בין 4-8 ליטר.

בהנחה שאגן השמן הינו מלבן שמידותיו הם:

140X180X200 מילימטר הווה אומר שנפח האגן הינו 5.04 ליטר מכאן כול סטייה של 2 מילימטר שווה בערך 0.1 ליטר.

עם סטייה של 5 מילימטר לא תגיע בחיים לעודף של 2 ליטר ברכב פרטי. אם מדובר על רכב משא עם אגן בנפח של 20-30 ליטר וצורתו מלבן גדול ובעל גובה קטן אזי אני יכול להסכים.

תבדוק את עצמך חישובית ותראה שאני צודק.

במידה ומה שאתה טוען נכון אזי ייצרני הרכבים צריכים לכתוב בספר הרכב שיש לבדוק את גובה השמן בטמפ' תיקנית של 25 מעלות צלזיוס ולקפוץ למכון התקניים או לטכניון בכדי למצוא משטח מפולס בדיוק רב.

בדיקת גובה השמן בחנייה של הבית או כביש מפולס או בתחנת הדלק לא מספיקים מפולסיים בכדי לבצע בדיקת גובה שמן בסטייה של 2 מילימטר, לכן אני מעריך שייצרני הרכב לוקחים בחשבון שעלול לקרות מצב שבו נהג הרכב ימלא כמות שמן עודפת אפילו של 0.5 ליטר מבלי שהמנוע ינזק.

איזה כייף לי :)

פורסם

מכוון ה OIL עדין מופיע, אך שמתי לב שלאחר נסיעה של מספר דקות, הוא נכבה.

אולי הוא פשוט מתוכנת להזכיר שצריך באופן כללי להחלף שמן ?

אגב, לגבי מילוי המדיד, יש שני מקומות שאוכל לומר שמסמנים את הקו העליון, אינני בטוח איזה מהם הוא הנכון (הפרש של כחצי סמ ביניהם)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...