Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איתות במעגל תנועה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

עברתי היום השתלמות נהיגה מונעת. המדריך טען שבמעגל תנועה צריך לאותת ימינה אחרי הכניסה למעגל, בגלל שבמעגל תנועה למעשה פונים תמיד ימינה (הוא "פרס" את המעגל תנועה והראה לנו שזה כמו 4 צמתי קמץ ימינה).

כמו רוב האנשים, אני מאותת ימינה, אם אני רוצה לפנות ימינה, לא מאותת אם אני ממשיך ישר, ומאותת שמאלה אם אני פונה לכיוון שמאל.

לא נשמע לי הגיוני לאותת ימינה, ניסיתי את זה, אם ממשיכים ישר או שמאלה, האיתות לא נכבה.

חיפשתי בספר של התאוריה, מעגלי תנועה לא הוזכרו שם; חיפשתי באינטרנט, בכל מקום רשום משהו אחר..

איך באמת צריך לאותת במעגל תנועה?

פורסם

לא מאותתים לפני הכניסה למעגל התנועה. מאותתים רק ימינה כאשר אתה רוצה לצאת ממעגל התנועה.

בדיוק כפי שתאר המדריך.

שים לב לתיאור שלך, כאשר אתה רוצה לפנות כביכול שמאלה (בדרך כלל היציאה השלישית, אך לא מחייב) אתה מאותת שמאלה.

עכשיו לצורך העניין, נכנס רכב נוסף למעגל התמונה, אך לא מהכניסה שלך אלה מהכניסה הבאה.

איך הוא אמור לדעת מאיפה נכנסת ומאיפה אתה מתכוון לצאת?

לכן מאותתים תמיד לפני היצאה (ימינה כמובן).

פורסם
אם אני זוכר נכון, לפני הכניסה למעגל תנועה מאותתים לאן שרוצים לפנות כמו שאתה עושה בדר"כ.

וביציאה מהמעגל מאותתים ימינה.

זה נשמע קצת יותר הגיוני.

אבל עדיין זה מוזר לאותת ימינה כשאני ממשיך ישר, וגם אף פעם לא ראיתי מישהו שעושה את זה.

פורסם

אתה לא מאותת ימינה, כאשר אתה רוצה להמשיך ישר.

לצורך העניין נתייחס למעגל תנועה קלאסי, שמתחברים אליו ארבעה כבישים.

אתה נכנס מכניסה מסוימת ורוצה להמשיך ישר ( לצאת ביצאה השניה)

לפני הכניסה למעגל תנועה, אתה לא מאותת. אתה מתחיל לאותת ימינה רק לאחר שעברת את היציאה הראשונה.

ואז ברור לכולם שאתה עומד לצאת ביציאה הקרובה ( השניה מבחינתך)

עכשיו גם ברור לי , למה תנועה במעגל תנועה. נראת כפי שנראת.

פורסם

שניכם מתלוננים על איתות ומעגלי התנועה, אבל עדיין מתנהגים שונה במעגל תנועה, אז כנראה שמעגל תנועה ימשיך להראות כמו שהוא נראה עכשיו..

בכל מקרה, אני חושב שכדי לצאת ביציאה השלישית, כמו ש-High Octane כתב, עדיף לאותת שמאלה לפני הכניסה למעגל ואח"כ ימינה.

מעכשיו אני גם אאותת ימינה. (אפילו בשיעורי נהיגה ובסטס לא אותתי ימינה ביציאה, ולא העירו לי)

פורסם

כשאהי הייתי בהשתלמות נהיגה, לפני כשנה, שאל המדריך כיצד והאם יש לאותת במעגל תנועה. עלו שם כל התשובות הנ"ל. הסיכום שלו היה "כל התשובות נכונות, ואיש הישר בעיניו יעשה".

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
היי

עברתי היום השתלמות נהיגה מונעת. המדריך טען שבמעגל תנועה צריך לאותת ימינה אחרי הכניסה למעגל, בגלל שבמעגל תנועה למעשה פונים תמיד ימינה (הוא "פרס" את המעגל תנועה והראה לנו שזה כמו 4 צמתי קמץ ימינה).

כמו רוב האנשים, אני מאותת ימינה, אם אני רוצה לפנות ימינה, לא מאותת אם אני ממשיך ישר, ומאותת שמאלה אם אני פונה לכיוון שמאל.

לא נשמע לי הגיוני לאותת ימינה, ניסיתי את זה, אם ממשיכים ישר או שמאלה, האיתות לא נכבה.

חיפשתי בספר של התאוריה, מעגלי תנועה לא הוזכרו שם; חיפשתי באינטרנט, בכל מקום רשום משהו אחר..

איך באמת צריך לאותת במעגל תנועה?

המדריך שלך צודק, ככה גם אני למדתי נהיגה (לפני 10 שנים) וככה גם עשיתי בטסט ועובדה שעברתי.

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

מאותתים רק לפני היציאה. אני מכיר לפחות שוטר אחד שלא ידע את זה וחשב שצריך לאותת לפני הכניסה למעגל, ולפחות נהג אחד שזוכה במשפט. ולפחות שופטת אחת שיודעת גם לנזוף בשוטרים שלא יודעים את החוק.

אסף.

פורסם

בתור אחד שעבר היום טסט ויודע את החוקים שאף אחד לא עושה אז באמת צריך לאותת ימינה בכניסה ואז ישר מבטלים את האיתות ולפני יציאה לא משנה אם בכניסה הראשונה או השניה או השלישית צריך לאותת ימינה..

תנסו לדמיין מעגל תנועה עם 2 נתיבים זה יעזור בהמחשה..

פורסם

עברתי טסט ראשון לאופנוע עד 500 סמ"'ק בגיל 18, טסט ראשון לרכב בגיל 18, טסט ראשון לאופנוע מעל 500 סמ"'ק בגיל 21 ובסוף החודש הזה יש לי טסט לרכב עד 12 טון ובחיים לא שמעתי על זה שצריך לאותת ככה.:roll:

תמיד לפני המעגל תנועה אני מאותת לכיוון אליו אני רוצה לפנות...מה גם שזה לא מופיע בשום ספר תאוריה בצורה הזאת!

פורסם
אם אני זוכר נכון, לפני הכניסה למעגל תנועה מאותתים לאן שרוצים לפנות כמו שאתה עושה בדר"כ.

וביציאה מהמעגל מאותתים ימינה.

אתה לא מאותת ימינה, כאשר אתה רוצה להמשיך ישר.

לצורך העניין נתייחס למעגל תנועה קלאסי, שמתחברים אליו ארבעה כבישים.

אתה נכנס מכניסה מסוימת ורוצה להמשיך ישר ( לצאת ביצאה השניה)

לפני הכניסה למעגל תנועה, אתה לא מאותת. אתה מתחיל לאותת ימינה רק לאחר שעברת את היציאה הראשונה.

ואז ברור לכולם שאתה עומד לצאת ביציאה הקרובה ( השניה מבחינתך)

עכשיו גם ברור לי , למה תנועה במעגל תנועה. נראת כפי שנראת.

שניכם מתלוננים על איתות ומעגלי התנועה, אבל עדיין מתנהגים שונה במעגל תנועה, אז כנראה שמעגל תנועה ימשיך להראות כמו שהוא נראה עכשיו..

בכל מקרה, אני חושב שכדי לצאת ביציאה השלישית, כמו ש-High Octane כתב, עדיף לאותת שמאלה לפני הכניסה למעגל ואח"כ ימינה.

מעכשיו אני גם אאותת ימינה. (אפילו בשיעורי נהיגה ובסטס לא אותתי ימינה ביציאה, ולא העירו לי)

מאותתים רק לפני היציאה. אני מכיר לפחות שוטר אחד שלא ידע את זה וחשב שצריך לאותת לפני הכניסה למעגל, ולפחות נהג אחד שזוכה במשפט. ולפחות שופטת אחת שיודעת גם לנזוף בשוטרים שלא יודעים את החוק.

אסף.

עברתי טסט ראשון לאופנוע עד 500 סמ"'ק בגיל 18, טסט ראשון לרכב בגיל 18, טסט ראשון לאופנוע מעל 500 סמ"'ק בגיל 21 ובסוף החודש הזה יש לי טסט לרכב עד 12 טון ובחיים לא שמעתי על זה שצריך לאותת ככה.:roll:

תמיד לפני המעגל תנועה אני מאותת לכיוון אליו אני רוצה לפנות...מה גם שזה לא מופיע בשום ספר תאוריה בצורה הזאת!

אלו הן התשובות הנכונות.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

רק בארץ מנסים להמציא את הגלגל, סליחה, את מעגל-התנועה מחדש. :x

נהגתי בארצות רבות, בהן מעגלי-תנועה לרוב(מי אמר אנגליה?), ובכולן הפעלת האיתות זהה -

בפניה ימינה - מאותתים ימינה בכניסה וביציאה.

בנסיעה ישר - אין מאותתים בכניסה ומאותתים ימינה ביציאה.

בפניה שמאלה או פרסה - מאותתים שמ' בכניסה וימינה ביציאה.

מדוע בארה"ק הנוהל צריך להיות שונה?!

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...