Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים חדשים - מיקום ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמנם אני כבר שומע את התותחים רועמים ונכון שהדעה הרווחת היא לשים אותם על האחורי, אבל אם לנתח את הסיכוי המזערי שיקרה לך פיצוץ צמיג למול הסיכוי הגדול עשרות מונים שתצטרך צמיג תקין לבלימה או היגוי, המסקנה המתבקשת היא בקדמי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מציע לקרוא שרשורים קודמים בנושא לפני שניכנס לויכוח אינסופי. כל אנשי המקצוע ממליצים על הציר האחורי, והוסבר בשרשורים האחרים בדיוק מדוע. חבל להטעות סתם.

פורסם
רומן, אני מסכים איתך במאה אחוז, אבל מניסיוני חבל לך על הזמן - אף אחד לא יסכים איתך.

אביחי

אני לא מיסיונר, לא מטיף בשער. הבעתי דעה תוך שציינתי שהדעה הרווחת הפוכה מדעתי (דהיינו, שמר, לא הטעיתי אף אחד). אנשים פשוט נוטים לשכוח שאנשי מקצוע, בייחוד כאלה שמוציאים פרסומים, דואגים הרבה יותר לכסת"ח משפטי במקרה הלא סביר מאשר לצורך היומיומי, גם אם הוא סביר והגיוני לחלוטין.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כסת"ח משפטי, מה?

מה אתם מעדיפים, דיעה של מישהו המבוססת על תחושותיו הלא מלומדות, או ניסויים אמיתיים שנערכו ע"י גופים מסודרים ?

ראו את השרשור הזה, הודעות #4 (על מבחן שערכו FIFTH GEAR), הודעה #27 (של דניאל, אשר היה נוכח בניסוי).

לא שוכנעתם? הנה לינק לסרטון של מבחן שערכה חברת מישלין, קצת יותר רציני מהדעות של המשתתפים בשרשור זה (אלא אם אתם חושבים שאדון אאוץ' מבין בצמיגים יותר ממישלין).

פורסם

לחלוטין לא הבנת מה אני מנסה להגיד. אין חולק, שכשל בצמיג האחורי מסוכן הרבה יותר מכשל בצמיג הקדמי, בשל העובדה שהנהג שולט על הציר הקדמי בעוד ברובם המכריע של הרכבים אין לו כל שליטה על האחורי. הטענה שלי היא שכשל מן הסוג, דהיינו פנצ'ר, ועוד כזה שגורם ליציאת רוב האוויר מן הצמיג תוך זמן קצר ביותר, הוא אירוע נדיר ביותר. מכאן שברובם המכריע של המקרים עדיפה בעיניי השליטה ברכב.

לעניין הסרטון של מישלן, הרי שהוא נראה רציני עד שהראו את שתי המכוניות במקביל. סביר בעיני שאם הנהג במכונית שהסתחררה איבד אחיזה, גם הנהג במכונית השניה היה חווה איבוד אחיזה כלשהו ונוקט בפעולות תיקון, שהיו גכם נראות לעין. או, לחלופין, הנהג במכונית שהסתחררה היה מתמודד יותר טוב עם ההחלקה ולפחות מנסה להציל. בקיצור, לא נראה רציני מדי. אני מבין את ההיגיון שמאחורי הסרטון ואת ההיגיון המשפטי בפרט, אבל הביצוע הוא אפעס לא משהו למישהו שהוא טיפה (ואני לא מתיימר להיות מקצוען) מעל רמת ההדיוט.

ההתלהמות שלך, אגב, והפן האישי, לא לעניין.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
רומן, אני מסכים איתך במאה אחוז, אבל מניסיוני חבל לך על הזמן - אף אחד לא יסכים איתך.

אביחי

+1

לתת עצות כולם חכמים . גם אם בעצמך אתה לא עושה את זה . למשל:

"אם לשכב עם בחורה אז רק עם קונדום"

"אל תשתה קולה ,זה הורס את השיניים"

"אם תיעשן , תקבל סרטן"

לא תמיד הכל שחור ולבן. אני מאמין שצמיג חדש יבלום טוב יותר, יוריד את הרעידות אם יש (כן ,כן עד מהירות 90 קמ"ש)

כמו כן יש על הגלגלים הקדמיים יותר עומס רוב הזמן ולכן הם בסכנה גדולה יותר לפיצוצים.

זה לא אומר שאני אשים גלגלים גרועים מאחור ( כמו שאמרתי "לא תמיד הכל שחור ולבן". )

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

ההתלהמות שלי, אם אתה מתעקש לקרוא לה כך, היא בשל העובדה שאתם עלולים להשפיע על מישהו לא מיומן, אשר עלול לשים את הצמיגים היותר טובים שלו קדימה, ובמיוחד עכשיו, בחורף, להחליק תוך סטייה לנתיב ממול.

שים לב שוב לסרטון. נאמר בפירוש ששתי המכוניות נוסעות במהירות זהה, ושהנהג במכונית הלבנה שומר על מסלולו (אין זה משנה אם תוך כדי הרפייה מהגז כדי לתקן). זנב המכונית הכחולה הופך ל"זנב דג", ונדרשת מיומנות כדי להשתלט עליו.

כל הבבל"ת בשרשורים הנ"ל נסוב סביב יכולתם של נהגים טובים מהממוצע למצות את היתרונות שיש בצמיגים עדיפים מקדימה.

לנהג ממוצע, שלא למד מעולם להשתלט על זנב מחליק ויעשה את כל השטויות שאפשר בדרכו אל הנתיב ממול - ההמלצה החד משמעית היא לשים את הטובים אחורה.

אם חברות מכובדות כמו מישלין ודנלופ מרשות לעצמן לקבוע חד משמעית ש"החדשים אחורה", סימן שהם הקדישו לכך מספיק מחשבה (סה"כ הרי אין להם אינטרס כלכלי, שהרי את אותו זוג צמיגים הם מכרו גם כך).

אם ב"התלהמות" שלי אמנע ולו תאונה אחת - אני מוכן להתלהם כאן לאורך 54 עמודים.

פורסם
לחלוטין לא הבנת מה אני מנסה להגיד. אין חולק, שכשל בצמיג האחורי מסוכן הרבה יותר מכשל בצמיג הקדמי, בשל העובדה שהנהג שולט על הציר הקדמי בעוד ברובם המכריע של הרכבים אין לו כל שליטה על האחורי. הטענה שלי היא שכשל מן הסוג, דהיינו פנצ'ר, ועוד כזה שגורם ליציאת רוב האוויר מן הצמיג תוך זמן קצר ביותר, הוא אירוע נדיר ביותר. מכאן שברובם המכריע של המקרים עדיפה בעיניי השליטה ברכב.

לעניין הסרטון של מישלן, הרי שהוא נראה רציני עד שהראו את שתי המכוניות במקביל. סביר בעיני שאם הנהג במכונית שהסתחררה איבד אחיזה, גם הנהג במכונית השניה היה חווה איבוד אחיזה כלשהו ונוקט בפעולות תיקון, שהיו גכם נראות לעין. או, לחלופין, הנהג במכונית שהסתחררה היה מתמודד יותר טוב עם ההחלקה ולפחות מנסה להציל. בקיצור, לא נראה רציני מדי. אני מבין את ההיגיון שמאחורי הסרטון ואת ההיגיון המשפטי בפרט, אבל הביצוע הוא אפעס לא משהו למישהו שהוא טיפה (ואני לא מתיימר להיות מקצוען) מעל רמת ההדיוט.

ההתלהמות שלך, אגב, והפן האישי, לא לעניין.

אם ב"התלהמות" שלי אמנע ולו תאונה אחת - אני מוכן להתלהם כאן לאורך 54 עמודים.

קודם כל, עם או בלי קשר למניעת תאונה - שמר הוא בחור מתלהם, פה אפילו הוא יכול להראות כאילו זה מגיע מטוב לב :-)

יש לי שלושה דברים לומר על הנושא:

1. הסירטון - כמו שרומן ציין, הסירטון אכן נועד לשכנע לשם צמיגים טובים מקדימה. רואים בברור שלא רק שמטרתם הייתה להוציא את הרכב להיגוי ייתר - הם לא ניסו לבצע שום פעולה לתפעל את ההיגוי ייתר הזה. מעטים הם המקרים שנהג (אפילו לא מיומן) נכנס להיגוי ייתר ולא מבצע שום פעולה לתקן - הנהג השני כמובן ידע להרפות מהגז כשהוא נכנס לתת היגוי - אם הוא היה נוהג כמו הקודם - הוא כבר היה עף מחוץ לשולי המסלול בתת היגוי שלא נגמר.

2. אני דווקא מסכים עם ההחלטה לשם את הצמיגים הטובים מאחור. אותי לא מפחיד נזק לצמיג כמו העובדה שהיגוי ייתר אכן קשה יותר לתקן מתת היגוי. יצרני רכבים מכיילים כיום את כל המכוניות לתת היגוי, ממזדה 3 ועד הונדה S2000 בשל כך, בגלל זה גם הנחיית הצמיגים. אומנם אני נורא אשמח שהנהג יוכל להפנות את הרכב ולבלום בצורה טובה, אבל אם הסכנה היא שהזנב יעקוף אותו תוך כדי - אז עדיף כבר לוותר על אחיזה מקדימה.

3. ובנימה אישית (כמובן) לחובבי דריפטים כמו אביחי וכמוני יש אהבה גדולה לשם את הצמיגים הטובים קדימה, הרכב נזרק בקלות יותר והוא הרבה יותר מהנה. אבל חייבים לזכור כי רוב הנהגים הם ממוצעים, וככאלו - היגוי ייתר זה דבר מפחיד במיוחד וקשה לשליטה. גם לי בגיל 18 היו שני היגויי ייתר לא צפויים (בטויוטה פריוויה הנעה אחורית), זה היה מפחיד מאוד ומסוכן מאוד וכל זה במהירות של 50 קמ"ש בלבד - אני בכלל לא הבנתי מה קרה עם האוטו והכל נגמר קרוב מאוד למדרכה. תאר לעצמך מה היה קורה בעוד כמה קמ"שים...

פורסם

אני לא אתייחס לפרובוקציות שלך , אבל:

מעטים הם המקרים שנהג (אפילו לא מיומן) נכנס להיגוי ייתר ולא מבצע שום פעולה לתקן

רובם המוחלט של הנהגים יעשו פעולות שבמקום לתקן, יגרמו אף יותר נזק.

עבור הרוב - יש לשים את הטובים אחורה, ולו רק בכדי שעילויי נהיגה לא ייאלצו לראות אותם עושים פירואט מול עיניהם.

פורסם

אבל עדיף שאלה שפחות שחוקים יהיו מקדימה, לא?

אחרת למה מחליפים מיקום בין האחוריים לקדמיים כל זמן מסוים כשהקדמיים נשחקים מהר יותר??

:twisted:הליסינג שלך זה רכב השטח הטוב ביותר...:twisted:

איביזה 2006 שחורה

• תוכן חדש...