Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תותחנים כן או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

בעקבות מנילה שנשלחה אלי יש לי את האפשרויות הבאות:

שיריון,

תותחנים,

לוחם איסוף,

נ"מ,

חילוץ והצלה,

ספינות טילים.

העדפתי תותחנים.

מה דעתכם על החייל הזה? איך היציאות?

איך אפשר להתקבל לקד"צ נהיגה?

תודה.

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם

יש לי שני חברים בתותחנים, לחיל הזה יש שם לא טוב שעכשיו מנסים לשנות ולכן התנאים לא רעים. לדוגמא, בטירונות שלהם אסור למפקדים לתזז אותם ואסור לתת עונשים פיזיים. עוד דבר, למגורי הטירונים שם יש מיזוג (וגם חימום, מן הסתם).

בקשר ליציאות, פחות או יותר פעם בשבועיים, לפעמים יותר ולפעמים פחות (אבל אחד החברים שלי בטירונות והשני באימון מתקדם ככה שאני לא יודע מה יהיה בהמשך).

"ai motoare capul doare"

פורסם

כיוצא החייל יש בחייל הזה עבודה שחורה ויש תפקידים מעניינים. נסה להגיעכ לאיכון או להיות מ"ט ויהיה לך שירות מעניין יחסית עם קצת ראש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מה זה איכון ומה זה מ"ט.

אשמח להסבר קצר.

תודה על התגובות.

פעם בשבועיים זה קצת מעצבן כי לחברים הג'ובניקים שלי יש חמשושים. :-(

אבל מצד שני נכיר חברים חדשים ויהיה מעניין.

שוב, תודה.

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם

מגורים עם חימום.. נהיה בית זונות, מה קרה לאוהלים בשבטה? לא טובים היום?? :lol::lol::lol:

תפקידי איכון/מ"ט/MLRS מעניינים, גם דחפ"זות מספקת ומאתגרת (פיזית).

העניין מתחיל בתפקידי הפיקוד כפי שציינו.

היציאות בהתחלה הם פעם בשבועיים, ישנם גם תפקידים של שבוע שבוע..

קצונה בהחלט מעניינת ונוגעת בכל תחומי הצבא, נגיעה בתחום האוויר ומעט מהים.

זו לא שאלה פשוטה, תלוי בתפקיד שתהיה.

אם תרצה מידע יותר מדוייק פנה בפרטי, יש דברים שלא מתאימים לכתיבה בפומבי.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

תותחנים זה כמו להחזיק רכב צרפתי- "אמרו לי, שמעתי ש..." וכל מיני כאלה, סטיגמות ודיעות שליליות בשפע, אבל מי שנכנס לעניין בראש טוב, ומי שכבר מכיר את העסק- יכול לאמת שהשד הוא לא כל כך נורא כמו שעושים ממנו.

אני בזמנו התלבטתי לגבי נ"מ, שריון ותותחנים, והמשפט שתפס אותי היה "אם אתה חושב יותר מהר ממה שאתה רץ- זה החיל שמתאים לך".

מבין כל האפשרויות שרשמת אני ממליץ בחום על תותחנים, ומחזק את דברי שי ז.

איחלתי למלש"ב בהצלחה

שביט, רס"ל מיל' בחיל תותחנים.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
מה זה איכון ומה זה מ"ט.

אשמח להסבר קצר.

תודה על התגובות.

שוב, תודה.

שכחתי לציין ששני החברים שלי מ"ט-ים. מ"ט זה משנה טכני, בעצם אחד שעושה את העבודה שלו מול מחשב בנגמ"ש פיקוד ולא יורה בתותח (זה הסבר מאוד לא ממצה, אבל אני לא אפרט יותר מזה).

ארז, אוהלים ממה שהבנתי יש לאימון המתקדם. הטירונים בחדרים או קרוואנים.

"ai motoare capul doare"

פורסם
מה זה איכון ומה זה מ"ט.

אשמח להסבר קצר.

תודה על התגובות.

שוב, תודה.

בקצרה, אך ממש בקצרה, מבלי להכנס למערכות, נתונים טכניים, סוגם ותפקידם במערך, ונגיעה רק ברמה הבסיסית ביותר של אופי התפקיד:

איכון זה זיהוי מטרות אויב אשר מבצעות ירי וטיווח מטרות אשר מתבצעות ירי עליהם, לדוגמא, באזור עוטף עזה ישנם מערכות אשר מזהות בעת ירי הטילים מאין יצאו ואף יכולות לחשב היכן יפגעו הטילים עוד לפני שפוגעות (לכן בכל עיר ואזור מופעלת אזעקה מבלי שבעיר סמוכה גם תפעל). גילוי נאות: המערכות לא רק של חיל התותחנים ומשתמשים אף באמצעים אחרים.

מ"ט מסייע למפקדים במגוון דרכים, ועיקרם לחשב נתוני ירי עבור הסוללות היורות - תותחנים בניגוד לשריון הרי יורים למרחקים גדולים מאוד אשר לא ניתן לזהות בעין ולכן המ"ט אוסף נתונים משל המערכות הפעילות ובאמצעות נתונים אלו מחשב את הנתונים המועברים לתותחים.

כמו ששי אמר, ואני מחזק, רבים יאמרו לך דברים שלייליים על החייל מבלי שידעו עליו דבר, אלא רק בגלל "ששמעו מ".

מתוך הכרות אומר לך שאחוז מאוד מאוד גבוה מיוצאי החייל יאמרו לך דברים חיוביים מאוד. אכן שירות מאתגר ומרתק אך בכל דבר יש צדדים חיוביים ושליליים.

כמובן שגם שירות בשריון ונ"מ יתכן ומרתק ושריון אף בעלי אופי שירות בעת מלחמה יותר "בתוך האקשן". אך איני יכול לדווח לך עליהם מניסיון.

מקווה שסייעתי, אני יוצא החייל ושרתתי במגוון רחב מאוד של תפקידים ומכיר את מגוון תפקידי המערך ופעולתם מפאת תפקידי בעבר (וכיום במילואים.. :( ).

ארז.

נ.ב: הדברים שנכתבו לא פוגעים בבטחון שדה וניתן לברר עליהם גם באתר החייל.

פורסם

ארז, אוהלים ממה שהבנתי יש לאימון המתקדם. הטירונים בחדרים או קרוואנים.

הזמנים השתנו..

אין כמו שלג בשבטה!

פורסם

אני אחזק את קודמי.

מנסיון אישי פחות או יותר השד הרבה פחות נורא.

יש תפקידים מאוד מעניינים, השירות מגוון ואפשר להגיע להרבה מקומות מאוד מאוד מעניינים.

חוץ מזה שבשגרה תותחנים לא מתעסקים רק בתותחנות אלא עושים קווים וכו' (נכון לא ברמת חי"ר) וכמובן שכך כל כמה חודשים אתה בתעסוקה אחרת ופה ושם "נח" באימון ככה שמשעמם השירות ממש לא.

פורסם

מניסיון זה חיל מאוד נחמד, עם אנשים ממש איכותיים... כמו שציינו עדיף איכון אבל גם בגדודים זה לא נורא... בהצלחה בכל מקרה!!

פורסם
אם תרצה מידע יותר מדוייק פנה בפרטי, יש דברים שלא מתאימים לכתיבה בפומבי.
קציני איסוף של צבאות זרים\כוחות עויינים, מהרו והרשמו לפורום, הקפידו לבחור תמונה משכנעת (פורשה 911 זה רעיון טוב) ופנו דרך מערכת ההודעות הפרטיות. יש שם מידע מעניין שלא מתאים לכתיבה בפומבי.

ארז, אל תיפגע אבל באינטרנט במיוחד - אין לך שמץ של מושג עם מי אתה מדבר.

פורסם
קציני איסוף של צבאות זרים\כוחות עויינים, מהרו והרשמו לפורום, הקפידו לבחור תמונה משכנעת (פורשה 911 זה רעיון טוב) ופנו דרך מערכת ההודעות הפרטיות. יש שם מידע מעניין שלא מתאים לכתיבה בפומבי.

ארז, אל תיפגע אבל באינטרנט במיוחד - אין לך שמץ של מושג עם מי אתה מדבר.

מסכים לגמרי,

סמ"ר (בקבע) נאור, לשעבר רש"צ ביקורות וחקירות בביטחון שדה :)

לגבי התפקידים,

הבחירות שלי היו:

1) חילוץ והצלה

2) לוחם איסוף

3) שיריון ותותחנים

השאר באים אח"כ

לגבי התפקידים,

*חילוץ והצלה מעניין מאד ומאתגר, למרות שהרבה פעמים אין עבודה (שוב פעם זה תלוי, היה לי חבר שטס לחו"ל למשימת הצלה).

*לוחם איסוף זהו אחד התפקידים היחידים שמובטח לך להיות "לוחם" ולשרת בקו כלשהוא וגם יש הרבה עניין (מארבים,משימות שטח וכו').

לגבי שיריון ותותחנים,

הייתי בשיבטה וגם בחט' 460 (בי"ס להדרכה של שיריון) (לא זה לא מסווג), והייתי הולך על שבטה ועל תותחנים בכללי, למרות שטנקיסט זה יותר להכנס לשטחי האש האמיתיים.

בעיקרון יש בונוסים בכל אחד מהחיילות:

1) בתותחנים 3 יחידות מיוחדות מעניינות מאד (שתיים מהם מעניינות מאד), רק לידיעתך לרוב המיונים ליחידות אלו הוא מקדים לגיוס ולכן במידה ולא בוצעו לך ראיונות/גיבושים קיים סיכוי כי לא תוכל להגיע אליהן.

2) בשיריון יש לך אפשרות להגיע לפלס"ר שזהו כוח רגלי שעונה על ההגדרה פלס"ר (הגיבוש נעשה כמה שבועות לאחר הגיוס).

על כל מקרה,

שיהיה בהצלחה (איחלתי למלש"ב בהצלחה בהמשך :))

נאור.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

ארנון ופאנקי הנכבדים,

מקבל את הערותיכם עם הסתייגות "קלה":

א. אתם לא יודעים מה אני מתכוון לספר לבחור ואם בכלל, אין טעם לנפח את ראשו במושגים אשר לא ידע גם כך מה הם אומרים עד שלא יהיה שם.

ב. תקראו קצת מהודעותיו של הבחור, לא נראה לי ממש שהוא מרגל איראני..

ג. כל פרט על תותחנים כבר ידוע בפי כל וזאת תודות ליקירנו אלחנן.. וברמות סיווג מעט גבוהות יותר ממה שאני נחשפתי אליהם (האמנם?)

שתו כוס תה טוב וצפו במה שקורה על מסך הטלויזיה, לצערי, שם פחות ממדרים ממני. :twisted:

• תוכן חדש...