Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכ:

גולף 1995; אוטומט; 1800 cl (90 (כוח סוס); אוטומט כ- 120,000 ק"מ

הבעיה:

1. כאשר הרכב היה עומד בעליה תלולה מאוד והייתי עוזב את הברקס, לאחר מספר שניות הרכב היה מתדרדר אחוררה בצורה משמעותית מאוד;

2. כמו כן לעיתים (אחת לשבוע בערך) ההילוך היה קופץ לי מהילוך ראשון לשני והייתי מרגיש דפיקה [זה היה קורה בעיקר כשהההיתי עובר מעליה תלולה למישור (ביציאה מהחניון)]

יש לציין כי 2 הבעיות הנ"ל היו קורות לי כשההיתי יוצא מהרכב מהחניון בערב כשקר מאוד בירושלים.

הפתרון:

המוסכניק טען שיש לי "הזעה" של שממן גיר והחליט להוסיף לי שמן גיר; הוסיפו לי במוסך שמן גיר בצורה הזו: שמו ג'ריקאן של נוזל גיר כשהו תלוי על מכסה המנוע הפתוח, וצינור חובר אל מתחת למנוע מהג'ריקאן ובאמצעות ברז שפתחו בצינור נכנס שמן גיר אל מתחת למנוע עד שהגיעו לשלב שבו כשהוסף שמן הגיר הוא נזל מחור בקרה כלשהו; כששמן הגיר נזל מחור הבקרה, המוסכניק סגר את חור הבקרה והמשיך להוסיף לי שמן גיר במשך 30 שניות בערך.

(יש לציין כי בשלב זה נפטרו 2 הבעיות הנ"ל).

השאלה:

מה זה בידיוק "הזעה" של שמן גיר ? האם הוסיפו לי שמן גיר יותר ממה שצריך ? האם הוספת שמן גיר כמפורט מקודם, כלומר מעבר לממפלס כאשר חור הבקרה סגור, עלול לדפוק לי משהו ברכב (את הגיר ?) ?

פורסם

אני בדקתי שמן גיר אוטומט בעזרת מדיד בגולף 94 1.8 לפני כשבועיים.

מעל הגיר יושב הקולר שלו והיה מכוסה בשלולית של שמן גיר לכן הבנאדם פנה אלי.

הוא אמר שהוסיף לאחרונה שמן גיר, בדקתי ואכן היה יותר מדי.

פורסם

חוסר שמן גיר גורם לתופעות שציינת והעובדה היא שהם נעלמו לאחר שהוסיפו שמן, למרות שלדעתי וזאת למרות הכרותי המאוד שטחית עם המותג, מלאו לך יותר מידי ובבגירים אוטומטיים זה גם מתכון לצרות. בין אם יש או אין מדיד יש לפעול למילוי שמן גיר לפי הנוהלים של היצרן. אולי מרקו יעזור לך עם זה. הזעה של זמן גיר אומר שיש נזילה ובגירים אוטומטיים חובה לתקן אותה כי חוסר שמן גיר יגרום לנזק בלתי הפיך לגיר וחבל להזניח ולשלם כפליים!

בהצלחה!

• ספונסר פורום
פורסם

בגולף דור שלוש עד שנת 94 התיבה בעלת הקוד CFK קיים מדיד שמן

מ 95 ומעלה התיבה בעלת הקוד CRR ומעלה אין מדיד שמן .

בתיבות אלו מילוי השמן מתבצע בדיוק בצורה שתארת ,כלומר המכונאי

שלך ידע מה הוא עושה .

בתיבה זו מילוי השמן מתבצע בטמפרטורת תיבה של 30 מעלות ,אם הטמפרטורה

בזמן המילוי גבוהה יותר יש להוסיף מעט יותר כי השמן מתפשט וניפחו גדל

בכל מקרה המעט שהוסיפו יותר מידי לא יזיק במיוחד מאחר והתיבה קצת נוזלת .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

איך אני יכול לבדוק אם יש לי עודף שמן ? לא ניתן לבדוק את זה בשום דרך ? מה מקורות נזילה של תיבת הילוכים בד"כ ? ומה עלות התיקון המשוערת ?

• תוכן חדש...