Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ידני ,כיפי, עד 120K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתפלא אבל הרכב הזה נושם בנמוכות ו......שם זה נגמר (ב200 כשנגמר הגיר בין השאר), מיותר לציין ששם זה האיזור שהרכבים עם עזרי הנשימה רק מתחילים לזוז.

אבל בנמוכות רכב מגניב לגמרי, עם מנוע שלא יבייש סל"דים של אופנוע ומאוד קומפקטי כהוט האץ'!

אני לא חושב שהקליאו ספורט היא הוט האץ' אם כי יותר סופר מיני ספורטיבית. המגאן היא הוט האץ'.

אבי.

פורסם

מה עם הקליאו של קובי (עם הק"מ הנמוך והאנג'ל אייז)?

היא במצב דנדש.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

1) לפי שמועות אחרונות שהגיעו לאוזניי (לפני כחודש) קרסו עדיין מנסים למכור את הקליאו ספורט השחורה ששימשה בחצי שנה האחרונה כרכב הדגמה. אתה מקבל עם הרכב 3 שנים של אחריות + לרכב אין יותר מ-15K ק"מ (אבל אלו ק"מ מאוד תובעניים שגרמו לכמה תקלות ברכב). המחיר האחרון שמכר שלי הוריד אותם זה לאיזור ה-135K ש"ח, שזה כ-50K ש"ח פחות מהמחירון.

2) הייתי מנסה לשכנע את סמל"ת להביא פיאט 500 אבראט. אני יודע שהדגם הרגיל עולה כ-130K ש"ח אבל אולי בסוכנויות היבוא האישי יוכלו להביא לך אחת בתקציב (חסרון גדול שאין אחריות ואין חלקים אם מתקלקל).

3) גולף GTI MK5 אכן תהיה מחליפה ראויה אבל קשה למצוא רכבים בתקציב שלך + רובם אוטומטיות לצערנו (אומנם DSG אבל אני לא הייתי מתפשר, עד כמה שהתיבה הזו מדהימה).

4) מיני קופר S, יהיה מאוד קשה למצוא והמחיר שלהם בשמיים אבל רכב מאוד מהנה (לא הכי פרקטי) וטעון בהרבה פוזה ויופי.

5) אם כל הנ"ל לא מתאימות אין מנוס מלחפש מיאטה (קודם תבדוק שאתה מסתדר עם החוסר פרקטיות של הרכב).

אקסודוס, ההצעה שלך לא ריאלית, הבחור יצטרך לרדת 3-4 שנתונים + לקנות רכב עם יותר ק"מ מהרכב שיש לו כיום + מחיר הרכב הוא כמחצית התקציב. אני ואתה אולי היינו לוקחים את זה אבל רוב האנשים השפויים פה בפורום היו מוותרים על התענוג.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
1) המחיר האחרון שמכר שלי הוריד אותם זה לאיזור ה-135K ש"ח, שזה כ-50K ש"ח פחות מהמחירון.

קליאו ספורט חדשה עולה 170K. אז החיסכון הוא 35K ולא 50K. רק רציתי לתקן :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אני לא חושב שהקליאו ספורט היא הוט האץ' אם כי יותר סופר מיני ספורטיבית. המגאן היא הוט האץ'.

אבי.

הוט האצ' = האצ'בק חמה. יענו מכונית בתצורת האצ'בק, אבל עם פלפל. גם סופר-מיני וגם משפחתיות נכנסות להגדרה הזאת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה לתגובות.

בקשר לקליאו ספורט - בניגוד ל- NC - קשה מאד להשיג אותן והיחידות שכרגע ראיתי מתפרסמות הן 2003 בסביבות ה- 100 אלף ק"מ, בחצי מהתקציב. אלא אם מדובר בלימונים מבחינתי הן עדיפות על מיאטה מבחינה של פרקטיות ומן הסתם מחיר, ויש עודף ליישור קו רציני. השאלה היחידה היא כמה זמן אקזמפלר כזה מבלה במוסך.

בקשר לקליאו חדשה - עם הנחות סוף-השנה אפשר להגיע לסביבות ה- 155K כולל הכל, כך ש- 170K זה לא. ובהערה אחרת - הרכב מבחן שאני נסעתי עליו היה אדום עם 3.5 אלף ק"מ ולא בשחור כך שכנראה השחור נמכר :-|

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

2003 לא עולות 100 אלף. נסה 60-70 במקסימום. מי שחושב שהוא ימכור ב-100 הוא אידיוט.

ובטיפול ותפעול נכון הן לא מבלות הרבה זמן במוסך ומצליחות להיות גם זולות יחסית (לרכב ספורטיבי) לאחזקה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

:oops:

הכוונה הייתה לק"מ של בסביבות ה- 100,000 כמובן, לא למחיר. המחיר המבוקש הוא בסביבות ה- 65, give or take.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אופס, טעות שלי. בכל מקרה, 100 ק"מ אומר שמתקרבות לך כמה הוצאות משמעותיות - קלאץ', בולמים, טיימינג וכדומה. אם אתה מוכן לזה אתה תהנה מאוד מהאוטו. בכל מקרה זה יהיה לך יותר זול משמעותית מקניית מיאטה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מחיר הקליאו השחורה הוא לא אטרקטיבי אלא הוגן במקרה בטוב.

חדשה עולה בסביבות ה170K אז משומשת שהיתה רכב מבחן (שהושבת לא פעם) תעלה פחות משמעותית.

אני מאמין שזה יהיה נתון למיקוח- השאלה מי ייקח את הסיכון למרות האחריות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כמו שכולנו וכל מי שרכש קליאו ספורט 01-03 יודעים, זאת כנראה המכונית האחרונה מסוגה. גם הקליאו החדשה, מעולה, אבל שונה מאוד ממכוניות ה"כיף לנהיגה" של שנות ה90.

השאלה היא האם הבחור מעוניין בכלל ברכב משנת 03 והאם חובה לבזבז את כל ה120K?

ניתן למצוא במחירים שפויים של כ70-60K ועם ק"מ באזור ה80K.

חוץ מזה הכי טוב, נסיעת מבחן. צמצם אפשרויות וצא לנסיעות מבחן, רק אתה תחליט ותדע מה מתאים לך יותר. עד שנסעתי בקליאו ספורט בכלל לא חיפשתי אחת ולא האמנתי שהיא תעניין אותי, הייתי בכלל ביכוון של סיאט לאון וB.M.W 328.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אז אני אציע בכל זאת אופציה נוספת (ללא קשר לעובדת היות המיאטה וקליאו ספורט ראויות ביותר), שכן לדעתי אלפא 147 בכל זאת עונה על הדרישות.

• ידנית כיפית. אפשר לסמן וי. קשה למצוא 2 ליטר ידנית אבל אפשרי. 1.6 כולן ידניות.
  • הגה מתקשר, אחיזה מעולה. אפשר לסמן וי.
  • בטוחה ויחסית סלחנית. ציון נמוך יחסית ב-NCAP אבל בטיחות אקטיבית גבוהה, בעיקר הדגם 2 ליטר (מצויד ESP). יציבות כיוונית גבוהה, אחיזה כאמור לעיל - תחושת הרכב מאוד בטוחה, וסלחנית למרות הספורטיביות (גם בלי ESP קשה מאוד לזרוק תחת בטעות)
  • תקציב - עד 120 אלף. אפשר למצוא 147 די חדשות במחיר הזה.
  • נוחות נסיעה סבירה (חובב צרפתיות, מה לעשות) הרכב די נוח, אמנם לא סופג מהמורות כמו צרפתיות אבל מפצה במושבים מעולים וסביבת נהג מאוד מפנקת ונעימה.
  • אוטו קטן או האצ'בק. סמן וי...

לא חשוב נתון ה- 0-100. אם לא חשוב אז ה-1.6 תיתן מענה הולם, לא טיל אבל רחוקה מלהיות עגלה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אני מתנצל מראש על שאני לא מקורי / יצירתי במיוחד, אבל זוהי דעתי הכנה והאמיתית:

אם אתם צעירים בגילכם, או לא מוכרחים מושב אחורי, המיאטה חייבת להיות הבחירה שלכם. לפחות פעם אחת בחיים צריך לחוות את הנהיגה במכונית הכה מקסימה הזו, עם גג פתוח כמובן. המיאטה לא מהירה, אבל גם לא מאיימת. היא דורשת פשרות לא קלות, אבל בתמורה היא מספקת שאר-רוח הכי קמאי, נא, מעט בוסר ומרגש כמו שפעם אפיין את הטובות שבמכוניות הספורטיביות.

(מתוך "מבחן המשומשות הגדול" של "הגה").

יש לסייג מבחן זה לדור הראשון של המיאטה - NA.

וציטוט נוסף שהינו רלוונטי:

בואו נסנן את אלו שהחיים מחליטים בשבילם (נשואים, עם ילדים וכדומה) וקוראי ספאם מכורים מראש: רנו קליאו ספורט היא המכונית הרב-גונית בין השתיים, שימושית מצד אחד ומציעה יכולת גבוהה מאוד בכבישים מפותלים מצד אחר, היא קלה לנהיגה מהירה (למרות אותו הגה שתקן יחסית ולמרות סידור דוושות מעצבן שגורע מהכיף), היא תוציא גם מנהג בינוני ביצועים גדולים, והיא גם זולה יותר לרכישה.

האם זה מה שאנו מחפשים? לא ממש. אנחנו רוצים להרגיש מעורבים בנהיגה, אנחנו רוצים להיות אלו שבזכותם המכונית יכולה לנסוע מהר, ולא כאלו שבזכות המכונית אנו יכולים לנסוע מהר. בהקשר זה, מאחורי ההגה של מאזדה מיאטה הנהג חייב להפגין יכולת כדי לנסוע מהר, אבל הוא אינו חייב להפגין יכולת כזו (או בכלל) כדי ליהנות מהנהיגה, ובכך למעשה טמון ההבדל בין המכוניות. מאזדה מיאטה היא מכונית עם חיים, עם אופי, עם נשמה. מכונית שמשתנה ממכונית פתוחה לסגורה, מקבריולה אפנתית לרודסטר חדה, ממכונית סטייליסטית למכונית ספורטיבית. תלוי מה בראש שלך. ממאזדה מיאטה אפשר להתמוגג גם בנהיגה במהירות של שמונים קמ"ש באיילון, בנתיב הימני. בתנאי שהגג פתוח. ולא חם. ברנו קליאו אי-אפשר להפשיל את הגג ואי-אפשר ליהנות מהנהיגה בה בשמונים קמ"ש, סתם כך.

אז מי היא המכונית המהנה מבין השתיים? חד-משמעית – מאזדה מיאטה.

(מתוך מבחן השוואתי בין המיאטה החדשה לקליאו החדשה - גם של מגזין "הגה").

יש לסייג מבחן זה לדור השלישי של המיאטה - NC.

הבחירה האישית שלי, למרות היעדרה של מערכת ה- ESP, תהיה המיאטה NB.

מקווה שעזרתי, מר תעלול.

גילוי נאות: הייתה לי תרומה מסויימת בכתיבת הכתבה השנייה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מר תעלול, לא ראיתי פה מישהו אחד שטען שהקליאו מתנהגת יותר מהמיאטה. כל רכב כבודו במקומו מונח (חוץ מבעלי האיביזות שהם כמובן הכי טובים, מכניסים את הקליאו והמיאטה בכיס הקטן :evil:).

השאלה היא האם פותח השרשור יסתדר עם חוסר הפרקטיות?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...