Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת על מרצדס S500

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

הרכב הנ"ל ממש אבל ממש אבל ממש לא בשבילי, אני זקוק לחוות דעת על רכב מסוג מרצדס S500 שנת 2002 (שימו לב אני מעוניין רק בשנה הזו מפני שמכר מצא אחד כזה), אני לא יודע דבר על מרצדס, ראיתי שיש LONG וקצר, אשמח אם תסבירו לי.

אשמח לדעת:

מחירון

שמירת ערך

האם אפשר למכור רכב כזה במהירות ?

צריכת דלק

ביטוח

תמורה לכסף

אמינות כללית

טיפולים

ביצועים

המחירון הוא 172K ~ -> זה לא יותר מדי זול לרכב כה בהמתי וסמל סטאטוס ללא עוררין ?

אני חייב להדגיש שוב - הרכב ממש לא בשבילי, רכב למכר שמעוניין עקב שיקולים אלו ואחרים.

תודה חברים !

פורסם

שמירת ערך? מזעזעת, לפני שנים ספורות המחירון שלה היה מעל חצי מיליון ש"ח.

צריכת דלק, ביטוח, עלות טיפולים? אם המכר שלך שואל וזה מה שייקבע האם הוא יקנה את הרכב או לא אז הרכב לא בשבילו.

פורסם
אהלן חברה,

הרכב הנ"ל ממש אבל ממש אבל ממש לא בשבילי, אני זקוק לחוות דעת על רכב מסוג מרצדס S500 שנת 2002 (שימו לב אני מעוניין רק בשנה הזו מפני שמכר מצא אחד כזה), אני לא יודע דבר על מרצדס, ראיתי שיש LONG וקצר, אשמח אם תסבירו לי.

אשמח לדעת:

מחירון

שמירת ערך - לא משהו. כ-25-30 אלף ש"ח הולכים לאיבוד מדי שנה.

האם אפשר למכור רכב כזה במהירות ?

צריכת דלק - שתיינית משהו (ככה זה כשמדובר ב-V8).

ביטוח

תמורה לכסף - טובה למי שמחפש אוניית נוסעים מפנקת ומאובזרת (ועוד עם ירידת ערך שכזו).

אמינות כללית - טובה. לרוב צפויות תקלות במערכות חשמליות שונות ברכב לרבות הגיר.

טיפולים - יקרים להחריד.

ביצועים - פחות מ-7 שניות למאה ו-250 קמ"ש מירביים (עד כמה שזכור לי).

המחירון הוא 172K ~ -> זה לא יותר מדי זול לרכב כה בהמתי וסמל סטאטוס ללא עוררין ?

אני חייב להדגיש שוב - הרכב ממש לא בשבילי, רכב למכר שמעוניין עקב שיקולים אלו ואחרים.

תודה חברים !

12345

פורסם

w220 נחשב לדגם מאוד מוצלח.דדוקא במנוע V8 בניגוד לW140 ששם הV12 שלט ללא עוררין.

ישנו גירסאות LONG ו Furmatik - היינו 4X4 מייבוא אישי בלבד. יכול להיות שניהם.

לא יצא לי לנסוע בלונג אבל במוו סדרה 7 L נותנת לך כמעט מטר בין מושב קדמי לאחורי. סביר להניח שכך גם כאן.

שמעתי על בעיות במערכת הדלק אבל אני לא יודע אם זה בגלל איכות הדלק או באמת בעיה.

למי שמצפה לוואו יכולה להיות אכזבה קלה. כולה מרצדס. מרשים, איכותי אבל לא משהוא יוצא מן הכלל. לקסוס LS נראת יותר מעניין מבפנים לטעמי.

מסכים עם הקביעה שמי ששואל כמה זה עולה לא צריך לקנות כזה דבר. זה צעצוע ממש לא לכל אחד.

נראה לי מאוד זול ומוזר המחירון לS-KLASSE בשנתון כזה.

במוו סידרה 5 או E-KLASSE צריכה לעלות ככה. לדעתי יש פה טעות.

פורסם

הרכב בן 7 ויש לו ירידת ערך גבוהה הנפוצה ברכבי יוקרה מסוג זה.

אני נהגתי על S600 משוריינת בתקופת הצבא,אין מה להשוות בכלל.

אבל טיפולים היו טירוף המון כסף כמו כן בלאי מואץ למשוריין שנוסע 170 קמ''ש וצפונה.

צריכת דלק?,עם משקל סטנדרטי של S הוא בסביבות ה2טון + אז לא נראה כי תקבל מחוץ לעיר יותר7:1 בשיוט.

בדר''כ מכונית שמגיעה עם נהג,היא גדולה מאוד(בעיות חנייה,תנועה מסורבלת,מספיק יקרה לתחזוקה וקנייה)

לפעמים אני לא מבין מי קהל היעד של מכוניות יד שנייה מסוג זה.

למי שיש כסף לתחזק אחת יש כסף לקנות אחת חדשה מהחברה.

אני לא חושב שכדאי להתקרב.

במחיר הנ''ל הייתי רוכש CTS קאדילאק.

הן מאובזרות,מתנהגות היטב וקטנות יותר(בין הC ל E קלאס).

שילדה של סאאב.

עלויות נמוכות יותר.

מחירים אטרקטיביים מאוד

פורסם

ניתן למצוא מרין E500. רכב קטן יותר וקל יותר מ-S על אותו מנוע V8. בזמנו, בשנים בהן שלטה W140 S600, חוגים מסויימים מאוד העריכו את E500 בגלל זריזות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ה-E עם המנוע המדובר יובאה לארץ משנת 2003 (W211) ולמצוא אחת כמעט בלתי אפשרי (תמצא לי אפילו 3 מודעות מכירה של E500 משנתון 03'-04').

פורסם

תודה לכולם על התגובות, אבל שימו לב - אני שאלתי אך ורק על S500 שנת 2002 ולא מעניין אותי קדילאק / תחלופות אלו למיניהן, ואת השיקולים של הדלק, שמירת הערך וכו' תשמרו לבנאדם ואל תחשבנו לו, תודה.

:idea:

פורסם

אז קיבלת תשובה.

שמירת הערך איומה ויש לה קשר רופף (אם בכלל) לסיפורי הבדים שמודפסים במחירון.

יש מעט מאוד אנשים שתקציבם מספיק למכונית משומשת בלבד, אבל שיבחרו לרכוש מכונית פאר עם מנוע 5000 סמ"ק, עלויות תחזוקה גבוהות ועלויות תיקונים שממוקמות מחוץ לאטמוספירה.

בחו"ל ערכן של מכוניות כאלה מתאפס די מהר, אך בישראל (באדיבותו של לוי יצחק), יש עדיין מי שחושב ש S-Class בת 10 שווה מאה אלף ש"ח ושבת 6 שווה כפליים.

אולי היא שווה יותר, אבל אין בנמצא אנשים שמסוגלים ורוצים לשלם סכום כזה על מכונית כזו וזה נכון לכל מכונית פאר ולאו-דווקא ספציפית ל- S-Class.

פורסם

רכב מדהים .

למעשה יש לחבר מאוד טוב שלי s500 רק שהיא שנת 2001 ,יצא לי לנהוג ברכב כמה פעמים והתרשמתי ממנו מאוד לטובה .

לאבא שלי יש e220 שנת 2008 (מונית) וכמה שאני חושב שגם הרכב הזה מדהים ,עדיין הs500 ניראת הרבה יותר מפוארת מבפנים והרבה יותר מרווחת(מן הסתם).

בנוגע לתחזוקה ,הכי חשוב לקנות רכב שהיה כמה שיותר שמור מבחינת טיב הטיפולים מכיוון שהבעיה היא לא לקנות את הרכב, ז"א מי שקנה מאזדה 6 חדשה יכל לקנות s500 ישנה. אך הבעיה היא לא ליקנות אלא לתחזק את הרכב זה אומר שבמידה והמכר שלך קונה את המרצדס בכסף שהוא חסך הרבה זמן והוא לא בן אדם אמיד במיוחד יהיה לו מאוד קשה להחזיק את האוטו ,הכל טוב ויפה כשהרכב נוסע וכולם חושבים שאתה מיליונר אבל אז נידלקת מנורה קטנה בצג ,אתה נכנס למוסך ואמרים לך שהנזק הוא עשרת אלפים שקל , הוא יוכל לעמוד בזה?

אם כן ,שיהיה במזל טוב זה רכב באמת מדהים . שייזכור הוא קונה רכב שלפני שנים אחדות היה כמעט הטופ שיש למרצדס להציע.

בנוגע לשאלה מי קונה רכבים כאלה?

אז זה כמו שיש אנשים שקונים ג'ינס ב1000 שקל ויש אנשים שקונים ב100 ויש להם אותה הכנסה אותו הדבר כשזה מגיע לרכב.

לדוגמא חבר שלי שהוא לא בן אדם עשיר אך הוא רווק שמרויח מעל הממוצע יכול להרשות לעצמו לקנות רכב מסוג זה ,אך זה יבוא על חשבון כסף שהוא רוצה לחסוך לעתיד.

עוד דבר ,ישנה בעיה בנוגע לתדמית של הרכב , למעשה הרכב מעלה ישר קונטציה של סוחר סמים או בעל קזינו ,ככה שאם חבר שלך סולד מתדמית כזאת אז שיחשוב גם על זה.

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

פורסם

אשמח לדעת:

מחירון- מעבר לזה שהרכב יורד כל שנה מינימום 20K שקל במחירון הרשמי,רכבים כאלה לא מקבלים מחירי מחירון במעמד המכירה והם נסחרים הרחק מתחת למחירון.

שמירת ערך- מניח שכבר הבנת מסעיף המחירון,ואם לא, אז הרכב לא שומר על ערכו ואפילו לא קרוב לכך.

האם אפשר למכור רכב כזה במהירות ?- אם אתה מבין את המשמעויות הנובעות מסעיף המחירון וסעיף שמירת הערך ויודע לדרוש בהתאם לכך מחיר נמוך ואטרקטיבי,אז כן,אפשר למכור רכבים כאלה בזריזות יחסית.

צריכת דלק- גבוהה מאוד, כאמור מנוע גדול מאוד ורכב כבד מאוד, אל תפתח ציפיות לקבל יותר מ-4 קילומטר לליטר בעיר ולא הרבה מעבר לאיזה 7 קילומטר לליטר מחוץ לעיר במקרה הטוב.

ביטוח

תמורה לכסף- אין, ולא בגלל שהרכב לא מפנק או נוח,בגלל שאין לרכב שמירת ערך.

אמינות כללית- המנועים של מרצדס יכולים לספוג התעללות והם בנויים לתלפיות, מה שיותר רגיש זה דווקא מערכות החשמל, כתוצאה מכך שהרכב מצוייד בהרבה טכנולוגיה\חיישנים וכו'.

טיפולים- יקרים.

ביצועים- ביציאה ברמזור הרכב הזה ישאיר מאחוריו את מרבית מכוניות הספורט של חברי הפורום כאן, ואת אלה שהוא לא ישאיר מאחור הוא פשוט יעמוד איתם ראש בראש. מבחינת מהירות סופית, 250 קמ"ש,מוגבל אלקטרונית כמיטב המסורת (תבטל את ההגבלה ותקבל עוד כמה קמ"שים).

המחירון הוא 172K ~ -> זה לא יותר מדי זול לרכב כה בהמתי וסמל סטאטוס ללא עוררין ?- אם תחכה מספיק זמן הוא אף יהיה זול יותר משמעותית :)

!

התשובות כאמור באדום.

בסגול סימנתי לך סעיפים עם שאלות שרוכשי מכוניות כמו מרצדס\ב.מ.וו\אודי בגרסאות היוקרה כמובן,לרוב לא שואלים.

מי שקונה מרצדס S קלאס זה בד"כ בנאדם שיודע מראש שהוא קונה רכב שהולך לאבד הרבה כסף מערכו, שיודע שהתידלוקים הולכים לעלות לו ביוקר, שיודע שהטיפולים עולים לו ביוקר,אבל.....

כל זה מתגמד כשמישהו אומר לו "שמע, אתה שיחקת אותה בחיים".

בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עוד נתון שיש לקחת בחשבון (למרות שאני לא יודע עד כמה הוא משנה לך)

הוא מס' הידיים הגבוה שהמכוניות האלה עוברות בד"כ.

אני מאמין שרכב כזה שנת 2002 יהיה לכל הפחות יד 3/4 ואפילו יותר.

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם

הטיפולים של מרצדס לא כל-כך יקרים כמו שמתארים אותם, ואניאומר זאת מניסיון לי יש C ולאבא שלי יש E והטיפולים אומנם יקים אבל לא טירוף, גם המנועים אמינים מאוד לרכב שלי כמעט 200K קילומטר ובנתיים 0 תקלות(טפו טפו טפו..).

הביטוח קצת בעייתי אבל גם לא טירוף עולמי, אני משלם על הC שלי 9.5K כי אני נהג צעיר, וזה זול יותר מהג'יפ שהיה לי(קינג קצר) שעליו הייתי משלם כמעט 13K.

מבחינת איכות נסיעה אין יותר מידי להוסיף S500 הייתה אז ספינת הדגל עם כל המשתמע מכך, מצד אחד זו באמת ספינה ואחת גדולה גם, הרכב מאוד מאוד מפנ ונוח וניתן לנסוע איתו מרחקים גדולים בנוחות.

דלק, הרכב צמא זה במילים עדינות.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם

חברה תודה רבה על התשובות הנהדרות - כפי שציפיתי יש פה לא מעט מבינים.

האמת שסה"כ אני מגדיר את הספינה הגרמנית כרכב עם המון המון חסרונות, אבל (לדעתי) S500 זה S500 ויהי מה.

בקרוב אודיע מה נשאר לגבי הרכישה, תודה על הפרטים האמת שזה די מספיק אך כמובן עוד מידע רק יעזור.

נ.ב

מה לגבי מחלות (חוץ מהחשמל) ?

כמה כסף עולה לשפץ רכב כזה מבפנים ? (אני מדבר על פלסטיקה פנימית של הדשבורד / רדיו בלבד)

אשמח מעוד מעוד לדעת מידע מדוייק על מחיר הביטוח, האם לחכות עם הרכישה אחרי ינואר כדי שהמחירון יפגע סופית ?

האם להתווכח ולהתמקח הרבה עם המוכר או לחכות והוא לבסוף ימכור ?

האם לשלם מחירון? (הכי חשוב!)

לגבי הסטיגמה שמלווה לרכב כזה, תסמכו על החבר:wink:

• תוכן חדש...