Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חובה לעשות אאוטינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכתבתי כבר בשרשור אחר, ישנם חוקים כתובים בחוק וישנם חוקים חברתיים. הסוציומאט הזה עבר על החוקים החברתיים.

נהג נורמלי לא מצפה שיעברו על החוקים האלו כי הם חוקים של התחשבות ומהלך תקין של הדברים. בגלל זה הוא אידיוט.

בן אדם שלא מתחשב בסובבים אותו לא צריך לנהוג.

אם אתה בנתיב השמאלי ונוסע על 80 בכביש מהיר, אתה לא פחות מסוכן ממישהו שנוסע על 140 בנתיב הימני ועוקף את כולם.

חוקים כתובים קיימים בגלל מדיניות של הממשלה.

חוקים חברתיים הם יותר חשובים, והחוקים הכתובים צריכים להיות נגזרים מהם.

כאן זה נורמלי לשים אורות גבוהים.

באירופה נהוג לאותת שמאלה. בשום מקום זה לא חוק כתוב.

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לסיכום,

שמתייחסים למהבהבים בנורות מאחוריהם כבריונים ועושים דווקא/ מנותקים ומכונסים קרוב מידי להגה מכדי לראות שהם מפריעים לתנועה

בן

יש הבדל בין מי שמפריע לעקיפה ע"י חסימת השמאלי למי שנוהג על 65 קמ"ש בנס הרים, כביש שהמהירות המקסימלית בו היא 80 קמ"ש ואין לו שני נתיבים לכל כיוון.

ירידה לשוליים (שלפעמים אין שם) זהו תמרון עם סיכון משלו ולא חוקי לכשעצמו (אם כי במקרה של משאיות מאוד איטיות המשטרה מעלימה עין). מנהג איטי, שיש רכב ממהר יותר מאחוריו, הייתי מצפה לסייע לרכב הממהר לעקוף. הוא לא צריך לעשות זאת ע"י ביצוע תמרון חריג, כמו ירידה לשוליים.

אני מניח שיש לי יותר שעות בנס הרים מרב חברי הפורום (בסה"כ, בפעם הראשונה שהייתי בנס הרים עם ספורטיבית dor29 היה ביסודי), עם מכוניות יותר מרשימות ממה שרב חברי הפורום נהגו ויצא לי להיות תקוע מאחורי נהג איטי מספר לא קטן של פעמים. נהגים איטיים, נהגים שלא מסוגלים לשים את האוטו על הנתיב הנכון ונהגים שפחד לנהוג מאחוריהם.

עדיין, הדבר בטוח, ההגון והבטיחותי לעשות כשנתקלים בנהג איטי הוא לשמור מרחק לתת לו לנשום. אם הוא ממש ממש איטי זה אומר שהוא נהג לא מי יודע כמה ואתה ממש לא רוצה לא שהוא יגביר קצב ולא שינסה תמרונים מורכבים. מחכים מאחוריו בסבלנות במרחק בטוח ועוקפים כשאפשר.

נכון, באיטליה (או באירופה בכלל) נהג כזה היה מרגיש חובה לפנות את הדרך. אנחנו לא באיטליה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בקיצור, לא משנה כמה שעות נהיגה בנס הרים יש לך (ותאמין לי, יש לי יותר ממך למרות שאני צעיר יותר) ולא משנה איזה רכב אתה מחזיק.

מסתבר שאתה נוהג כאחרון הישראלים, מאלה שעושים לך זובי ונתקעים בשמאלי בסבבה שלהם, "ותזדיין בסבלנות".

גם לא הוספת לעצמך כבוד שאמרת שלא תזוז מהנתיב שלך גם אם אופנוען יחתוך לנתיב שלך ויסכן את עצמו, באחד השירשורים לא מזמן.

מסתבר שאתה נהג בלתי מתחשב בסביבה, וכמו שאלון גל היה אומר, שמך השני "למה-מה", העיקר אני הולך ליפי הספר.

אתה לא מאכזב אותי, כי לא אכפת לי ממך ומחייך. רק מופתע לשמוע שיש דברים כאלה.

רק מקווה שלא להיתקע מאחורייך ושכמוך בנס הרים.

אביחי

פורסם

האמת, אביחי, עושה רושם שאתה נוהג כאחרון הישראלים בדרישתך שכל הנהגים על הכביש "יתחשבו" בך,

וכשאתה רוצה להשתמש בכביש להנאתך הפרטית - כולם צריכים לזוז הצידה ולתת לך לעשות בו כבשלך.

אדם נוסע בכביש במהירות לגיטימית לתנאי הדרך. אין לו 2-3-4-5-10 מסלולים שהוא יכול לנהוג בשמאלי,

ועל-כן הוא נוהג במסלול היחיד שיש לו.

מדובר, מן הסתם, על כביש מעוקל, חד נתיבי, עם תנועה ל2 הכיוונים כאשר ברובו שוליים זעומים. ואני בכלל לא מתייחס למזג האוויר שהיה במהלך סוף השבוע.

עוד שניה תפתח שרשור שנסעת באיילון, ביום חמישי ב15:30, ולמרות שהיית בנתיב השמאלי והבהבת באורות הגבוהים, צפצפת ואותתת שמאלה - אנשים המשיכו לחסום את דרכך במהירות של 25 קמ"ש. חוצפנים!

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אתה מעוות את הדברים.

אני ממש לא יושב על הזנב שלהם, אלא שם איתות שמאלה ופעם ב.. מהבהב עם האורות הגבוהים, למקרה שלא שמו לב שהם מעכבים אותי.

50% מהמקרים, נותנים לי בכיף לעבור, 25%, אני נאלץ לחכות שיהיה לי מקום חוקי לעקיפה ו-25% אני מזדיין בסבלנות.

גם שנהגתי (בקפריסין, לא בארץ) על הכביש המהיר, משייט ב-170 קמ"ש. מכונית שהייתה מהירה ממני רק התקרבה, אני רואה את זה, אני זז מידית לנתיב האמצעי מבלי שיבקש. והוא עובר אותי בלי דרמות, ולעיתים מוסיפים 4-וינקרים לאות תודה.

או שאני רואה שאופנוען מתכנן לעבור אותי במהירות בנתיב השמאלי, ואין לי מקום לזוז לנתיב הימני, אני מזיז את הרכב לצד הימני ביותר של הנתיב השמאלי בכדי שיעבור אותי בבטחה.

זה תרבות נהיגה.

משהו שאתה צריך לרכוש.

פורסם

עושה רושם שאתה הוא זה המעוות את הדברים;

מעניין אותי לדעת איך הגעת למסקנה שכאשר מגיע רכב מהיר ממני אני לא זז הצידה - זאת כאשר מדובר בכביש מהיר כמובן.

אבל לא על כך דיברנו ולא זה נושא השרשור (ואם השרשור התפתח איכשהו לנושא הזה, אז אני דווקא בדעתך בנושא ואני בטוח שגם falou).

אבל כאשר מדובר בכביש חד מסלולי, דו כיווני, פתלתל ועקלקל, ללא גדר הפרדה ועם שוליים צרים ברובו -

עם כל הכבוד לרכב מאחורי, גם אם מדובר באיזו פאגאני זונדה F חדישה - הוא יאלץ להתעכב בנסיעתו.

אני לא ארד לחצי-שוליים ואסכן את עצמי (ובשל כך את שאר הנוסעים ברכב, ואף ברכבים אחרים על הכביש) בגלל שמישהו החליט להתגרזן לו על כביש ציבורי ביום שבת אחר הצהריים.

(וד"א, סיפורי חו"ל גם לי יש; כמו על מאזארטי 4200GT שעקפה אותי כשנסעתי על ~200 קמ"ש או מאזארטי GT חדשה ש"שיחקה" איתי באיזור אותה מהירות לאורך מאות קילומטרים בכביש המהיר מבריסל לפריז.

ולא חסרים סיפורים על R8, מאזדה 3 MPS, מרצדס CL BARABUS או 911-קבריו טורבו שעקפו ונעקפו במהירויות תלת-ספרתיות שאינן מתחילות בספרה 1.)

פורסם

תגיד לי, מה יש להסתכן?

אתה מאותת ימינה, גולש באיטיות לשוליים כדי שיעקוף אותך בבטחה, עבר אותך, אתה חוזר לנתיב, נגמר הסיפור.

כנראה אתה לא מבין כמה זה מעצבן להיתקע מאחורי נהג איטי ממך, שלא מכבד אותך.

פורסם

מספיק לנהוג על כביש מהיר בישראל ליותר מ20 דקות ואתה כבר תבין מה זה. ככה שכנראה אני כן יודע :roll:

ואני גם יודע איך זה לגלוש לשוליים באיטיות ולתת לעקוף (ויש לי אפילו סרטון נחמד מאירופה שיוכיח את זה).

אבל לא כל מצב מאפשר את זה ובטח שלא כל כביש מאפשר את זה.

אני לא יודע מה חשב נהג הקופר-S, אבל אישית, ברוב ארכו של הכביש בנס-הרים, לא הייתי מסתכן בירידה לשוליים כדי שאיזה צעיר פוחז יוכל לעקוף אותי.

פורסם

כמובן שאי אפשר בכל מצב לרדת לשוליים - כאשר אין. אבל חצי שוליים זה גם מספיק. ומהיכרותי את נס הרים, ממש לא חסר שם שוליים וחצאי שוליים.

בדר"כ אני לא שופט אנשים מבלי שאני מכיר אותם, אבל מסתמן מדברייך שאתה לא יודע עדיין לנהוג.

אני לא מביא את זה כעקיצה, כי אין לי פה נימת גאוותנות. אני רק מקווה (אולי בטיפשותי) לשנות צורת חשיבה של נהג או כמה נהגים, להביא את השימוש בכביש הציבורי להרבה יותר הרמוני ומהנה בין המשתמשים השונים.

אביחי

פורסם

אני חושב שעל התגובות האלה ניתן לומר :תהיה חכם ולא צודק, זו הבעיה בארץ שכל אחד הוא צודק (מבחינה חוקית או מבחינתו שלו) ואף אחד לא מפעיל את הראש ומנסה ליצור ביטחון בכביש גם לו וגם לסובב אותו.

פורסם

לא ראיתי אף פעם. כל הכביש הזה סיבובים, אין הרבה מקומות בטוחים וחוקיים לעשות מארב. יותר קל לתפוס נהגים בכביש ישר.

פורסם
מסתמן מדברייך שאתה לא יודע עדיין לנהוג.

תהיה חכם ולא צודק

תומך לחלוטין בדבריו של אביחי (אאוץ).

הפואנטה כאן היא להיות חכם ולא צודק.

+1

:mm_yeah:

נהגים כמוני צריך להוריד מהכביש, ועדיף שנה אחת קודם.

פורסם

"נהגים כמוני צריך להוריד מהכביש, ועדיף שנה אחת קודם. "

זה ממש לא מה שהתכוונתי להגיד ,אני לא מזלזל באף נהג. אני פשוט חושב שכל נהג צריך להפעיל את הראש ולהיות חכם ולא רק צודק, אם אני רואה נהג שמשתולל אחרי אז אני כן אפנה לו את הדרך גם אם אני נוסע לפי החוק ואני יעשה זאת כדי לשמור קודם כל עליי וגם על שאר הנהגים סביבי.

אני לא ארצה "לעצבן" את הנהג שמשתולל ולגרום לו לצאת לעקיפה שתסכן אותו, אותי ואת הרכב שממול.

לזה אני מתכוון בלצאת חכם ולא רק צודק. (אני לא מנסה לבקר אף נהג על הכביש אז בבקשה לא לקחת אישית).

• תוכן חדש...