Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה עם שלדה אקורד 00'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה קודם כל אני מבקש שמי שלא מבין עניין שלא יענה או יגיב. לא זלזול פשוט אני מבולבל מספיק מכל הקטע הזה ולא בא לי עוד שיגעונות.

אז ככה הרכב הונדה אקורד מנוע 2000 שנת 2000 אני עומד ממש לפני רכישה.

הייתי היום במכון בדיקה כל שהוא ובתוצאות תחת סעיף שילדה ומרכב ליקויים בעלי משמעות נמוכה צויין כך:

מילה במילה.

"לאחר תיקון תאונה בחזית, תיקונים וכיפופים בפח חזית וסימני מתיחות, מעיכה/תיקון בקצה קורת אורך בחיבור פח חזית, הוחלפו חלקי מרכב,הוחלף מיכסה מנוע ופגוש קידמי, תיקונים במרכב, תיקוני פח וצבע, פגיעות בפח ופגמים בצבע ובפגושים, מעיכות בתחתית"

לפי דברי הבוחן והמוכר אין פגיעה ישירה בשאסי אך כתוצאה מהתאונה שהייתה הגשר הקידמי מאחורי הפגוש התקפל ואז גרם לתזוזה של קורת אורך ולכן נאלצו "למעוך/לתקן" את הקורה לדפוק עליה ולישר אותה כחלק מהטיפול לאחר התאונה.

ולשאלות:

האם זה משמעותי בטיחותית?

האם זה משפיע על ערך הרכב באופן משמעותי?

האם זה נקרא תאונת שאסי?

מוכר את המערכת רמה גבוהה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2685354#post2685354

פורסם

בזבזת לשרת שלנו המון נקודות, אני מקווה שלא אכפת לך שהורדתי כמה נקודות מיותרות מההודעה שלך.

לרכב יש פגיעה באחת מקורות האורך. קורת אורך היא חלק חשוב משלדת הרכב ולכן לרכב יש "תאונה בשלדה".

על פניו לא נראה שמדובר בתאונה בעלת משמעות בטיחותית כלשהיא, אבל בהחלט מדובר בתאונה בעלת משמעות כלכלית (ירידת ערך).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

המילים היפות לא משנות את העובדה שבוצעו שינויים בקורת האורך, ייתכן שהתאונה לא פגעה בקורה ישירות, אבל נעשתה עבודת פחחות על הקורה עצמה.

ההמלצה שלי אלייך - תדרוש מהמוכר דו"ח שמאי שלאחר התאונה (ניתן להשיגו דרך חברת הביטוח), שם מפורטים כל התיקונים\פחחות\חלקים שהוחלפו ברכב וכולל גם את ירידת הערך כפי שקבע השמאי.

פורסם

אוקיי אז אם נקבע ירידת ערך ע"י שמאי אולי אני אפעל על פיה, אם לא צויין ירידת ערך מה עלי לעשות והאם זו יכולה להיות קומבינה עם הביטוח??

שנית, מה אני אמור לחפש בדוח השמאי ז"א מה אמור להדליק לי "נורה אדומה" כאשר אני מסתכל על הטופס?

האם כדאי ללכת על רכב כזה או שעדיף לחפש משהו במצב נורמלי?

:cry::?

מוכר את המערכת רמה גבוהה

פורסם

ירידת הערך חייבת להיות מצויינת בדו"ח, כמו כן כל החלקים שהוחלפו ברכב ועבודות הפחחות.

הדו"ח הוא משהו כמו 6-7 עמודים, קודם כל שימציא לך אחד ואחרי זה נמשיך הלאה.

במקביל תמשיך לחפש רכב אחר, אני אישית מעדיף להמנע מרכבים שעברו תאונות שילדה כאלה או אחרות.

בהצלחה :)

פורסם

יש לו דוח שמאי לא הספקתי לבדוק הייתי ממש בלחץ זמן זה היה היום (שישי קצר..) ועוד הייתי צריך לסגור דברים בבנק אני חושב שאחכה ליום ראשון אבדוק את הדוח ויעלה שאלות אם יהיה משהו לא ברור תודה רבה על העזרה.

מוכר את המערכת רמה גבוהה

פורסם

טוב אז הדוח שמאי אצלי נתחיל הזה שזה שמאי של חברת הביטוח,

הפסיקה היא 1.5% ירידת ערך,

תחשיב ירידת ערך

מוקד-חזית

שם החלק-פח חזית

פעולה-תק' (משער שזה תיקון)

אחוז-1.50

זה נחשב לשאסי או לא?

כמה לשלם על הרכב במקסימום אם המחירון 52,000 והרכב במצב טוב קוסמטית ומצב טוב מאוד מכנית

מוכר את המערכת רמה גבוהה

פורסם

אין לרכב פגיעה בשאסי. יש להניח שפגיעה בקורת רוחב והתיקון לפי הדו"ח שמאי לא קשורים אחד בשני (כמו שעמית ציין :-)).

אם הרכב במצב טוב מבחינה מכאנית אין מה להוריד מהמחירון (פרט ל-1.5%). תתחדש :-)

פורסם

מי אמר שהפגיעה בקורת האורך היתה דווקא בתאונה הזאת?

אולי זה קרה בתאונה אחרת אצל בעלים אחר?

אולי היתה איזושהיא קומבינה בין מוסך הסדר לחברת הביטוח והשמאי בה לא נרשמה בעיית השילדה?

1.5 אחוז על תאונה כזאת זה לא הגיוני ודיי מגוחך.

הרכב של אבא שלי קיבל כ15 אחוז ירידת ערך רק בשל פגיעת ברד שטחית בגג ובמכסה מנוע.... (סתם דוגמא)

אתה שואל כמה כן לשלם עליו? לפחות 20 אחוז מתחת למחירון. זה מה שאני הייתי משלם בתנאי שבאמת הבעיה היא לא יותר מכך.

אתה שואל מה אני הייתי עושה?

הונדה אקורד לא רכב כזה מיוחד ונדיר, תמשיך הלאה ובבדיקות הבאות תבקש התחייבות לשילדה מהבעלים אחרת הבדיקה -עליו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ביקשתי ויש התחייבות מצידו לגבי שאסי,

אבל הינה עדי אומר שזה לא פגיעת שאסי!!

אז מה עכשיו?!?!?!?!?

אגב שכחתי לציין אין שום פגיעה ישירה בקורת אורך היא נקיה בקצה שלה הבעיה כיביכול היא בחיבור בין הפח חזית לבין קורת אורך.. הבוחן במכון בדיקות אמר שאם לא היה קיים פח חזית לא היה קורה כלום לקורה והיא בכלל לא נפגע כתוצאה מהתאונה.

מוכר את המערכת רמה גבוהה

פורסם

יש להבדיל בין ירידת ערך אשר קובע שמאי של חברת ביטוח לבין ירידת ערך מסחרית כאשר מגיע רוכש לקנות את הרכב.

לעניות דעתי ירידת ערך של 1.5% פשוט אינה מתיישבת מבחינה הגיונית עם העובדה שגשר עליון נפגע ובוצעו תיקונים בקורת אורך של הרכב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

המסקנה הינה חד משמעית!

ברכב הנ"ל קיימת פגיעת שילדה על כל המשתמע מכך לפחות מבחינה כלכלית.

חשוב שתבין,בפגיעות שלדה אין גוונים של אפור.

דהיינו,או שקיימת פגיעה, או שלא.

אין דבר כזה באמצע.

ברכב הנ"ל נפגעה,ותוקנה (גם אם מבחינה מינורית) קורת השלדה האורכית ברכב.

כל אדם אחר שיאמר לך שהשלדה ברכב נקיה,חוטא לאמת!

מכאן ואילך ההחלטה בידך.

אם הרכב מוצא חן בעיניך,והפגיעה כפי שעולה מדו"ח הבדיקה באמת בעלת משמעות

נמוכה.אזי תיאלץ לחיות עם העובדה שהשלדה ברכב נפגעה.

אבל,כפי שציינו קודמיי.האקורד מכונית נפוצה למדיי.ולא תהיה לך כל בעיה למצוא

אקזמפלר שמור יותר.

העניין לשיקולך.

שבוע טוב ומבורך.זכי

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם

צר לי לאכזב אותך,אבל אין שום ירידת מיסוי בינואר.

הורדת המיסוי נדחתה לבינתיים עקב הקיפאון בשוק הרכב.

חוץ מזה,האקורד הזו משנת 2000 לינואר אין שום משמעות לגביה.

המכוניות שחוששות מינואר הן ממודל 2006-07 ומעלה.

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

• תוכן חדש...