Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה-טוטאל לוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה=]..

עוד שאלה בנושא:הדגם לא מופיע במחירון,מדובר ב

יונדאי גטס 2003 1350 סמ"ק GLS יד 3 שנסעה 40000.

אז המחירון של גרסת GLI שהיא פחות מפוארת זה 40500,

ושל GLS 1600 סמ"ק זה 43000 , כמה הבן אדם הנ"ל צפוי לקבל?

פורסם

זה ממש חשוב?

בזה אני לא בטוח אני מניח שאיפשהו באמצע.

מתי קרתה התאונה?

השמאי מטעם חברת הביטוח אמור להודיע לך זמן קצר אחרי המקרה את מחירו של הרכב.

ואת הצ'ק תקבל בדואר לאחר חודש ימים.

אני בזמנו קיבלתי צ'ק על האוטו שהינו יותר גבוה מהמחירון ולא טרחתי לשאול שאלות מיותרות:lol:

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

פורסם

שוב, הוא יקבל את המחירון המשוקלל, הם מחשבים קילומטרא'ז אם הוא נמוך וטבלה מופיעה שמעלה את ערך הרכב, הוא יקבל יותר, הם בודקים אם היה בליסינג או השכרה, בודקים תאונות קודמות ואם ניתנה ירידת ערך, אז גם זה יורד.

את המחירון של הדגם הם ימצאו אל תדאג להם...

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

מה שמענין זה שקונים רכב לרוב משלמים ביטוח לפי דגם ושנתון, השקלולים של המחיר, למעלה או למטה לא ממש משנים את מחיר הביטוח,

אבל כשבאים לתבוע על אובדן, השקלולים כן משחקים תפקיד בקביעת הפיצוי.

פורסם

אתה לא רואה את זה אבל כמשהו הגיוני?

כשאתה קונה את הרכב אתה משלם את הביטוח שלך על פי מודל דגם וכו..

כשהאוטו הולך והם אמורים לשלם לך החזרים (במקרה שהינך מבוטח מקיף)

על פי מה שהאוטו שווה אז משקללים הכל על מנת להגיע לערכו של הרכב.

כמו שאתה קונה אותו ובדיוק אותו דבר כמו שאתה מוכר אוטו.

לא כך?

0-100 12.5'

פורסם

לא רבותיי הנכבדים יש לכם טעות !!!

אם הביטוח רוצה להפחית ממחיר המחירון היה עליו לכתחילה לחשב את מחיר הרכב ולתת לכם הנחה בפוליסה

תקראו את המאמרים של בתי המשפט והממונה על הביטוח:

http://www.kalir.co.il/cgi-bin/relocate.cgi?/Articles-Hikukim/31.html=תגמולי%20ביטוח%20מופחתים%20באובדן%20מוחלט%20של%20רכב

אובדן מוחלט של אמון

איך ניסו חברות הביטוח להפחית משווי המכונית במקרה של טוטל-לוס. איך ניסה משרד האוצר לעצור את התופעה. איך חברות הביטוח המשיכו מצידן לעקוף את ההנחיות. איך אתם ואנחנו סובלים מכך

בני ברק

var agt=navigator.userAgent.toLowerCase();var is_major = parseInt(navigator.appVersion);var is_ie = ((agt.indexOf("msie") != -1) && (agt.indexOf("opera") == -1));var is_ie5 = (is_ie && (is_major == 4) && (agt.indexOf("msie 5.0")!=-1) ); function txt_link(type,url,urlAtts) { switch (type){ case 'external' : if( urlAtts != '' ) {var x = window.open(unescape(url),'newWin',urlAtts)} else {document.location = unescape(url);} break; case 'article' : urlStr = '/articles/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'yaan' : urlStr = '/yaan/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'category' : urlStr = '/home/0,7340,L-to_replace,00.html'; url=urlStr.replace('to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; } } function setDbLinkCategory(url) {eval(unescape(url));}חברות הביטוח אוהבות את הלקוחות שלהן. במיוחד הן אוהבות אותם כאשר הם משלמים פרמיות עבור ביטוח שרכשו. עם זאת, היחס האוהד עלול להשתנות אם וכאשר אותו לקוח נאלץ לתבוע את חברת הביטוח בגלל נזק שנגרם לרכבו. במקרה כזה, עלול המבוטח לגלות צד אחר של חברת הביטוח, ולגלות פתאום כי לפוליסה שלו יש גם "אותיות קטנות", אותן נוהגת החברה לפרש בדרך כלל לטובתה.

פורסם:

30.05.06, 17:25

דע זכויותיך

חובותיה של חברת הביטוח במקרה של טוטל לוס / בני ברק

מה אתם צריכים לדעת אם רכבכם הוכרז חלילה כ"אובדן גמור" עקב תאונה או גניבה. במילים אחרות, מה שחברות הביטוח מחויבות לעשות, אבל משתדלות מאד שלא

כך נהגו חברות הביטוח במשך שנים רבות בביטוחי רכב. כאשר אדם פנה לחברה וביקש לבטח את רכבו, נפרש לפניו שטיח אדום. לא נשאלו יותר מדי שאלות לגבי עבר התאונות של הרכב, מספר הבעלים הקודמים וזהותם. החברות לא שאלו ולא בדקו את מצבו המכני של הרכב ואת מספר הקילומטרים שצבר. הרכב "נשאב" לתוך חברת הביטוח, והלקוח שילם את הפרמיה שדרשה.

כשחס וחלילה קרה המקרה, ורכבו של אותו מבוטח נגנב או הוכרז כאובדן מוחלט (טוטל לוס) בתאונה, החלו חברות הביטוח עם מקח ומכר. כאשר זה קרה, החליטו לפתע לקזז מסכומי הפיצויים עשרות אחוזים בגלל העובדה שהרכב האמור היה מיד שלישית או רביעית, או משום שבעבר היה מעורב בתאונה קשה, או בגלל שבעת בדיקת הקנייה של הרכב, נקבע כי הצמיגים שחוקים, או אפילו המנוע "כבר לא מה שהיה".

לא הועילו הסבריו של בעל הרכב כי מאז שיפץ מנוע, החליף צמיגים ומה לא. כל עוד חברת הביטוח הייתה זו שצריכה לפצות את המבוטח, המשיך הרכב לשאת אות קין. כמובן שכל ה"נכויות" הללו של הרכב לא הפריעו לחברת הביטוח לגבות פרמיה מלאה ושמנה תמורת הרכב בעת חתימת הסכם הביטוח קודם לכן.

זאת ועוד, חברות הביטוח אפילו קבעו לעצמן כמה שווה הרכב לפי הערכת השמאי שלהן. שלא במפתיע, הפערים היו תמיד לרעת המבוטח. החברות טענו כי המומחים המועסקים על ידן, יודעים טוב יותר מהמחירון את מצב השוק ואת שווי המכונית. הן ידעו להסביר למבוטחים שלעולם לא יוכל אדם להיטיב את מצבו באמצעות הפיצוי שהוא מקבל מחברת הביטוח, לעומת מה שהיה לפני מקרה הביטוח. בנוסף לכך, אם הרכב היה שייך בעבר לחברת השכרה למשל, הרי שערכו נמוך ב-6%-12% מערכו של רכב מקביל מיד פרטית.

המפקחת מחליטה להתערב

חברות הביטוח נהגו כך שנים, עד שהדבר היה לצנינים גם בעיני המפקחת על הביטוח אז, ציפי סאמט. בנובמבר 2000 היא החליטה לעשות סדר בענף, והוציאה חוזר מיוחד למנהלי חברות הביטוח. וכך נאמר בחוזר: "בשנתיים האחרונות הובאו בפנינו פניות ציבור רבות שעניינן אופן חישוב תגמולי הביטוח ששולמו למבוטחים בביטוח רכב (רכוש) במקרה של אובדן גמור, או אובדן גמור להלכה של הרכב. עוד נטען כי המבטחים לא יידעו מראש את המבוטחים כי בחישוב ערך הרכב במקרה הביטוח כמצוין לעיל, הם יתחשבו בגורמי הפחתה שהיו ברכב לפני קשירת עסקת הביטוח". ובמילים שלנו: עד היום עבדתם על המבוטחים. בחוזר פירסמה סאמט כללים חדשים להסדרת הענף, במטרה ליצור, בעת קשירת העסקה כמו-גם בשלב יישוב התביעה, הבנה ברורה של היקף ומהות הכיסוי למקרה ביטוח של אובדן גמור לרכב מבוטח. זאת באמצעות הוראה לפיה כבר בשלב הצעת הביטוח - עוד לפני החתימה על הפוליסה - תפרט חברת הביטוח את הכללים לקביעת תגמולי הביטוח במקרה של אובדן מוחלט.

כלומר, המפקחת קבעה כי חברת הביטוח צריכה בעת "עשיית הביטוח", לשאול את המבוטח את כל השאלות הרלוונטיות שבגינן היא מתכננת לקזז את הפיצויים להם יהיה זכאי במקרה ביטוח. מה שלא תשאל מראש, לא יוכל לשמש את חברת הביטוח בעת הגשת התביעה

פורסם

לא החזירו לך את ההפרש של הביטוח שעשית, שנשאר מהשנה ?

אני לא יודע אם להגיד לך להתקשר ולצעוק או שזה קשור לזה שהיית צריך להקפיא את הביטוח..

0-100 12.5'

• תוכן חדש...