Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב למשפחה עם 4 ילדים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שמי מוטי, ילדי הרביעי נולד לפני כחודשיים, מתחיל להרים את הראש ולחפש ברצינות רכב משפחתי מתאים...

אנו בעלי שני רכבים, העיקרי כיום הוא רנו מגאן - נוח מאוד, מרוצה מאוד ממנו, במיוחד שהתיקונים על חברת הליסינג...

יורדים מליסינג עבור הרכב החדש עקב מחירו + שווי למס.

לאחר חיפושים ארוכים בפורום הזה ולאחר שכל חברי בעלי המשפחות הגדולות יותר מודדים צריכת דלק ברכב שלהם, נרשמתי לאתר ואני מבקש את עזרתכם בשיקולים:

*התקציב הינו 80000 ש"ח, ניתן להוסיף עוד קצת - עד 100000 אם ממש נחוץ.

*אני מעריך שניסע ברכב כ 35000 ק"מ בשנה - הכרחי צריכת דלק נורמלית (1:10 או טוב יותר), ונוחות הנסיעה חשובה

*הילדים קטנים - עגלה ומזוודה בתא מטען כשכולם באוטו.

*מעדיף רכב עם 7 מקומות ולא 6 (מולטיפלה נפסלה לכן)

* מעדיף בנזין בגלל המחיר, אלא אם צריכת הדלק בדגם מסוים בדיזל תהיה טובה מאוד (1:12 ומעלה). קרניבל כנראה יורדת.

* אין לי בעיה לקנות רכב מליסינג, אבל 2005 ומעלה.

* כמובן אמינות נוחות ובטיחות (לאו דווקא לפי הסדר)

האפשרויות אליהן הגעתי:

מאזדה 5 שנת 2006, פז'ו 307 SW (קטנה לא?), סיטרואן C4 פיקאסו, רנו גרנד סניק. (הגראנדיס יקרה)

מאזדה 5 נראה לי מכל הבחינות מלבד תא המטען.

סיטרואן פיקאסו - לא מספיק מכיר, מבקש התייחסותכם לצריכת הדלק, תא מטען והאמינות. לדעתי מחיר דגם 2007 דומה למאזדה5 2006 - יתרון.

מה דעתכם?

תודה,

מוטי.

פורסם

מוטי המזדה 5 לא תתאים לך כעקרון המושב האמצעי מאחורה הוא לא באמת מושב.

הפז'ו יותר מתאימה למשימה, בנוסף לא הייתי פוסל הוולקסווגן טוראן.

פורסם

הפז'ו יותר מתאימה למשימה, בנוסף לא הייתי פוסל הוולקסווגן טוראן.

גם הוא לא היה פוסל אם זה היה קרוב לתקציב שלו...

רק הפיג'ו והסניק נמצאים בטווח התקציב, אבל ייתכן שישנם/בקרוב יהיו גם רכבי פיקאסו שיימכרו במחירי מציאה ע"י חברות הליסינג...

(של מפוטרי הייטק וכד'..)

http://pricelist.yad2.co.il/

פורסם

תודה על ההתייחסות.

לגבי פולקסוואגן - אינה עומדת על הפרק, אני לא קונה מוצרים גרמניים.

האם קימים דגמי פיקאסו משנים 2006-2007?

כמו"כ אשמח לחוות דעת לגבי צריכת דלק, תדירות ועלות תיקונים בפיקאסו ובגרנד סניק.

מוטי.

פורסם

הגרנד פיקאסו C4 הוא רק משנת 2008 ויקר מדי.

הגרנד סניק יכנס גם דגם 2007 צריכת הדלק של הגרנד סניק הפרטי שלי כ-10.5 ק"מ/ליטר מעורב.

ה-307 SW לא קטנה כל כך כמו שנראה, ואפשר לקנות לה תא מטען נוסף שמתחבר על הגג - ואותה תוכל לקנות גם ב-80000 ש"ח ופחות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לדעתי לך על טויוטה קורולה .

אם אתה לא ממש חובב יפניות

המגאן נשמעת לי בחירה טובה גם כן .

פורסם
לדעתי לך על טויוטה קורולה .

אם אתה לא ממש חובב יפניות

המגאן נשמעת לי בחירה טובה גם כן .

עוד תגובה טיפוסית למי שכלל לא קרא את השאלה.

ועכשיו למגיב - איפה לעזאזל הוא יכניס 4 ילדים בקורולה? הרי לשלושה לא יהיה מקום עם כסאות/בוסטרים, אז על מה אתה מדבר???

לפותח השרשור - לצערך אין פיקאסו 7 מקומות מ-2006/7 אלא מ-2008 ואילך, ומחיריהן בגבולות 140 אלף וצפונה כמשומשות.

הגראנד סניק היא אופציה בטוחה ומרווחת, ולגבי ה-307 הרי שהיא בהחלט מספיקה ל-4ילדים ויותר מכך - ילד קטן לא זקוק למושב מרווח מכיוון שממילא הוא יושב בכיסא/בוסטר. השאלה היא לגבי תא המטען, שכן כאשר המושב האחורי בתפוסה מלאה אין ממש תא מטען... זו בעיה המשותפת לכל המיניוואנים, גם ל-5 ולסניק וכו'. הפתרון - להושיב 3 ילדים במושב האמצעי ואחד מאחור, ואת הכיסא השני להשכיב לצורך מטען. מה שכן, זה לא ממש בטיחותי במקרה תאונה, שאז אין כל הפרדה בין המטען המתעופף לילד הסמוך...

לדעתי, מי שזקוק ל-6 מושבים מלאים (ולמעשה במיוחד מי שיש לו ילדים, שכן מושב תינוק/ילד תופס שטח גדול יותר מרוחב גוף של מבוגר!) עדיף שיקנה וואן בגודל מלא - יונדאי טראג'ט, קיה קרניבל, סיטרואן ג'מפי וכדומה. השינוע יהיה מרווח בהרבה ועלויות התחזוקה לא יגדלו משמעותית, במיוחד עם מנוע דיזל ולאור הנסועה הגבוהה. גם הישיבה הגבוהה "ממכרת" ועדיפה על זו שבפיג'ו למשל, שאינה שונה מכל רכב משפחתי רגיל. את כביש נס הרים לא תעשה כך או כך...

יום טוב, מיקי.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

תודה למגיבים.

msigal/zvit - ראיתי שהמחירון של גראנד סניק 2007 הוא כ 100000 ש"ח. יש סיבה לירידת ערך המטורפת הזו?

ממליצים עליו - מבחינת אמינות ועלות תיקונים?

לא ראיתי אותו עדיין - מה הסידור לגבי הספסל האחורי - בא במקום באגאז' ומתקפל (כמו מאזדה5 או פז'ו 307 ואחרים), או קיים באגאז' מלבד הספסל האחורי?

HFturbo - מחפש גם דגמים אלו אבל הם די נדירים, לא מצאתי אפילו חברת ליסינג אחת שמחזיקה..

Idnz - אני כיום עם מגאן, ממליץ בחום, אבל כבר קטנה עלי (כנראה לא קראת בעיון :?:) אגב, msigal , במגאן נכנסו לי שלושה ילדים - 1 עם כיסא תינוק, 2 עם בוסטרים. אבל צפוף (עצבים לסגור את החגורות).

msigal - לא הבנתי את החשבון לגבי מנוע הדיזל ולאור הנסועה הגבוהה: קרניבל דיזל למשל צורכת כ 1:10 (ביררתי עם 3 חברים), הדיזל יקר יותר, ואם הנסועה גבוהה יותר העלות תגדל, לא? מה פספסתי?

שוב תודה על הטיפים, הם מועילים!

מוטי.

פורסם

הסולר לא יותר יקר.

ניתן למצוא סולר במחיר של בנזין ואפילו יותר זול.

צריכת סולר בדרך כלל טובה יותר (אם משווים נפח מנוע וגודל דומה של רכבי בנזין ודיזל) מאשר בנזין.

אני ממליץ על יונדאי טארג'ט דיזל מנוע 2000 סמ"ק.

מדובר בוואן בגודל מלא, אמינות לא רעה וצריכת סולר סבירה.

בקאיה קרניבל סידור המושבים פחות נח - בשורה השניה יש שני מושבים .

לקאיה גם מנוע יותר גדול (צריכת סולר בהתאם) ובטיחות לא טובה.

אם אין לך בעיה עם גיר ידני ומראה של רכב מסחרי, סיטרואן ג'אמפי גם מומלץ מבחינת מרחב פנים וצריכת סולר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לגבי סולר אני יכול להגיד מנסיוני האישי, שכשהייתי עד לאחרונה באירופה, והתניידתי על הקו מילנו-ציריך או מילנו-ג'נבה על מכוניות שכורות, בכל פעם הייתי יוצא ממילאנו על טנק מלא ומתדלק בכניסה משוויץ (שם הדלק זול יותר), ובכל פעם הייתי על רכב קטן (גראנד פונטו, פולו, קורסה, סמארט פור 4, וכו') ובכל פעמים קיבלתי 1.4 בנזין או טורבו דיזל, ככה שיכולתי בנקל להשוות עלויות על אותו מסלול.

הסיכום שלי הוא כזה: גם אם מחיר הסולר זהה לבנזין כפי שהיה אצלי, הרי שבסיכום כל פעם שלקחתי דיזל גם נהניתי ממומנט עדיף וגם - הכי חשוב - חשבון הדלק היה קרוב לחצי!!! וזה בגלל שהסולר פשוט צורך הרבה הרבה פחות לק"מ, וזה בדוק על הרבה יותר ממכונית אחת או של יצרן אחד.

לדעתי, מי שנוסע 35 אלף בשנה - אין לו בכלל מה לשקול משהו אחר חוץ מטורבו דיזל טוב.

HFturbo

• תוכן חדש...