Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר שלישי הסיבה שכתבתי לך את זה כי ללקה מכל סוג שהוא אין שום השפעות ויכולות אקוסטיות ולכן תהיתי מה גורם לך להגיד את זה.

ניר

תגיד את זה לכל בונה כינורות ותראה את התגובה שלו

אני לא מבין גדול באקוסטיקה אבל ישנם רבים שחושבים שמלבד מסוג העץ גם הלכה חשובה מאוד לגבי טיב הצליל.

סתם ציטוט קצר מתוך מאמר שלא קשור בכלל למערכות:

"הלכה נחשבת כגורם החשוב ביותר בתעשיית הכינור. עליה לא רק להוסיף לוויית חן ליופיו הטבעי של העץ ולשמור עליו, אלא גם להגן עליו שלא יפגע טוהר צלילו. טיב הצליל תלוי במידה מרובה בגמישות העץ ובטיב הלכה. לכה קשה ובלתי גמישה היתה פוגמת בכינור ללא תקנה."

אלי

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממה שהצלחתי למצוא ברשת יש השפעה לחומרים מבריקים(ציפויי טפלון,לכות למיניהם,חלונות זכוכית),לפי מה שהבנתי הם משפיעים לרעה ברגע שאתה רוצה ליצור סביבה אקוסטית טובה ,מומלץ להשתמש בעץ לשפר את הסאונד או בחומרי בידוד אחרים,אבל מה שהכי חשוב זה השמיעה ,מה שטוב לאחד לא בהכרח טוב לאחר.

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם

לכה מחוץ לתיבה תשפיע על תכונות המבנה החיצוני ,הגנה מפני מים ,ברק ,יופי ,לכה בתוך התיבה לדעתי כן תשפיע בעיקר כחיזוק של המבנה הפנימי ותשמש כחומר אוטם ,ולדעתי כן יש הבדל בצליל המוחזר מהתיבה אחרי הצביעה ולפני של המבנה הפנימי. צבעתי בחומר אחר ולא בלכה ,כי אני מאמין שהציפוי הנ"ל הוא בעל תכונות יותר טובות והשכבה שהוא יוצר, היא יותר אחידה ומתמודדת יותר טוב אם בריחת אויר .

מחוץ לתיבה שמתי שטיח רכב ,לא רציתי לצבוע אם לכה כי לא חשבתי שזה יעזור ולא בגלל עניין כספי יש לי מס' ליטרים של לכה ששוכבים ללא שימוש :wink:.

שכבת לכה היא סה"כ שכבה בעובי פחות ממילימטר אז האם זה יעזור לקשיחות התיבה ? אני לא חושב ,אולי ליופי ומניעת חדירת מים אז כן .

כמובן אפשר להסתכל על צביעה בלכה כהוספה במשקל וכשינוי צפיפות העץ ,כלומר אם הייתי שם 5 ליטר של לכה ,הייתי מוסיף כ -5 קילוגרם למשקל התיבה ,ואפשר מכאן לחשב שצפיפות ה"עץ" גם הייתה משתנה לטובה .

עדיין זה שינוי מיזערי יחסית להספקים שאני משתמש ולוופר שמותקן בתוך התיבה )

זה לא SOLO-X ולא סאב שמיועד לSPL ,אני אשתדל להגיע לאחד המפגשים כדי שתשמעו שלא צריך יותר מזה בשבילו .

אם הייתי מנסה להשיג קשיחות מקסימלית הייתי בונה תיבה מ HDF או מבטון :)

פורסם

לקה וכלי נגינה זה סיפור אחר!

לבוני הכינורות יש סוגי לקות מיוחדים. אבל. ללקה יש חשובות עצומה וזה בגלל המגע היום יומי עם העץ. והשחיקה שלו.

ולכן לעמידות ולסוג הלקה יש חשיבות עצומה. ואגב בכלי נגינה לסוג הלקה יש השפעה על הסאונד.

אבל.! זה בגלל המבנה של הכלי + הכיוון של ההחזרים של התיבה שלו.

כמובן שלכינור 2 ליטר לקה ישנה את הצליל. ויכול להרוס אותו.

אבל לתיבה של סאב שמנגן בתוך רכב.

3 ליטר לקה לא יעשה הבדל.

אבל על העץ יעבור טיפול של טבילה בלקה. והוא יהיה כבד יותר. יש סיכוי קלוש שתהיה השפעה כל שהיא על הסאונד.

ולא חייב לטובה.

אבל בכללי שכבה אחת של לקה לא תעשה הבדל כלל.

ומנסיון. הדלת כניסה של הבית שלי. לפני העבודה רעש חוץ רגיל.

אחרי הטיפול שכלל שיפשוף של הצבע הישן שנשער. 3 שכבת צבע. + 2 שכבות לקה.

ואין שינוי בסאונד. לא בדפיקה על הדלת. ולא ברעשים מבחוץ. וזה 5 שכבות של חיצוניות. + 2 פנימיות של צבע + 1 לקה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

הבעיה בארץ זה העץ ,כמו שניתן לראות מהתמונות ,איכות העץ מאוד ירודה :cry: אם היינו גרים בקנדה או בארה"ב אני בטוח שאפשר היה למצוא עץ נורמלי במחיר סביר ,אבל בארץ זה מה יש .

אם העץ היה אחיד וללא פגמים אז אני לא יודע אם הלקה הייתה גורמת לאפקט זהה ,תדר תהודה עצמי של MDF הוא בסביבות 150-400HZ וגם הוא תלוי במבנה התיבה ,ובSPL .תדר תהודה של עץ שהשתמשתי בו כנראה נמוך יותר ,בגלל זה מנסים להקשיח את התיבה כמה שיותר על-ידי תומכים (BRACES) ,יש גם כאלה ששמים פיבר-גלאס .

אבל הסאב וופר עובד בתדרים יותר נמוכים מ150HZ לכן אם המבנה יחסית קשיח אז שכבה חיצונית לא תשפיע על התיבה והשכבה הפנימית תשמש כחומר אוטם וגם לה כנראה יהיו השפעות מזעריות על המבנה ,שוב זה תלוי בכמות הלקה ותלוי בקשיחות המבנה ההתחלתי .

פורסם

בכלי נגינה כמו צ'ילו ,כינור קונטרא-באס,גיטרות למינהם וכו' משתמשים בלקה בפנים לדבר אחד בלבד- שמירה על מרקם העץ לאורך זמן.

מי שהתעסק פעם עם כלי מיתר עשויים עץ יבין שתיבות התהודה עשויות עץ דק מאוד ובד"כ מדובר על עץ מלא שלעולם לא יהיה ישר פלס.

לכן, על מנת לשמור על העץ הדק הזה מורחים לקות שקופות מכל מיני סוגים.

אבל תיבה לסאבוופר, שעשוייה מMDF של 18-22מ"מ, ללקה לא תהיה שום משמעות - כי הלקה היא לא פאקטור בעל תכונות אקוסטיות, הוא נועדה לשמור על מרקם העץ כאשר מדובר על עץ מלא ועל עץ דק.

MDF בעובי של כ2ס"מ? פשוט מיותר לחלוטין למרוח אותו בלקה.

אבל תעשו הפרדה, בכלי נגינה התיבה היא זאת שאמורה לתת את האופי של הצליל.

בתיבה של סאבוופר, התיבה אמורה לא להוסיף כלום לאופי של הצליל.

תשוו את זה לרמקולים ביתיים שגם שם לא תמצאו את היצרנים השונים ברמות הכי גבוהות שהם לא שמים שום לקה.

ואם זה טוב לPROAC,ויאנה אקוסטיקס, דואבל,MBL וכו' זה כנראה שגם "קצת" מתאים לנו.

מבלי לזלזל חלילה, אבל אם כך היה הדבר- האמינו לי שכל יצרני הרמקולים הוא מורחים לקות כאילו היה מדובר על פאקטור הכי חשוב בבניית תיבות.

under construction..

• תוכן חדש...